Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - gabibácsi

Dátum: 2009.06.18. 22:31:46
Basszus, és átment az értékelésen? Akkor a francnak arénázok, hogy az igényesebb kérdéseket nem fogadják el. Úgy látszik ez kell a népnek. Ez már katasztrófa. Iszonyú nagy gondok vannak.
Dátum: 2009.06.18. 19:14:40
"Kedves Játékostársunk!
A Végzetúr Kvízben a feladatod annyi, hogy válaszolj az alább felsorolt 10 kér-
désre. A kérdések mellett lévő ellenőrző szelvény kitöltésével és annak leadá-
sával veszel részt a játékban. A szelvény csak kitöltött név és e-mail cím-ro-
vattal érvényes! Ha ismered a karakterszámodat, akkor azt is írd oda! A leg-
több találatos szelvények tulajdonosai között ősköveket osztunk szét a szintjüktől
függően. A Kvíz megfejtéseket 17.00-ig az elárusító pultnál adhatod le.
Sok szerencsét!"

Mondd meg légyszíves, hogy ebben hol van az, hogy sorsolás lesz.
Én egy iskolában tanítok, ahol ha túl könnyű dolgozatot íratok, amiben sok ötös lenne, akkor nem mondhatom azt, hogy csak 5 ember kap ötöst, és azt is kisorsoljuk , a többiek pedig nem kapnak jegyet
Dátum: 2009.06.17. 17:26:20
kapott már valaki a jutalmat a papiros kvízért? Ha igen, akkor mit?
Dátum: 2009.06.16. 21:46:37
nem egészen ez volt a pontozás, hanem 25 jó válasz: 1 kvíz medál, 24: 1 végzetúr medál, 23: 10 dukát, 22 : +10 kritikus, 21: 5 dukát, alatta nem tudom, de bármit lehetett választani lefelé
Dátum: 2009.06.16. 19:26:10
Én a gépest is megcsináltam és azon a kritikus ütést választottam. Ma kaptam +1 kritikus ütést. Azt viszont tudom, hogy a papíros kvíz is hibátlan lett. Ezek szerint kellene kapnom még egyet?
Dátum: 2009.06.16. 19:12:06
A papíros Végzetúr kvíznek mi a nyereménye és várhatólag mikor kapjuk meg?
.
köszi a hozzászólásokat, bár még nem vagyok teljesen megnyugodva. Azt hittem, hogy felteszek egy érdekes kérdést, nem egy tucat típusút, hanem szerintem érdekeset, amin esetleg egy kicsit gondolkodni kell, de nem jött be. Én egy iskolában tanítok és sajnos egyre inkább azt látom, hogy amin egy kicsit gondolkodni kell az már jó nem lehet, mert a gondolkodás fáj. Sőt már az olvasással is gondok vannak (direkt azért volt rövid a kérdés).
igen erre én is rájöttem, de nem egy kvíz oldalról szedtem, mert, ha megnézed mások a válaszok, hanem a Discovery-n volt valami (vagy a Travelen, vagy mittudomén min...) film a gyászról, és a hozzá tartozó szokásokról és akkor elevenedett fel a régi tudás...
A már szerepeltet el tudtam volna fogadni, de ezt az értékelést, magyarázatot nehéz.
Akkor ezek szerint, csak környező európai országból (lehetőleg szomszédos) szokásairól lehet kérdezni. Ebben a kérdésbe szerintem pont az a meglepő, hogy mi a jó válasz. Egyébként, tényleg nem egy szokványos kérdés, mert nincs benne egy csomó helyesírási hiba, nem évszámos, nem focis.... Egyébként igazad van, mert egy 6 éves nem tudhatja rá a választ, aki meg elvégezte a nyolc osztály az tanult Japánról, és a tankönyvek megemlítik (abban sem vagyok biztos, hogy a kérdés nem szerepelt az ominózus "Okosabb vagy mint egy ötödikes?" című műsorban)
Mi a gyász színe Japánban?

fekete
fehér *
világoskék
piros

A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
Kérdésedre az értékelők szerint csak egy speciális érdeklődésű réteg tudhatja a választ.

Legyetek szívesek megmagyarázni, hogy miért?
Dátum: 2009.05.30. 21:57:13
Mi a világhírű daljáték címe?

Az operaház fantomja*
Az operaház szelleme
Az operaház karnagya

biztos, hogy daljáték?
Dátum: 2009.05.30. 21:53:11
Az alábbiak közül ki találta fel a C-vitamint?

Szent-Györgyi Albert*
Jedlik Ányos
Puskás Tivadar
Bolyai János

Szerintem a C-vitamint nem kellett feltalálni, legfeljebb felfedezni.
Dátum: 2009.05.30. 21:52:06
Mit nevezünk egyenáramnak?

csak a "helyes válaszra" emlékszem:

Az olyan elektromos áramot,amelynek iránya és erőssége állandó

A Wiki szerint:

Az elektromos áramot akkor nevezzük egyenáramnak (angolul Direct Current/DC), ha az áramkörben a töltéshordozók állandó vagy változó áramerősséggel, de egyazon irányban haladnak.

Az a legszebb, hogy volt valami ilyesmi válasz is a megadottak között .
Dátum: 2009.04.28. 20:46:15
A karakter képe alatt kijelzi, hogy van egy olvasatlan üzenetem. Ezt az üzenetet én küldtem saját magamnak (már régen), hogy ne felejtsem el, hogy mikor sütöttem ki a Lélekkutat, és ezt az üzenetet direkt nem is olvastam el (jó volt, hogy ott volt ez a figyelmeztetés). Ezt a levelet a rendszer már automatikusan törölte (nem tudom, hogy mikor), de a figyelmeztetés (1 olvasatlan üzeneted van!) még mindig ott világít. Hiába nézem a leveleimet, nem érdekli.
Dátum: 2009.04.26. 17:46:13
Az Inuyasha című mesében hogy hívák a főszereplő lányt?

Kagome*
Kikiyo
Kirara
Keiko

Helyesírási hiba + egy kissé speciális kérdés.
Dátum: 2009.04.24. 19:10:21
Mi nem illik sorba?

Paprika
Narancs
Körte
Alma

Kakukktojás, törölni.
Hali,

írtam egy kérdést: Kinek a regényeiben szerepel a Láthatatlan Egyetem?
ezt az értékelők csak egy szűk réteg által ismert kérdének tartották. Nem is kaptam rá LE-t.
Ezek után ma veszem észre, hogy mégis bekerült a kérdések adatbázisbába, és a válaszolók 66%-a tudta a választ. Most nem jó, de akkor ne is lehessen rá válaszolni senkinek sem, vagy jó, de akkor viszont kérem a LE-t, és ami fontosabb, változtassanak Jó, Rossz, Törölni értékeken.
Dátum: 2009.01.04. 20:48:17
köszi, most már ezt is tudom.