Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - csati777

Dátum: 2010.09.04. 10:13:15
Milyen motor típus nem létezik?
Kawasaki
Hayabusa*
Opel
Suzuki

A Hayabusa is egy motor típus, ráadásul pont a Suzuki gyártja. Kérem kijavítani pl. Audira!

Melyik Disney rajzfilm végződött rosszul?
Pocahontas*
Aliz csodaországban
Pán Péter
Rút kiskacsa

Mi az, hogy "rosszul végződik"? Pontosítást, vagy törlést kérek.

Milyen szin az aqvamarin?
kék*
sárga
piros
zöld

A "szin" hosszú í, az említett féldrágakő pedig vagy aquamarin, vagy akvamarin. Javítást kérek!

A golflabdák belseje....
üreges
tömör*
vákum
nem létezik golflabda

A vákuum két u, az utolsó válasz miatt pedig törölni kérem!

Kik "laknak" a szódavízben?
Vezeték
Keverék
Buborék*
Nyomaték

Rosszindulatú-vadbarom-besorolhatatlan-idióta-szellemi fogyatékos kérdés. Ráadásul rögtön utána megkaptam a párját is, "Hol laknak Buborék?" címmel. Törölni. És a játékost is, aki feltette.

Hol helyszínel a TV sorozatban Horatio?
Los Angeles
Miami*
New York
San Francisco

Über-speciális, és pontatlanul megfogalmazott. Törölni kérem.
Dátum: 2010.08.29. 12:27:33
Fogalmam sincs, mi az a "stript".

A script nem más, mint a forgatókönyv angolul.
Van egy csomó filmes honlap, ahonnan le lehet tölteni.
Két ceruzaelemmel.
Dátum: 2010.08.26. 20:26:41
A "The Rocker" című film milyen jelzőjű dobosról szól?
meztelen*
okos
kis
csúnya

Bunkó vagyok, ha még az életben nem hallottam róla? Szerintem spec.

Mikor kezdődött meg az "új" Erzsébet híd építése?
1990
1960*
1905
1945

Mindenütt azt találtam, hogy 1961-1964-ig.

Mikor született 4. Béla?
1206*
1456
1350
1260

A királyok nevét római számmal írjuk.

Hány kereke van egy autonak??
3
2
7
4*

Debil, és helyesírási hiba van benne. Törlést!
Dátum: 2010.08.21. 11:18:01
Nagy Lajos uralkodása idején történt:
http://www.mateinfo.hu/images/anjou/NLbirodalom_k.jpg
A Fekete-tenger, az Adriai-tenger, és -mivel Lajos nápolyi király is volt- a Tirrén-tenger is.
Dátum: 2010.08.20. 08:47:49
Hogy hívták a gonosz rókát a Nils Holgerssonról szóló mesében?
Róka koma
Szmöre*
Ravaszdi
Akka

Valójában Smirre. Javítást kérek!

Melyik könyvet kötötték emberbőrbe?
Biblia
Neckronomicon*
Kabbala nagy könyve
Talmut

Bármelyiket beköthette egy beteg elme, kivéve a "Neckronomicon"-t (helyesebben Necronomicon), mert az csak H.P. Lovecraft kitalációja. IGEN, tudom, hogy ezen a néven megjelent már egy pár marhaság, de azoknak semmi közük az Al Azifhoz. 1924 előtt (ekkor jelent meg Lovecraft "A Kutya c. novellája) soha, sehol nem említették a Necronomicont (főleg azért nem, mert Lovecraft gyenge görög tudásával rosszul írta a címet). Lovecraft egyetlen írásában sem szerepel, hogy a N. valamelyik kötetét emberbőrbe kötötték volna. Az Evil Dead horrorsorozatban emberi HÚSBA kötötték a hírhedt könyvet.
Olyan, hogy "Kabbala nagy könyve", nem létezik. A Kabbala a héber Zóháron, a Ragyogás Könyvén alapszik.
A "Talmut" valójában Talmud.
Sokszoros mitológiai, vallási és kultúrtörténeti merénylet miatt törölni kérem!

Mikor vették be a Bastillt a francia felkelők?
1589
1989
1789*
1889

Jó lesz az Bastille-nak is!

Decemberben, melyik napon tartjuk a szent estét?
26?
24?
6?
25?

Diszlexiás zavarokat érzek a háttérben. Egy írástudó ember talán ki tudná javítani...
Dátum: 2010.08.12. 09:28:35
Hány literes a GÖNCI HORDÓ?
50
136*
316
500

"Gönci hordó (egész és fél: XVII. század elejéig 352,5 l és 176,25 l; XVII. század további részében 201,44 l és 100,72 l; XVIII. század-tól csak egyféle: 151,07 l; 1807-től 147,73 l); 1 gönci hordó 2,5 akó."

Valahogy egyiket sem találom köztük. Törölni kérem!
Dátum: 2010.08.10. 23:28:56
Melyik budapest leghoszabb villamosvonala ?
14
1*
2
4 - 6

1. Budapest, leghosszabb.
2. Egy falusi honnan tudja ezt?
3. A Google szerint a 3-as egész Európa leghosszabb villamosvonala. Abba pedig Budapest is beletartozik.
Törölni az egészet, úgy ahogy van!
Dátum: 2010.08.04. 10:51:43
Idézet: Lanmandragoran - 2010.08.03. 18:52:17
Idézet: csati777 - 2010.08.03. 09:22:18
Próbálj meg egy tízkilós kardot két kézre fogva, lovaglás közben használni! Ha sikerül, kezet csókolok neked. A pallost bizonyíthatóan először a német gyalogsági erők (landsknecht) használták, csak ők zweihander-nek nevezték.

Nem vagyok hadtörténész, de ez esetben érdekelne, hogy minek nevezték a középkori páncéloslovagok 1-1,5 m hosszú kétkezes kardjait, amely maradványai bármelyik történelmi témájú múzeumban láthatók. És azokat a lovagokat ritkán lehetett gyalogosan látni a páncélzatukban...

Szerinted a lovagok lóháton születtek, és halálukig nem szálltak le róla? Véletlenül sem lehetséges, hogy ahol nem volt hely, vagy lehetőség a manőverezésre, ott leszálltak a lóról, és a fegyverhordozójuk valami alkalmatosabb eszközt nyomott a kezükbe (pl. pallost)? Felejtsük el a klasszikus kalandfilmek és szerepjátékok lemezvértjeit- egy lovagi torna öklelő kopjája ellen tűrhető védelmet nyújt, de kézitusába indulni egy ilyen merev konzervdobozban maga a biztos halál. A legjellemzőbb lovagi viselet a brigandin volt, majd ezt felváltotta a lánc-, később a sodronying, kiegészítve mellvérttel és a végtagot védő páncéldarabokkal. Modern reprodukciókkal bebizonyították, hogy egy ilyen páncélkészlet meglepően könnyű volt (kb. 20 kg), és nemcsak futni, de úszni is lehetett bennük!
Még egyszer mondom: egy pallost nem lehet egy kézzel forgatni, akármilyen erős is a gazdája- az emberi csukló egyszerűen nem bírja el ezt a terhet. A lovat "elengedett kézzel" problémás irányítani, ha pedig le szeretnél sújtani a kezedben levő fegyverrel, nem árt, ha a másikkal kapaszkodsz közben a gyeplőbe, vagy a nyeregkápába. Szóval lovasok nem használtak pallost, legfeljebb hosszúkardot, széleskardot, lovagkardot. Ezeken a megnevezéseken már vitatkozhatunk, mert az irodalom eléggé szabadosan bánik a fegyverek megnevezésével- pl. valószínűtlen, hogy Toldi szablyát használt volna, hisz az tipikus lovasfegyver. Ha a "pallos" szót hallja, a legtöbb ember egy bakóra asszociál, aki komoran támaszkodik embernyi méretű kardjára...
Dátum: 2010.08.04. 10:04:10
A három nem hivatalos sakkolimpia közül kettőt a magyar csapat nyert meg. A 37 hivatalos sakkolimpia közül hányat sikerült megnyernünk?
hármat*
egyet
kettőt
egyet sem

Speciális, ki vele!

Mi történik ha a jeges útra sót szórunk?
Kék lesz a jég színe
Elolvad a jég*
Hatalsan kristályokba tömörödik a sótól a jég
Jobban fog csúszni a jég

Mi az a "hatalsan"?

Ogre...milyen a színe?
Kék
Piros
Sárga
Zöld*

MELYIK ogékról van szó? Mert Shrek ugyan zöld, de a többi fantasy/RPG világra ez nem jellemző! Javítást kérek!
Dátum: 2010.08.04. 09:43:04
folytasd : 1 2 3 4 te kis ...... hová mész?
á haggyuk
nyuszi
sánta
nyomorék

Ugye nem kell indokolnom, miért kérem a törlését?
Dátum: 2010.08.03. 09:22:18
Próbálj meg egy tízkilós kardot két kézre fogva, lovaglás közben használni! Ha sikerül, kezet csókolok neked. A pallost bizonyíthatóan először a német gyalogsági erők (landsknecht) használták, csak ők zweihander-nek nevezték.
Dátum: 2010.08.03. 09:17:27
Mikor találta fel James Watt a gőzgépet?
1752
1769*
1796
1734

Elterjedt tévhit. Valójában Thomas Newcomen találta fel 1712-ben. Watt 1769-ben szabadalmaztatta a saját gőzgépét.
Dátum: 2010.08.01. 09:40:16
Ki a férfi főszereplője a" Drágám,add az életed" c. filmnek?
Nicholas Cage
Bruce Willis
Leslie Nilsen*
Mel Gibbson

Leslie NIELSEN, és Mel GIBSON. Javítást kérek!

A 2007-es K1 nyolcas döntőjébe melyik harcos szerepelt az Asterix.at.the.Olympic.Games cimű filmben?
Glaube Feitosa
Jerome Le Banner*
Peter Aerts
Hong Man Choi

Jelentkezzen, aki ebből egyetlen büdös hangot is értett! Értelmetlen, magyartalan, helyesírási hibákkal teli, szuper-speciális förtelem. Elpusztítani még az írmagját is!

A felsorolt tevékenységek közül mit nem csinál (még) egy igazi celeb?
vetkőzik az újságokban
verset olvas fel a rádióban*
főzőműsorban tündököl más főztjével
tévévetélkedőben teregeti ki a magánéletét

Elmebetegek napja van, vagy mi! A szokásos: törölni!

Melyik a legmagasabb szint a tekében Magyarországon?
NB I.
Soproni Liga
Szuper Liga*
Premier Liga

Egy cseppet sem speciális, á, dehogy... Jó, hogy nem a gombfoci ligát kérdezte.

Ki játszotta a Terminator c. filmekben a t800-as modellt?
Vin Diesel
Eddie Murphy
Nicolas Cage
Arnold Swarzenegger*

SCHWARZENEGGER. A többi jó.

Kitől származik a mondás:Ember küzdj és bízva bízzál.
Madách Imre
William Shakespeare
Mikszáth Kálman
Jókai Mór

Tulajdonképpen az Úr mondja Az Ember Tragédiája végén, de Madách írta. Csak a kérdés végére jó lenne egy kérdőjel, az én szívemnek meg jobban esne, ha az idézet idézőjelbe lenne téve.
Dátum: 2010.07.28. 19:17:31
Bármibe nyúl bele a Beholder, ott előbb-utóbb felüti rút fejét a Miklós-random...
Én kb. 250 vadászatot indítottam ma, és nem találkoztam többször ugyanazzal a kérdéssel.
Dátum: 2010.07.28. 19:02:45
Megtaláltam. Ez tényleg elég durva, de az sokkal jobban fáj, hogy (részben) emiatt elvesztettük a fórum egyik legaktívabb tagját...
Dátum: 2010.07.28. 09:43:33
Idézet: Byzon - 2010.07.12. 11:53:27
Nem Endyr, akkor múlt szerdán töröltem volna
Az maradt ki, hogy 1 hétig nem tudtam lenni egyéb okokból, hát nem hiányzott a játék. Visszajöttem, kattingattam egy keveset vadászat címszó alatt, undorom lett 10 kérdés után. Felnéztem a nagy fórumra, megtaláltam Miklós kedves szavait.

Vajon melyik kedves szavakról volt szó?
Dátum: 2010.07.28. 09:32:38
Mi történt 1889. április 20-án?
George Orwell halála.
Magyarország elveszti Erdélyt.
A német diktátor születése.*
Japán harca a demokráciáért.

1. Miért nem lehetett kiírni, hogy Hitler? A rendszer letiltja?
2. Ha nem vagyok neonáci, honnan kéne tudnom, mikor született az az elmebeteg?
Törölni kérem!

Kit választottak a világ legjobb gitárosának a Rolling Stone magazin 2003-as különszámában?
Keith Richards
Jimi Hendrix*
Duane Allman
Eric Clapton

Ó, a fenébe! Pont az az egy szám hiányzik a gyűjteményemből!
Törölni kérem, azonnal.
Dátum: 2010.07.24. 12:59:08
Történelmi örökségünk Szent László hermája. Mi az?
arckép
koporsó
jogar
mellszobor*

Valójában ereklyetartó, de sebaj! Javítást kérek!
Dátum: 2010.07.22. 08:36:01
Idézet: Kopi7111 - 2010.07.21. 23:44:46

Az elfekkel kapcsolatos véleményem fenntartom, elég sok fantasy környezetben játszódó regényt olvastam, és sok számítógépes játékkal is játszottam. Az eredeti remekmű óta sok víz folyt le a Dunán, Tolkien munkáját folytatták, és ma már kidolgozott Quenya (nemes elf) és Sindarin (szürke elf) szótár is létezik, természetesen nyelvtannal együtt. És ki tudja mit hoz a jövő? A rajongók, és a fanatikusok sok mindenre képesek lehetnek. Talán egyszer ezen nyelvek valamelyikéből is lehet majd nyelvvizsgát tenni…
Úgy vélem vannak nemzetközi, internacionális szavak, amelyeknek akár lehet megfelelője a magyar (vagy más) nyelvben, mégis inkább a nemzetközi szót kellene használni, mert a fordítás nem biztos, hogy lefedi az adott szó teljes jelentését. Az írásmód fonetikussá alakulása pedig nem lehet akadály (laser/lézer, plasma/plazma, television/televízió…)
A tündérrel nem keverem, bár a mi tündéreink és az angolszász tündérek nem is hasonlítanak egymásra, olyan mintha Picard kapitány (Star Trek) vezetné Yoda (Star Wars) csillaghajóját. Más kultúra, más mesevilág.
A Tünde nagyon szép női név, Vörösmarty Mihály alkotása a tündér szóból. Ezzel sem szeretném keverni.

Akkor kössél bele a törp szóba is, légyszi! Elég fura, hogy ennyire ismered a Gyűrűk Urát, de nem olvastad Göncz Árpád fordítói visszaemlékezéseit- leírja benne, hogy miért lett az elf tönde, a dwarf meg törp. Egyébként irodalmi Nobel-díjat érdemelne, amiért abból a száraz, csikorgós nyelvezetű, nyögvenyelős szövegből egy ilyen igényes, olvasmányos mesterművet faragott. Hidd el, tudom, mit beszélek- olvastam angolul és németül is, de mindegyik nyelvezete borzalmas.
Dátum: 2010.07.22. 08:20:52
Mikor volt a wormsi birodalmi gyűlés?
1076*
1939
1896
1365

MELYIK? Volt gy 1076-ban, egy 1495-ben, és egy 1521-ben. Egyébkét ez az utóbbi (a Luther-féle) valószínűleg híresebb, mint a másik kettő. Kérném kiegészíteni a kérdést egy "első" szócskával!

Melyik nem egy titkos, vagy "kitalált" szervezet az alábbiak közül?
Rotary Club*
Szabadkőművesek
Sion Rendje
Illuminati

A szabadkőművesek rendje nem titkos szervezet, Anglia- és Amerika-szerte megtalálhatóak a templomaik. A sion Rendje pedig létező (bár szélhámos) szervezet volt, csak a Da Vinci-kód miatt volt körülötte egy kis keverés. Törlést kérek!