Milyen hosszú a Feszty-körkép?
80
120
40
100
Mi a mértékegység? Láb, coll, méter, ecsetvonás, lépés?
Hozzászólások - Kajtar48
Dátum: 2011.10.28. 07:31:18
Dátum: 2011.10.26. 17:51:06
Idézet: Bpetya75 - 2011.10.26. 07:53:16
A baj csak annyi, hogy te sem ismered a kifejezést!
"Hol tarthatjuk a pénzt amin se nem nyertünk, se nem vesztettünk?" - ez a hibás.
Helyesen:
Hol van a pénz, amikor se nem nyertünk, se nem vesztettünk? - Hát az ablakban!
Értsd: se kinn, se benn, se nálad, se nálam.
Például: bemondott piros ulti durchmars = 80+80 egység. Az ultit megnyeri, a durchmarsot kontra nélkül elveszti. +80-80=0. Pénz az ablakban.
Nem olyan rossz kérdés ez. Ha nem ismered a kifejezést (merugyanis úgy van, ahogy Ezüstszél feltételezi, ez egy mondás), akkor is kiguglizható, ha sorra rákeresel a "pénz az ablakban", "pénz a dunyhában", "pénz a padláson" kifejezésekre.
A baj csak annyi, hogy te sem ismered a kifejezést!
"Hol tarthatjuk a pénzt amin se nem nyertünk, se nem vesztettünk?" - ez a hibás.
Helyesen:
Hol van a pénz, amikor se nem nyertünk, se nem vesztettünk? - Hát az ablakban!
Értsd: se kinn, se benn, se nálad, se nálam.
Például: bemondott piros ulti durchmars = 80+80 egység. Az ultit megnyeri, a durchmarsot kontra nélkül elveszti. +80-80=0. Pénz az ablakban.
Dátum: 2011.10.25. 09:43:52
Milyen színű fenyő létezik?
Lila
Vörös
Kék
Sárga
Vörösfenyő, Kék douglas, Sárga fenyő (gesztesfenyő)
Lila nincs
Lila
Vörös
Kék
Sárga
Vörösfenyő, Kék douglas, Sárga fenyő (gesztesfenyő)
Lila nincs

Dátum: 2011.10.12. 14:48:24
Hol van a Tadzs Mahal?
Agrában
Bombayben
Delhiben
Pekingben
Akárki tette fel, grat! Neki sikerült.
Agrában
Bombayben
Delhiben
Pekingben
Akárki tette fel, grat! Neki sikerült.
Dátum: 2011.05.28. 07:30:37
Kicsoda Vin Diesel?
ìrò
ènekes
sportolò
szinèsz
Semmi bajom a kérdéssel.
De milyen font (betű forma) az, amelyik ilyen ékezetet ír? Mint az olasz accente grave. Tudja valaki?
ìrò
ènekes
sportolò
szinèsz
Semmi bajom a kérdéssel.
De milyen font (betű forma) az, amelyik ilyen ékezetet ír? Mint az olasz accente grave. Tudja valaki?
Dátum: 2011.05.23. 21:10:49
"Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent, nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt kis ország"Hány éve született Radnóti Miklós?
110
100
80
90
Budapest, 1909. május 5. – Abda, 1944. november 9.
Eszerint 102 éve. Jővőre ez 103 éve lesz, aztán 104, .....
110
100
80
90
Budapest, 1909. május 5. – Abda, 1944. november 9.
Eszerint 102 éve. Jővőre ez 103 éve lesz, aztán 104, .....
Dátum: 2011.05.19. 06:44:27
Mit jelent a pántlika?
Kisméretű csavarpánt, kapupánt
A vőféj botjának dísze*
Duplán főzött, finom pálinka
Kalapdísz
Helyesírás! Így jobb lenne: Dísz a vőfély botján. - nincs dupla birtokos eset.
A Kalapdísz is pántlika - "pántlikás kiskalapom"
Két jó válasz van.
Kisméretű csavarpánt, kapupánt
A vőféj botjának dísze*
Duplán főzött, finom pálinka
Kalapdísz
Helyesírás! Így jobb lenne: Dísz a vőfély botján. - nincs dupla birtokos eset.
A Kalapdísz is pántlika - "pántlikás kiskalapom"
Két jó válasz van.
Dátum: 2011.05.14. 07:43:12
Ki a negyedik? Amerikai gyalogos, francia őrvezető, angol géppuskás...
francia kaviár
szudáni tizedes
belga sofőr
orosz hússaláta

francia kaviár
szudáni tizedes
belga sofőr
orosz hússaláta

Dátum: 2011.05.10. 21:19:58
A következő tantárgyak közül melyikből kötelező érettségit tenned (vagyis melyik nem választott tantárgy)?
Matematika
Kémia
Fizika
Biológia
Nekem?????
----------
Az eredeti Andersen mese szerint mi a Kis hableány történet vége?
a herceg beleszeret Ariel egyik nővérébe
a szerelem beteljesül Ariel és a herceg között
Ariel levegővé változik
a tengeristen haragjában egy hullámmal elsodorja a királyi palotát
Egyik sem: a lég leányai közé kerül.
Matematika
Kémia
Fizika
Biológia
Nekem?????
----------
Az eredeti Andersen mese szerint mi a Kis hableány történet vége?
a herceg beleszeret Ariel egyik nővérébe
a szerelem beteljesül Ariel és a herceg között
Ariel levegővé változik
a tengeristen haragjában egy hullámmal elsodorja a királyi palotát
Egyik sem: a lég leányai közé kerül.
Dátum: 2011.05.07. 07:49:56
Kik azok az esszénusok?
Sportolók
Filozófusok
Esszéírók
Korai keresztény irányzat hívei*
Jézus születése előtt, valamint az ő idejében három fő zsidó irányzat létezett: a szadduceusok, a farizeusok, és az esszénusok.
Sportolók
Filozófusok
Esszéírók
Korai keresztény irányzat hívei*
Jézus születése előtt, valamint az ő idejében három fő zsidó irányzat létezett: a szadduceusok, a farizeusok, és az esszénusok.
Dátum: 2011.05.04. 20:56:54
Melyik könyvet nem Ken Folett irta.
Védet Férfiak
A katedrális
Kaland Afganisztánban
Az éden kalapácsa
Védet Férfiak
A katedrális
Kaland Afganisztánban
Az éden kalapácsa
Dátum: 2011.05.04. 18:57:51
Melyik könyvet írta Dan Brown?
Piroska és a farkas
Digitális erőd
A király visszatér
A titkok kamrálya
.... még mindig nem értek rá, szegények....
(5 perce kaptam meg úra.)
Piroska és a farkas
Digitális erőd
A király visszatér
A titkok kamrálya
.... még mindig nem értek rá, szegények....
(5 perce kaptam meg úra.)
Dátum: 2011.05.03. 19:27:24
Gondoltam, többet nem írok ide, de ez rettenetes!
Már a Kész-re nyomtam, amikor megláttam, így hát csak a részt írom ide:
A digitális erőd*
A titkok kamrálya.
...
Hát tényleg nem olvassák el a kvíz-adminok, mit engednek tovább?!?!?!
Már a Kész-re nyomtam, amikor megláttam, így hát csak a részt írom ide:
A digitális erőd*
A titkok kamrálya.
...
Hát tényleg nem olvassák el a kvíz-adminok, mit engednek tovább?!?!?!
Dátum: 2011.04.19. 20:46:36
Emberek, zabhegyezés helyett menjetek fel egy go-szerverre, amelyik tetszik és játszatok 5-10 partit, akár egy robottal, vagy valaki hasonló kezdővel. Akár velem is 9 kőből.
Dátum: 2011.04.19. 19:43:26
Majdnem korrekt. Mi az, hogy helyezhetik? Helyezik!
Hova máshova??? A pöttyös metszéspontok is csak metszéspontok, még ha más a nevük, akkor is. A pöttyök csak a táblán való tájékozódést segítik.
Hova máshova??? A pöttyös metszéspontok is csak metszéspontok, még ha más a nevük, akkor is. A pöttyök csak a táblán való tájékozódést segítik.
Dátum: 2011.04.19. 13:25:18
Ez esetben:
Nem kavicsokkal játsszák.
Nincsenek benne bábuk.
Két jó válasz is van.
Továbbra is törölni!

Nem kavicsokkal játsszák.
Nincsenek benne bábuk.
Két jó válasz is van.
Továbbra is törölni!

Dátum: 2011.04.19. 12:47:46
btw Tényleg kínai eredetű, onnan került át Japánba és Koreába. Tényleg többezer éves.
Továbbá tényleg a fekete kezd.
A válaszok közt két jó válasz is van.
Törölni.

Továbbá tényleg a fekete kezd.
A válaszok közt két jó válasz is van.
Törölni.

Dátum: 2011.04.19. 12:45:31
Idézet: Craslorg - 2011.04.19. 08:29:02
Szia! Neked is ajánlom a Ma, 07:12:42-i hsz-met. Nem te lennél ebben a szakmában az első, aki próbálkozik. Ott szokott játszani egy kati100 nick-nevű magyar nyugdíjas asszony, aki - ha jól emlékszem - tavaly volt 63 éves, akkor tanulta meg a játékot. Most kyu-ra átszámítva valahol 18 és 15 k között van, de nagyon szereti. Vannak ott kezdőbbek is. Néha én is előfordulok ott, MeAriMeNashi néven -> ez egy élet-halál technika neve.
Egy másik link: http://www.online-go.com/ --> ez egy hosszú időtartamú partikra való go-szerver címe, egy parti alapból 2x3 hónap. Itt keress Inimma néven.
Ez azt jelenti, hogy a program 3k - 1 k között játszik, de volt már olyan lépése, amit az erősebb játékosok szoktak használni. Egy csoda jó lépés csak akkor hatásos, ha ki tudod számolni a folytatás minden ágát-bogát. A lépés megtételekor még nem ismerheted, mire gondolt az ellenfeled. Lehet, hogy pontosan tudja, mi a teendő, de lehet, hogy csak véletlen volt a jónak tűnő lépés.
Én befejeztem. Megkérem az okos és bölcs játékostársaimat, tegyenek fel ők kérdéseket. Mint látom, hatásosabbak, mint én. Belátom a korlátaimat, legfeljebb ellenőrnek lennék itt jó.
Kajtar48! Ha az volt a célod, hogy kényszeredetten elolvassan a wikipediás szócikket és esetleg elgondolkozzak rajta, hogy kipróbálom egyszer, az sikerült. Majd keresek megfelelő ellenfelet, esetleg egy 3 évest, őt le tudom győzni (ha nem japán)

Szia! Neked is ajánlom a Ma, 07:12:42-i hsz-met. Nem te lennél ebben a szakmában az első, aki próbálkozik. Ott szokott játszani egy kati100 nick-nevű magyar nyugdíjas asszony, aki - ha jól emlékszem - tavaly volt 63 éves, akkor tanulta meg a játékot. Most kyu-ra átszámítva valahol 18 és 15 k között van, de nagyon szereti. Vannak ott kezdőbbek is. Néha én is előfordulok ott, MeAriMeNashi néven -> ez egy élet-halál technika neve.
Egy másik link: http://www.online-go.com/ --> ez egy hosszú időtartamú partikra való go-szerver címe, egy parti alapból 2x3 hónap. Itt keress Inimma néven.
Ettől függetlenül valóban túl speciális részeket emeltél ki a a játékról a felvetéseidben. Viszont utána néztem, és van már olyan program, ami elérte az 1 dan fokozatot az ellenfele szerint, legalábbis a wikiben írtak szerint 2-3 danosra ítélte egy mester játékos, néhány lépését 5 danosra. Hogy ez mit jelent, gőzöm nincs, más sportágakban vagy 4 danos vagy vagy nem 

Ez azt jelenti, hogy a program 3k - 1 k között játszik, de volt már olyan lépése, amit az erősebb játékosok szoktak használni. Egy csoda jó lépés csak akkor hatásos, ha ki tudod számolni a folytatás minden ágát-bogát. A lépés megtételekor még nem ismerheted, mire gondolt az ellenfeled. Lehet, hogy pontosan tudja, mi a teendő, de lehet, hogy csak véletlen volt a jónak tűnő lépés.
Viszont, ha népszerűsíteni akarod, továbbra is azt mondom, hogy sokkal egyszerűbb szabályrészeket tegyél bele a kérdésbe, ami inkább felkelti az emberek érdeklődését iránta.
Én befejeztem. Megkérem az okos és bölcs játékostársaimat, tegyenek fel ők kérdéseket. Mint látom, hatásosabbak, mint én. Belátom a korlátaimat, legfeljebb ellenőrnek lennék itt jó.
Dátum: 2011.04.19. 07:12:42
Menj fel a flyordie.hu-ra, játssz le gyorsan, szinte gondolkodás nélkül 10-15 partit.
Ha ezután abbahagyod, akkor tévedtem.
T.i. annyira egyszerűek a szabályok és annyira olyan a játék, hogy "én nem lehetek ennyire hülye!" érzés miatt nem nagyon szokták abbahagyni.
Ha ezután abbahagyod, akkor tévedtem.

Dátum: 2011.04.19. 07:09:03
Legyen igazad, legyen gó, ettől nem lesz gyerekem és a játék lényegén nem változtat.