Viszont én a tízezer feletti hozzászólásban egyetlen egy olyan megjegyzést sem láttam még, pedig eléggé intenzíven olvasom a fórumot, hogy "tökéletes a játék, köszönjük" vagy "kiváló, élvezet vele naponta sok órát eltölteni!". Ezen pedig érdemes lenne elgondolkodni.
olvasgasd TM blogját, ott jó sok ilyen megjegyzés van.Hozzászólások - Sir Ny
Dátum: 2008.11.16. 09:12:42
Idézet: Mortimer - 2008.11.15. 14:20:11
Dátum: 2008.11.16. 08:57:05
Idézet: Vulkan11 - 2008.10.31. 01:41:19
Én a csapdakészítést felnyomtam kemény 1-re elindítottam 1 gél órás vadászatot és a 15-percben el is fogtam az én kis mólemenecskémet:-)
lehet, hogy miné gyengébb az állat, annál könnyebb befogni.Dátum: 2008.11.16. 08:27:54
Idézet: Lanmandragoran - 2008.11.16. 00:32:18
Köszönöm a kiselőadást, ezek azok a kérdések, amiknek örülni szoktam. Sok tekintetben osztom a nézeted azt illetően, hogy sok tekintetben érdekes, értelmes dolgokat lehet tanulni, ha az ember rákeres guglin egy-egy nehezebb kérdésre. De marha jó, hogy pont azt a részét emeled ki a nehezebb kérdéseket pártoló hsz-emnek, amit a korábbi felszólaló azon írására reagáltam, hogy "miért speciális, meg lehet keresni". A speciális/lexikális kérdések tekintetében elég lágyszívű vagyok, de urambocsá' had ne legyen már megdicsérve, aki olyan kérdéseket tesz fel, hogy "Mi volt a fremenek ruhájának a neve a Dűnében?" vagy "Milyen színű Chara-Din?"!
És nem azért mert lusta vagyok utánanézni. Hanem mert meg vagyok róla győződve, hogy pl mindkét kérdésre adott helyes válasz értelmetlen felesleges tudást igényel, és közel sem átlagműveltségi kérdés.
A topicban sok helyen sokan leírták már véleményüket az átlagműveltség mibenlétéről, megteszem most én is.
Számomra az átlagműveltség nem más, mint egy csipetnyi irodalom, történelem, természettan (biosz, föci, kémia fizika egyaránt), matek, képzőművészet, zene, mozi, sport ALAPVETŐ fogalmainak ismerete. Természetesen beállítottságtól függően mindenkinek van erősebb és gyengébb oldala, de attól még ugyanannyira művelt lehet. Ez vonatkozik minden korosztályra, természetesen az iskolában addig megszerezhető tudáshoz mérten.
A különféle szerepjátékok, pc- és konzol játékok ismerete, regények (főképp sci-fi, fantasy) főhőseinek használati tárgyai nem ez a kategória.
még hozzátenném, hogy néhány könyv és film is, pl.: Gyűrűk ura, Star WarsÉs nem azért mert lusta vagyok utánanézni. Hanem mert meg vagyok róla győződve, hogy pl mindkét kérdésre adott helyes válasz értelmetlen felesleges tudást igényel, és közel sem átlagműveltségi kérdés.
A topicban sok helyen sokan leírták már véleményüket az átlagműveltség mibenlétéről, megteszem most én is.
Számomra az átlagműveltség nem más, mint egy csipetnyi irodalom, történelem, természettan (biosz, föci, kémia fizika egyaránt), matek, képzőművészet, zene, mozi, sport ALAPVETŐ fogalmainak ismerete. Természetesen beállítottságtól függően mindenkinek van erősebb és gyengébb oldala, de attól még ugyanannyira művelt lehet. Ez vonatkozik minden korosztályra, természetesen az iskolában addig megszerezhető tudáshoz mérten.
A különféle szerepjátékok, pc- és konzol játékok ismerete, regények (főképp sci-fi, fantasy) főhőseinek használati tárgyai nem ez a kategória.
Dátum: 2008.11.16. 08:11:04
Idézet: Hydro Globus - 2008.11.15. 17:11:36
Ezt nem értem, nem érzem a különbséget a Melyik a leggyorsabb utasszállító repülőgép? között.
Esetleg: Melyik a valaha épített leggyorsabb utasszállító repülőgép?
Ezt nem értem, nem érzem a különbséget a Melyik a leggyorsabb utasszállító repülőgép? között.
Dátum: 2008.11.16. 08:09:24
Idézet: Rammstein - 2008.11.15. 17:09:12
Először is, mivel ellenkezőt mmondunk, ezért nem lehet mindkettőnknek igaza.
Másodszor a concorde csak a leggyorsabb UtAsSzÁlLíTó.
De a technika megint más. Tudtommal a cocordok csak nem repülnek, de még megvannak. (ez nem biztos,de én így tudom, lehet rosszul,akkor elnézést )
A mai technológia megadja nekünk azt a képességet, hogy fejlődjünk, tehát a kérdés el tud avulni, ugyan úgy mint az is hogy "idén hol volt az olimpia?"
Az evolúció is megadja a képességet, hogy fejlődjünk, akkor idővel a Melyik a leggyorsabb szárazfődi állat? kérdés is el fog évülni.
Concord téma:
Az egyik 19 a másik egy híján 20! Mind a kettőtöknek igaza van, mivel TÉNY, a cocord a leggyorsabb gép,és tőle gyorsabbat még nem csináltak.
Az egyik 19 a másik egy híján 20! Mind a kettőtöknek igaza van, mivel TÉNY, a cocord a leggyorsabb gép,és tőle gyorsabbat még nem csináltak.
Először is, mivel ellenkezőt mmondunk, ezért nem lehet mindkettőnknek igaza.
Másodszor a concorde csak a leggyorsabb UtAsSzÁlLíTó.
De ugye bár, pont ezért vonták ki a forgalomból is. A kérdést másképp kellet volna feltenni,mondjuk úgy hogy "Melyik a leggyorsabb gép, 2000-rel bezárólag?" vagy valami ilyesmi. Ha egy állat kihalt,akkor az csak volt a legakármibb...
de a példámban direkt nem halt ki, csak nem él szabadon, mint a concorde, létezik, csak má nem használják.Idézet: Rammstein - 2008.11.15. 17:09:12
De a technika megint más. Tudtommal a cocordok csak nem repülnek, de még megvannak. (ez nem biztos,de én így tudom, lehet rosszul,akkor elnézést )
A mai technológia megadja nekünk azt a képességet, hogy fejlődjünk, tehát a kérdés el tud avulni, ugyan úgy mint az is hogy "idén hol volt az olimpia?"
Az evolúció is megadja a képességet, hogy fejlődjünk, akkor idővel a Melyik a leggyorsabb szárazfődi állat? kérdés is el fog évülni.
Dátum: 2008.11.16. 08:03:12
Idézet: Khetty - 2008.11.15. 17:01:22
Szörny... a kérdés nem a gepárdra vonatkozott, hanem a Concorde -ra... ha pedig gepárdot csak ketrecben lehet majd fellelni egy állatkertben, akkor már nem,nem ő lesz a leggyorsabb... hanem akkor már csak volt!
Pont ugyanúgy, ahogy a dinoszaurusz is csak volt a legnagyobb élőlény a földön! De már nem az!
akkor ezt Byzon -nal beszéld meg, ő pont azt mondta, hogy akkor is a leggyorsabb lesz.Pont ugyanúgy, ahogy a dinoszaurusz is csak volt a legnagyobb élőlény a földön! De már nem az!
Dátum: 2008.11.16. 08:01:55
Idézet: Byzon - 2008.11.15. 16:51:15
De. De ha kihalt, akkor már nem! (És nem lehetne azt írni, hogy "szárazföldi"?)A gép is még létezik, csak nem repül.
tehát nekem van igazam.
És ha gepárd már nem él szabadon, akkor már nem ő a leggyorsabb szárazfődi állat, vagy mi?
De. De ha kihalt, akkor már nem! (És nem lehetne azt írni, hogy "szárazföldi"?)
tehát nekem van igazam.
Dátum: 2008.11.15. 16:43:52
Idézet: Khetty - 2008.11.15. 16:34:45
És ha gepárd már nem él szabadon, akkor már nem ő a leggyorsabb szárazfődi állat, vagy mi?
Idézet: Sir Ny - 2008.11.15. 16:26:02
Bocsi Szörny, de azt hiszem Byzon elmondta előttem a lényeget... a Concorde csak volt a leggyorsabb, mivel pillanatnyilag nem repül egy sem belőlük!
Mivel a többi repülő nekem nem mond semmit, ezért lehet, hogy nem pontos, amit most fogok írni, de mikor először elolvastam a kérdést, azon kezdtem gondolkozni, hogy biztos a többi között lesz a válasz és a Concorde a beugrató része a dolognak... mivel ami már nem repül, az már nem lehet a gyorsabb annál, amelyik igen...
Idézet: Byzon - 2008.11.15. 16:22:19
Te hasogatod a szőrszálakat. Hosszában.
Szörny! Aranyapám! Hidd már el, hogy ez megint csak a szokott szőrszálhasogatás a részedről! Khettynek igaza van! Ha már kivontak valamit a forgalomból, akkor illene odatenni, hogy volt. Emellett a kérdés bármikor elavulhat, mert ha valami, akkor a technika rohamléptekkel fejlődik. Szóval lehetőleg ne köss már bele mindenbe!
Nem hinném, hogy elavulhat, pont azért vonták ki, mert túl gyors volt.És ha gepárd már nem él szabadon, akkor már nem ő a leggyorsabb szárazfődi állat, vagy mi?
Bocsi Szörny, de azt hiszem Byzon elmondta előttem a lényeget... a Concorde csak volt a leggyorsabb, mivel pillanatnyilag nem repül egy sem belőlük!
Mivel a többi repülő nekem nem mond semmit, ezért lehet, hogy nem pontos, amit most fogok írni, de mikor először elolvastam a kérdést, azon kezdtem gondolkozni, hogy biztos a többi között lesz a válasz és a Concorde a beugrató része a dolognak... mivel ami már nem repül, az már nem lehet a gyorsabb annál, amelyik igen...
Dátum: 2008.11.15. 16:26:02
Idézet: Byzon - 2008.11.15. 16:22:19
Szörny! Aranyapám! Hidd már el, hogy ez megint csak a szokott szőrszálhasogatás a részedről! Khettynek igaza van! Ha már kivontak valamit a forgalomból, akkor illene odatenni, hogy volt. Emellett a kérdés bármikor elavulhat, mert ha valami, akkor a technika rohamléptekkel fejlődik. Szóval lehetőleg ne köss már bele mindenbe!
Nem hinném, hogy elavulhat, pont azért vonták ki, mert túl gyors volt.És ha gepárd már nem él szabadon, akkor már nem ő a leggyorsabb szárazfődi állat, vagy mi?
Dátum: 2008.11.15. 16:23:14
ezen az oldalon mindenki napocska?
(rajtam kívül)
(rajtam kívül)
Dátum: 2008.11.15. 16:21:36
Idézet: Csirguz - 2008.11.15. 16:03:58
Kit nevezünk "kockának"?
Aki sokat kockázik.
Aki sokat ül a gép előtt.
Aki úgy néz ki mint egy koca.
Akinek kocka alakú feje van.
? Ez már fogalommá fajult?
igen, a kocka már egy fogalom. úgy, ahogy a google is benne van az angol értelmező szótárban.Aki sokat kockázik.
Aki sokat ül a gép előtt.
Aki úgy néz ki mint egy koca.
Akinek kocka alakú feje van.
? Ez már fogalommá fajult?
Dátum: 2008.11.15. 16:19:10
Idézet: Khetty - 2008.11.15. 14:24:44
Melyik a világ leggyorsabb utasszállító repülőgépe?
A 320
B 747
Tu 154
Concorde
Mivel a Concorde-ot kivonták 3-4 éve a forgalomból így a kérdés megfogalmazása helytelen...
És attól még nem a leggyorsabb? És nem utasszállító? A kérdés minden szempontből tökéletesen kielégítő.
Melyik a világ leggyorsabb utasszállító repülőgépe?
A 320
B 747
Tu 154
Concorde
Mivel a Concorde-ot kivonták 3-4 éve a forgalomból így a kérdés megfogalmazása helytelen...
És attól még nem a leggyorsabb? És nem utasszállító? A kérdés minden szempontből tökéletesen kielégítő.
Dátum: 2008.11.15. 16:17:09
Idézet: Brazíl01 - 2008.11.15. 14:17:08
ömmm. hány nap 9 hét?
Helytelen a válasz egy kérdésre, ezért nem kaptam plusz pontot.
A kutya vemhességi ideje a kviz szerint 9 hét, valójában 63 nap.
Üdv. Lobó
A kutya vemhességi ideje a kviz szerint 9 hét, valójában 63 nap.
Üdv. Lobó
ömmm. hány nap 9 hét?
Dátum: 2008.11.15. 13:48:05
Idézet: Tier - 2008.11.15. 13:15:41
te jól vagy? ennyi erővel csak igaz válaszokat lehetne írni, és nm lenne semmi értelme a kvíznek.
Melyik a föld legnagyobb szárazföldi állata ?
Erre a hülegyerek halakat is ír be úgy tudom a szándékos megtévesztésre irányuló kérdések is tilosak. Legalább arra vegye a fáradtságot hogy nem vizi élőlényeket rak be.
Erre a hülegyerek halakat is ír be úgy tudom a szándékos megtévesztésre irányuló kérdések is tilosak. Legalább arra vegye a fáradtságot hogy nem vizi élőlényeket rak be.
te jól vagy? ennyi erővel csak igaz válaszokat lehetne írni, és nm lenne semmi értelme a kvíznek.
Dátum: 2008.11.15. 12:13:11
Idézet: Kortevirag - 2008.11.15. 12:06:37
Idézet: Evilgreen - 2008.11.15. 11:59:36
Festék,ecset,kis víz és már tudod is. Tartsd magadnám mindig,ki tudja mikor kapsz még egy ilyen kérdést?
nem, mert az kivonó színkeverés, és kivonóval asszem nem lehet sárgát csinálni, csak összeadóval.Újabb idegesítő kérdés:
Melyik két színből lehet kikeverni a SÁRGA színt?
( a sárgát?! ááááá! )
A válasz a pirosból és zöldből volt.
soha nem jöttem volna rá magamtól
Melyik két színből lehet kikeverni a SÁRGA színt?
( a sárgát?! ááááá! )
A válasz a pirosból és zöldből volt.
soha nem jöttem volna rá magamtól
Festék,ecset,kis víz és már tudod is. Tartsd magadnám mindig,ki tudja mikor kapsz még egy ilyen kérdést?
Dátum: 2008.11.15. 08:57:32
Melyik rajzfilmben szerepel Kag.
Gúmi macik
Vuk
Hupikék töpikék
Dzsungel könyve
gúmi macik... ?
Gúmi macik
Vuk
Hupikék töpikék
Dzsungel könyve
gúmi macik... ?
Dátum: 2008.11.15. 08:45:13
Idézet: _WHITE_ - 2008.11.15. 03:11:44
Tudok egy ilyen viccet.
- Mi az, 5 szeme van és tíz lába?
- ???
- Négy küklopsz és egy Jumurdzsák
Mije nincsen Jumurdzsáknak a töröknek?
Két keze
Két lába
Orra
Két szeme
no comment....
Két keze
Két lába
Orra
Két szeme
no comment....
Tudok egy ilyen viccet.
- Mi az, 5 szeme van és tíz lába?
- ???
- Négy küklopsz és egy Jumurdzsák
Dátum: 2008.11.14. 22:07:05
Idézet: cirip - 2008.11.14. 22:04:16
nem, én gyors vagyok, csak ti még gyorsabbak.
Idézet: Sir Ny - 2008.11.14. 21:57:03
pfffffffff, mindig túl hamar írtok.
csak te vagy lassú nem, én gyors vagyok, csak ti még gyorsabbak.
Dátum: 2008.11.14. 21:57:03
pfffffffff, mindig túl hamar írtok.
Dátum: 2008.11.14. 21:56:29
...akkor nem raknál fejeket.