Melyik könyvet írta Rejtő Jenő?
Ki feküdt az ágyamban
A Mobil
A Neveda szelleme
Manituk (vigyázz ha fúj a szél)
Kis hiba: A Nevada szelleme.
Hozzászólások - CDALLAS
Dátum: 2011.06.30. 18:11:33
Dátum: 2011.06.30. 06:33:55
Az emberi csontváz mely részét nevezzük fibulának ?
combcsont
lapockacsont
kulcscsont
Szárkapocscsont
Ez szerintem jelölt válasz.
combcsont
lapockacsont
kulcscsont
Szárkapocscsont
Ez szerintem jelölt válasz.
Dátum: 2011.06.30. 05:55:25
Melyik szlovákiai településnek nincs (nem volt) magyar neve?
Skalica
Zvolen
Rimavská Sobota
Banská Bystrica
A kérdező szerint Skalica. Az internet szerint meg Szakolca. Tehát mind a négy létezik magyarul is.
Skalica
Zvolen
Rimavská Sobota
Banská Bystrica
A kérdező szerint Skalica. Az internet szerint meg Szakolca. Tehát mind a négy létezik magyarul is.
Dátum: 2011.05.28. 18:50:14
Köszönöm az eligazítást. Pont azért kérdeztem rá, mert ezt nem értettem. Az ellenvetésem pedig a plusz rabolható LÉ elvétele miatt volt.
Azzal viszont nem teljesen értek egyet, hogy csak azért nem ér semmit, mert alacsonyabb ÉP-n "kattan" be, mint a 15%. Abban igazad van, hogy a magas ÉP-s karakterek ellen hatástalan, de nem egyszer működött már olyanok ellen is.
Azzal viszont nem teljesen értek egyet, hogy csak azért nem ér semmit, mert alacsonyabb ÉP-n "kattan" be, mint a 15%. Abban igazad van, hogy a magas ÉP-s karakterek ellen hatástalan, de nem egyszer működött már olyanok ellen is.
Dátum: 2011.05.28. 18:27:08
Nem tartom korrekt dolognak, hogy menet közben változtassanak meg egy alap dolgot. 533 jelenleg a kivégzésem. Nem azért húztam fel, hogy menjen a kukába. Max. akkor, ha visszakapom a LÉ-t, amit ráköltöttem. Amúgy az mit jelent, hogy szinttől függő szorzót kap: 1+szint/40?
Dátum: 2011.05.28. 09:56:12
Mennyire pontos az atomóra?
300 évente max 1 másodpercet késik vagy siet.
3.000 évente max 1 másodpercet késik vagy siet.
300.000 évente max 1 másodpercet késik vagy siet!
30.000 évente max 1 másodpercet késik vagy siet.
Egy rövid cikk:
Amerika fizikusok olyan atomórát fejlesztettek ki, amely egyetlen másodpercet sem késik vagy siet több mint 200 millió éven át, így a pontosság terén a legigényesebbeket is kielégíti.
Az óra, amelyet a Science című folyóirat számában mutatnak be, az amerikai kereskedelmi minisztérium Nemzeti Mérésügyi és Technológiai Intézetének (NIST) hivatalos atomóráját is felülmúlja, amely "csak" 80 millió évre ígér másodpercre pontos időt. A világ legpontosabb órája címére számot tartó új atomórát a Joint Institute for Laboratory Astrophysics (JILA) laboratóriumban dolgozták ki, a NIST és a boulderi Colorado Egyetem együttműködésével.
Ezek az órák olyan gyorsan fejlődnek, hogy nem tudjuk megmondani, melyik lesz a legjobb - mondta Tom O,Brian, a NIST Idő és Frekvencia Részlegének vezetője. A nagypontosságú órákra többek között a hosszú távú űrutazásokhoz van szükség, ahol a legkisebb hiba miatt is meghiúsulhat egy küldetés.
A rendkívül pontos órák titka, hogy minél gyorsabban ketyegjenek. A Jun Yu kutató által kifejlesztett új atomóra 430 billiószor (azaz 430 ezer milliárdszor) ketyeg másodpercenként.
Szerintem a kérdés törlendő.
300 évente max 1 másodpercet késik vagy siet.
3.000 évente max 1 másodpercet késik vagy siet.
300.000 évente max 1 másodpercet késik vagy siet!
30.000 évente max 1 másodpercet késik vagy siet.
Egy rövid cikk:
Amerika fizikusok olyan atomórát fejlesztettek ki, amely egyetlen másodpercet sem késik vagy siet több mint 200 millió éven át, így a pontosság terén a legigényesebbeket is kielégíti.
Az óra, amelyet a Science című folyóirat számában mutatnak be, az amerikai kereskedelmi minisztérium Nemzeti Mérésügyi és Technológiai Intézetének (NIST) hivatalos atomóráját is felülmúlja, amely "csak" 80 millió évre ígér másodpercre pontos időt. A világ legpontosabb órája címére számot tartó új atomórát a Joint Institute for Laboratory Astrophysics (JILA) laboratóriumban dolgozták ki, a NIST és a boulderi Colorado Egyetem együttműködésével.
Ezek az órák olyan gyorsan fejlődnek, hogy nem tudjuk megmondani, melyik lesz a legjobb - mondta Tom O,Brian, a NIST Idő és Frekvencia Részlegének vezetője. A nagypontosságú órákra többek között a hosszú távú űrutazásokhoz van szükség, ahol a legkisebb hiba miatt is meghiúsulhat egy küldetés.
A rendkívül pontos órák titka, hogy minél gyorsabban ketyegjenek. A Jun Yu kutató által kifejlesztett új atomóra 430 billiószor (azaz 430 ezer milliárdszor) ketyeg másodpercenként.
Szerintem a kérdés törlendő.
Dátum: 2011.05.28. 08:22:49
Melyik film producere nem Peter Jackson volt?
Rambo
King Kong
A Gyűrűk Ura (The Lord of the Rings) trilógia
District 9
A King Kong és a Gyűrű Kúra filmeket rendezte, a District 9-et producelte. (wiki)
Rambo
King Kong
A Gyűrűk Ura (The Lord of the Rings) trilógia
District 9
A King Kong és a Gyűrű Kúra filmeket rendezte, a District 9-et producelte. (wiki)
Dátum: 2011.05.19. 13:44:09
"Hány király ment a jászólhoz mikor jézus születtet?"
Van benne egy-két hiba.
Van benne egy-két hiba.
Dátum: 2011.05.15. 20:24:17
Az alábbiak közül ki a Dragonlance világának híres kalandora?
Legolas
Tasslehoff Fúróláb
Drizzt Do'Urden
Tier Nan Gorduin
Ezt tényleg tudni kéne?
Legolas
Tasslehoff Fúróláb
Drizzt Do'Urden
Tier Nan Gorduin
Ezt tényleg tudni kéne?
Dátum: 2011.05.15. 16:41:50
Melyik nem biogén elem?
A kérdező szerint a klór.
A klór is biogén elem, csak másodlagos.
(nem értek hozzá, wiki)
Viszont olyan ország, hogy Észak-Korea, olyan nincs. Koreai Népi Demokratikus Köztársaság van.
(asszem a kérdés Kim Dzsongil-ről szólt)
A kérdező szerint a klór.
A klór is biogén elem, csak másodlagos.
(nem értek hozzá, wiki)
Viszont olyan ország, hogy Észak-Korea, olyan nincs. Koreai Népi Demokratikus Köztársaság van.
(asszem a kérdés Kim Dzsongil-ről szólt)
Dátum: 2011.05.13. 05:37:30
Mejyik város része az Avas?

Dátum: 2011.05.10. 20:07:48
Hogy hívják Orbán Viktor miniszterelnök feleségét?
Lévai Anikó
Demcsák Zsuzsa
Orbánné Kiss Gizella
Keresztes Ildikó
Nem akarok politizálni, de ki nem szarja le.
Nagyon jó volna, ha legalább ez a környezet mentes lenne az aktuálpolitikától.
Lévai Anikó
Demcsák Zsuzsa
Orbánné Kiss Gizella
Keresztes Ildikó
Nem akarok politizálni, de ki nem szarja le.
Nagyon jó volna, ha legalább ez a környezet mentes lenne az aktuálpolitikától.
Dátum: 2011.05.07. 19:05:14
Melyik hulladék nem komposztálható?
Megromlott tej
Gyümölcssaláta
Farekesz
Esőkabát
Egyre inkább kétségeim vannak, hogy kivel van nagyobb baj: aki ilyen kérdést ír, vagy aki átengedi.
Megromlott tej
Gyümölcssaláta
Farekesz
Esőkabát
Egyre inkább kétségeim vannak, hogy kivel van nagyobb baj: aki ilyen kérdést ír, vagy aki átengedi.
Dátum: 2011.05.07. 12:24:39
Melyik filozófiai irányzat nem létezik?
A kérdező szerint a platonizmus.
Egy idézet:
"Platonizmus
A platonizmus azt tanítja, hogy a bennünket körülvevő világ csak gondolatainkban létezik, s a világgal kapcsolatos elképzelések is csupán gondolkodásunk termékei. Egy ilyenfajta világban lehetetlen bármiben is biztosnak lennünk, beleértve saját létezésünket is. Nem véletlen, hogy a modern tudomány fejlődése együtt jár a platonizmus elvetésével és annak a koncepciónak az elfogadásával, hogy a világ objektív módon létezik, a róla szerzett információ érzékszerveinken keresztül jut el az agyba."
El lehet dönteni, hogy létezik-e.
A válaszok között pedig ott van a darwinizmus, ami nem filozófiai irányzat.
Másik gyönyörűség:
Melyik állat rágcsáló:
Az egér mellett a zsiráf, meg mit tudom én még mi volt megadva. Ritka igénytelen.
A kérdező szerint a platonizmus.
Egy idézet:
"Platonizmus
A platonizmus azt tanítja, hogy a bennünket körülvevő világ csak gondolatainkban létezik, s a világgal kapcsolatos elképzelések is csupán gondolkodásunk termékei. Egy ilyenfajta világban lehetetlen bármiben is biztosnak lennünk, beleértve saját létezésünket is. Nem véletlen, hogy a modern tudomány fejlődése együtt jár a platonizmus elvetésével és annak a koncepciónak az elfogadásával, hogy a világ objektív módon létezik, a róla szerzett információ érzékszerveinken keresztül jut el az agyba."
El lehet dönteni, hogy létezik-e.
A válaszok között pedig ott van a darwinizmus, ami nem filozófiai irányzat.
Másik gyönyörűség:
Melyik állat rágcsáló:
Az egér mellett a zsiráf, meg mit tudom én még mi volt megadva. Ritka igénytelen.
Dátum: 2011.05.05. 15:35:19
Melyik országon halad át a Ráktérítő?
A helyesnek vélt válasz Ausztrália.
Az a Baktérítő.
Nem mindegy.
A válaszok között ráadásul ott volt Mexikó, meg is jelöltem, meg is lepődtem.
-19%.
A helyesnek vélt válasz Ausztrália.
Az a Baktérítő.
Nem mindegy.
A válaszok között ráadásul ott volt Mexikó, meg is jelöltem, meg is lepődtem.
-19%.

Dátum: 2011.04.27. 21:56:07
Ki írta és rajzolta a Pandora Hearts című mangát?
Tite Kubo
Hoshino Katsura
Jun Mochizuki
Kazuki Takahashi
Ez most komoly?
Tite Kubo
Hoshino Katsura
Jun Mochizuki
Kazuki Takahashi
Ez most komoly?
Dátum: 2011.04.26. 06:08:29
Még egy adalék a TP kérdéshez:
98-ról ütöttem egy 102-est, kaptam 59 TP-t (VF:45).
Szövtársam 95-ös, ő is leportyázta ugyanezt a tagot, 51 TP.
Most akkor mi van?
98-ról ütöttem egy 102-est, kaptam 59 TP-t (VF:45).
Szövtársam 95-ös, ő is leportyázta ugyanezt a tagot, 51 TP.
Most akkor mi van?
Dátum: 2011.04.24. 19:50:35
Dehogynem befolyásolja. Térkifordítóval sokkal több TP-t kaptam. Amúgy ez egy kiugró volt, mert utána egy két szinttel felettem lévővel csatázva csak 32 TP-t adott.
Dátum: 2011.04.24. 16:23:57
98. szintről ütök egy 99-est, (55-ös VF), hogy a pcsába kaphatok 51 TP-t???
Dátum: 2011.04.13. 18:20:28
Mi volt a DreamWorks legelső, komputeranimációs filmjének cime?
K, a kullancs
S, a katica
Z, a hangya
C, a kocsmabutor
Normális kérdés, idióta válaszokkal.
Ki festette a Bűnbánó Magdolna elnevezésű festményt?
Albrecht Dürer
Caravaggio*
Peter Paul Rubens
Salvador Dali
Ez így nem számít megjelölt válasznak?
K, a kullancs
S, a katica
Z, a hangya
C, a kocsmabutor
Normális kérdés, idióta válaszokkal.
Ki festette a Bűnbánó Magdolna elnevezésű festményt?
Albrecht Dürer
Caravaggio*
Peter Paul Rubens
Salvador Dali
Ez így nem számít megjelölt válasznak?