Melyik magyar ételből biztosan nem ehettek honfoglaló őseink?
Birkapörkölt
Krumplis tészta
Rakott karfiol
Gulyásleves
Úgy tudom, hogy a honfoglaló őseink nem ismerték a fűszerpaprikát... ergo se Birkapököltet sem gulyáslevest nem ehettek ...
Hibás válaszok, törlendő!
Hozzászólások - _8._sz._ÁÉV
Dátum: 2022.08.08. 17:27:28
Dátum: 2022.06.11. 21:40:33
http://vegzetur.wikidot.com/relikviak
Esszencia konverter
Esszencia konverter
Dátum: 2021.12.26. 20:03:38
Szokott tojni karácsonyra egy kis trezsört a Jézuska, az idén biztos székrekedése volt
Dátum: 2021.11.09. 20:05:58
Igen elhiszem, sőt biztos vagyok benne, hogy az oltások nélkül a gyermekhalandóság ugyanolyan magas lenne, mint az 1500-as években...
Néhány betegség, ami a KÖTELEZŐ oltások miatt szinte teljesen eltűnt Magyarországról:
gyermekbénulás, kanyaró, torokgyík, szamárköhögés, mumpsz
Vannak olyan országok, ahol a gyermekkori oltás nem kötelező, és az oltásellenesek gyermekei szimplán halandóak... de hát ugye akkor már késő bánat.
Ha majd neked is lesz közeli rokonod, akit oltatlanul elvisz a covid19, amikor már rendelkezésre áll az oltás, rájössz, hogy amit mondasz, mekkora butaság, de akkor már késő lesz, pedig túlélhette volna, ha megkapja az oltást.
Néhány betegség, ami a KÖTELEZŐ oltások miatt szinte teljesen eltűnt Magyarországról:
gyermekbénulás, kanyaró, torokgyík, szamárköhögés, mumpsz
Vannak olyan országok, ahol a gyermekkori oltás nem kötelező, és az oltásellenesek gyermekei szimplán halandóak... de hát ugye akkor már késő bánat.
Ha majd neked is lesz közeli rokonod, akit oltatlanul elvisz a covid19, amikor már rendelkezésre áll az oltás, rájössz, hogy amit mondasz, mekkora butaság, de akkor már késő lesz, pedig túlélhette volna, ha megkapja az oltást.
Dátum: 2021.11.08. 22:02:05
Mindig vannak retardáltak, akik hisznek a lapos földben, a gyíkemberekben és abban, hogy az oltással becsipezik, vagy zombivá változtatják az embereket.
Dátum: 2020.11.19. 22:36:28
Ki volt Kakuk Marci ?
csvargő madár
reggényhős
képregényhős
nagy utazó
A helyesírás csapnivaló, javítsátok ki, ha lehet.
csvargő madár
reggényhős
képregényhős
nagy utazó
A helyesírás csapnivaló, javítsátok ki, ha lehet.
Dátum: 2018.09.03. 16:38:08
Ha jól tudom, ez nem esemény, 10 templompálcáért "idézhető"...
Dátum: 2018.07.24. 21:14:54
A magasabb szintű nagy valószínűséggel sokkal erősebb szörnynél akad el, és a segítség nem úgy néz ki, hogy adsz neki bónuszt, hanem úgy, hogy helyette harcolsz... azaz valszleg a szőrny laposra ver...
Dátum: 2017.07.25. 21:00:19
Legalább a helyesírás egyik legalapvetőbb szabályával a magyar ABC betűsorrendjével lenne tisztában a kérdés feltevője:
Melyik szó van leghátrébb betűrend szerint?
A kérdésre rossz választ adtál, a helyes válasz a következő lett volna: barkavirágzat
Én a bárka szót jelöltem meg... ami egy picit hátrébb van.
Melyik szó van leghátrébb betűrend szerint?
A kérdésre rossz választ adtál, a helyes válasz a következő lett volna: barkavirágzat
Én a bárka szót jelöltem meg... ami egy picit hátrébb van.
Dátum: 2017.04.15. 19:45:07
Idézet: Antidote - 2017.04.04. 18:52:11
A scripttel az a baj, hogy (vagy szándékosan vagy sem) tele van hibával...
Vagy felraksz egy scriptet és csak akkor szarakodsz kvízzel ha olimpia van
A scripttel az a baj, hogy (vagy szándékosan vagy sem) tele van hibával...
Dátum: 2016.11.16. 19:21:14
- A Xeno event idejére jó lenne egy megerősítő kérdés a manakonstira a napi rutin oldalon: "Biztosan a szövetséget építed és nem a Xeno csapdát?"
Dátum: 2016.10.05. 20:05:17
Melyik mese nem köthető Dargay Attilához?
Vuk -> Forgatókönyv
Szaffi -> Forgatókönyv
Az erdő kapitánya -> Forgatókönyv
Vili, a veréb -> Dramaturg
Azaz, mindegyik köthető hozzá...
Vuk -> Forgatókönyv
Szaffi -> Forgatókönyv
Az erdő kapitánya -> Forgatókönyv
Vili, a veréb -> Dramaturg
Azaz, mindegyik köthető hozzá...
Dátum: 2012.06.10. 14:50:14
Az alja nép körében (4x4 méretű templom) van néhány agyament feladat, az egyik a lépj be egymás utáni 8 napon a játékba... kissé húzós, mert ha valaki épp a 8. napon nem ér rá, bukta a templomot, ha már kiváltotta a 3 császári bizbazt, mert egyszerűen olyan a feladat, hogy az illető nem hibázhat. A 20 kémkedés is nagyon kemény, mert aki csak naponta 1x tud fél órát játszani, annak esélye sincs ezt teljesíteni 14 nap alatt. Ezeket alaposan át kellene gondolni!
Más: nem tudom, hogy volt-e már, de nem ártana ha a templomban található küldetéseket, amik még nincsenek készen 1-2 alkalommal csereberélni lehetne a templomon belül (pl: A2 <-> C3).
Más: nem tudom, hogy volt-e már, de nem ártana ha a templomban található küldetéseket, amik még nincsenek készen 1-2 alkalommal csereberélni lehetne a templomon belül (pl: A2 <-> C3).
Dátum: 2012.06.04. 21:11:33
A templomi 50 vadászatba nem számít bele a CSP-ért xenoölés?
Dátum: 2011.11.28. 21:27:52
Mi a "viciniális"?
egyházi rang
rosszindulat
örökmozgó
helyi vasút
A válasz helytelen, a jó válasz: egyházi rang
Ezen múlt a kvízolimpiám 50. helyes válasza, én ugyanis a helyi vasutat választottam, mert ilyen egyházi rang nincs.....
egyházi rang
rosszindulat
örökmozgó
helyi vasút
A válasz helytelen, a jó válasz: egyházi rang
Ezen múlt a kvízolimpiám 50. helyes válasza, én ugyanis a helyi vasutat választottam, mert ilyen egyházi rang nincs.....
Dátum: 2010.09.30. 11:14:13
Ezzel a projekttel mi a helyzet? Lesz belőle valami, vagy a terv a kukában végzi?
Miklós, Baraty nyilatkozzatok!
Miklós, Baraty nyilatkozzatok!
Dátum: 2010.09.30. 07:25:51
Éééééééérdekes módon a kvízmedálhoz már 49 jó kérdés is elég volt, és a felhasznált idő újra 3 perc fölé emelkedett még a győztesnél is
Ja, hogy nem mennek a scriptek
Ja, hogy nem mennek a scriptek
Dátum: 2010.09.29. 12:01:17
Nem igazán értem, hogy miért gond az, hogy valaki lassabban fejlődik, mert láthatatlanul vadászik, hiszen ez az út MINDENKI előtt nyitva áll.
Ha a láthatatlanság ténylegesen a védekezésre szolgál, akkor valóban nyújtson védelmet, ha egy alternatív katakombát akartok belőle csinálni, akkor rajta, jóval egyszerűbb ha vadászni sem lehet, mert ugye minek.
DE tudjátok mit, ha már nerfelitek a láthatatlanságot, akkor az adjon több védelmet, azaz a támadhatósági limit emelkedjen a duplájára. Így valóban használhatóvá válik.
Ha a láthatatlanság ténylegesen a védekezésre szolgál, akkor valóban nyújtson védelmet, ha egy alternatív katakombát akartok belőle csinálni, akkor rajta, jóval egyszerűbb ha vadászni sem lehet, mert ugye minek.
DE tudjátok mit, ha már nerfelitek a láthatatlanságot, akkor az adjon több védelmet, azaz a támadhatósági limit emelkedjen a duplájára. Így valóban használhatóvá válik.
Dátum: 2010.09.21. 23:35:19
Mikor lett vége a második világháborúnak?
1950
1943
1955
1945
Ezt illendő lenne napra pontosan .....
Mi a horgászatban használt segédeszköz neve?
röppentő
villantó
koppantó
billentő
Hát, ha kérhetem, a segédeszközt hagyjuk más célra, használjuk a műcsali kifejezést
HA a=45 , b=75 és c=50 akkor (a+b)*c mennyi?
5050
6050
4500
6000
Mintha lett volna egy olyan kitétel a kvíz leírásában, ami határozottan ellenzi a matematikai feladványokat. Törölném!
Melyik évbe vonták ki az egy és kettő forintosokat a forgalomból?
2000
2008
1988
2004
évben ha lehet
Melyik filmben szerepelt 50 Cent?
Pénzed vagy életed
50 mérföld
A sebhelyesarcú
Pearl Harbor
Azt hiszem ez nem az általános műveltség kategóriája, erősen speciális a kérdés... (és különbenis mér' kéne tudnom, melyik filmben használnak féldollárost... )
Hány lába van egy elefántnak ha az egyiket felemeli?
4
5
3.5
3
Viccnek jó, kvíznek gyenge.
Hol született Sub Bass Monster?
Nagylak
Szolnok
Gyulafirátót
Budapest
Azt hiszem ez sem az általános műveltség kategóriája, erősen speciális a kérdés...
1950
1943
1955
1945
Ezt illendő lenne napra pontosan .....
Mi a horgászatban használt segédeszköz neve?
röppentő
villantó
koppantó
billentő
Hát, ha kérhetem, a segédeszközt hagyjuk más célra, használjuk a műcsali kifejezést
HA a=45 , b=75 és c=50 akkor (a+b)*c mennyi?
5050
6050
4500
6000
Mintha lett volna egy olyan kitétel a kvíz leírásában, ami határozottan ellenzi a matematikai feladványokat. Törölném!
Melyik évbe vonták ki az egy és kettő forintosokat a forgalomból?
2000
2008
1988
2004
évben ha lehet
Melyik filmben szerepelt 50 Cent?
Pénzed vagy életed
50 mérföld
A sebhelyesarcú
Pearl Harbor
Azt hiszem ez nem az általános műveltség kategóriája, erősen speciális a kérdés... (és különbenis mér' kéne tudnom, melyik filmben használnak féldollárost... )
Hány lába van egy elefántnak ha az egyiket felemeli?
4
5
3.5
3
Viccnek jó, kvíznek gyenge.
Hol született Sub Bass Monster?
Nagylak
Szolnok
Gyulafirátót
Budapest
Azt hiszem ez sem az általános műveltség kategóriája, erősen speciális a kérdés...
Dátum: 2010.09.18. 10:15:24
Ki énekli? A szám címe Stronger?
Keny West
David Guetta
Pittbul
Akon
Azthiszem ez nem része az általános műveltségnek, ráadásul a gugli szerint nem Keny hanem Kanye West az előadó, de amúgy mindegy mert törölném.
Minek a beceneve Phylli Amerikában?
A lusta emberé.
A philharmonikus zenekaruké.
Philadelphia városé.
Phil Collins zenészé.
Azthiszem ez sem az általános műveltség része... törölni!
Melyik tudományos állandónak a legkisebb a számértéke?
gyök 2
c
Pi
e
Legalább a kevésbé nagytudású matematikusok részére (pl: ált. isk.) oda lehetne írni, hogy melyik állandó micsoda...
Ki tartja a 100m-es síkfutás világrekordját?
Maurice Greene
Asafa Powell
Usain Bolt
Donovan Bailey
Ezek a dolgok bármikor változhatnak, évszámot kérek pontosításként!
Melyik filmben nem szerepelt Julia Stiles?
Rád vagyok kattanva
Én és a hercegem
10 dolog amit utálok benned
A csaj nem jár egyedül
Ki az a Julia Stiles? Nem általános műveltség, törölném.
Hány éves a két hetes nagymama?
77 éves.
2 hónapos.
14 napos.
2 hetes.
Nem túl elegáns... kár volt befogadni a kérdést...
Keny West
David Guetta
Pittbul
Akon
Azthiszem ez nem része az általános műveltségnek, ráadásul a gugli szerint nem Keny hanem Kanye West az előadó, de amúgy mindegy mert törölném.
Minek a beceneve Phylli Amerikában?
A lusta emberé.
A philharmonikus zenekaruké.
Philadelphia városé.
Phil Collins zenészé.
Azthiszem ez sem az általános műveltség része... törölni!
Melyik tudományos állandónak a legkisebb a számértéke?
gyök 2
c
Pi
e
Legalább a kevésbé nagytudású matematikusok részére (pl: ált. isk.) oda lehetne írni, hogy melyik állandó micsoda...
Ki tartja a 100m-es síkfutás világrekordját?
Maurice Greene
Asafa Powell
Usain Bolt
Donovan Bailey
Ezek a dolgok bármikor változhatnak, évszámot kérek pontosításként!
Melyik filmben nem szerepelt Julia Stiles?
Rád vagyok kattanva
Én és a hercegem
10 dolog amit utálok benned
A csaj nem jár egyedül
Ki az a Julia Stiles? Nem általános műveltség, törölném.
Hány éves a két hetes nagymama?
77 éves.
2 hónapos.
14 napos.
2 hetes.
Nem túl elegáns... kár volt befogadni a kérdést...