Hozzászólások - Zsolesz
Dátum: 2008.12.04. 07:49:08
Elképzelni se tudom. Ha már ezt se lehet megkérdezni, akkor menjenek a "Milyen színű a hajam?" típusú kérdések? De a HKK-s milyen színű az xy lap, az bezzeg mindig átjut a rostán, pedig eleve nem lehetne feltenni. Kész vagyok.
Dátum: 2008.12.04. 07:44:54
Idézet: Miklós - 2008.12.03. 15:43:57
Ha ezt úgy terveztétek, hogy így működjön, akkor itt sz@r van a levesben, mert a lélekkút most is az építés bónusszal felszorzott értékkel növekszik. Én építek 2000-et 10-es építéssel, akkor a lélekkút se 200-al fog nőni, hanem 300-al. Nem tudom, hogy ez másnál is így működik-e, de gondolom, mert a http://vegzetur.wikidot.com/skill24 -en is ezt írják a fiúk.
Eddig ugye a lélekkút növeledésbe az alap építés számított, tehát ha építettél 100 LE-t, 20-as építéssel, akkor 200-zal nőtt az épület, de a lélekkút csak 10-zel nőtt. Ha viszont az építések átlagát nézzük, ott az építés szakértelem már be van számítva (és be is kell számolni), tehát 60-as építésnél 4x gyorsabban fog nőni a lélekkút: 10-es osztó helyett 35-ös lesz, de megszorozzuk 4-gyel, ott vagyunk, ahol a part szakad.
Ha ezt úgy terveztétek, hogy így működjön, akkor itt sz@r van a levesben, mert a lélekkút most is az építés bónusszal felszorzott értékkel növekszik. Én építek 2000-et 10-es építéssel, akkor a lélekkút se 200-al fog nőni, hanem 300-al. Nem tudom, hogy ez másnál is így működik-e, de gondolom, mert a http://vegzetur.wikidot.com/skill24 -en is ezt írják a fiúk.
Dátum: 2008.12.03. 10:12:25
De két év múlva?
Dátum: 2008.12.02. 15:15:39
Akkor még a "Megvagy!" , és hasonló üzenetekre is válaszolhatsz.
Dátum: 2008.12.02. 11:40:08
Nálam épp most sárgult be.
Dátum: 2008.12.02. 10:27:18
Idézet: Miklós - 2008.12.01. 14:39:02
Itt megint csak van egy kis probléma. Ha jól értelmezem, amíg az átlag a kút mérete alatt van, addig nem nő a kút, hanem csak felzárkózik az átlaghoz, ha az leelőzte. Azoknak a szövetségeknek ebből nem is lesz gondja, akik megválogathatják, hogy kit vesznek fel, mert biztos csak olyat engednek maguk közé, aki a kezdetektől beleveti magát az építésbe. Nálunk ez nem így van. Néha napokig is eltart, mire megértetem egy-egy új taggal, hogy miért fontos építeni, miért ennyit kell stb... . De amikor ezen túl vagyunk, akkor hasznos tagjai lesznek a közösségnek, viszont így nem tudnánk kivárni, hogy ez bekövetkezzen. Előbb meg kéne válni az illetőtől.
A legnagyobb szövetségek, akik elég csábítóak, hogy magas szintű tagokat toborozzanak másik szövetségekből, szinte semmiben nem vennék észre a korlátozást, mert ezek a játékosok sokkal gyorsabban előteremtenék a feltöltéshez szükséges LE-t, mint mondjuk egy 7-8.szintű.
Mi, szövetségen belül, próbálkoztunk egy olyan építési adó számítással, hogy az eddig tagok átlagát kellett mindenkinek beépíteni, de a számításból mindig kihagytam a három legalacsonyabb építéssel rendelkező játékost, így az újak nem húzták le az átlagot. Itt is meg lehetne tenni, hogy csak a teljes értékű tagok számítsanak az átlag számításnál, de akkor meg valószínű, hogy semmilyen megkötő hatása nem lenne a módosításnak. Csak attól tartok, hogy ezt megint csak a kisebbek szívják meg, meg azok akik úgy jelentkeznek, hogy még nem tartoztak előzőleg más szövetségbe, mert aki már épített valahol, az kevésbé húzza le az átlagot.
Példa. A szövetségnek 12 tagja van, és 11960-as lélekkútja. Az egyik tag épít 140-et az egyik épületbe. Ezután összeadjuk a tagok építéseit, amit ebben a szövetségben csináltak, és elosztjuk 12-vel. Az eredmény 12000. A lélekkút mérete tehát megnő 40-nel.
Itt megint csak van egy kis probléma. Ha jól értelmezem, amíg az átlag a kút mérete alatt van, addig nem nő a kút, hanem csak felzárkózik az átlaghoz, ha az leelőzte. Azoknak a szövetségeknek ebből nem is lesz gondja, akik megválogathatják, hogy kit vesznek fel, mert biztos csak olyat engednek maguk közé, aki a kezdetektől beleveti magát az építésbe. Nálunk ez nem így van. Néha napokig is eltart, mire megértetem egy-egy új taggal, hogy miért fontos építeni, miért ennyit kell stb... . De amikor ezen túl vagyunk, akkor hasznos tagjai lesznek a közösségnek, viszont így nem tudnánk kivárni, hogy ez bekövetkezzen. Előbb meg kéne válni az illetőtől.
A legnagyobb szövetségek, akik elég csábítóak, hogy magas szintű tagokat toborozzanak másik szövetségekből, szinte semmiben nem vennék észre a korlátozást, mert ezek a játékosok sokkal gyorsabban előteremtenék a feltöltéshez szükséges LE-t, mint mondjuk egy 7-8.szintű.
Mi, szövetségen belül, próbálkoztunk egy olyan építési adó számítással, hogy az eddig tagok átlagát kellett mindenkinek beépíteni, de a számításból mindig kihagytam a három legalacsonyabb építéssel rendelkező játékost, így az újak nem húzták le az átlagot. Itt is meg lehetne tenni, hogy csak a teljes értékű tagok számítsanak az átlag számításnál, de akkor meg valószínű, hogy semmilyen megkötő hatása nem lenne a módosításnak. Csak attól tartok, hogy ezt megint csak a kisebbek szívják meg, meg azok akik úgy jelentkeznek, hogy még nem tartoztak előzőleg más szövetségbe, mert aki már épített valahol, az kevésbé húzza le az átlagot.
Dátum: 2008.12.02. 09:22:18
Nem tudom, hogy hogy működik, de én is megfigyeltem, hogy szintlépés után egy ideig nagyon gyengén jönnek, aztán a következő szint közelébe érve egyre jobban.
Dátum: 2008.12.02. 01:46:27
Volt egy ilyen tippem, mert együtt láttam a találkozós medállal. Köszi a felvilágosítást. Jó éjt!
Dátum: 2008.12.02. 00:53:46
Lehetséges az, hogy a jelenlegi kvíz olimpia dobogósain kívül, másnak is legyen kvíz medálja? Mert nálam csak Crimson , Rius és Asmodeus Mortimer jelenik meg a listán mint olyan, aki medált kapott(grat. nekik ), de én másnál is látok a toplistát böngészgetve. Ez vásárolható lesz, vagy szimplán csak lemaradtam valamiről? Előre is köszi a választ.
Dátum: 2008.11.30. 07:43:41
Valaki, aki már harcol térkapun átlépett szörnyekkel, megmondaná nekem, hogy az ott szerzett LE növeli-e a szerzett LE differenciát? Előre is köszi.
Dátum: 2008.11.30. 07:29:22
Azt írja, hogy ma regisztrált. Nem valószínű, hogy olyanokat támadna akiknek már van transzcendális projekció-ja.
Vagy szövetségben vannak és beépítik, vagy tényleg elhagyott karakterek. Legalábbis szerintem.
Vagy szövetségben vannak és beépítik, vagy tényleg elhagyott karakterek. Legalábbis szerintem.
Dátum: 2008.11.29. 16:56:44
Idézet: LacaX - 2008.11.29. 14:41:52
A szövetségen belül meg kell jelennie egy kapituláció ikonnak, ha háborúban vagytok. Arra kattints rá. (Nyugodtan megnyomhatod, csak utána kell kijelölni, ha tényleg kapitulálni akarsz.)
Sziasztok!
Meg lehet valahol nézni, hogy állunk az éppen zajló háborúban?
(nyert/vesztes csaták száma)
Meg lehet valahol nézni, hogy állunk az éppen zajló háborúban?
(nyert/vesztes csaták száma)
A szövetségen belül meg kell jelennie egy kapituláció ikonnak, ha háborúban vagytok. Arra kattints rá. (Nyugodtan megnyomhatod, csak utána kell kijelölni, ha tényleg kapitulálni akarsz.)
Dátum: 2008.11.29. 14:09:38
Erre nem is gondoltam. Bocsi . De már csak egy hét után válik pirossá a név. Lehet, hogy csak utána nem számít.
Dátum: 2008.11.29. 14:08:02
Ez most nehéz ügy. Ha nem költöttél még sokat a szövetségi épületekbe, akkor azt javasolnám, hogy hozz létre másik szövetséget. A másik lehetőség, hogy írd le Miklóséknak a problémát levélben, és talán törölni tudják a szövetségből a tagot. Ha valahogy sikerült megoldani, és lesznek új tagok, akkor szerintem eleinte kérj tőlük szavazatot, míg meglátod mennyire aktívak, hogy ne kerülhess ilyen kellemetlen helyzetbe.
Dátum: 2008.11.28. 14:58:52
Tanúsítom.
Dátum: 2008.11.28. 09:14:36
Azért ékezetek nélkül is sikerült leszűrni a lényeget. Ha olyan szinten kerülne bevezetésre a korlátozás, amit még senki nem ért el, az elfogadható lenne.
Az a probléma, hogy egyre alacsonyabb szintű tagokat tudunk toborozni, és ahogy elnézegetem a szövetségek lapjait, ezzel szinte mindenki így van, aki nem tudja, vagy nem akarja máshonnan elcsábítani a tagokat. Nekünk csak 40000LE körüli a kutunk, de egy 7-8.szintű játékosnak ezt is nagyon nehéz előteremteni.
Bár már előre sejtem a választ, azért mégiscsak megkérdezem, hogy az új belépő szintjével nem lehetne kalkulálni valahogyan? Mert hiába fog lassabban nőni a kút, azért mégiscsak nőni fog. Mondjuk vennénk a szövetség legmagasabb szintű tagját, a lélekkút méretét elosztanánk ezzel a szinttel, aztán a kapott értéket felszoroznánk az új belépő szintjével, és ennyit kéne betöltenie.
PL.(Az egyszerűség kedvéért kerek számokkal):
Lélekkút: 40000LE
Legmagasabb szintű tag szintje:20
Belépő szintje:10
40000/20=2000
2000*10=20000
És máris arányosan kell építenie az új tagnak. Sokan a kötelező adó mértékét is a szinthez kötik, tehát logikus lenne ezt is.
Az a probléma, hogy egyre alacsonyabb szintű tagokat tudunk toborozni, és ahogy elnézegetem a szövetségek lapjait, ezzel szinte mindenki így van, aki nem tudja, vagy nem akarja máshonnan elcsábítani a tagokat. Nekünk csak 40000LE körüli a kutunk, de egy 7-8.szintű játékosnak ezt is nagyon nehéz előteremteni.
Bár már előre sejtem a választ, azért mégiscsak megkérdezem, hogy az új belépő szintjével nem lehetne kalkulálni valahogyan? Mert hiába fog lassabban nőni a kút, azért mégiscsak nőni fog. Mondjuk vennénk a szövetség legmagasabb szintű tagját, a lélekkút méretét elosztanánk ezzel a szinttel, aztán a kapott értéket felszoroznánk az új belépő szintjével, és ennyit kéne betöltenie.
PL.(Az egyszerűség kedvéért kerek számokkal):
Lélekkút: 40000LE
Legmagasabb szintű tag szintje:20
Belépő szintje:10
40000/20=2000
2000*10=20000
És máris arányosan kell építenie az új tagnak. Sokan a kötelező adó mértékét is a szinthez kötik, tehát logikus lenne ezt is.
Dátum: 2008.11.27. 15:36:50
Ha ez a lépés megtörténik, akkor én végleg búcsút mondok a játéknak. A jelenlegi fejlődéssel még több mint egy hét, mire elérjük a térkaput. Akiknek már kész van, azok ez idő alatt is behozhatatlan előnyre tesznek szert az ott szerzett TP-vel, és LE-vel. A "fontos" klánoknak már elkészült, most nehezítsük meg a többieknek? Nincs még elég előnyük? Köszi, de akkor a továbbiakban nem kérek az egészből!
Egyébként az új tagok lassan tényleg képtelenek lesznek feltölteni a kutat, de a lehetséges megoldások közül ez a legrosszabb! A pont Jerikonál van. Az ő ötletei sokkal ésszerűbbek.
Egyébként az új tagok lassan tényleg képtelenek lesznek feltölteni a kutat, de a lehetséges megoldások közül ez a legrosszabb! A pont Jerikonál van. Az ő ötletei sokkal ésszerűbbek.
Dátum: 2008.11.25. 16:58:51
Idézet: Kortevirag - 2008.11.25. 12:27:13
No! Én jól felpontoztam minden hozzászólásod, úgyhogy majd ellensúlyozom.
Valaki már megint indokolatlanul pontozgat lefelé.
No! Én jól felpontoztam minden hozzászólásod, úgyhogy majd ellensúlyozom.
Dátum: 2008.11.25. 16:25:21
A 400 és a 250 a valós. Rossz a kérdés. Ismét nem volt képes utánaolvasni a kérdező, hogy mit is ír.
Dátum: 2008.11.24. 23:16:27
King tulajdonnév. Nem kell "a".