Ez is megoldás...
Nagyon kellene LEGALÁBB a Wikin egy összefoglaló az Eventleírásoknál pl. arról, hogy mi-hogy viszonyul a VT-hez, szöviküldikhez.
Ezek állandó kérdések és segítenének szűkíteni a problémás esetek számát.
Hozzászólások - McMad
Dátum: 2012.07.26. 13:06:03
Dátum: 2012.07.26. 12:55:20
No továbbgondoltam ezt a háborús küldi kérdést és a "meredek" ötletek elvetése után /hordaváltás, ebből kifolyólag szöviváltás ha nincs Hűség záloga, stb./ arra jutottam, hogy mindenképp probléma. A kérdés csak az, hogy mekkora eséllyel fordul elő az, hogy a küldi teljesíthetetlen. Ha ez túl kicsi, akkor az eddigi fejlesztési/javítási elvet figyelembe véve nem lesz rá egyhamar megoldás /egyedi problémás esetek megoldásának prioritása viszonylag alacsony a tervezett munkálatokhoz képest. Nem is szólva arról, ha szélsőséges játéktaktikával ütközik valami, mert ott közel 0 a módosítás esélye/.
Sajnos marad a dekrétum.
Mindenesetre a Bajnoki Eseménylistát böngészve gyanítható, hogy fokozódni fog a háborús küldi körüli bonyodalom /egyre jobban elnyúló-vékonyodó mezőny nemcsak magas, de alacsony szinten is/, pláne ha megvalósulna a sokak által forszírozott inaktív szelektálás... :-X
Mán megen oda lyukadunk ki, hogy nincs tökéletes megoldás? :S
Vagy a "Gordiuszi csomó" féle megoldás - kivenni a küldik közül oszt passz... :-X
Én sajnálnám, mert VÚ hangulatába illő dolog a Háború.
Kieg.: Mondjuk nem épp ez a fajta Háborús rendszer /mert ettől a többség menekül/, de ez teljesen más kérdés...
Sajnos marad a dekrétum.

Mindenesetre a Bajnoki Eseménylistát böngészve gyanítható, hogy fokozódni fog a háborús küldi körüli bonyodalom /egyre jobban elnyúló-vékonyodó mezőny nemcsak magas, de alacsony szinten is/, pláne ha megvalósulna a sokak által forszírozott inaktív szelektálás... :-X
Mán megen oda lyukadunk ki, hogy nincs tökéletes megoldás? :S
Vagy a "Gordiuszi csomó" féle megoldás - kivenni a küldik közül oszt passz... :-X
Én sajnálnám, mert VÚ hangulatába illő dolog a Háború.
Kieg.: Mondjuk nem épp ez a fajta Háborús rendszer /mert ettől a többség menekül/, de ez teljesen más kérdés...
Dátum: 2012.07.26. 09:13:49
Elolvastam.
Marad 2 megoldás:
1. A VT optimalizáció, azaz úgy időzítem a küldit, hogy az eventen kívül meg tudjam még oldani (előtte vagy utána).
Ez 28 napos VT-nél nem gond. A kisebbeknél probléma lehet...
2. Reklamáció a szabálymódosításért.
Kieg.: Gondolom sokan választanák a kényelmesebb megoldást. Kinek-kinek más a kényelmesebb...

Marad 2 megoldás:
1. A VT optimalizáció, azaz úgy időzítem a küldit, hogy az eventen kívül meg tudjam még oldani (előtte vagy utána).
Ez 28 napos VT-nél nem gond. A kisebbeknél probléma lehet...
2. Reklamáció a szabálymódosításért.
Kieg.: Gondolom sokan választanák a kényelmesebb megoldást. Kinek-kinek más a kényelmesebb...

Dátum: 2012.07.26. 09:07:51
Megoldás?
Új háború indítása olyan szövetség ellen, akinek tagjai között van általa legyőzhető, az eventen nem részt vevő (pl. már inaktív) tag. HA ezt nem teszi meg valaki, akkor az "önhibáján kívül"-re még mindig hivatkozhat pl. akkor HA NINCS ilyen szövetség.
Előfordulhat...
Új háború indítása olyan szövetség ellen, akinek tagjai között van általa legyőzhető, az eventen nem részt vevő (pl. már inaktív) tag. HA ezt nem teszi meg valaki, akkor az "önhibáján kívül"-re még mindig hivatkozhat pl. akkor HA NINCS ilyen szövetség.
Előfordulhat...

Dátum: 2012.07.25. 21:09:00
OK.
Egyébként a "homofon" = egy hangon képes szólni egyszerre. Ellentéte a polifon.
Ha arra célzol, hogy "kakukktojás" jellegű a kérdés, akkor igazad van. Fogjuk rá.
Amire én alapoztam a józan paraszti ész (akár 10 éves szinten) és nem a zenei, vagy idegen nyelv ismeret, azaz talán ezek nélkül is rá lehet jönni a "népi hangszer" vs. "elektro" kifejezések közötti "árnyalatnyi" ellentmondásra.

Egyébként a "homofon" = egy hangon képes szólni egyszerre. Ellentéte a polifon.
Ha arra célzol, hogy "kakukktojás" jellegű a kérdés, akkor igazad van. Fogjuk rá.
Amire én alapoztam a józan paraszti ész (akár 10 éves szinten) és nem a zenei, vagy idegen nyelv ismeret, azaz talán ezek nélkül is rá lehet jönni a "népi hangszer" vs. "elektro" kifejezések közötti "árnyalatnyi" ellentmondásra.

Dátum: 2012.07.25. 15:14:43
Melyik csoportba nem illik a "doromb" nevű népi hangszer?
idiofon
homofon
elektrofon
aerofon
A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
A kérdésre megadott válaszaid nem voltak egyértelműek ill. rosszak voltak.
Kíváncsi vagyok, hogy rá jön-e valamelyikőtök a helyes megfejtésre mindennemű segítség nélkül.
SZERINTEM szimpla kérdés eltekintve attól, hogy valaki hirtelen képes "megijedni", ha idegen szavakat lát...
:S
idiofon
homofon
elektrofon
aerofon
A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
A kérdésre megadott válaszaid nem voltak egyértelműek ill. rosszak voltak.
Kíváncsi vagyok, hogy rá jön-e valamelyikőtök a helyes megfejtésre mindennemű segítség nélkül.
SZERINTEM szimpla kérdés eltekintve attól, hogy valaki hirtelen képes "megijedni", ha idegen szavakat lát...

Dátum: 2012.07.25. 08:23:20
Rávilágítasz egy nagyon fontos tényezőre: a javaslatok SZINTKÖRNYEZETBELI vizsgálata fontos lenne.
Pl. rengetegen panaszkodnak, hogy minek a 0,1 AFp-s szerencsekerék/VT nyeremény, mert az semmi.
Biztosíthatok mindenkit, hogy kb. 60.-70. szinten még reális "gyakori" nyeremény /SOKKAL kevesebb szintenkénti AFp bevétel a magas szintűekhez képest/.
Talán ha szintfüggő szorzókat építenétek be az egyes javaslatokban /ahol érdekes lehet/, akkor kiegyensúlyozottabb lenne minden javaslat értéke/hasznossága... :-X
Pl. rengetegen panaszkodnak, hogy minek a 0,1 AFp-s szerencsekerék/VT nyeremény, mert az semmi.
Biztosíthatok mindenkit, hogy kb. 60.-70. szinten még reális "gyakori" nyeremény /SOKKAL kevesebb szintenkénti AFp bevétel a magas szintűekhez képest/.
Talán ha szintfüggő szorzókat építenétek be az egyes javaslatokban /ahol érdekes lehet/, akkor kiegyensúlyozottabb lenne minden javaslat értéke/hasznossága... :-X
Dátum: 2012.07.25. 08:11:59
Megen 3 pihivel rajtolok, pedig a Gyógyító pálca adna ugyebár +1-et.
Elképzelhető, hogy az új karakterlap/tárgylista rendszer kavar be és nem "veszi le" a progi a relikmódosítót ezen a téren... ;-( :-x
No mindegy... Majd "kiéhezem" a javítást. Csak lenne már kész...
Elképzelhető, hogy az új karakterlap/tárgylista rendszer kavar be és nem "veszi le" a progi a relikmódosítót ezen a téren... ;-( :-x
No mindegy... Majd "kiéhezem" a javítást. Csak lenne már kész...
Dátum: 2012.07.24. 15:29:51
Ez részben igaz.
A szöviváltók vannak többségben az új játékosokhoz képest. NEKIK /és az új szövijüknek/ számít igazán.
Cras-nak igaza van abban, hogy a jelenlegi rendszerben ha egy szövi/játékos optimalizálja a szöviküldi sorát, akkor csak nagy körültekintéssel érdemes bevenni valakit /a megfelelő időpontban/.
Node... Nem lenne értelme változtatni ezen a rendszeren?
Kieg.: Per pillanat legalább annyira megosztó, mint összehozó hatású a szöviküldi rendszer /turisták, hetente 1x-2x benézők aggatása; piros kérdés hála a magasságosnak már nem igazán kérdés/. No de ez megen más téma, inkább fejlesztési problémafelvetés... :-X
A szöviváltók vannak többségben az új játékosokhoz képest. NEKIK /és az új szövijüknek/ számít igazán.
Cras-nak igaza van abban, hogy a jelenlegi rendszerben ha egy szövi/játékos optimalizálja a szöviküldi sorát, akkor csak nagy körültekintéssel érdemes bevenni valakit /a megfelelő időpontban/.
Node... Nem lenne értelme változtatni ezen a rendszeren?
Kieg.: Per pillanat legalább annyira megosztó, mint összehozó hatású a szöviküldi rendszer /turisták, hetente 1x-2x benézők aggatása; piros kérdés hála a magasságosnak már nem igazán kérdés/. No de ez megen más téma, inkább fejlesztési problémafelvetés... :-X
Dátum: 2012.07.24. 15:03:40
Kavargunk ám...
Node a jutalmát akkor is csak akkor kaphatná meg, ha lejár a sor. Vagy nem?
Mert akkor ugyebár már szó sincs holmi szintenkénti ugribugriról, hacsak nem csinálja valaki előre ledumálva 5-6 szövivel, hogy körbe-körbe járjon le a soruk és őt mindig vegyék fel előtte...
Nekem ez magas... :-X
Node a jutalmát akkor is csak akkor kaphatná meg, ha lejár a sor. Vagy nem?
Mert akkor ugyebár már szó sincs holmi szintenkénti ugribugriról, hacsak nem csinálja valaki előre ledumálva 5-6 szövivel, hogy körbe-körbe járjon le a soruk és őt mindig vegyék fel előtte...
Nekem ez magas... :-X
Dátum: 2012.07.24. 15:00:43
Fölös programozás lenne? :-O
Nekem ésszerűbbnek tűnik, mint a jelenlegi rendszer... :-X
Nekem ésszerűbbnek tűnik, mint a jelenlegi rendszer... :-X
Dátum: 2012.07.24. 14:50:05
Idézet: Craslorg - 2012.07.24. 14:19:35
EZT kiszámolta valaki?
Kezdjük elölről... Belépsz tele erőforrással - lezongorázod a 3 szintnyi erőforrást és.... Utána mi van? Hogy is van ez?
Átlépsz máshová? Esetleg úgy érted, hogy oda, ahol épp le fog járni egy küldisor? És a Lélekkút töltögetések? LE/TP?
Nekem ez kissé meredek ötlet... :-X
...Mindezzel együtt volt már róla szó korábban, hogy miért nem lehetne a belépéstől számítani, de ez is visszaélésre adhat okot, ha valaki csak gyűjti a CSP-t, PP-t, majd belép valahova, 1 hét alatt megszerzi a szükséges TP-t, majd átlép máshova, ott is néhány nap alatt megszerzi, így egy 5-6 hét alatt teljesíthető küldisor esetén ő 5-6 alkalommal kaphat küldijutalmat. Így le van védve, hogy nehogy valaki a kiskaput használja, amit azért - valljuk meg - vannak akik kihasználnák.
EZT kiszámolta valaki?
Kezdjük elölről... Belépsz tele erőforrással - lezongorázod a 3 szintnyi erőforrást és.... Utána mi van? Hogy is van ez?
Átlépsz máshová? Esetleg úgy érted, hogy oda, ahol épp le fog járni egy küldisor? És a Lélekkút töltögetések? LE/TP?
Nekem ez kissé meredek ötlet... :-X
Dátum: 2012.07.24. 14:40:42
Idézet: Quellon - 2012.07.24. 14:36:06
Ennek is van létjogosultsága meglátásom szerint... :-X
... oké, hogy nem kapok jutalmat, de akkor ne számítsak az aktív állományba a kritériumok generálásakor a többiek terhére!
Ennek is van létjogosultsága meglátásom szerint... :-X
Dátum: 2012.07.24. 14:31:45
Amúgy ha már mérve van a szükséges TP a 3x-os jutihoz, akkor miért ne lehetne egyszerűen eltörölni ezt az egész jutirendszert /és a kezdési korlátot új belépőnél/ és azt mondani, hogy 3 szintnyi TP után jár X jutalom, aki pedig kevesebbet gyűjtött egy szöviküldi sor alatt, az arányosan kevesebbet kap /kerekítéssel természetesen/?
Vagy talán akkor divatba jönne a bér/rabszolga kari, aki beáll a nehezebb küldiknél és "besegítene"? A Lélekkút töltési időt is beleszámítva, talán nem lenne érdemes ilyesmivel bajlódni /műjáték, umbulda, stb./. Ráadásul erre most is van lehetőség - pirosodni hagyni jelszómegadott, elhagyott tagot és "előkapni" azoknál az összevárt küldiknél, ahol jól jön a segítség, majd egy nem taglétszámos küldinél (pl. lélekkútemelés) ismét hagyni pirosba esni... :S
No de ez inkább fejlesztési javaslat... :-X
Vagy talán akkor divatba jönne a bér/rabszolga kari, aki beáll a nehezebb küldiknél és "besegítene"? A Lélekkút töltési időt is beleszámítva, talán nem lenne érdemes ilyesmivel bajlódni /műjáték, umbulda, stb./. Ráadásul erre most is van lehetőség - pirosodni hagyni jelszómegadott, elhagyott tagot és "előkapni" azoknál az összevárt küldiknél, ahol jól jön a segítség, majd egy nem taglétszámos küldinél (pl. lélekkútemelés) ismét hagyni pirosba esni... :S
No de ez inkább fejlesztési javaslat... :-X
Dátum: 2012.07.24. 13:14:16
Idézet: Craslorg - 2012.07.23. 09:56:44
Remélem hamarosan orvosolja is, mert ma nálam is felbukkant... :S
A pihi bugról tud Baraty....
Remélem hamarosan orvosolja is, mert ma nálam is felbukkant... :S

Dátum: 2012.07.24. 11:15:06
Minden portyás VT küldi működik /a javítás óta/ az eventben.
Az állat szintlépős is.
Az állat szintlépős is.

Dátum: 2012.07.20. 13:55:04
Nemrég felvetettem egy Támadás itala módosítási lehetőséget pl. Entire és egy nem régi esemény kapcsán újabb agymenésem támadt.
VT/Szerencsekerék nyeremény javaslat:
Entitás méreg
Gyakori. Felhasználásakor szinted x 100 sebzést szenved el aktuális Entitásod.
Entitás átokvarázs
Ritka. Felhasználásakor szinted x 500 sebzést szenved el aktuális Entitásod.
Entitás végzetkártya
Ultra ritka. Felhasználásakor aktuális Entitásod azonnal elhalálozik.
Kieg.: kis pontosítás...
VT/Szerencsekerék nyeremény javaslat:
Entitás méreg
Gyakori. Felhasználásakor szinted x 100 sebzést szenved el aktuális Entitásod.
Entitás átokvarázs
Ritka. Felhasználásakor szinted x 500 sebzést szenved el aktuális Entitásod.
Entitás végzetkártya
Ultra ritka. Felhasználásakor aktuális Entitásod azonnal elhalálozik.
Kieg.: kis pontosítás...
Dátum: 2012.07.20. 13:35:59
Baraty jelezte, hogy javítva van. /Köszönjük/
Szerintem nem lett számottevő előnye belőle senkinek.
Kieg.: Mondjuk passz, hogy mióta állhatott fenn a bugos helyzet és hogy hányan éltek vele suttyomban...
Szerintem nem lett számottevő előnye belőle senkinek.
Kieg.: Mondjuk passz, hogy mióta állhatott fenn a bugos helyzet és hogy hányan éltek vele suttyomban...

Dátum: 2012.07.20. 13:13:24
Mert neked "fegyveres" az aktuális Entid.
Az enyém karmol és azt nem felejtette otthon.
KÖVETELEM a sárga irigység fejecske leprogramozását!!
/Ja az fejlesztési javaslat topictéma...
/
Az enyém karmol és azt nem felejtette otthon.
KÖVETELEM a sárga irigység fejecske leprogramozását!!
/Ja az fejlesztési javaslat topictéma...

Dátum: 2012.07.20. 12:56:53
Beütöttem az Entimnek és...
NYERTEM!
Ez időtlen idők óta nam fordult elő és maradt ölég sok ÉP-m.
Nosza megküldtem még 1x.
Mágikus regen után újra és...
Még több ÉP-m maradt, mint az első ütés után...
Ütöttem addig, amíg el nem fogyott az ÉP-m.
Valami itt nem stimmelt és elkezdtem visszanézni a csatákat.
"ELFELEJTETT" varázsolni az Enti!
Másnál is ez a helyzet?
Kieg.: Most látom, hogy NINCS varázslata az Entimnek.
Szerintem az új tárgylista rendszer bolondította meg az Enti fejit...

NYERTEM!
Ez időtlen idők óta nam fordult elő és maradt ölég sok ÉP-m.
Nosza megküldtem még 1x.
Mágikus regen után újra és...

Még több ÉP-m maradt, mint az első ütés után...

Ütöttem addig, amíg el nem fogyott az ÉP-m.
Valami itt nem stimmelt és elkezdtem visszanézni a csatákat.
"ELFELEJTETT" varázsolni az Enti!

Másnál is ez a helyzet?
Kieg.: Most látom, hogy NINCS varázslata az Entimnek.
Szerintem az új tárgylista rendszer bolondította meg az Enti fejit...