Hozzászólások - Bpetya75
Dátum: 2011.11.15. 07:58:44
Bárcsak lenne, de én sem emlékszem őskőesőre a xenó végén.
Dátum: 2011.11.15. 07:56:15
Milyen madárfaj az Őszapó?
galamb
harkály
cinege
veréb
Nem értem ezt a kérdést. Az őszapó se nem cinege, se nem veréb, hanem őszapó. Az őszapó (Aegithalos) a verébalakúak (Passeriformes) rendjébe, az őszapófélék (Aegithalidae) családjába tartozik. Másrészt meg kis "ő"
Kuka.
galamb
harkály
cinege
veréb
Nem értem ezt a kérdést. Az őszapó se nem cinege, se nem veréb, hanem őszapó. Az őszapó (Aegithalos) a verébalakúak (Passeriformes) rendjébe, az őszapófélék (Aegithalidae) családjába tartozik. Másrészt meg kis "ő"
Kuka.
Dátum: 2011.11.15. 02:14:07
Kvízolimpiás kérdés firtatta, hogy hol volt az első téli olimpia. A guglin gyorsan megkerestem, be is jelöltem Chamonix-et, erre állítólag St. Moritz a helyes, ahol a 2. meg az 5. volt. El is úszott a medálom...
Dátum: 2011.11.14. 08:52:31
Így már oké
Bár szerintem két pontosítással (nyári olimpia, illetve Nagy-Britannia) akár maradhatna is. Érdekes sporttörténeti infó.
Ellenben ez:
A város: Kingston. Mi az ország?
Alaszka
Grenada
Guyana
Jamaika
Igénytelen a kérdés meg a válaszok is. Legalább 4 országot sikerült volna felsorolni!
Bár szerintem két pontosítással (nyári olimpia, illetve Nagy-Britannia) akár maradhatna is. Érdekes sporttörténeti infó.
Ellenben ez:
A város: Kingston. Mi az ország?
Alaszka
Grenada
Guyana
Jamaika
Igénytelen a kérdés meg a válaszok is. Legalább 4 országot sikerült volna felsorolni!
Dátum: 2011.11.14. 08:12:25
Mér'?
Dátum: 2011.11.02. 15:26:53
Rosszul. A wiki szerint: "Az egyenlő oldalú háromszög vagy szabályos háromszög minden oldala azonos hosszúságú. Egyben minden belső szöge is ugyanakkora, mégpedig 60°"
És én is így emléxem
És én is így emléxem
Dátum: 2011.10.31. 15:50:15
Nekem ez mindig "és" volt. De elfogadom az érvelésedet. Megint okosodtam kicsit
Dátum: 2011.10.30. 22:16:40
A hiperűr meg a lézerkard mióta tudomány? Ez fantasy, nem sci-fi. Igen. Számomra a Star Trek is ez a kategória. Nekem a sci-fi attól az, hogy van benne valami tudomány. Matematika, fizika, csillagászat, biológia, társadalomtudomány. Márpedig ilyenek legjobb tudomásom szerint nincsenek ezekben a sztorikban.
Mindegy. Nem rugózom tovább a témán.
Mindegy. Nem rugózom tovább a témán.
Dátum: 2011.10.30. 14:43:37
Nem. Tényleg nem értem, hogy miért is tartozna a Star Wars egy sorba olyan sztorikkal, mint a Viking visszatér, az Alapítvány sorozat, vagy a Randevú a Rámával.
Dátum: 2011.10.29. 21:43:59
A sci-fi magyarul tudományos-fantasztikust jelent. A Star Wars-ban egészen pontosan hol is van a tudomány???
Dátum: 2011.10.28. 08:53:33
Milyen sportágban jeleskedik Csipes Tamara?
úszás
röplabda
kézilabda
kajak-kenu
A kajakozás meg a kenuzás két külön sportág. Csipes Tamara kajakos. Annyi köze van a kenuhoz, hogy az is evezős sport. A kajak-kenut javítani kéne kajakozásra.
úszás
röplabda
kézilabda
kajak-kenu
A kajakozás meg a kenuzás két külön sportág. Csipes Tamara kajakos. Annyi köze van a kenuhoz, hogy az is evezős sport. A kajak-kenut javítani kéne kajakozásra.
Dátum: 2011.10.26. 18:11:15
Márpedig a kifejezést ismertem, csak azt nem tudtam, hogy hol is hallottam. Most már legalább tudom, hogy honnan ismerős. Kösz
Dátum: 2011.10.26. 07:53:16
Nem olyan rossz kérdés ez. Ha nem ismered a kifejezést (merugyanis úgy van, ahogy Ezüstszél feltételezi, ez egy mondás), akkor is kiguglizható, ha sorra rákeresel a "pénz az ablakban", "pénz a dunyhában", "pénz a padláson" kifejezésekre.
Dátum: 2011.10.25. 10:59:50
Pedig a spanyol hódítások kora rég lejárt
Akkor megegyezhetünk abban, hogy a kérdés úgy jó, ha a helyes válaszban Nagy-Britannia is szerepel. Igaz?
Akkor megegyezhetünk abban, hogy a kérdés úgy jó, ha a helyes válaszban Nagy-Britannia is szerepel. Igaz?
Dátum: 2011.10.25. 10:39:21
Világéletemben úgy tudtam, hogy Nagy-Britannia része. A wikin azt írják, hogy egy '67-es népszavazás megerősítette a britekhez tartozását. A spanyolok vitatják a hovatartozását, de a guglis térképen határt húztak Espana és Gibraltár közé.
Nem győztél meg Cras
Nem győztél meg Cras
Dátum: 2011.10.25. 10:25:02
Nem mentettem el a kérdést, mert későn jutott eszembe, hogy nem stimmel.
Mely országokkal határos Spanyolország?
A helyesnek elfogadott válasz Franciaországot és Portugáliát írja. Node mi van Gibraltárral???
Mely országokkal határos Spanyolország?
A helyesnek elfogadott válasz Franciaországot és Portugáliát írja. Node mi van Gibraltárral???
Dátum: 2011.10.25. 08:58:44
Könnyedén kiguglizható, de ha beugrik a Szökés című (asszem Prison break volt az eredeti cím) sorozat, akkor ki is lehet sakkozni. Én nem láttam egy részt sem, de a Fox Rivert tippeltem volna be, hiszen a Csillag meg az Alcatraz kizárható, az arab nevű meg nem túl valószínű.
Nem akarok kioktató lenni, de logika is van a világon...
Nem akarok kioktató lenni, de logika is van a világon...
Dátum: 2011.10.25. 08:53:06
Csatlakozom Amorphea polgártárshoz. Kár megsértődni, ez egy játék. Méghozzá szerintem hibáival együtt is egyértelműen a jobbfélék közül való.
Én nyomtam a Gladiátort, a Honfoglalót, a Gladiatus, a Battleknightot, a Shakes&Fidgetet, a Traviánt, a Kingsaget, a Mágia Mestereit, sőt anno még az Elveszett Világ (asszem ez volt a neve), meg a Brutália nevű játékokat is. Most csak ezt játszom (meg kicsit még a Kingset), nem véletlenül. Nekem változatosságban, játékélményben messze felülmúlja a fentieket, pedig nem épp sz@rok azok sem.
Hogy nem fogadták el a kérdésedet? Nekem is csak 2-t fogadtak el 8 próbálkozásból, azóta nem kísérletezek vele. Ráadásul a 2. el is tűnt, pedig arra még büszke is voltam, mert egy kicsit megcsavart jobboldali közlekedéses kérdés volt. Ez van. Ettől még nagyon jó kis játék ez.
Szerintem.
u.i. A kortesbeszéd díját a megbeszéltek szerint kérném rendezni. Köszönöm!
Én nyomtam a Gladiátort, a Honfoglalót, a Gladiatus, a Battleknightot, a Shakes&Fidgetet, a Traviánt, a Kingsaget, a Mágia Mestereit, sőt anno még az Elveszett Világ (asszem ez volt a neve), meg a Brutália nevű játékokat is. Most csak ezt játszom (meg kicsit még a Kingset), nem véletlenül. Nekem változatosságban, játékélményben messze felülmúlja a fentieket, pedig nem épp sz@rok azok sem.
Hogy nem fogadták el a kérdésedet? Nekem is csak 2-t fogadtak el 8 próbálkozásból, azóta nem kísérletezek vele. Ráadásul a 2. el is tűnt, pedig arra még büszke is voltam, mert egy kicsit megcsavart jobboldali közlekedéses kérdés volt. Ez van. Ettől még nagyon jó kis játék ez.
Szerintem.
u.i. A kortesbeszéd díját a megbeszéltek szerint kérném rendezni. Köszönöm!
Dátum: 2011.10.24. 11:45:23
Ki nem volt a Batthyány kormány tagja?
Széchenyi István
Wesswlényi Miklós
Deák Ferenc
Batthyány Lajos
Wesselényi sem, de Wesswlényi biztosan nem.
Széchenyi István
Wesswlényi Miklós
Deák Ferenc
Batthyány Lajos
Wesselényi sem, de Wesswlényi biztosan nem.
Dátum: 2011.10.24. 08:54:20
A Gyűrűk Ura-kérdés szerintem beleférős. Sok történet szereplőire van itt kérdés, ez éppen a legismertebbek közé tartozik. Mármint a történet, nem feltétlenül a szereplő.
Benyovszky-t nem kötelező tudni, de illik. Miért is baj az, ha egy kérdésből tanulni lehet?
Benyovszky-t nem kötelező tudni, de illik. Miért is baj az, ha egy kérdésből tanulni lehet?