Az apa bemegy egy étterembe a kisfiával, és hogy a gyerek
valamivel elfoglalja magát és nyugton legyen, ad neki 3 db
százforintost játszani. Egyszercsak azt látja hogy a gyerek
fuldoklik, kékul az arca, rájon, hogy valószinû lenyelte a pénzt,
és elkezdi ütögetni a hátát. A gyerek ki is köhög két százast,
de tovább fuldoklik, az apja kezd bepánikolni és segitségért
kiabál. Egy kosztümös, jólöltözött, mutatós, komoly kinézetû
nõ ült a kávés pult mellett újságot olvasva és a kávéját
szürcsölgetve. Hallva a ribilliót, felnézett, letette a kávéját meg
az összehajtogatott újságot a pultra és minden sietség nélkül
odament a fiúhoz. Kigombolta és lehúzta a nadrágját és
kézbevéve a tökét elõször finoman, majd erõteljesebben
elkezdte szorongatni csavargatni. Néhány másodperc után
a fiú göcsösen összerándulva kiköhögte az utolsó százast,
amit a nõ ügyesen elkapott a szabad kezével. Elengedve
a fiú tökét, a százast odaadta az apának, és szó nélkül
visszament a helyére. Az apa mikor látta hogy minden
rendben van a gyerekkel, odament a nõhöz megköszönni
a segitséget.
Igazán csodálatos volt, még sose láttam senkit aki ilyet csinált!
Maga doktor?
Nem, én az Adóhivatalban dolgozom.
Hozzászólások - Zoltanszon
Dátum: 2009.06.25. 07:33:18
Dátum: 2009.06.24. 12:16:41
Ezzel inkább nem dicsekednék, mert nekünk gimi negyedikben tananyag volt...
Idézet: Mohonc - 2009.06.24. 12:08:26
Részemről nincs kivétel. Törölni.
Idézet: Mohonc - 2009.06.24. 12:08:26
Igen, matek, de azért ezt egy hatodikosnak illik tudni megoldani. A 2. tényező: x-2-x+2 = 0, és ha egy szorzatban egy tényező nulla, akkor a szorzat is az. Tehát nem kell agyonszámolnod magad.
Én azt mondanám, hogy maradjon.
Én meg azt mondom, hogy ha ezt átengedjük, akkor ez alapján a többit miért nem?Én azt mondanám, hogy maradjon.
Részemről nincs kivétel. Törölni.
Dátum: 2009.06.24. 11:30:45
Egyébként mi volt a válasz?
Dátum: 2009.06.24. 08:37:12
Idézet: Tanafres - 2009.06.23. 17:56:58
Melyik Film története szol a II. Világ Háborúrol?
Híd a Kwai Folyón
Hulk
Fűre Tépni Szabad
Ryan közlegény megmentése
helyesírás
Igen, helyesírás két jó válasszal. A Híd a Kwai folyónban brit katonák japán fogságban építik a hidat. Ez pedig csak a II. világháború alatt történhetett. A Ryan közlegényről nem kell mondani semmit.Híd a Kwai Folyón
Hulk
Fűre Tépni Szabad
Ryan közlegény megmentése
helyesírás
Dátum: 2009.06.23. 11:47:33
En is tanítottam középiskolában 2005-ben
Volt is neki visszhangja. Apukák majdnem nekem támadtak, hogy erre semmi szükség, és miért ilyennel fárasztom gyermekeik fejét.
Volt is neki visszhangja. Apukák majdnem nekem támadtak, hogy erre semmi szükség, és miért ilyennel fárasztom gyermekeik fejét.
Dátum: 2009.06.23. 11:37:01
Csak egy jó válasz van. Az oxigén és a nitrogén nehezebb a levegőnél, a hidrogén pedig át tud hatolni a léggömb falán, szóval olyan 5-10 perccel az eladás után jönnének vissza a vevők reklamálni (az idővel sarkítottam)
Az egyetlen gondot a lufi jelentheti
És az, hogy az értékelő nem tudta a hidrogén eme tulajdonságát és azt hitte, két jó válasz van.
Nem tudom, hogy ilyenkor mit lehet tenni. Pláne ilyen erős értékeléssel.
Az egyetlen gondot a lufi jelentheti
És az, hogy az értékelő nem tudta a hidrogén eme tulajdonságát és azt hitte, két jó válasz van.
Nem tudom, hogy ilyenkor mit lehet tenni. Pláne ilyen erős értékeléssel.
Dátum: 2009.06.23. 10:22:16
És szerepelt már vagy harmincvalahány egyéb verzióban.
Dátum: 2009.06.23. 07:56:48
Kezek fel, egy lépés hátra, igazat elismerni. Ott a pont.
Dátum: 2009.06.23. 07:53:55
Idézet: Kocos - 2009.06.22. 17:32:21
Will14 Ez most fura. Szerintem senki sem érti. Hány válasz érkezett rá? Mikor tetted fel a kérdést?
Idézet: Zoltanszon - 2009.06.22. 11:57:42
Igen volt. Egesz jol kidolgozott valaszokkal. Talan meg a "Nem is voros" is hianyzott.
Ha ma találkoztál vele, akkor azt én írtam. Meglepő módon kb 3 óra alatt el lett bírálva.Aprópopó,
Miért vörös a Mars? témájú kérdés volt már?
Igen volt. Egesz jol kidolgozott valaszokkal. Talan meg a "Nem is voros" is hianyzott.
Will14 Ez most fura. Szerintem senki sem érti. Hány válasz érkezett rá? Mikor tetted fel a kérdést?
Dátum: 2009.06.23. 07:19:55
Idézet: Magusocska - 2009.06.22. 16:13:11
Az összes bajom a kérdéssel az az első és az utolsó válaszban található.
"Nem jezett semmit, csak egy szám volt." Klasszikus semmit, nincs ilyen, de szépen leírt, még maradhatna is, ha nem lenne a
"Az első 3 jegyű számot" lehetőség. Ha a száz az első háromjegyű számot jelenti, akkor tulajdonképp nem jelzett semmit, csak egy szám volt. Vagyis a két válasz ugyanazt jelenti. Ha csak én kötekedem miatta, akkor bennem van a hiba, meghajlok a többség óhaja előtt, és elnézést kérek.
Mindemellett azért abban az első válaszban a "jezett"-t jó lenne kicserélni "jelzett"-re.
Egyébként anno vagy 9 éve egy hirtelen ötlettől vezérelve elkezdtem tanítani magamat héberül egy könyvből, (de aztan kirúgtam a tanáromat, mert nem tudott többet mint én ), szóval ha nem baj, javítalak: a héber abc első betűje nem mássalhangzó. A héber írásban a gyermekkönyvek és verseskötetek kivételével szinte soha nem jelölik külön a magánhangzókat, és ilyenkor is csak egy-egy vonal, ill. pont szerepel azon mássalhangzó alatt, vagy bal oldalán, ami után a beszédben következik. A gond ott van, mikor két magánhangzó van egymás után, ilyenkor használják az alefet (ami mindamellett tényleg 1-t jelent), mely így amolyan hangzópótlóvá válik.
Ha érdekelnek a számértelmezések, akkor keress után : pitegóreusok, kabbalisták, számisztikusok
Érintlegesen még ide lóghat bele a Biblia kódja ....
Kviz esetén viszont problémát jelenthet, hogy egy konkrét szám (mondjuk a 3) mást jelent a különböző iskolák értelmezései szerint.
Pitagórász követői minden számhoz fizikai-filozófiai tényeket (sic!) illesztettek, és ezekből értelmeztek.
A kabbalistáknál minden szám egy héber betű (mássalhangzó: 1-alef), amit kiegészítettek magánhangzókkal értelmes szavakká (többértelműség!) és amit a Tóra-Talmud alapján értelmeztek.
A számmisztikában meg annyi iskola van, hogy legfeljebb röviden annyit róluk, hogy eltérőek
Én ezt értem és tudom is.Érintlegesen még ide lóghat bele a Biblia kódja ....
Kviz esetén viszont problémát jelenthet, hogy egy konkrét szám (mondjuk a 3) mást jelent a különböző iskolák értelmezései szerint.
Pitagórász követői minden számhoz fizikai-filozófiai tényeket (sic!) illesztettek, és ezekből értelmeztek.
A kabbalistáknál minden szám egy héber betű (mássalhangzó: 1-alef), amit kiegészítettek magánhangzókkal értelmes szavakká (többértelműség!) és amit a Tóra-Talmud alapján értelmeztek.
A számmisztikában meg annyi iskola van, hogy legfeljebb röviden annyit róluk, hogy eltérőek
Az összes bajom a kérdéssel az az első és az utolsó válaszban található.
"Nem jezett semmit, csak egy szám volt." Klasszikus semmit, nincs ilyen, de szépen leírt, még maradhatna is, ha nem lenne a
"Az első 3 jegyű számot" lehetőség. Ha a száz az első háromjegyű számot jelenti, akkor tulajdonképp nem jelzett semmit, csak egy szám volt. Vagyis a két válasz ugyanazt jelenti. Ha csak én kötekedem miatta, akkor bennem van a hiba, meghajlok a többség óhaja előtt, és elnézést kérek.
Mindemellett azért abban az első válaszban a "jezett"-t jó lenne kicserélni "jelzett"-re.
Egyébként anno vagy 9 éve egy hirtelen ötlettől vezérelve elkezdtem tanítani magamat héberül egy könyvből, (de aztan kirúgtam a tanáromat, mert nem tudott többet mint én ), szóval ha nem baj, javítalak: a héber abc első betűje nem mássalhangzó. A héber írásban a gyermekkönyvek és verseskötetek kivételével szinte soha nem jelölik külön a magánhangzókat, és ilyenkor is csak egy-egy vonal, ill. pont szerepel azon mássalhangzó alatt, vagy bal oldalán, ami után a beszédben következik. A gond ott van, mikor két magánhangzó van egymás után, ilyenkor használják az alefet (ami mindamellett tényleg 1-t jelent), mely így amolyan hangzópótlóvá válik.
Dátum: 2009.06.22. 15:02:37
Idézet: Craslorg - 2009.06.22. 10:12:25
Ehh, megelőztél
Idézet: Craslorg - 2009.06.22. 10:11:59
Kvíz 3-ba a rossz kérdést, köszi
Ehh, megelőztél
Dátum: 2009.06.22. 13:30:21
Mit jelent a 100 as szám a Reneszánsz művészetben?
Nem jezett semmit, csak egy szám volt
A teljességet
A Reneszánsz kialakulásának kezdetét kezdetét
Az első 3 jegyű számot
Ha netán jön a kérdező, akkor most mondom, hogy nekem az első illetve utolső válaszlehetőséggel volt bajom, illetve, ha jól tudom a Reneszánsz kisbetű. (Javítsatok, ha tévedek.)Nem jezett semmit, csak egy szám volt
A teljességet
A Reneszánsz kialakulásának kezdetét kezdetét
Az első 3 jegyű számot
Mindazonáltal a kérdés nagyon jó, és tetszik (bár erről most hallottam először)
Dátum: 2009.06.22. 13:27:36
Gondolom a Setét Torony, mint Stephen King a megoldás
eltaláltam?
eltaláltam?
Dátum: 2009.06.22. 12:49:53
Hol van itt a kérdés? Beírtál egy idézetet kérdőjellel.
Egyébként ezt a fajta problémát inkább a Nem fogadták el a kérdésemet, miért topikba...
Egyébként ezt a fajta problémát inkább a Nem fogadták el a kérdésemet, miért topikba...
Dátum: 2009.06.22. 12:30:24
Useles, félreértés ne essék, nem azért kell törölni, mert a játékkal kapcsolatos kérdés, hanem aki ott tart, hogy felépítse a 3. szintű Mágustornyot, annak sincs fogalma róla, nem még annak, aki most kezdett el játszani
Dátum: 2009.06.22. 12:27:59
Akkor stipi-stopi, enyém a téma
Dátum: 2009.06.22. 11:57:42
Aprópopó,
Dátum: 2009.06.22. 10:39:38
Idézet: Magusocska - 2009.06.22. 10:07:04
Mi azt is megfőzzük, de ez egy másik tájegység. Te hol is eszed nyersen a tésztát a halászléhez?De gondolom, hogy Ti sem a teszitek bele a halászlébe a tésztát nyersen, azaz külön főzitek ki. Innetnől kezdve a halászlét nem főzik, csak eszik tésztával.
Szerintem
Hol főzik hagyományosan a halászlét tésztával?
Nem főzik tésztával, csak eszik / esszük tésztával
.Nem főzik tésztával, csak eszik / esszük tésztával
Mi azt is megfőzzük, de ez egy másik tájegység. Te hol is eszed nyersen a tésztát a halászléhez?
Szerintem
Dátum: 2009.06.22. 08:34:19
Hogy nevezik a viszálykodó felek közötti végleges szakítást?
tésztaütés
zsemlemorzsolás
kenyértörés
kiflirúgás
tésztaütés
zsemlemorzsolás
kenyértörés
kiflirúgás
Dátum: 2009.06.22. 08:27:26
Idézet: Almacsut - 2009.06.22. 08:16:46
állatfajok, macskaÖööö, lehet én tudom rosszul, de úgy emlékszem, hogy a pajor az a cserebogár lárvája és nem külön faj.
Az alábbi álatfajok közül melyik nem gerinces állat?
pajor
cica
oposszum
elefánt
pajor
cica
oposszum
elefánt
állatfajok, macska