Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - McLee

Oldal: 12
Dátum: 2009.03.07. 06:46:05
Sziasztok,

két dolog jutott eszembe, ami egyrészt a világ békésebb voltából fakad, másrészt az itt olvasottakból.
- Nem lenne értelme az épületek közé felvenni egy olyat, ahol aki gyűjteni akar valamire, elraktározhatná kockázat nélkül a LE-t? Amolyan kamra, ami lopásbiztos, de a gazdája bármikor hozzáférhet a korábban itt elhelyezett LE-hoz.
- A Lélekkufárhoz hasonlóan Lélekerő kufár Ez meg LE kölcsönzéssel foglalkozna a hirtelen sürgősségi igények kielégítésével, természetesen kamatra
Idézet: Valmont - 2009.02.28. 15:20:08
Ez a kérdésem mitől speciális(sicc) :A fizikában mivel jelölik a Boltzmann-állandót ?

A kérdésed szerintem is speciális. Természetesen gyorsan megtalálható rá a válasz, de én azt hiszem, a kvíz alapvető feladata - uram bocsá' épülésünket szolgáló küldetése - az volna, hogy az általános műveltség körébe tartozó kérdésekkel tornáztassa elménket. Ahogy itt többen megfogalmazták már: amikor az az érzés alakul ki az emberben egy kérdés kapcsán, hogy hopp, ezt illene tudnom - na az a jó kérdés, s annak utána is nézünk.

Ilyen pl. hozzászólásodban a macskahajtó sicc kifejezés. Ugyanis (hacsak tényleg nem a hozzászólásod írásában akadályozó kandúr elhessegetésének okán írtad, s ez esetben ez a bekezdés tárgytalan), oda a sic kifejezés (sokszor felkiáltójellel alkalmazva: sic!) kívánkozott volna, mely latin szó (és némely tévhitekkel ellentétben nem rövidítés) jelentése: így.
Ezt használják átvitt értelemben a "szó szerinti idézet" szinonimájaként.

PS.: Mellesleg (már) szerintem sem ez a megfelelő topic ennek megtárgyalására, mert bár valóban értelmezés kérdése a topic címe, s először én is elhibáztam, de ugye van a nyelvtani értelmezés, a címadó szándékára való következtetésen alapuló értelmezés, és még sokféle... de alapvetően tényleg off ez ebben a topicban. A magam részéről elnézést kérek a figyelmetlenségért.
Természetesen ha ez így van, és ezzel az indokolással ütik ki, eszembe sem jut szomorúan csóválni a fejem, s itt szóvátenni, mert attól, hogy még nem találkoztam vele, persze, hogy szerepelhet.
De gondolom érzékelhető volt, hogy az indok ütött nagy-nagy szöget a fejembe.
Szégyenlem magam... az értékelők helyett.
Hol található Latinovits Zoltán sírja?

Budapest
Balatonszemes
Nagyvárad
Balatonszárszó

A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
Kérdésedre az értékelők szerint csak egy speciális érdeklődésű réteg tudhatja a választ.

No comment.
Dátum: 2009.02.24. 06:19:10
A McLee Klán keres szövetségi tagokat az 1. világban. Ha könyvtáros vagy, akkor különösen itt a helyed De ha nem, az sem baj
Dátum: 2009.02.23. 07:55:50
Csillagkapu rajongókat várunk az Abydos Gate szövetségbe Gyémánthorda, Világ 3. Megyünk Atlantisz felé!
Oldal: 12