Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Gloria

Dátum: 2009.11.09. 14:20:59
Melyik az az egyetlen állat a világon, amelyik nem tud ugrani?
Elefánt a helyes válasz.

Lehet, hogy tévedek, de nem hinném, hogy a tengeri sün olyan túl sokat ugrándozna
Dátum: 2009.11.09. 14:09:47
Szia,

először is: ennek a kommentnek a "Vajon elfogadják ezt a kvízkérdést, ha felteszem?" című topicban lenne a helye (http://forum.vegzetur.hu/index.php/topic,162.0).
Másodszor: a napokban találkoztam egy ugyanilyen kérdéssel, ami a Festetics-kastély helyére kérdezett rá. Szóval visszadobhatják emiatt is, vagy esetleg amiatt, hogy a kötőjel hiányzik.
A másik topicban is tudnak segíteni többet, meg ha rámírsz egy üzenetet, én is szívesen segítek.
Üdv,
Gloria
Dátum: 2009.11.06. 08:34:20
Mit jelent az enzimek szó?
Anyagcsere
Aktívcentrum
Biokatalizátor
Fehérjeszintézis

Szerintem szükségtelen az enzim szó többes száma jelen esetben. Mit jelent az enzim szó? - kérdés még így is magyartalan, legalábbis szerintem, mivel nem az enzim jelentése az, hogy biokatalizátor, hanem a szerepe ez, a szervezeteben.
Ha nagyon szőrszálhasogató akarok lenni, azt mondom, nincs is itt a helyes válasz, mivel: "Az enzim szó görög eredetű, jelentése átalakít, átformál."
De a többes szám használata biztosan helytelen
Dátum: 2009.11.05. 06:57:31
Hát nem tudom, de szerintem ezek közül a kör az egyetlen síkidom. Szóval lehet, hogy egy tagadással többet tartalmaz a kérdés az éppen szükségesnél.
Dátum: 2009.11.04. 15:04:11
Azt a kérdést kaptam, körülbelül, hogy "Mit jelent, ha a benzinnek 98-as az oktánszáma?"
A helyes válasz a következő volt: 98% izooktánt és 2% heptánt tartalmaz.

Ez így majdnem igaz is, de legjobb tudomásom szerint nem ez az összetétele, hiszen sokkal több komponensű szénhidrogén-elegy a benzin. Azonban a 98-as oktánszámú benzin kompresszió hatására úgy viselkedik, mintha 98% izooktánból és 2% heptánból (pontosabban normál heptánból) állna. Kéretik utánanézni, és ha nem tévedtem (nagyot), akkor javítani. Köszönöm
Dátum: 2009.10.20. 16:40:32
Kizárólag pm-ben vagyok hajlandó reagálni, mivel cirip az imént megkért minket, ezt ne itt folytassuk. Szóval megy a válasz v1-en.
Dátum: 2009.10.20. 16:07:22
Azt, hogy kiváló a memóriád, nem kell bizonyítani. Minden egyes szóba belekapaszkodsz, amit a Tyrant mond, és ez így van jól. Szeretném hangsúlyozni, hogy egyéni véleményt mondok, nem a Tyrantot képviselem (ez nem hivatalos állásfoglalás).
Winnie-vel értek egyet most. Épp ezért, nem is értelek. Nem nézzük gyengének Tappancséket (szerintem) (esküszöm, nyuszik!), személy szerint kb. semmi közöm hozzájuk, ahogy a TGY-hez sem. Ha Darksolnak volt valamilyen tapasztalata ott, ami miatt a háború indítványozása indokolttá vált, akkor szerintem a Tyrantnak támogatnia kell (erről szól a szövetség szó, ismerkedj vele). Persze, ha ez nem olyan irreális indok, mint pl. h volt-e rajtatok sapka, mikor kiléptetek a győzelem érdekében. Gondolom, hozzányúltatok a papucsaikhoz, esetleg összekócoltátok a bojtokat menekülés közben. Igazából azt kellene látni szerintem, hogy ilyen szempontból lényegtelen ez is, meg a bíróságos levél is (ami hidd el, fricska volt, nem ült össze semmilyen ítélőszék). Nem vettétek a poént, kihoztátok külső fórumra a dolgot. Ez is a ti dolgotok, így döntöttetek. Hadat üzentünk, nem kért rá senki, a Tappancsosok sem, a TGY sem (tudtommal). Személy szerint esetleg a szépemlékű K&V vezérelte a az ujjam, mikor rányomtam a saját igen-emet a hadüzenet küldésére. Véleményem szerint azonban totálisan magánügy az is, hogy mennyiszer indítunk háborút, magánügy, hogy ezt hogy rendezzük, hogy ti hogy rendezitek... De szerencsésebb lenne kicsit... "méltó ellenfélként" viselkedni. Mert akkor nem hiszem, hogy elmegyünk 16 hadüzenetig.
Az iróniát meg a másodlagos jelentések detektálását pedig sokkal jobb lenne, ha gyakorolnád, mert nem nekünk okozol ezzel gyomorfekélyt, hanem magadnak, az pedig kellemetlen dolog.
Dátum: 2009.10.20. 15:29:09
A fura az, hogy ciripet a Tyranttal azonosítottad. De ez csak a kis magánvéleményem, és semmiképp sem szeretnék a külső fórumon vitát belőle. Csak olybá tűnik a dolog (az elejétől követem a dolgokat), hogy most a v3-as történésekkel kapcsolatban felmerült egy teljesen más téma, amit Te sírásként detektáltál (szíved joga), azonnal párhuzamot vontál, majd pedig szerencsétlen cirippel (aki nem is a Tyranttal kapcsolatban nyilatkozott meg a fórumon) kellemetlenkedni kezdtél a K&V Akadémia ellen indított háborúnk kapcsán. Oké, diplomata, rendben. De ő nem a Tyrant. És nincs háború. Amúgy minden stimmel.
Dátum: 2009.10.20. 15:11:45
Azt kellene körvonalaznod magadban, hogy a másik szobában nem feltétlenül ugyanazok az emberek vannak, hogy használjam a zseniális metaforád.
Üdv,
Gloria (Tyrant)
Dátum: 2009.10.15. 08:47:48
Mi a MÁV jelentése?
Magyar Állami Vasút
Mikor Árnyék Vala
Menyi Árú Van
Malyd Ások Valamit

Nos, érdekes válaszok, főleg mivel a helyes választ nem tartalmazza: Magyar Államvasutak.
Dátum: 2009.10.14. 13:08:18
Kinek a művei:Első egloga, Nem tudhatom, Razglednicák?
Illés Gyula
Örkény István
Radnóti Miklós *
Rejtő Jenő

Ecloga. Illyés.
Dátum: 2009.10.14. 12:07:22
Minek a rövidítése az IQ?
Eszik vagy isszák?
Interkontinentális
Nemtudom, de nekem biztos nincs ilyen....
Intelligence quotient

Ejnye.
Jajj, először nagyon elszégyelltem magam. De aztán csak utánanéztem, mivel bármiben mertem volna fogadni, hogy így kell írni. És lám:
296. Az évet és a napot jelölő számjegyekhez a toldalékok pont nélkül, kötőjellel kapcsolódnak:
az 1838-i árvíz; Magyarország 1514-ben; 1848. márc. 15-én; április 4-ig vagy 4-éig;
12-től vagy 12-étől; stb.
Az elseje, elsején, elsejéig stb. szóalakok számjegyes írása: 1-je, 1-jén, 1-jéig stb. Az
elseji v. elsejei szóalakok számjeggyel írva: 1-ji v. 1-jei.

Forrás: A magyar helyesírás szabályai, 11. kiadás, Akadémiai Kiadó
http://hu.wikisource.org/wiki/A_magyar_helyes%C3%ADr%C3%A1s_szab%C3%A1lyai/Egy% C3%A9b_tudnival%C3%B3k#296.
Szerintem:
január 1-jén, pont után szóköz, Az UNESCO, pont után szóköz ismét, és Portugáliában.
Dátum: 2009.10.10. 10:43:50
Melyik francia királyt végezték ki a forradalom alatt?
XIV. Lajos
XV. Lajos
XIII. Lajos
XVI. Lajos *

Szerintem csak a precizitás miatt jó lenne kiegészíteni a forradalmat nagy francia forradalomra.
Szerintem nem tanítják. Biztosan benne van az énekkönyvben, de nem kell megtanulni. Másrészt: 1839. és 1840. kicsit közeli dátumok, és még 1822. is eléggé közel van. Ezért speciális, és érdektelen lexikális.
Csak egy példa: Mennyi a citromsav moláris tömege? Ez ugyanúgy érdektelen és lexikális, bár biztos vagyok benne, hogy benne volt a kémiakönyvemben.
Dátum: 2009.10.10. 08:57:43
Vastinionak igaza van, a víznek van szilárd ---> gáz halmazállapotok közötti átmenete folyékony köztes állapot nélkül is (szerintem már a gimiben is a fagyott ruhákkal tanítják, csak nem kell bevinni a melegre, hanem "megszárad" kinn a mínuszokban).

De ami miatt írok:
miböl épit várat a hód?
sárbol
kőből
fábol
téglábol

Kicsit meredek a helyesírás.
Dátum: 2009.10.10. 07:23:24
Mi a metán vegyjele?
H2
Fe
B
CH4 *

Vegyjele a kémiai elemeknek van. Mivel a metán egy vegyület, ezért annak képlete van.
Dátum: 2009.10.05. 10:21:14
Melyik szomszédos ország nemzeti zászlajában nincs címer?
Szerbia
Bosznia-Hercegovina *
Horvátország
Szlovákia

Javítsatok ki, ha tévedek, de az én ismereteim szerint Bosznia-Hercegovina nem határos Magyarországgal. Mivel ráadásul a helyes válasz is ez, a kérdés akár "Melyik ország nem szomszédja Magyarországnak?" is lehetne. Abból viszont annyi van, hogy Dunát lehetne rekeszteni velük.
(Jobban megnézve bele lehetne kötni abba is, hogy a "szomszédos ország" vajon mit jelent, mivel szomszédos, stb.)
Dátum: 2009.09.14. 17:52:45
Ki volt a második "honalapítónk"?
9. Gizella
Kiss Ramóna és Markó Róbert
Tamás Gábor
IV. Béla

Aú, mennyire igénytelen egy kérdés...