Hozzászólások - Abrak a Dabra
Oldal: 12
Dátum: 2013.03.27. 11:34:32
Gondom van az SMS-s őskő vásárlással. Eddig is ezt használtam, gond nélkül. Most viszont se tegnap, sem ma nem sikerült, hibás üzenet jelzés jön vissza. Többször ellenőriztem, nem ütöttem el/mellé.
Dátum: 2013.01.16. 08:03:33
Legyen mind a négy tárgyad (fegyver, páncél, pajzs, varázslat) szintje kettővel magasabb, mint a tiéd! küldetéssel van gondom
Szerintem mind a 4 tárgyam min 2-vel magasabb, mégsem müködik

Szerintem mind a 4 tárgyam min 2-vel magasabb, mégsem müködik

Dátum: 2012.12.05. 12:33:05
Milyen színekből áll össze az Árpád-sávos zászló?
Fekete-fehér
Zöld-kék
Piros-fehér
Sárga-lila
Az Árpád-sávos zászló piros-ezüst színű
Fekete-fehér
Zöld-kék
Piros-fehér
Sárga-lila
Az Árpád-sávos zászló piros-ezüst színű

Dátum: 2012.11.26. 15:47:36
Hol található az "Ezeréves határ"?
Erdély
Magyarország
Kárpátalja
Felvidék
A helyesnek vélt válasz Erdély. Az Ezer éves határ nem csak Erdélyre terjedt ki szerintem. Gyímesen a határnak csak egy , a legkeletibb pontja volt. Az Ezeréves határnak részei voltak Felvidéken, Kárpátalján és Vajdaságban is. 1896-ban még nem volt Trianon:)
Erdély
Magyarország
Kárpátalja
Felvidék
A helyesnek vélt válasz Erdély. Az Ezer éves határ nem csak Erdélyre terjedt ki szerintem. Gyímesen a határnak csak egy , a legkeletibb pontja volt. Az Ezeréves határnak részei voltak Felvidéken, Kárpátalján és Vajdaságban is. 1896-ban még nem volt Trianon:)
Dátum: 2012.11.13. 10:08:39
Az alabbiak közül ki nem isten?
Minerva
Kronosz
Aphrodité
Erósz
A megoldásnak Kronoszt adja meg a kérdést feltevő, holott valamennyi válasz istent jelöl. Kronosz is isten volt, Zeusz apja és Zeusz taszította le a trónjától. Ha Zeusz apja és felesége Rheia "csak titán" volt, akkor mese nincs, Zeusz is csak titán lehet.
Minerva
Kronosz
Aphrodité
Erósz
A megoldásnak Kronoszt adja meg a kérdést feltevő, holott valamennyi válasz istent jelöl. Kronosz is isten volt, Zeusz apja és Zeusz taszította le a trónjától. Ha Zeusz apja és felesége Rheia "csak titán" volt, akkor mese nincs, Zeusz is csak titán lehet.

Dátum: 2012.10.09. 20:56:45
Kitalálta fel a lőport?
A kérdést beküldő és az adminok szerint a kínaiak. Nos a korai kínai krónikák szerint a hunok
Leírják az egyik csatájukat a hunokkal és abban említik először a durranó és villanó hatását, de szerintük ezt a hunok használták a kínaiak ellen. 
A kérdést beküldő és az adminok szerint a kínaiak. Nos a korai kínai krónikák szerint a hunok

Dátum: 2012.10.03. 06:36:07
Volt egy kérdés, hogy ki lehet képviselő.
Helytelen válasz! A helyes válasz a következő lett volna: 18 éves magyar állampolgár, 750 db ajánlással.
Ez a válasz a pártlistán bekerülőkre nem igaz
A helyes válasz szerintem a 18 éves magyar állampolgár.
Helytelen válasz! A helyes válasz a következő lett volna: 18 éves magyar állampolgár, 750 db ajánlással.
Ez a válasz a pártlistán bekerülőkre nem igaz

A helyes válasz szerintem a 18 éves magyar állampolgár.
Dátum: 2012.09.30. 16:43:13
Melyik álat nem tollas az alábbiak közül?
Gólya
Holló
Pingvin
Kacsacsőrű emlős
Na de barátaim, ezt senki nem vette észre? Kinek az ála nem tollas?
Gólya
Holló
Pingvin
Kacsacsőrű emlős
Na de barátaim, ezt senki nem vette észre? Kinek az ála nem tollas?

Dátum: 2012.09.20. 16:17:10
Nagyon távol van egymástól. A wikipédia (mint ezen játékban az legfőbb tudástár) vonatkozó részét nem másoltam be, de a kérdést feltevő, szerintem összevonta a gael-t a gall-lal, ami alapvető hiba. Én elhiszem, hogy ő egy-két filmben, mesében így rögzítette magában, hogy a gall, az kelta. De ha az a követelmény, hogy a kvízben pontosan, hitelesen és szépen legyenek a kérdések, akkor javaslom ezen kérdés törlését, mert nem hiteles, megtévesztő és számomra (mint kiderült) még felháborító is
Nagyon sokan pl. felháborítónak, elfogadhatatlanak tartják és szerintem nem is engedik a kvízbe, ha azt állítanák, hogy a magyar nép az alapvetően hun. Hiába állította Gyurcsánynak a kínai miniszterelnök, amikor kint volt náluk, hogy a kínai iskolákban még mindig azt tanítják, hogy a magyarok a hunok vezető törzse volt. (Ha megkeresed a Gyurcsány Kínai látogatásáról szóló tv2-s híradó anyagot, látható, hallható:)) Ennek ellenére, mivel a MTA (Magyar Tudományos Akadémia) álláspontja más, ezért itt a kvízben ez nem elfogadott álláspont
A wikipédia idevonatkozó szövegéből (kelták) külön kiemelném a feltételezhető és valószínűleg szavakat. Az egész a történelmi múltat gyártók ideális terepe.
Mi a különbség Isten és a történész-nyelvész között? Isten a múltat nem tudja megváltoztatni, de nyelvész-történész bár mikor, oda -vissza, igények szerint.

Nagyon sokan pl. felháborítónak, elfogadhatatlanak tartják és szerintem nem is engedik a kvízbe, ha azt állítanák, hogy a magyar nép az alapvetően hun. Hiába állította Gyurcsánynak a kínai miniszterelnök, amikor kint volt náluk, hogy a kínai iskolákban még mindig azt tanítják, hogy a magyarok a hunok vezető törzse volt. (Ha megkeresed a Gyurcsány Kínai látogatásáról szóló tv2-s híradó anyagot, látható, hallható:)) Ennek ellenére, mivel a MTA (Magyar Tudományos Akadémia) álláspontja más, ezért itt a kvízben ez nem elfogadott álláspont

A wikipédia idevonatkozó szövegéből (kelták) külön kiemelném a feltételezhető és valószínűleg szavakat. Az egész a történelmi múltat gyártók ideális terepe.
Mi a különbség Isten és a történész-nyelvész között? Isten a múltat nem tudja megváltoztatni, de nyelvész-történész bár mikor, oda -vissza, igények szerint.
Dátum: 2012.09.20. 15:32:03
Hogyan nevezik az ókori Keltákat másképpen?
Franciák
Spanyolok
Olaszok
Gallok
Könyörgöm, hol voltak az adminok, amikor ezt a kérdést jóváhagyták! A galloknak annyi közük van a keltákhoz, mint a magyaroknak, meg a felsorolt európai nemzeteknek
Ide teszem a wikipédia ide vágó elégé hiányos és vitatható szövegét:
szárazföldi kelta (ókelta) nyelvek (†)
leponti (i. e. 7–i. e. 3. század, †)
gall (i. e. 7. – i. u. 2. század, †)
galata (i. e. 7. – i. u. 4. század, †)
keltibér (I. e. 1. század, †)
noricumi avagy keleti kelta (1. vagy 2. század, †)
A szárazföldi kelta nyelvek egymáshoz való viszonya a nagyon kevés írásos emlék miatt nehezen tisztázható.
Ez az a fajta tudatos történelem hamisítás, ami napjainkat is mérgezi. Egyszerűen felháborító. Elmegy a kedvem is a játéktól, amikor ilyenekkel találkozom
Beültetik az emberek agyába a hülyeséget 
Franciák
Spanyolok
Olaszok
Gallok
Könyörgöm, hol voltak az adminok, amikor ezt a kérdést jóváhagyták! A galloknak annyi közük van a keltákhoz, mint a magyaroknak, meg a felsorolt európai nemzeteknek

Ide teszem a wikipédia ide vágó elégé hiányos és vitatható szövegét:
szárazföldi kelta (ókelta) nyelvek (†)
leponti (i. e. 7–i. e. 3. század, †)
gall (i. e. 7. – i. u. 2. század, †)
galata (i. e. 7. – i. u. 4. század, †)
keltibér (I. e. 1. század, †)
noricumi avagy keleti kelta (1. vagy 2. század, †)
A szárazföldi kelta nyelvek egymáshoz való viszonya a nagyon kevés írásos emlék miatt nehezen tisztázható.
Ez az a fajta tudatos történelem hamisítás, ami napjainkat is mérgezi. Egyszerűen felháborító. Elmegy a kedvem is a játéktól, amikor ilyenekkel találkozom

Dátum: 2012.08.17. 14:39:47
Gyémánt hordától jött, Strahd
Dátum: 2012.08.17. 12:25:21
Nem, P mint portya
Dátum: 2012.08.17. 11:45:55
Ma, 11:39 Strahd Abraka A csatát ellenfeled nyerte.
Elszívott tőled 4476 lélekenergiát. Csata leírása P
Tudtommal, nem támadható voltam, alacsony EP miatt, mégis megtörtént. Utánanézne valaki, hogy mi történt?
Elszívott tőled 4476 lélekenergiát. Csata leírása P
Tudtommal, nem támadható voltam, alacsony EP miatt, mégis megtörtént. Utánanézne valaki, hogy mi történt?
Dátum: 2012.06.26. 12:43:22

Köszönöm, elküldtem.
Dátum: 2012.06.26. 12:31:58
Nem egyszerű az életem
Outlook nem működik, freemailben rendszerhibát jelezve nem megy át a levél.
Segítsetek

Outlook nem működik, freemailben rendszerhibát jelezve nem megy át a levél.
Segítsetek

Dátum: 2012.06.26. 11:10:59
nem, 34723 ez az enyém
Dátum: 2012.06.26. 10:53:55

23-án a talin 2000-ért vettem őskövet, de sajnos nem jelent meg a karakteremnél.
Tájékozatlan voltam, nem vittem magammal a karakterszámomat és a kvíz pultnál már kiderült, hogy a karakternév azonosítással is baj van. Egy karakterrel játszom csak a V5-n. Az Abrak a Dabra karakter azonosítás a kvíznél már több lehetőséget dobott ki, de egyiket sem ebben a formában. Majd elmentem őskövet venni, ahol a karakternevem bemondása után simán elvették a pénzt és adtak egy elismervényt, hogy a 26927/5 számlára a 2000-t befizettem. A belépőjegyem száma K 2 202878.
Dátum: 2012.06.23. 10:42:38
OK, köszönöm Aurri:)
Dátum: 2012.06.23. 10:33:25
Basszus:)
Befizettem 2000-t őskőért és nem jelent meg a karakteremnél. Segítség!!!
Most jöttem meg a találkozóról.
Befizettem 2000-t őskőért és nem jelent meg a karakteremnél. Segítség!!!

Most jöttem meg a találkozóról.
Dátum: 2012.06.09. 10:56:06
Gondolkodtam a dolgon. Szerintem ez a 4 szent, mivel szerepel a koronán nem esik azonos csoportba a többi, szerintem is lexikális tudást igénylő szent életével. Anno, amikor a korona kérdéskört vizsgáltam, i.sz. 400-ig is több mint, száz szentet találtam a lexikonban. Ezek kiválasztása a koronára nem véletlenszerű volt. Nem vallási inditatásból erőltetem ezeket a kérdéseket, hanem mivel egy jelentős kultúrtörténeti tárgyról szólnak. A kvíz nem csak felméri a játékosok tudásszintjét, hanem információt is terjeszt. 

Oldal: 12