Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Morzkod

Dátum: 2011.12.25. 10:22:01
Latom volt bugjavitas. Jol sikerult.

Te nyerted a csatát, jutalmad 6762 (+2574) (+257) lélekenergia és 98 TP!

Az elso a script. Ez egy terkapu. 10% LE szivast ir ki, gondolom azert, mert premiumos vagyok. Zsenialis. Remelem annyit is szamol el, kovetkezo terkapunal ellenorzom.
Dátum: 2011.12.25. 10:18:54
Idézet: Birka - 2011.12.25. 08:03:48
Érdekes, csak én emlékszem rá, hogy elhangzott fórumon?

Nem tudom mirol beszelsz. Ez itt a forum. Ha erre gondolsz nyilvan nem olvas az ember minden bejegyzest, szoval lehet, hogy elsiklottam folotte - linkeld be.
En arra emlekszem, hogy talalkozon mondott Miklos valami korlatot, konkretan ugy 30% remlik. Amit mar akkor sem tudtam pontosan, hogy mit jelent. Talan, hogy a veteli ar nem mehet az eredeti 30%-a ala, az eladasi meg ugye fixen 25%. Ennek ellentmondani latszik az a 25% amit te most idevestel. De lehet, hogy az egy masik korlat, mert az egyik a bonuszok osszegere vonatkozik (<70), a masik meg az effektiv veteli arat korlatozza le az eladasi arban (ennek ugye azert van ertelme, mert ha valami bug bekerul, akkor az vegtelen LE gyartast jelentene, es az eleg csunya dolog, de a masodik korlat egy biztonsagi gatat jelenthet, hogy ha az elso korlat valamiert nem mukodik). No ha errol van informaciod, es hajlando vagy azt egy odavetett felmondatnal reszletesebben is megosztani, akkor nosza rajta. Ha nincs infod, vagy nem biztos, akkor azt mondd.
Dátum: 2011.12.25. 00:08:54
Idézet: Birka - 2011.12.24. 21:13:25
Az ötlet nem rossz, csak a bent van a kódban, hogy semmilyen kedvezménnyel nem lehet egy tárgy ára olcsóbb mint az eredeti ár 25%-a.
Azaz nyerészkedni képtelenség, akármennyi kedvezmény is van a tárgyakon, max ugyan annyiért eladni, mint vetted...

Volt valami korlat amit emlitett Miklos a talin, az ez a 25% volt?
Dátum: 2011.12.24. 15:22:34
Zsenialis ez a bughegy. Sok honapja jeleztem, hogy 15% folott kiirja, hogy 15% alatt vagyok, semmi javitas azota sem. Allatok moralja esik, KH tamad. Gratulalok.

4.796 / 29.298 ÉP
Életpontod alacsony, nem támadhatsz, és nem támadhatnak!
Legközelebb 00:35 idő múlva támadhatsz.
Dátum: 2011.12.24. 15:19:30
KH tamad, allat moralja esik. Jol sikerult ez az "esemeny" is.
Dátum: 2011.12.24. 10:42:06
Idézet: Tseby dr akula - 2011.12.24. 09:15:36
Az ünnepek alatt December 24-27. között a lélekkufár a gyógyitalokat és varázsitalokat jelentős kedvezménnyel árulja

Vajon sikerult javitani a bugot, miszerint dec 27-en mar nem ervenyes a fenti lehetoseg? Emlekeim szerint ez tavaly es tavalyelott is gondot jelentett.
Ezt uj ficsort, ami szamolja a LE szivast, azt ki lehet kapcsolni valahol?
Dátum: 2011.12.17. 18:25:33
Komolyan Azuros lettel? Muhaha.
Nalad jobban ott keves embert gyuloltek (nyilvan nem magamra gondolok). Remelem elmult.
Dátum: 2011.12.17. 03:43:29
Idézet: LanMaffia - 2011.12.16. 10:47:21
Igen, csak hogy a szabályok kijátszása szubjektív dolog, amíg nincs lefektetve szabály. Már itt a fórumon is megoszlanak a vélemények, plusz ott vannak a relikviák, amik szinte rögtön az ember orra alá tolják hogy használd ki a segítőkéz adta lehetőségeket.

Mint irtam pont ezert koddal vedenem. Futunk meg par kort vagy megerted, hogy nem akarok senkit egy elvart szabalyerzet alapjan buntettetni, hanem inkabb lekodoltatnam a programba a korlatot, hoyg azt senkinek eselye se legyen atlepni? Ez szerintem elegge lefektetett szabalynak minosul.
Dátum: 2011.12.17. 03:38:54
Komolyan nekiallsz ejjel haromkor magaddal beszelgetni a forumon?
Dátum: 2011.12.16. 15:40:09
Idézet: Kwisatz - 2011.12.16. 15:23:54
ha van egy ezüst tárgyam és veszek pár őskövet, ami egy ugyanolyan tipusú bronz tárgyat ér, akkor azoknak a hatása összeadódik, esetleg arany lesz belőle?
Pl. ezüst alku lánca van és bronz láncot kapnék

Nem.
Dátum: 2011.12.16. 15:39:48
Idézet: Poostmaster - 2011.12.16. 14:29:56
Ez a képlet mire is vonatkozik?
Mert nekem sehogy sem jön ki vele az, amit tapasztalok.
80-as szint 170-es kereskedelemmel neked mit ad ki?

100-as szinttel nem interferalva nyilvan szint+[kereskedelem/10] esetedben 97 lesz az elerheto szint. 100-as szint korul igaz a kepletem, amikor felig ilyen, felig olyan rendszer hat rad. Nyilvan ezen zona felett es alatt meglehetosen egyertelmu a helyzet.
Innen Most Felállunk
Dátum: 2011.12.16. 12:53:42
Idézet: Maci - 2011.12.16. 12:21:19
Baratyot nem nagyon láttam ma még aktívnak itt fórumon, remélem azért van ma, és intézi a v3-as elakadást.

Reggel kapott privat uzijet nem olvasta el egyelore.
Dátum: 2011.12.16. 12:52:00
Idézet: Gamer01 - 2011.12.16. 12:15:57
akinek több fokozatú relikviája is van egy adott típusból (mondjuk bronz és arany) az a köv eseményből könnyebben szerezhet platinát

Igen, ha arany tárgyad van, és megint nyersz aranyat, akkor platinát fogsz kapni. De ha van egy bronz vagy ezüst tárgyat az arany/platina mellé az nem jó semmire, mehet a kukába nyugodtan.

Idézet: Miklós - 2011.07.18. 12:07:20
A hétvégén gondolkodtam, a leírt ötleteket mivel lehetne kiegészíteni, mit lehetne adni azoknak, akik most úgy érzik, pórul jártak, hiába hajtottak mert "csak" egy bronz vagy ezüst jutalmat kaptak a remélt arany helyett.
Meg lehet csinálni azt, hogy a következő térkép eseménynél beszámítjuk a mostani díjat. Tehát ha most egy kategóriában ezüst díjat kaptál, és legközelebb ugyanott indulsz, akkor az ezüst díj miatt kettővel jobb jutalomra leszel jogosult, tehát ha a csapatod utolsóként végez, akkor is meg fogod kapni az arany/platina díjat. Ergo, aki nem volt annyira szerencsés, de mint egyén keményen hajtott, az ha másképp nem, 2 eseményből meg fogja tudni szerezni a maximális díjat, és így a mostani jutalom nem volt értelmetlen számára.

Ez akkor csak a térképes eseményre fog vonatkozni?

Csak otlet szinten: 2*fokozat => fokozat+1 lehetne minden fokozatra.

tehat 2 rez-bol egy ezust, 2 ezustbol egy arany, 2 aranybol egy platina (ez mar mukodik).

Pelda: Van egy rez egy ezust es egy arany szintu targyad, es kapnal egy rez fokozatut. Ekkor mivel az masodik rez lenne, bevaltozik ezustre, de az masodik ezust lenne, bevaltodik aranyra, ami mivel masodik arany lenne bevaltozik platinara. Mind a harom nalad levo targy eltunik, es megkapod a platina dijat. Hm?
Dátum: 2011.12.16. 10:39:10
Idézet: LanMaffia - 2011.12.16. 09:56:25
Az a baj ezzel, hogyha nem szegtek szabályt akkor mirefel vágják ki őket... Sokkal reálisabb és korrektebb egy szabálymódosítás. Miklós, Baraty meg innen 3 okos beül Skype-ra 10 perce és megbeszélik az egészet

Egy ha en jatekuzemelteto lennek, mint ahogy nem vagyok, akkor a jatek feltetelei kozott az szerepelne (amit elfogadsz), hogy az uzemeltetonek barkit joga van letiltania, akirol a szabalyok kijatszasat velelmezi.

Ketto: pont ezert mondtam, hogy ne kivagas legyen itt, hanem a kod ne engedje megvalosulni azt a fennforgast ami mar visszaeles kategoriaba esne.

Kiegeszites: szerintem piszok nehez ebben az esetben beloni egy olyan hatart ami kizarja a visszaelest, es nem zavarja a korrekt jatekosokat, nincs is otletem ra, ezert fejtegetesem csupan elmeleti szintu.
Dátum: 2011.12.16. 10:33:15
Idézet: LanMaffia - 2011.12.16. 09:50:03
Kérdés alku láncával kapcsolatban: jelenleg 180 a kereskedelmem, 107. szintre látok (már második szint óta, tehát következő szintlépésnél látom majd a 108-ast). Ezzel a lánccal 210 lesz-e a kereskedelmem, és 109. szintre fogok-e látni, illetve ha nem, akkor hogy működik?

Előre is köszi /bárkinek /

210 lesz.
Azt, hogy meddig latsz igy szamolhatod ki:
Kimaradt egy zarojel ezt potoltam:
[(kereskedelem-(100-szinted)*10)/20]+100

Kiszamolnam, de ahhoz tudnom kene a szintedet.
[a] = egeszertek a

Masik lehetoseg, hanyas kereskedelem kell, hogy X-edik szintig ellassak?
(100-szinted)*10+(celszint-100)*20

Ebbol egyebkent kovetkezik, hogy 110-es kereskedelemmel akkor latsz el 109-es szintig, ha legalabb 97-es szintu vagy.
(100-97)*10+(109-100)*20 = 30+180 = 210
Dátum: 2011.12.16. 07:32:18
Idézet: Craslorg - 2011.12.15. 17:34:48
Viszont a KH-s oldalról még mindig nagyobb LE-szívás érkezik az SK-zott karakterhez, ezért még inkább javaslom - ha bale lesz nyúlva -, hogy a mágia és egészség mellett a sebzést befolyásoló értékek se kerüljenek átadásra (erő, tau), viszont ebben az esetben a támadás, védekezés akár még maradhat is. Vagy a KH kapjon egy MI-t, hogy SK-s tagot nem támad háborún kívül (hiszen látja rajta az SK-t, amitől az tápos.). (Hú ez nagyon Jóóóreggelt Vietnámos lett.)

KH ellen nem igazan kene hasson az SK miutan a KH tamadast ki lehet kapcsolni. Szerintem aki valoban vedekezni akar, es nem tapolni, az pont megteheti.
Dátum: 2011.12.16. 07:28:13
Idézet: Viskos - 2011.12.16. 01:35:02
Idézet: Miklós - 2011.12.15. 17:03:02
A segítő kézzel alapvetően az a probléma, hogy a tulajdonságok megadott %-kát adod át, míg a tulajdonságok relatív értéke magas szinten nem csökken. Tehát egy 100. szintű karakter 500-as IQ-jának 50 a 10%-a, míg egy 30. szintű karakter 200-as IQ-jának 20. Márpedig 20 IQ pont ugyanannyit számít a harcban 30. és 100. szinten. Magas szinten az SK irreálisan erős lesz.

Itt említhetném azt is, amikor magas szinten -10%-kal akarok valaki ellen portyázni. A -10% egyből -80 IQ, ami sokat segít az ellenfélnek. Ugyan ez a helyzet a pihenés +10%-jával. Az is 80.

Emlithetned, de egyreszt magas szinten (nehany extrem peldatol eltekintve) senki nem portyazik -10%-on, pont a Miklos altal leirt okok miatt, masreszt a pihenes 1 tulajdonsagot tapol meg, es azt is korlatosan (valahol 10-20 kozott lehet a maximuma tippre).

A Miklos fele megoldassal en azert nem ertek egyet, mert azzal csak azt eri el, hogy a megfelelo merteku segitseghez majd nem 2-3 segito kez kell, hanem 5-6. Na bumm. Pont azt nem fogja ez erinteni, akin nem valodi segitseg van, hanem "hatranymentes". Aki meg tudja oldani a 2-3-at nem valos karakterektol, az az 5-6-ot is meg fogja elobb utobb.
Dátum: 2011.12.16. 07:23:25
Idézet: Miklós - 2011.12.15. 17:03:02
Több, segítő kézzel kapcsolatos probléma is felvetődött. Inaktív karakter permanensen pihenteti valakin, táp ha vki KH ellen SK-val védekezik stb. Ezek azonban csak az okozatok, nem az okok.

A segito kez hogyan, mire lett kitalalva. Nem tudhatom pontosan, de talalgatok. Van 2 karakter, az egyik ideiglenesen bevallal egy kis hatranyt (mondjuk amig pihen), hogy addig a masik vedettebb legyen a tamadasok ellen. Fontos latni, hogy az egyik oldalon megjelenik egy hatrany, mig a masik oldalon egy elony.

Mindezzel addig, amig ezek valos, jatszo, elo karakterek szerintem nincs gond, mert senki sem tudja hosszu tavon vallalni a leadott segito kez hatranyat. Taktikai elemnek haboruban vagy mas kielezett szituacioban jo lehet, allando jellegu elonyt nem biztosit.

A gond akkor van, ha online szleggel multizas, vagy klasszikus TF-es szakzsargonnal rabszolgazas tortenik. Ilyenkor nem jelenik meg valos hatrany az egyik oldalon, es ezert billen a merleg nyelve. En az igazi gondot abban latom, hogy ezt igazabol egy online jateknal kozel lehetetlen megfogni, ha valaki ugyesen csinalja. Inkabb felismerni lehet a modszert. Meg anno Hoditoban (10+ eve) volt egy olyan eset, hogy kutatasi szovetseges gyakorlatilag tapot adott at. 3 ilyen szovetsegesed lehetett, es par ugyes jatekos ravette 3 haverjat, hogy tapolja oket igy. Szabalyt gyakorlatilag nem szegtek, de a hatas azonos azzal, mintha azt tettek volna. Ott a jatekvezetes nem sokat szoszmotolt, kivagta oket mint a dolgavegezetlen macskat.

En tehat azt mondom, hogy azt lenne erdemes beloni, hogy hol van az a hatar, amikor egy karakter sajat erdekeit feladva nyujt segitseget egy tarsanak - latens modon multizik/rabszolgazik -, es ezt koddal gatolni. Azert nem buntetnem, mert mindig lesz olyan aki tenylegesen szivjosagbol csinalja ezt, meg olyan aki megkeri a avert, hogy napi 1-szer lepjen be, es bar ez hivatalosan nem szabalysertes a jatekra azzal azonos hatast gyakorol.