Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Roseprincess

Dátum: 2009.01.14. 11:22:45
Idézet: Kocos - 2009.01.14. 07:28:48
Hány betűből áll az alábbi szó: CSERESZNYE?
10
1
11
7

A CS, SZ, NY kettős betük, igaz? A kettős betü, nem azt jelenti, hogy 1 hang tartozik 2 betühöz?

Cs, Sz, Ny meg találhatók a magyar ABC-ben, mint annak betűi? Megtalálhatók... akkor innentől kezdve nem nértem mi nem világos... de ezt már annyiszor kiveséztük, de annyiszor, hogy igen is egy betűknek számítana, mert nem külön vesszük hozzájuk a betűket pl Ny, nem úgy lesz, hogy kiveszem a N-t meg az Y-t az ABC-ből, hanem ott vannak egyben! Mint betűk!
Hogy is kérte a tanárnéni annó... "Kérlek sorold fel az ABC betűit!" És mily meglepő a Cs-t, az Ny-t meg az Sz-et is bele kellett mondani különben helyre lettünk küldve "ezt nézd át mégegyszer" mondattal...
Szerintem elég egyértelmű, hogy azok is 1 betűnek számítanak, még ha kettőnek is néznek ki...

Jah és a rómais kérdésedhez: a phalanx az gall
Dátum: 2009.01.14. 10:58:28
Mi az új budapesti híd neve?
Chuck Norris híd
Stephen Colbert híd
Megyeri híd
Szabadság híd

ez kvíz olimpián volt... alapból jó lenne a kérdés, ha nem lenne elbaromkodva...

Kiknek a párbajai nyomán jött létre a legtöbb vortex ?
Gyémánt Horda
Rubin Horda
Zafír Horda
Smaragd Horda

gondolom ez általános műveltség... ok talán rá lehet keresni, de kvíz olimpián nem igazán van ideje az embernek, hogy guglizgasson, meg wikizzen stb... itt sajnos nincs 5 perc egy kérdés megválaszolására...

Melyik regény/novella nem tartozik George R R Martin 'A Jég és Tűz dala" világába?
Varjak Lakomája
Trónok Harca
Kóbor Lovag
Lázálom

Na mikor már zsinórban az ötödik hasonló kérdést kaptam muszáj volt bemásolnom ide...
Dátum: 2009.01.14. 10:37:24
Ki volt Antigo felesége?
Antigoné
Hére
Zeusz
Juno

Végül is van benne némi logika... de ez akkor is katasztrofális!!!
És Héra
Egyébként meg TÖRÖLNI!!!
Dátum: 2009.01.13. 23:35:14
Idézet: Csonti_himihumi - 2009.01.13. 23:01:40
Idézet: Roseprincess - 2009.01.13. 22:42:38
Idézet: Csonti_himihumi - 2009.01.13. 22:35:28
Idézet: Vamonos - 2009.01.13. 22:32:00
Mit jelent a 2d10 kifejezés egy szerepjátékosnak?

dobni kell egy 2 oldalú "dobókockával" (pl. pénz) és megszorozni 10-zel
dobni kell két 10 oldalú "dobókockával" (vagy eggyel kétszer) és összeadni az eredményt
dobni kell tíz 2 oldalú "dobókockával" (pl. pénz) és öszseadni az eredményt
dobni kell egy 10 oldalú "dobókockával" és megszorozni 2-vel

Na ez szerintem 1 tipikusan olyan kérdés amire csak 1 speciális réteg tudja a választ

tökéletesen egyetértek
ez is szerepjátékos kérdés (ezt még ráadásul bele is írja...), amire fel is hívja a figyelmet a kvíz írás előtt, h ilyet ne kérdezzenek...
grat annak aki átengedte

hát szerintem azért ez nem olyan vészes, mármint kitalálható, ha azt mondom 2d6, két 6 oldalú dobókockával kell dobnom és azok összegét kell vennem, és ez előfordul asztali stratégiai játékoknál, és jó pár társasjátéknál is. Szóval a képlet teljesen egyszerű, a 6 oldalú kockát ki kell cserélni 10 oldalúra és ott van a válasz.

én játszottam régen a M.A.G.U.S.-al, a szomszédom mesélő volt, így én tudom, h mit jelent, de ez ki van írva, h ilyet ne kérdezzen
egyébként nekem is van 2 darab 10 oldalú, meg 1 darab 20 oldalú kockám is, el lehet velük szórakozni szerepjáték nélkül is

De ha úgy teszi fel a kérdést, hogy mit jelent a 2d10, akkor meg az lett volna a baj, hogy nem tudni mire gondolhat az illető...
Dátum: 2009.01.13. 22:42:38
Idézet: Csonti_himihumi - 2009.01.13. 22:35:28
Idézet: Vamonos - 2009.01.13. 22:32:00
Mit jelent a 2d10 kifejezés egy szerepjátékosnak?

dobni kell egy 2 oldalú "dobókockával" (pl. pénz) és megszorozni 10-zel
dobni kell két 10 oldalú "dobókockával" (vagy eggyel kétszer) és összeadni az eredményt
dobni kell tíz 2 oldalú "dobókockával" (pl. pénz) és öszseadni az eredményt
dobni kell egy 10 oldalú "dobókockával" és megszorozni 2-vel

Na ez szerintem 1 tipikusan olyan kérdés amire csak 1 speciális réteg tudja a választ

tökéletesen egyetértek
ez is szerepjátékos kérdés (ezt még ráadásul bele is írja...), amire fel is hívja a figyelmet a kvíz írás előtt, h ilyet ne kérdezzenek...
grat annak aki átengedte

hát szerintem azért ez nem olyan vészes, mármint kitalálható, ha azt mondom 2d6, két 6 oldalú dobókockával kell dobnom és azok összegét kell vennem, és ez előfordul asztali stratégiai játékoknál, és jó pár társasjátéknál is. Szóval a képlet teljesen egyszerű, a 6 oldalú kockát ki kell cserélni 10 oldalúra és ott van a válasz.
Dátum: 2009.01.13. 22:38:39
Idézet: Csonti_himihumi - 2009.01.13. 22:31:00

Ki a filmekből ismert Penge?
félvámpír
félszerzet
félfarkas
félisten

a kérdező szerint félvámpír
hát Penge nagyon nem az
az anyját megharapta egy vámpír, mikor terhes volt, így ő lett a "fénybenjáró" aki vámpírokra vadászik
de nem félvámpír
a félvámpír mást jelent
én úgy tudom, h "dhampire" ként emlegetik az angolok az olyat, akinek anyját születése előtt harapta meg 1 vámpír

hát végül is valami vámpír féleség volt, bár én nem láttam a filmet, mikor elmentek a nem tudom kihez, aki ilyen nagy zsírpaca volt, majd szét folyt, na ott én mindig elmentem inkább aludni, nem bírta a gyomrom... de rémlik, hogy kapott mindig valami injekciót, talán a vérszomja ellen, mert ha azt nem kapta volna akkor ő is vérszívó lett volna... javítsatok ki ha tévedek, de nekem valami ilyesmi rémlik.
Dátum: 2009.01.13. 22:34:31
Idézet: AppZ - 2009.01.13. 22:30:30
Felakarok rakni egy kérdést:
Mi az U.S.A. fővárosa?
Erre aztmondja hogy a kérdésben nem megengedett szó szerepel!!! W.T.F??????
Ebben mi a nem megengedett??????

A főváros szó, és azért mert már annyi ilyen kérdés van, biztos ebből van pár példány, hogy az adminok úgy döntöttek nem kell több ilyen kérdés.
Dátum: 2009.01.13. 21:40:00
én elhiszem neked
én még nem találkoztam mondjuk olyan üzlettel, ahol Sparhelt árulnak, de nem mondom, hogy nincs, sőt! jó tudni, hogy van ilyen
a mi Sparhelünk is meg van még valahol minden bizonnyal nagymamám kacatjai között
most így a nagy nosztalgia közepette teljesen meg is éheztem egy kis Sparhelten készült pirítósra...
Dátum: 2009.01.13. 21:27:42
De ott is már csak az idősebbek, de már ott sem nagyon jellemző... már csak onnan is tudom mert én falun élek, és pl. nagymamám már jó ideje nem használja, már neki is gáztűzhelye van, és a nővére is csak télen, mivel azzal fűti egyben a helységet is ahol alszanak.
Mikor kicsi voltam, akkor még volt nekünk is (akkor még velünk élt a mamám), imádtam az azon készült pirítóst, egyszer még kalácsot is sütöttünk benne.
De már tényleg nem nagyon jellemző.
Dátum: 2009.01.13. 20:56:44
Idézet: Atreus - 2009.01.13. 20:48:18
Idézet: Csonti_himihumi - 2009.01.13. 20:30:07

Miért aggódik a kis herceg?
Egy róka miatt
A bolygójáért
A kígyó miatt, aki halálra marja Őt a történet végén
A rózsájáért*

nagyon aranyos kis könyvről van szó, ami hozzátartozik az alapműveltséghez, de szerintem a mai fiatalság kb 99%-a nem olvasta

Akkor olvassák el!

Én még mikor kicsi voltam láttam a mesét, és aszem a 4-es tankönyvünkben is benne volt, de nem emlékszem, hogy rövidítve, vagy egy részlet, de ha sokat nem változtattak a tananyagon (bár ennek már 13 éve legalább) akkor valamennyire ismerik. Bár nagyon kicsit voltam mikor láttam, de úgy rémlik, mintha csak tegnap lett volna, totál emlékszem mikor ott hagyta a virágot, mikor szépen idomította a rókat, miközben napról napra egyre közelebb ment hozzá, mikor a rózsák között sétált, és mondta nekik, hogy az ő rózsája sokkal szebb, és a végén mikor megmarta a kígyó... emlékszem olyan kicsit voltam akkor, hogy fel sem fogtam, hogy akkor a kis herceg meghalt, de megfogott, hogy még ma is ennyire emlékszem rá
Dátum: 2009.01.13. 20:28:51
Mi lehet az a Sparhelt?
Wernher von Braun által még Németországban tervezett kisérleti rakéta
Egy régen Hansa városokra jellemző megtakarítási forma
Egy konyhai tűzhelyféleség
A viking Drake hajók kistestvére, pár ember szállítására

Nem mi lehet, hanem Minek a régi elnevezése, és szerintem nem tűzhelyféleség, hanem úgy általában a fával fűtött, öntöttvas tetejű konyhai tűzhelyet nevezték sparheltnek, amin főztek, és oldalt volt egy nagy tér is, a fűtőtér mellett (legalább is a miénken úgy volt, meg mamám testvérének a Sparheljén is úgy van) amibe kenyeret illetve kalácsot lehetett sütni.
Na száz szónak is egy a vége, a kérdés jobban hangzana így: Minek a régies elnevezése a Sparhelt?
Vagy mivel ma már nem nagyon van használatban szerintem, akár így is fel lehetne tenni: Mi volt régen a Sparhelt?
De egyébként szerintem jó kérdés
Dátum: 2009.01.13. 20:19:49
Idézet: Lanmandragoran - 2009.01.13. 19:33:05
Idézet: Spityu - 2009.01.13. 19:17:58

Hány lába van Szküllának?
kettő
négy
hat
tizenkettő

Az meg miféle jószág?

Szörny a görög mitológiában. Szkülla és Kharübdisz két vízi szörny, egy szoros két oldalában éltek. Többek között szó van róluk az Odüsszeiában is.

Szkülla:
Valahogy úgy szól a legenda, hogy csodaszép nő volt, de talán Héra (mint általában) féltékeny lett rá és egy ronda szörnyeteggé 12 lábú szörnyeteggé változtatta.
Valami ilyesmi rémlik, az hogy Héra volt e a tettes nem tudom biztosra... (Véletlenül nem ő a hiúság istennője?)

Idézet: Csonti_himihumi - 2009.01.13. 19:47:52
Idézet: Spityu - 2009.01.13. 19:17:58

Ki van a zöld felsőn?
Rudenz Ulrich
Tell Vilmos
Fürst Wallter
Reding Itell

Enyhén speciális. Sokat játszok magyar kártyával, de még így sem tudtam. Aki nem játszik magyar kártyával, az még annyira se tudja...

és mit szólnál a tök felsőhöz?
szerintem a tök felsőt az emberek 90%ának helyből kéne tudnia
régen ugyebár a felsőt úgy hívták, h filkó
így a tök filkó - ami egyébként a Stüszi Vadász - szerintem beleférne

egyébként ha jól emlékxem a Reding Itell van a zöld felsőn, de ezt én se tudom biztosra

Nekem a makk felső ugrik be azonnal a kedves "öreg", Tell Vilmos meg Fürst Walter is rémlik.. valamelyik alsóról.. talán makk alsó? De így hogy említetted a tök fölsőt is tudom... de a két középső (zöld és piros) nevét meg nem mondanám, még így sem, hogy 50%-om van a jó válaszra.
Dátum: 2009.01.13. 18:52:26
Idézet: Sir Ny - 2009.01.13. 18:42:10
Idézet: Atreus - 2009.01.13. 18:32:15
Ezüsthaju HSZ-ban volt több hiba is, miért nem javítottad azokat is, ha már annyira javítgathatnékod volt?

Idézet: Sir Ny - 2009.01.13. 18:02:09

általános, egy l -vel.

általános, egy l-lel

Szerinted a magyar oktatás színvonala nem elszomorító?

Na OFF vége, bocsánat.

természetesen sokkal rosszabb mint régen, de elszomorító még nagyon nem. MÉG nem.
de könnyen helyre állhat. ahogy minden. amíg magyarul beszélünk, semmi sincs veszve.

fő az optimizmus! én már nem tudok ezen a téren az lenni...
de most megyek vissza a jegyzeteimhez... mert azért itt még nem adják ingyen a kettest sem, azért is vért kell izzadni!
Dátum: 2009.01.13. 18:48:18
Idézet: ArkAngyal75 - 2009.01.13. 18:32:56

Mennyi 1 mól oxigén tömege?
4 gramm
31 gramm
8 gramm
16 gramm

Először is mol. A mól a mérték neve, de ezt már mondtam korábban. Másodszor az oxigén egy gáz, kétatomos molekulákból áll, így 32g a helyes válasz.

Hát attól függ mire vonatkozik a kérdés, mert ha az oxigénre, mint atomra, akkor a 16 a jó. Szóval a kérdés nem egyértelmű, mert nem lehet eldönteni mire gondol a kérdező, a válaszokból mondjuk kiderül, de "Mennyi 1 mol oxigén atom tömege?" helyesebb lenne, és nem lehetne belekötni.
Tény, hogy természetben nem találkozunk Oxigénnek, mint atommal önállóan, de attól a kérdés még helyes lehet ha kijavítják a hibát.
Dátum: 2009.01.13. 17:41:21
Nem csak a fórumot olvasva lehet erre rájönni... sok olyannal találkozok itt az egyetemen is, akik most elsőévesek, hogy teljesen alapvető középiskolai kérdésre nem tudnak válaszolni... és mikor a tanár rászól egy hallgatóra, hogy ne beszélgessen, még a diák sértődik meg és azt nyilatkozza, hogy örüljön a tanár, hogy bejár az órájára... és a tavalyi matek érettségin nem tudták értelmezni a nyílt intervallumot és az itt is oly sokat vitatott téma, hogy egy bizonyos számnak hány osztója van, ugye azt mindenki fejébe beleverték, hogy egy szám akkor osztható egy másikkal, ha az maradék nélkül meg van benne... ennek ellenére egy 18 éves felnőtt, érettségiző kijelenti, hogy a 100-nak 100 osztója... szomorú, de akkor kíváncsiságból ránéztem milyen feladatok voltak és ilyen feladatokon voltak kiakadva... és mást sem olvastam csak hogy így volt nehéz, meg úgy volt nehéz... pedig a feladatok nagyrészét mi még 7.-8. osztályba megcsináltuk már, pedig egy noname falusi ált.suliba jártam, nem pedig elit suliba...
szóval szomorú, de valóban egyre inkább a bizonyos nyálkás zöld élőlény hátsófeléhez közeledik a magyar oktatás színvonala...
na jó ez egy kicsit hosszúra sikeredett...
most már megyek is vissza készülök inkább a vizsgámra :S
Dátum: 2009.01.13. 17:00:40
Miért határozhatta meg a pragmatica Sanctio ,Magyarország és a szomszédos Hasburg tartományi visszonyát . egészen eddig?
1788 -ig
2002-ig
1645-ig
1918-ig

csak nekem zavaros kicsit a kérdés? és csak én nem látok összefüggést a kérdés és a válaszok között?
valahogy a miértre nálam nem nem egy évszám az indok...
Dátum: 2009.01.13. 15:22:15
Lan, Cirip köszi mindkettőtöknek a tájékoztatást... most már akkor ezt is tudom. :S
Dátum: 2009.01.13. 15:12:40
Ellenfeled egy gyors mozdulattal megadja neked a kegyelemdöfést.
A csatában összesen 211 sebzést okoztál, és 63 sebzést kaptál.
Ellenfeled nyerte a csatát, elrabolt tőled 263 lélekenergiát.

Ne vajon most miért én veszítettem? Nem ájultam el, még maradt is 56 LE-m, én sebeztem a többet, jóval többet mint akit támadtam, és mégis én maradtam alul... ez hogy lehet?

Ráadásul elég bosszantó (tudom, hogy random, de akkor is) hogy már akkor is folyton vesztek, ha kissebb tulajdonságösszegű alacsonyabb szintű karit ütök, még ha nincs klánba se, így nincs bónusza, én pedig klánba vagyok... folyton én veszítem a csatát... ha meg engem támad magasabb szintű, magasabb tulajdonság összegű kari, akkor is alul maradok szinte mindig... már jó ideje mindig kikapok, egyszer volt olyan, hogy egy 2 szinttel magasabb karival szemben nekem volt szerencsém...
most meg hogy már a fertőzés ellen is küzdeni kell... csak úgy tudnám bevédeni magam, ha kisebb szintűekkel leveretném magam, hogy magasabbak ne tudják ellopni a nehezen összekuporgatott LE-m, de így teljesen lehetetlen... ez normális így, hogy már idejét sem tudom, mikor sikerült egy kisebb karival szemben csatát nyernem?
Dátum: 2009.01.13. 14:34:13
Mit jelent magyarul a Kyra japán szleng szó (Deathnote)?
gyilkos
elmebeteg
világvész
öngyilkos merénylő

erre már nem tudok mit mondani... komolyan szerzek valahonnan egy USB csatlakozót és feltöltöm az agyamba a világ összes nyelvének szótárát...
Dátum: 2009.01.13. 12:46:00
Idézet: Lanmandragoran - 2009.01.13. 12:41:41
Idézet: Roseprincess - 2009.01.13. 12:36:00
Idézet: Mortu - 2009.01.13. 12:17:48
Melyik megyében található Markaz?
Heves
Borsod
Baranya
Tolna

Miről híres, miért kell tudni?

Mátraaljai borvidék tagja.

Bezzeg a Cuba Librét meg nem tudod.