Hozzászólások - Craslorg
Dátum: 2009.01.05. 23:43:29
Pont azt írod, amit én. Ha te 2 szinttel magasabban vagy, akkor tudod ütni, ha 25% fölött van az ÉP-je, de ő akkor is üthet téged, ha csak 20 % fölött van az ÉP-je, azaz te még nem látod őt, de ő lát téged. Persze az ő szempontjából benne van, hogy kikaphat, de ha az ÉP-je viszonylag magas, akkor az ő 25%-ja még inkább magasabb bőven, mint a te 15%-od, tehát egy kiegyenlített csatában is ő nyer(het). Főleg, ha a tulajdonság összegei magasak.
Dátum: 2009.01.05. 23:12:52
Emellett, ha te magasabb szintű vagy, akkor szintenként +5% kell, hogy neked ő üthető távba legyen, míg ő téged már 15% fölött is tud ütni.
Dátum: 2009.01.05. 22:10:38
Mi a gondod? Örülj neki, hogy csak 3 válaszlehetőség van. Igaz, ebből 2-en is kiadták, akik ugye egyek... Vagy mi
Dátum: 2009.01.05. 18:26:50
Idézet: Sophiehun - 2009.01.03. 21:58:38
Elnézést, hogy ennyi idő elteltével írok, de most olvasom végig a topicot.
Kedves Sophiehun.
Az, hogy te épp aktuálisan nézted valamelyik magyar csatornán az adott csatorna hiradóját, nem jelenti azt, hogy az itt játszók nagy része is nézte. A kérdésed egy éppen bevezetett dologról szól, amire 2-3 hét múlva már csak a határőrök és a csempészek fognak emlékezni. Ráadásul magyarország teljes lakosságának mintegy 15-20 %-a, aki hiradókat néz (nem mindenki ugyanazt), emellett az itt játszóknál ez az arány maximum a 3 %-át jelenti (általában híradót a 30 fölötti korosztály néz, legalábbis jóval nagyobb a nézettsége a körükben).
Mindamellett a kérdésed valóban nem általános műveltségűnek számít, sőt, igen messze van tőle. Mások által benn hagyott rosszabb kérdésekre hivatkozni, hogy "Ha az benn maradhatott, akkor ez miért nem?" elég gyerekes.
A minap torlódtunk a Csörsz utcában Budapesten, ahol a közepe az utcának meg volt bontva (az aszfaltréteg nem volt ott, csak keményre döngölt föld). Persze el volt kerítve részben, hogy ne oda parkoljanak. Végig kocsik parkoltak ezen a vonalon, mikoris az egyik éppen felszabaduló helyre beállt egy újabb autós. Pechére pont egy rendőrautó fékezett mellette és rákérdezet, miért áll tilosba. Az illető válasza:
- De hát mindenki ideállt!
Mire a rend biztos őre (teljesen jogosan):
- Ha többen birkák, akkor nekem is annak kell lennem?
Remélem érted, mire akarok kilyukadni.
Szóval összefoglalva az adott kérdésed nem való semmilyen kvízbe, maximum a VÁM és Pénzügyőrségnél dolgozó emberek munkához szükséges vizsgájába.
Mondom, itt aztán lehetne törölni is ezt a fórum topikot. Semmit nem számít az amit ide írna bárki is. Az pedig, hogy engem leszólsz biztosan azért teszed, mert annyira ismersz engem. Gondoltam, amit "elsőnek" hallok a tévéében nem lesz gond és tudni fogják sokan.
De igazából jó lesz nektek az 1+1=2 típusú kérdés is.
Sajnálom, ha megmozgattam volna az IQ-ját pár embernek, ígérem többet nem fogom!
Fura, hogy ezzel szerinted igénytelen vagyok, de legyen, mert így meglesz a lelki békéd, kedves Sir NY.
Kedves Dell: neked pedig ismétlem nem dohányzom. Biztosan köompetens vagy itt a fórumon, ha még nyomon se követed az eseményeket.
De igazából jó lesz nektek az 1+1=2 típusú kérdés is.
Sajnálom, ha megmozgattam volna az IQ-ját pár embernek, ígérem többet nem fogom!
Fura, hogy ezzel szerinted igénytelen vagyok, de legyen, mert így meglesz a lelki békéd, kedves Sir NY.
Kedves Dell: neked pedig ismétlem nem dohányzom. Biztosan köompetens vagy itt a fórumon, ha még nyomon se követed az eseményeket.
Elnézést, hogy ennyi idő elteltével írok, de most olvasom végig a topicot.
Kedves Sophiehun.
Az, hogy te épp aktuálisan nézted valamelyik magyar csatornán az adott csatorna hiradóját, nem jelenti azt, hogy az itt játszók nagy része is nézte. A kérdésed egy éppen bevezetett dologról szól, amire 2-3 hét múlva már csak a határőrök és a csempészek fognak emlékezni. Ráadásul magyarország teljes lakosságának mintegy 15-20 %-a, aki hiradókat néz (nem mindenki ugyanazt), emellett az itt játszóknál ez az arány maximum a 3 %-át jelenti (általában híradót a 30 fölötti korosztály néz, legalábbis jóval nagyobb a nézettsége a körükben).
Mindamellett a kérdésed valóban nem általános műveltségűnek számít, sőt, igen messze van tőle. Mások által benn hagyott rosszabb kérdésekre hivatkozni, hogy "Ha az benn maradhatott, akkor ez miért nem?" elég gyerekes.
A minap torlódtunk a Csörsz utcában Budapesten, ahol a közepe az utcának meg volt bontva (az aszfaltréteg nem volt ott, csak keményre döngölt föld). Persze el volt kerítve részben, hogy ne oda parkoljanak. Végig kocsik parkoltak ezen a vonalon, mikoris az egyik éppen felszabaduló helyre beállt egy újabb autós. Pechére pont egy rendőrautó fékezett mellette és rákérdezet, miért áll tilosba. Az illető válasza:
- De hát mindenki ideállt!
Mire a rend biztos őre (teljesen jogosan):
- Ha többen birkák, akkor nekem is annak kell lennem?
Remélem érted, mire akarok kilyukadni.
Szóval összefoglalva az adott kérdésed nem való semmilyen kvízbe, maximum a VÁM és Pénzügyőrségnél dolgozó emberek munkához szükséges vizsgájába.
Dátum: 2009.01.04. 22:20:10
Neked ajánlom a kérdésemet... 2 hozzászólással korábbról.
Egyébként is nagyon durva, hááát... Eszméletlen durva. Nem is tudom, mit gondoljak az ilyenről. Ööö... Miről is beszélsz?
Egyébként is nagyon durva, hááát... Eszméletlen durva. Nem is tudom, mit gondoljak az ilyenről. Ööö... Miről is beszélsz?
Dátum: 2009.01.04. 21:36:32
Azért bírta 6 percig
Ma, 21:31 Figyelmeztetés: Kérjük, próbálj meg olyan kérdéseket feltenni, amelyek megválaszolhatók, és arra is ügyelj, hogy jól jelöld meg, melyik a helyes válasz. Ennek hiányában elveszítheted a lehetőséget, hogy a jövőben kérdést tegyél fel, és így az ebből szerzett lélekenergiától is elesel.
Ma, 21:31 A feltett kvízkérdésed "Azonnal töröljétek" értékelést kapott!
Ma, 21:31 Figyelmeztetés: Kérjük, próbálj meg olyan kérdéseket feltenni, amelyek megválaszolhatók, és arra is ügyelj, hogy jól jelöld meg, melyik a helyes válasz. Ennek hiányában elveszítheted a lehetőséget, hogy a jövőben kérdést tegyél fel, és így az ebből szerzett lélekenergiától is elesel.
Ma, 21:31 A feltett kvízkérdésed "Azonnal töröljétek" értékelést kapott!
Dátum: 2009.01.04. 21:21:57
Azt hiszem, fel kell tennem egy olvasási és értelmezési tudásra vonatkozó kérdést a játékban nevelési célzattal, bár valószínűleg meglesz így a 2. azonnal törölni is
Aki megkapja, az jelezze és értékelje jóra
A kérdés a következő lesz:
Nevelési célzatú kérdés: Te el szoktad olvasni a fórumban a topic címét, mielőtt beleírsz, hogy tudd, mivel foglalkozik az adott topic?
- Igen, és a megfelelő topicba a megfelelő tartalmat írom.
- Igen, de nagyon nem érdekel, mi a cím, beleírom a bajom.
- Nem, mert nem érdekel a cím, találomra irkálok.
- Sajna nem tudok olvasni csak írni, meg is mondták, hogy write only a nevem.
Előre közlöm, hogy az első lesz a helyes válasz
Update: Fel is tettem, tessék olvasni
Aki megkapja, az jelezze és értékelje jóra
A kérdés a következő lesz:
Nevelési célzatú kérdés: Te el szoktad olvasni a fórumban a topic címét, mielőtt beleírsz, hogy tudd, mivel foglalkozik az adott topic?
- Igen, és a megfelelő topicba a megfelelő tartalmat írom.
- Igen, de nagyon nem érdekel, mi a cím, beleírom a bajom.
- Nem, mert nem érdekel a cím, találomra irkálok.
- Sajna nem tudok olvasni csak írni, meg is mondták, hogy write only a nevem.
Előre közlöm, hogy az első lesz a helyes válasz
Update: Fel is tettem, tessék olvasni
Dátum: 2009.01.04. 15:22:57
Kicsit javítottam a pontján, ne csüggedj
Dátum: 2009.01.04. 14:55:35
Ez a minimum
Dátum: 2009.01.04. 08:12:50
Idézet: Awenhai - 2008.12.20. 13:06:34
Bocsi, de ez a kérdés már szerepel, szintén tőlem:
Hány hónapban van 28 nap?
31.15%-on áll, így nem azon függ, hogy hogyan tette fel a kérdést. Jó az így is szerintem, csak engem még anno szerencsésen értékeltek és benn maradt.
Szervusztok!
Iq minusz: A kérdésed rossz. A kérdésedre a válasz 1, mert a Február az egyetlen 28-napos hónap, kivéve szökőévekben.
Ha úgy tetted volna fel, hogy "Hány hónapban van legalább 28 nap?", akkor lenne helyes a válaszod. Így persze valószínű, hogy primitív, vagy hasonló megjegyzéssel dobáltatnák ki.
Iq minusz: A kérdésed rossz. A kérdésedre a válasz 1, mert a Február az egyetlen 28-napos hónap, kivéve szökőévekben.
Ha úgy tetted volna fel, hogy "Hány hónapban van legalább 28 nap?", akkor lenne helyes a válaszod. Így persze valószínű, hogy primitív, vagy hasonló megjegyzéssel dobáltatnák ki.
Bocsi, de ez a kérdés már szerepel, szintén tőlem:
Hány hónapban van 28 nap?
31.15%-on áll, így nem azon függ, hogy hogyan tette fel a kérdést. Jó az így is szerintem, csak engem még anno szerencsésen értékeltek és benn maradt.
Dátum: 2009.01.04. 08:11:20
Idézet: Brona - 2008.12.20. 01:53:33
Ez a kérdés már szerepelt is korábban és az a verzió még benn van, igaz 26.2 %-on áll. Tudom, mert én tettem fel még októberben, mert személyes élmény is kapcsol a helyhez.
Felttettem a köv kérdést:
Hol született Freddy Mercury?
Talán még a kezdők is tudják használni a googlet. A Wikipediában frankon le van írva hogy hol született. Talán használni kéne a keresőt hamár feltalálták.
Sajnos kiesett mert sokan nem tudták.
Hol született Freddy Mercury?
Talán még a kezdők is tudják használni a googlet. A Wikipediában frankon le van írva hogy hol született. Talán használni kéne a keresőt hamár feltalálták.
Sajnos kiesett mert sokan nem tudták.
Ez a kérdés már szerepelt is korábban és az a verzió még benn van, igaz 26.2 %-on áll. Tudom, mert én tettem fel még októberben, mert személyes élmény is kapcsol a helyhez.
Dátum: 2009.01.03. 09:41:44
Nem jött be...
Dátum: 2009.01.03. 09:41:31
Mea Culpa!
Amennyiben így volt, minden elismerésem és komolyan javaslom TV-s kvízjátékokban a részvételt, ha eddig még nem tetted volna meg.
Amennyiben így volt, minden elismerésem és komolyan javaslom TV-s kvízjátékokban a részvételt, ha eddig még nem tetted volna meg.
Dátum: 2008.12.31. 12:29:55
Még mindig kidob rendszeresen a szerver.
Általában olyan helyeken, ahol aktívmező is van (idő visszaszámlálás pl) Ha ott hagyom (vadászat, szövetség/térkapu, stb) egyi dő után (15-30 perc) arra figyelek, hogy megint pötyöghetem a jelszavamat és az azonosítómat. Néha egyéb helyeken is megteszi ezt a szívességet.
Általában olyan helyeken, ahol aktívmező is van (idő visszaszámlálás pl) Ha ott hagyom (vadászat, szövetség/térkapu, stb) egyi dő után (15-30 perc) arra figyelek, hogy megint pötyöghetem a jelszavamat és az azonosítómat. Néha egyéb helyeken is megteszi ezt a szívességet.
Dátum: 2008.12.31. 11:28:55
Érdekes, hogy sokan itt reklamálnak, UTÓLAG. Miért nem előre jelzitek? Honnan a fenéből tudják, hogy nem egyazon személy? Egy progi figyeli és kidobja nekik, ők meg eldöntik, hogy megnyomják-e a karakteretek melletti pici piros gombot. Ha az egy gép használatát már előtte jelzitek, akkor nincs ilyen gond. Ja, ne előtte fél órával...
Dátum: 2008.12.31. 11:21:57
Azért roppant érdekes, hogy a V2-n 3-szor is ugyanaz az illető nyert maximális 50 helyes válasszal... Természetesen, ha a kvízolimpia kitöltése során 10 fős társaság segíti, akik között profi HKK-sok, TF-esek, irodalmárok, történészek, stb. van, akkor nem szóltam...
Dátum: 2008.12.31. 09:41:44
Egy 3 egységnyi élű, tömör kockát befestünk, majd feldaraboljuk egységnyi élű kisebb kockákra. Hány kis kockának lesz pontosan 2 oldallapja festett?
12
10
14
8
12
10
14
8
Ötletes logika, és nem is olyan nehéz.
Dátum: 2008.12.25. 14:06:59
A Tökéletes Gyémánt sehol nem csatlakozott a kezdeményezéshez, se itt a fórumon, se üzenetben, se a szövetségi oldalukon. Szívük joga támadni. Bárki másnak szíve joga visszatámadni. A legtöbb TOP szövetség csatlakozott hozzá, ők kimaradtak belőle. Ennyi.
Dátum: 2008.12.16. 22:52:52
Csak pár megjegyzés:
Idézet: masterv - 2008.12.14. 22:20:21
Itt azért elég messze vannak a válaszok és ezt szerintem illik tudni nagyjából, onnan meg ki lehet választani a megoldást, egyébként ez is szóba kerül általános iskolai órán.
Bár nem egy Oscar díjas film, de ha a múltkor is előjött, azért utána nézhettél volna
A Föld dőlésszöge vagy a tengely és a keringési sík bezárásának szöge elég alap info, mivel a rák és baktérító ~23°-nál van így igen könnyen kiszámítható a ~67°.
A fény útjának idejéről pedig már korábban írtak.
Mindezzel együtt valóban sok az olyan kérdés még mindig, ami nem az olimpiára való.
Idézet: masterv - 2008.12.14. 22:20:21
Hány négyzetkilométer a Balaton vízfelülete?
321
594
360
1547
Ez se stimmel,mert akár naponta változhat... Főleg nyáron...
321
594
360
1547
Ez se stimmel,mert akár naponta változhat... Főleg nyáron...
Itt azért elég messze vannak a válaszok és ezt szerintem illik tudni nagyjából, onnan meg ki lehet választani a megoldást, egyébként ez is szóba kerül általános iskolai órán.
Hol van a szörny?(gyalog galopp)
a nyúl az!
a nyúltól jobbra
a nyúlon túl!!
a nyúltól balra
Kedvenc kérdésem,már az előző olimpián sem tudtam,mert nem bírom végignézni a filmet,annyira taszít az angol humor.Spec...
a nyúl az!
a nyúltól jobbra
a nyúlon túl!!
a nyúltól balra
Kedvenc kérdésem,már az előző olimpián sem tudtam,mert nem bírom végignézni a filmet,annyira taszít az angol humor.Spec...
Bár nem egy Oscar díjas film, de ha a múltkor is előjött, azért utána nézhettél volna
Hány fokos szöget zár be a Föld forgástengelye a keringési síkjával?
Mennyi idő alatt ér a fény a naptól a földig?
Ezekre esküszöm még az iskolai tanulmányaimból sem emlékszem. Ezek nem speciális tudást igényelnek? Esetleg rétegtudás...
Mennyi idő alatt ér a fény a naptól a földig?
Ezekre esküszöm még az iskolai tanulmányaimból sem emlékszem. Ezek nem speciális tudást igényelnek? Esetleg rétegtudás...
A Föld dőlésszöge vagy a tengely és a keringési sík bezárásának szöge elég alap info, mivel a rák és baktérító ~23°-nál van így igen könnyen kiszámítható a ~67°.
A fény útjának idejéről pedig már korábban írtak.
Mindezzel együtt valóban sok az olyan kérdés még mindig, ami nem az olimpiára való.
Dátum: 2008.12.15. 15:20:23
Van olyan topic, ami a rossz kérdésekkel foglalkozik. Van amelyik a kiesett jó kérdésekkel foglalkozik. De nincs olyan, ami a meglévő és baromi ötletes kérdésekkel foglalkozik, hát ezeknek van ez az új topic. Lehet, hogy kiesnek ezek a kérdések, de számomra kifejezetten felüdülés ilyenekre válaszolni. Elsőnek egy kicsit becsapós és nagyon jó szösszenet.
A gyerekek homokoznak. 4 kupac homokot és 6 kupac homokot egybehordanak. Hány kupac homokjuk lesz?
7
10
1
5
7
10
1
5