Hozzászólások - Csarmi.reg
Dátum: 2010.02.19. 14:03:41
Ráadásul az egyetlen válasz, ami időben távolabb van a többitől, teljesen komolytalan. 1993?
Dátum: 2010.02.19. 07:16:18
Melyik történelmi esemény volt a legkésőbb?
Francia forradalom
Függetlenségi nyilatkozat (US)
Mária Terézia halála
A vesztfáliai béke
A kérdésre a válaszolók több mint 75%-a nem tudta a választ, ezért kivettük az adatbázisból!
Kipotty.
Vajon mit lehet ezen több, mint 75%-ban elrontani? Nagyon kíváncsi lennék a százalékok megoszlására. Talán nem a legkönnyebb kérdés, de nem becsapós.
Francia forradalom
Függetlenségi nyilatkozat (US)
Mária Terézia halála
A vesztfáliai béke
A kérdésre a válaszolók több mint 75%-a nem tudta a választ, ezért kivettük az adatbázisból!
Kipotty.
Vajon mit lehet ezen több, mint 75%-ban elrontani? Nagyon kíváncsi lennék a százalékok megoszlására. Talán nem a legkönnyebb kérdés, de nem becsapós.
Dátum: 2010.02.19. 07:10:11
Idézet: Atomant - 2010.02.18. 22:08:05
A helyesírási hibát benne hagytad másodikra is (a kérdésben a vessző felesleges, és zavaró), tehát már csak ezért is visszadobhatták. A jelölt válasz már csak hab a tortán.
A triceps-ben egyetértek veled: ezt azért tudni kellene, és ha valaki nem tudja, sürgősen megtanulni. Abban is igazad van, hogy nem következetes az értékelés. De abból kár kiindulni, hogy van ennél rosszabb kérdés is az adatbázisban, mert az senkit sem érdekel.
De természetesen a rossz irányra vonatkozó megjegyjésemet sem hagyhatom ilusztráció nékül. Csak két példa, az egyik meglehetősen közeli:
A néprajzkutatások szerint, honnan kapta a nevét a híres lacipecsenye?
II. Ulászló királyról
I. Ulászló királyról
Szent László napjáról (június 27.)
Hunyadi Lászlóról
A néprajzkutatások szerint, honnan kapta a nevét a híres lacipecsenye?
II. Ulászló királyról
I. Ulászló királyról
Szent László napjáról (június 27.)
Hunyadi Lászlóról
A helyesírási hibát benne hagytad másodikra is (a kérdésben a vessző felesleges, és zavaró), tehát már csak ezért is visszadobhatták. A jelölt válasz már csak hab a tortán.
A triceps-ben egyetértek veled: ezt azért tudni kellene, és ha valaki nem tudja, sürgősen megtanulni. Abban is igazad van, hogy nem következetes az értékelés. De abból kár kiindulni, hogy van ennél rosszabb kérdés is az adatbázisban, mert az senkit sem érdekel.
Dátum: 2010.02.19. 06:58:13
Ki vagy mi az a Conclave?
Ahol a bíborosok pápát választanak.
A pápa első embere
A Vatikán központja
Egyházi méltóság
Jelölt válasz és helyesírás (szerintem egyszerűen konklávénak kell írni).
Ahol a bíborosok pápát választanak.
A pápa első embere
A Vatikán központja
Egyházi méltóság
Jelölt válasz és helyesírás (szerintem egyszerűen konklávénak kell írni).
Dátum: 2010.01.21. 19:43:10
Elfogadták.
Viszont: A kérdésre eddig 0 jó és 3 rossz válasz érkezett.
Kíváncsi vagyok, mit rontanak el? Einstein és Neumann XX. század, Descartes jó régi és a pszichológia a XIX. században született meg kb., ráadásul Descartes-ra épülve (többek között).
Viszont: A kérdésre eddig 0 jó és 3 rossz válasz érkezett.
Kíváncsi vagyok, mit rontanak el? Einstein és Neumann XX. század, Descartes jó régi és a pszichológia a XIX. században született meg kb., ráadásul Descartes-ra épülve (többek között).
Dátum: 2010.01.21. 09:39:53
Mi Totti vezeték neve?
Francesco
Gera
Lukas
Joe
NEM ÉRDEKEL
Francesco
Gera
Lukas
Joe
NEM ÉRDEKEL
Dátum: 2010.01.20. 21:13:09
Az itt felsoroltak mindegyike híres tudós, szakterületének egy meghatározó alakja. Melyikük született legkorábban?
René Descartes (filozófia)
Wilhelm Wundt (pszichológia)
Albert Einstein (fizika)
Neumann János (matematika)
René Descartes (filozófia)
Wilhelm Wundt (pszichológia)
Albert Einstein (fizika)
Neumann János (matematika)
Dátum: 2010.01.20. 18:09:57
A kvíz olimpián hány győztes kap medált?
4
1
2
3
töröl!!
4
1
2
3
töröl!!
Dátum: 2010.01.20. 13:50:35
Ami ráadásul hülyeség, mert Hamburg egyesek szerint egy Hamburg nevű amerikai kisvárosból ered.
Dátum: 2010.01.20. 13:49:31
Mennyi nulla a nulladikon?
-1
1
Értelmezhetetlen
Nulla
Értelmezés kérdése. Valóban egynek szokták értelmezni (mert ez lenne a határértéke), de igazábólc nagy szükség nincs rá. Én kidobnám.
-1
1
Értelmezhetetlen
Nulla
Értelmezés kérdése. Valóban egynek szokták értelmezni (mert ez lenne a határértéke), de igazábólc nagy szükség nincs rá. Én kidobnám.
Dátum: 2010.01.18. 19:59:37
Ki szerepel Terry Pratchett: A mágia színe c. regényében?
Ogg ángyi
Széltoló
Eskarina
Mort
spec... ráadásul több fordítás van + nem tudom, nincs-e több megoldás, a halál szerepel szvsz
Ogg ángyi
Széltoló
Eskarina
Mort
spec... ráadásul több fordítás van + nem tudom, nincs-e több megoldás, a halál szerepel szvsz
Dátum: 2010.01.18. 15:53:26
Többen írták, hogy a portyalistát kell frissíteni, ha az ember célpontra vadászik, aki 15% felett van. De ezt nem értem. Mi az a portyalista? Hol van?
Dátum: 2010.01.18. 12:27:09
Hogy hívják Mulán védőszörnyét?
Dumbo
Shan-Yu
Cirip
Mushu
anyád...
Hányadik szinttől van lehetőség hordaváltásra a játékban?
15
16
4
8
végzetur... és honnan tudja egy első szintű?
Melyik nem rock együttes?
Metallica
Linkin Park
SMDB
Tankcsapda
Mi az az SMDB? Ki dönti el, hogy rock-e?
Dumbo
Shan-Yu
Cirip
Mushu
anyád...
Hányadik szinttől van lehetőség hordaváltásra a játékban?
15
16
4
8
végzetur... és honnan tudja egy első szintű?
Melyik nem rock együttes?
Metallica
Linkin Park
SMDB
Tankcsapda
Mi az az SMDB? Ki dönti el, hogy rock-e?
Dátum: 2010.01.18. 08:13:05
Mivel foglalkozik Luis Royo?
Bűvész
Olimpikon
Költő
Fantasy festő
ki kéne venni
Bűvész
Olimpikon
Költő
Fantasy festő
ki kéne venni
Dátum: 2010.01.17. 19:16:42
A folyamat lényege, hogy nem tud megszökni a meleg, a napsugarak, ami mindkét helyen azonos.
Helyesírás irreleváns dolog. Amúgy az a szabály, hogy ha három, vagy több szóból áll, akkor 6 szótagig egybe kell írni, egyébként kötőjelezni. Forrás: anyu és a húgom is magyartanár.
http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6t%C5%91jel_%28magyar_helyes%C3%ADr%C3%A1s% 29
Nagyjából megbízható a wiki is.
Helyesírás irreleváns dolog. Amúgy az a szabály, hogy ha három, vagy több szóból áll, akkor 6 szótagig egybe kell írni, egyébként kötőjelezni. Forrás: anyu és a húgom is magyartanár.
http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6t%C5%91jel_%28magyar_helyes%C3%ADr%C3%A1s% 29
Nagyjából megbízható a wiki is.
Dátum: 2010.01.17. 17:03:45
Na jó, egy kis statisztika.
A(z) "melegház-hatás" kifejezés 1-10. találata az összes, kb. 1 900 találatból. (0,08 másodperc)
A(z) "melegházhatás" kifejezés 1-10. találata az összes, kb. 16 800 találatból. (0,06 másodperc)
A(z) "üvegházhatás" kifejezés 1-10. találata az összes, kb. 196 000 találatból. (0,27 másodperc)
Ez pontosan jelzi, amit mondtam. A kötőjeles módra még fel is ajánlja a korrekciót. Amúgy (elvileg) feltétlen helytelen kötőjellel írni azt, amit nincs okod. Lásd például: kötő-jel, üveg-ház, üveg-test.
Hogy miért ír találatot arra is? Azért, mert elegen írják rosszul. Ami nem feltétlen gond (én a helyesírást sok esetben felesleges cseszekedésnek gondolom és pl. következetesen jáccik-ot írok). A google-számok azért mutatják a gyakorisággal, hogy melyik az elfogadottabb.
Lásd például ezt a példát:
A(z) "hejes" kifejezés 1-10. találata az összes, kb. 65 700 találatból. (0,06 másodperc)
A(z) "helyes" kifejezés 1-10. találata az összes, kb. 1 660 000 találatból. (0,24 másodperc)
Na, vajon melyik a helyes?
Hogy miért ír több olyan találatot arra az értelmezésre, hogy a föld légkörére vonatkozó hatás? Egyszerűen az foglalkoztatja jobban az embereket, de ez nem jelenti azt, hogy a másik jelentés nem igazi, vagy nem létezik.
Például, ha beírom a google-be, hogy nyúl, az első oldalon csupa olyan dolgot találok, ami az állatra vonatkozik, és egyet se, ami az igére. Ettől még ez a szó kétjelentésű.
Ja, és még valami. Az, hogy kiír legalább egy oldalnyi szöveget valamire a google, nem jelenti azt, hogy annak értelme is van. Írd be azt, hogy nézson, vagy bugyri és nézd meg, mennyi találatot hoz.
Nem, nem szálltam rád. Azért kötöttem bele a kérdésbe, mert ROSSZ. Két helyes válasz van rá, és kétszeresen rosszul van írva. Nem hiányzik, hogy több nem jó kvízkérdés legyen itt. Megjegyzem, a kérdésfeltevésed ebben a topikban off.
Kedves Constantin, nem értem a másfél méter jövős cuccot. Mi van?
A(z) "melegház-hatás" kifejezés 1-10. találata az összes, kb. 1 900 találatból. (0,08 másodperc)
A(z) "melegházhatás" kifejezés 1-10. találata az összes, kb. 16 800 találatból. (0,06 másodperc)
A(z) "üvegházhatás" kifejezés 1-10. találata az összes, kb. 196 000 találatból. (0,27 másodperc)
Ez pontosan jelzi, amit mondtam. A kötőjeles módra még fel is ajánlja a korrekciót. Amúgy (elvileg) feltétlen helytelen kötőjellel írni azt, amit nincs okod. Lásd például: kötő-jel, üveg-ház, üveg-test.
Hogy miért ír találatot arra is? Azért, mert elegen írják rosszul. Ami nem feltétlen gond (én a helyesírást sok esetben felesleges cseszekedésnek gondolom és pl. következetesen jáccik-ot írok). A google-számok azért mutatják a gyakorisággal, hogy melyik az elfogadottabb.
Lásd például ezt a példát:
A(z) "hejes" kifejezés 1-10. találata az összes, kb. 65 700 találatból. (0,06 másodperc)
A(z) "helyes" kifejezés 1-10. találata az összes, kb. 1 660 000 találatból. (0,24 másodperc)
Na, vajon melyik a helyes?
Hogy miért ír több olyan találatot arra az értelmezésre, hogy a föld légkörére vonatkozó hatás? Egyszerűen az foglalkoztatja jobban az embereket, de ez nem jelenti azt, hogy a másik jelentés nem igazi, vagy nem létezik.
Például, ha beírom a google-be, hogy nyúl, az első oldalon csupa olyan dolgot találok, ami az állatra vonatkozik, és egyet se, ami az igére. Ettől még ez a szó kétjelentésű.
Ja, és még valami. Az, hogy kiír legalább egy oldalnyi szöveget valamire a google, nem jelenti azt, hogy annak értelme is van. Írd be azt, hogy nézson, vagy bugyri és nézd meg, mennyi találatot hoz.
Nem, nem szálltam rád. Azért kötöttem bele a kérdésbe, mert ROSSZ. Két helyes válasz van rá, és kétszeresen rosszul van írva. Nem hiányzik, hogy több nem jó kvízkérdés legyen itt. Megjegyzem, a kérdésfeltevésed ebben a topikban off.
Kedves Constantin, nem értem a másfél méter jövős cuccot. Mi van?
Dátum: 2010.01.17. 14:16:14
Csak ismételni tudom magam. Nem tűnt fel, hogy a melegház-hatás, melegházhatás és üvegházhatás közül melyikre hány találat van a google-n? Az első abszolút nem létezik, mint kifejezés (miért kéne kötőjellel írni? 5 szótag), hiszen helyesírási hibás. A második sem igen, de az legalább helyesírásilag helyes. A jelenséget üvegházhatásnak írják és csak gratulálni tudok annak, aki elfogadta két helyes válasszal.
Dátum: 2010.01.17. 11:54:06
Melyik a harmadik legerősebb függőséget kiváltó drog anyag világunkban?
alkohol
dohány
LSD
heroin
anyád...
alkohol
dohány
LSD
heroin
anyád...
Dátum: 2010.01.17. 02:46:48
Szerintem csak nagyon jó fej akart lenni veled valaki. Például két jó válasz is van, vagy nulla, ahogy tetszik (szerintem üvegházhatás, és igen, a fóliában is ez van) és helyesírásilag sem az igazi Örülj neki, hogy nem kaptál rossz kérdést.
Dátum: 2010.01.16. 05:39:19
Melyik kutyafajta szerepel a Rex felügyelő c. sorozatban?
Puli
Labrador
Német juhász
nincs ilyen sorozat
tagadó válasz
Mi lett a végeredménye 1953-ban játszott, Angolok elleni futball mérkőzésen?
7-2
6-3
4-3
1-1
értelmetlen megfogalmazás
Melyik amerikai város híresült el, a függetlenségi háborújukban a kikötője vizébe dobált teáról ?
Boston
New York
Chicago
Washington
Helyesírási hiba, és az elhíresült nem ezt jelenti...
Puli
Labrador
Német juhász
nincs ilyen sorozat
tagadó válasz
Mi lett a végeredménye 1953-ban játszott, Angolok elleni futball mérkőzésen?
7-2
6-3
4-3
1-1
értelmetlen megfogalmazás
Melyik amerikai város híresült el, a függetlenségi háborújukban a kikötője vizébe dobált teáról ?
Boston
New York
Chicago
Washington
Helyesírási hiba, és az elhíresült nem ezt jelenti...