Mit a biblia szó jelentése?
vallásos ének
keresztény írás
írás
könyv
A hiba a kérdőszóban van, továbbá "A biblia szó az ógörög biblion többes száma, jelentése „könyvek”.
Kiknek vagy minek a védőszentje Szent Miklós?
a Mikulások védőszentje
a tengerészek védőszentje X
az internet védőszentje
Európa védőszentje
A válasz részben helyes, mert kb még 6 másik dolog védőszentje is Ő.
Hozzászólások - Narmi
Oldal: 12
Dátum: 2010.05.07. 12:21:21
Dátum: 2010.05.06. 13:31:03
Ne lincseljetek meg még elég kezdő vagyok és a teljes topikot sem olvastam el (így ha felvetődött már akkor bocsi), de ha már őskő spórolás akkor miért lehet csak CSPért újra térkapuzni pl(vagy szakit turbózni), miért nem lehet PPért is?
Nem lenne jó ötlet? Kérdem ezt mint vadászkarakter akinek minden CSP érték, a PPt meg nem sajnálnám annyira...akár 2t sem 

Dátum: 2010.05.01. 23:56:06
Ursula a tengeri boszorkány a mesében, ha jól tévedek, nemde? Igaz nem mostanában láttam, de nekem úgy rémlik...
Dátum: 2010.04.22. 15:28:44
Mikor vezették be Magyarországon a forintot?
1956
1920
1946 aug. 1-én <---naná, h ez a helyes
1944
Megjelölt válasznak is tekinthető szerintem
.
1956
1920
1946 aug. 1-én <---naná, h ez a helyes

1944
Megjelölt válasznak is tekinthető szerintem

Dátum: 2010.03.28. 10:39:26
A kockás fülü......fejezd be a mese címét?
kutya
elefánt
csacsi
nyúl
A kockásfülű nyúl így lenne helyesen leírva, mindamellett, hogy igen primitív a kérdés maga is...
kutya
elefánt
csacsi
nyúl
A kockásfülű nyúl így lenne helyesen leírva, mindamellett, hogy igen primitív a kérdés maga is...
Dátum: 2010.03.27. 16:48:44
Milyen hosszú a Csalagút?
48,70 km
52,13 km
40,78 km
50,45 km X
Na ne már,hogy ezt méterre pontosan tudni alapműveltség. Bárki azt mondaná, h kb 50 km hosszú és kész, de most nem...?
48,70 km
52,13 km
40,78 km
50,45 km X
Na ne már,hogy ezt méterre pontosan tudni alapműveltség. Bárki azt mondaná, h kb 50 km hosszú és kész, de most nem...?
Dátum: 2010.03.26. 14:59:33
Mi a hegyi oroszlán?
Oroszlánszagú sziklamászó
Egy extrém oroszlán
Simba az oroszlánkirályból
Puma X
Te jó ég....!! Milyen idióta válaszok ezek? Mondjuk ez nem csak a kérdés feltevőjét, hanem értékelőit is minősíti....
Oroszlánszagú sziklamászó
Egy extrém oroszlán
Simba az oroszlánkirályból
Puma X
Te jó ég....!! Milyen idióta válaszok ezek? Mondjuk ez nem csak a kérdés feltevőjét, hanem értékelőit is minősíti....
Dátum: 2010.03.25. 21:11:46
ki volt Géza felesége?
német-római császár lánya
erdélyi fejedelem lánya
vajda lánya
bizánci császár lánya
A mondat eleje nagy betű ugye, a Géza meg a kérdés feltevőjének csak Géza FEJEDELEM, gondolom nem haverok voltak
német-római császár lánya
erdélyi fejedelem lánya
vajda lánya
bizánci császár lánya
A mondat eleje nagy betű ugye, a Géza meg a kérdés feltevőjének csak Géza FEJEDELEM, gondolom nem haverok voltak

Dátum: 2010.03.25. 12:02:57
Kinek a nevéhez fűzödik a "Nomádkirály" ciklus négy regénye?
Ezra Pound
Zbigniew Herbert
Márai Sándor
Bán Mor
Ha már Nomádkirály-ciklus akkor kötőjellel, az még OK, de az írója Bán MÓR!!
Ezra Pound
Zbigniew Herbert
Márai Sándor
Bán Mor
Ha már Nomádkirály-ciklus akkor kötőjellel, az még OK, de az írója Bán MÓR!!
Dátum: 2010.03.18. 14:43:01
Hogy nevezzük idegen szoval a lecsapódást?
kondenzáció
hidratáció
ionizáció
primitizáció
Csak egy apró elírás a "szóval"-ban, de akkor is hiba...
kondenzáció
hidratáció
ionizáció
primitizáció
Csak egy apró elírás a "szóval"-ban, de akkor is hiba...
Dátum: 2010.03.15. 21:22:35
Mi az a pomelo?
vidék elnevezése
spanyol nadrág
emlős állat
déligyülömcs X
Azért a helyesírásra ennyire odafigyelhetnénk!
vidék elnevezése
spanyol nadrág
emlős állat
déligyülömcs X
Azért a helyesírásra ennyire odafigyelhetnénk!
Dátum: 2010.03.07. 07:45:08
Kinek a regénye a Gyűrűk ura?
J. R. R. Tolken
Dean. R. Koontz
George R. R. Martin
R. A. Salvatore
Az még ok, apróság, hogy A Gyűrűk Ura,mert az a teljes cím de azért Tolkien nevét írjuk már le rendesen.
J. R. R. Tolken
Dean. R. Koontz
George R. R. Martin
R. A. Salvatore
Az még ok, apróság, hogy A Gyűrűk Ura,mert az a teljes cím de azért Tolkien nevét írjuk már le rendesen.
Dátum: 2010.03.06. 18:56:10
Milyen színű karika jelképezi az európai kontinenst az olimpiai ötkarikán?
piros
fekete
kék
zöld
A helyes válasz a kérdező okostojás szerint a piros lett volna úgy emlékszem, de ez lényegtelen mivel utánanézve a dolognak ezt találtam Wikipédián: "Az Olimpiai Bizottság állásfoglalása szerint a földrészek és a karikák nincsenek egymáshoz egyenként hozzárendelve. Az öt karika együttesen képviseli azt az öt földrészt, amelyik részt vesz a játékokon."
Kérném a kérdés felülvizsgálatát.
piros
fekete
kék
zöld
A helyes válasz a kérdező okostojás szerint a piros lett volna úgy emlékszem, de ez lényegtelen mivel utánanézve a dolognak ezt találtam Wikipédián: "Az Olimpiai Bizottság állásfoglalása szerint a földrészek és a karikák nincsenek egymáshoz egyenként hozzárendelve. Az öt karika együttesen képviseli azt az öt földrészt, amelyik részt vesz a játékokon."
Kérném a kérdés felülvizsgálatát.
Dátum: 2010.03.04. 22:19:35
Milyen szín nincs Kenya zászlójában?
fehér
zőld
fekete
piros
Ezen kérdéssel két probléma is van. Egy a zöld helyesírása, másrészt szerintem Kenya zászlajában van fehér szín is, holott a kérdező azt jelölte meg mint helyes választ.
Itt egy Kenya zászló: http://hu.wikipedia.org/wiki/Kenya_z%C3%A1szlaja
Kérem a kérdés törlését.
fehér
zőld
fekete
piros
Ezen kérdéssel két probléma is van. Egy a zöld helyesírása, másrészt szerintem Kenya zászlajában van fehér szín is, holott a kérdező azt jelölte meg mint helyes választ.
Itt egy Kenya zászló: http://hu.wikipedia.org/wiki/Kenya_z%C3%A1szlaja
Kérem a kérdés törlését.
Dátum: 2010.02.25. 16:05:27
Köszi Yaffa, elfogadom a választ, de tény, hogy sok olyan kérdéssel találkoztam eddig a játékban ami google nélkül nem ment volna, ez pedig csak részben az én műveltségem hiányosságának hibája
...

Dátum: 2010.02.24. 16:39:42
Üdv
Nem fogadták el a kvíz kérdésem és érdekelne a véleményetek. Szerintem nem jogos, bár elég kezdő vagyok, szerintem még sem tekinthető túl nehéznek:
A szmog(füstköd) hány fajtáját különböztetjük meg?
1
2 <---ez a helyes
3
4
A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
Kérdésedre az értékelők szerint csak egy speciális érdeklődésű réteg tudhatja a választ.
Mivel a szmog úgymond mindennapos dolog, bárki találkozhat vele, ha kapásból nem is tudja valaki nem nehéz utánanézni.
Várnám a véleményeteket. Köszi
Nem fogadták el a kvíz kérdésem és érdekelne a véleményetek. Szerintem nem jogos, bár elég kezdő vagyok, szerintem még sem tekinthető túl nehéznek:
A szmog(füstköd) hány fajtáját különböztetjük meg?
1
2 <---ez a helyes
3
4
A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
Kérdésedre az értékelők szerint csak egy speciális érdeklődésű réteg tudhatja a választ.
Mivel a szmog úgymond mindennapos dolog, bárki találkozhat vele, ha kapásból nem is tudja valaki nem nehéz utánanézni.
Várnám a véleményeteket. Köszi
Oldal: 12