Dátum: 2009.12.17. 07:04:34
Idézet: Darun - 2009.12.17. 04:03:23
Mekkora a felszini hőmérséklete a napnak?
12345 K
5780 K
4800 K
9550 K
Csak tájékoztatásul: Európában élünk ahol az SI rendszert használjuk és ott a hőmérsékletet Celsius fokban mérik. Miért nem lehet úgy megadni???
A fizikában a hőmérsékletet kelvinben mérik, és nem véletlenül. Eléggé nem odaillő lenne, ha Celsius fokban lenne megadva (nem mintha számítana).
Dátum: 2009.12.17. 06:44:18
Milyen eredetű szó a kalamajka?
Vitatott kérdés, nem bizonyított. A feladó szerint egy ukrán tánc...
Melyik kártyajátékot nem magyar kártyával jáccák? makaó, snapszer, kanaszta, ulti
A makaót francia kártyával jáccák, az más kérdés, hogy itthon elterjedt egy magyar kártyás változata. A kanasztát csak francia kártyával szóval éppen megfejthető, de hibás.
Dátum: 2009.12.16. 13:18:30
Elnézést, hogy két helyre is beírom, de most olvasom, hogy talán az előbb rossz helyre írtam.
Teljesen jóhiszeműen feltettem egy kérdést az alapján, amit a játék leírásában találtam, hogy meglegyen a küldim (most kezdtem a játékot), és nemhogy visszadobták, de még ráadásul a 100 helyes kvízválaszomat is buktam, várhatok megint egy hetet, mire összejön annyi és megcsinálhatom. Nagyon nem érzem fair-nek. Akkor írják oda, hogy kötelező olvasmány ez-és-ez a topik, én tényleg tőlem elvárhatót mindent megtettem a játék keretein belül. Azt megértem, hogy valakiknek nem tetszett a kérdés, de az szerintem szemétség, hogy nem küldhetek be helyette újat, pláne, hogy ez az első próbálkozásom. Miért kell az új játékosok kedvét elvenni ettől? Ez így egy vicc. Mellesleg marhára nem értek egyet azzal, hogy a kérdésem rossz kérdés lenne, de ez legalább szubjektív dolog.
A kérdés megtalálható itt:
http://forum.vegzetur.hu/index.php/topic,39.1040.
Dátum: 2009.12.16. 10:27:34
Na jó, sajnálom, de ezt nem tartom korrektnek:
"Melyik számnak van páratlan sok osztója?
36
19
24
18
A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
Kérdésed az értékelők szerint túl könnyű, vagy számtan feladat volt."
Nos, sehol sincs felírva, hogy nem lehet ilyen kérdést feltenni. Szerintem ez egy tök jó kérdés, bárki meg tudja oldani (ha más nem, végigpróbálgatja, de azért van értelmes megoldása). Ennél sokkal specializáltabb kérdéseket láttam az adatbázisban, többek között matekfeladatot is.
Ezeket olvastam a lapon, ahol be kellett küldeni a kérdést:
"Ne kérdezz olyat, ami lexikális tudást igényel (pl. évszámok) vagy csak egy speciális csoport ismeri rá a választ (HKK, képregények stb). Ha ilyen kérdést kell értékelned, válaszd a Rossz kérdés opciót. Kérjük, ügyelj a helyesírásra, és használj magyar ékezetes betűket! Ha olyan kérdést kell értékelned, amelyben súlyos helyesírási hiba van, válaszd a Rossz kérdést."
"a a kérdésed egyszerűen csak nem jó, lehetetlenül nehéz, helyesírási hibák vannak benne, lexikális tudást igényel, vagy csak egy speciális csoport tudhatja rá a választ, akkor a "Rossz kérdés" értékelést kapod. Ilyenkor tiltást elsőre nem kapsz, de sokadszorra igen."
A kérdésem ezek közül egyik kategóriába sem tartozik. Pár napja léptem be a játékba és ez az egyik első küldetésem. Azt megértem, hogy szubjektíve nem tetszik valakinek (esetleg több embernek) a kérdés, de miért kellett elvenni tőlem a 100 pontot, amit kvízkérdésekkel szereztem? Mármint hogy miért nem kaptam vissza a lehetőséget, hogy újraírjam a kérdést? Napokig güriztem, hogy egyáltalán eljussak 100 kérdésig.
Őszintén szólva nem sok kedvem maradt játszani... ez ráadásul a főkarim.
Más:
A másik világon is tettem fel kérdést, ott is visszadobták, hogy valami hiba van benne.
KIjavítottam, beküldtem újra, és utána vettem észre, hogy még egy hiba volt benne és valószínűleg azért dobták vissza (az őrzőt örzőnek gépeltem). Most mit tegyek? Nem akarom elveszteni azt a 100 helyesen megválaszolt kvízkérdést.
Szóval a dolognak - a nyávogáson kívül - a következő értelme lenne:
1) Én úgy gondolom, hogy kár a játékos kedvét mindjárt az elején elvenni attól, hogy kérdéseket írjon. Azt tudom, hogy engem elég kellemetlenül érintett a dolog, főleg a küldetés miatt. Szerintem jó lenne, ha a játékos az első kérdése helyett mindenképpen készíthetne újat legalább egyszer, ha nem fogadták el.
2) Jó lenne, ha tudná valaki módosítani a kérdését, amit beküldött, vagy legalább jelezni, hogy hibás és ki kéne javítani. Bárkivel előfordulhat, hogy elír valamit és utána jön rá.
3) Szeretném visszakapni a kérdésfeltevési lehetőségemet az 1-es világban (Allerum). Nem tartom fairnek, hogy ezért elmenjen több nap munkám.
Máté
ps: csak az összehasonlítás végett, ez a kérdés pl. benne van:
Mi a Kalmah nevű zenekar stílusa?
doom metal
melodic black,death,speed metal
hard rock
heavy metal
A ki?? Jó, kigoogliztam, de akkor is...