Ismered a mondást, merj nagyot álmodni.
Meg aztán az az egy akkor valóban egy nagyon hosszú távú terv.

A mai találkozó és mindenféle beszélgetés után úgy gondoltam; hogy ezen topicba is lehelek némi életet.
Lássuk csak, mivel terveket szőhetnék saját magamnak?
Hosszú távra:
- 200 első vérig és utolsó vérig medál (jelenleg 127 és 132)
- 100 csatlós medál (jelenleg 37)
- 500 veremmedál (jelenleg 387)
- 100 templomi medál (jelenleg 42 darab)
TÖ 200.000 (jelenleg 138.804)
Szakértelem 200.000 (jelenleg 114. 459)
Harcoló állat szintje 100.000 (jelenleg a legnagyobb 41.543)
Teljesített küldetés 500.000 (jelenleg 239.231)
Legyen ennyi így hirtelen.

Nos, nézzük a belső körös kemény mag gondolatai és fejlesztési javaslatai.

Ezek pedig sorban a következőek:
- Az isteni ereklyék további bővítése. Teljesen feledésbe merült, így az isteni kocka jelenleg egy haszontalan dologgá degradálódott. Pedig lenne ebben potenciál, illetve ismét egy értékes nyersanyag lenne, mert relative nem egyszerű "farmolni", szóval ezeknek a kiterjesztésével hosszú távú célokat lehetne szélesebb körben teremteni.
(Zárójeles gondolat: by myself (Larz) - A templomi ellátmány egyik feltétele, hogy transzdestrukció szakértelmed 1000-nél kevesebb. Javaslom ennek az eltörlését, mert sokan kimaradtak ebből, mert mire ez bekerült a játékból, a hardcore játékosok már rég túlhaladtak ezen a szinten: ellenben ez a 3x megvehető ereklye hasznos lenne mindenkinek.

)
- Ugyanezen logika mentén: a tetoválások fejlesztése. Jelenleg 10 tetoválás érhető el maximum: de ezek után szintén nincs tovább fejlesztési és fejlődési lehetőség. Jó lenne itt is sokkal több opcióval bővíteni a szinteket, ezzel is színesítve a játékpalettát.
- Ez már szóba lett hozva az élő fórumon, de azért ismét feldobnánk azt a labdát: ideiglenes, akár 1 napos relikvia "x" őskő költséggel; amely hatására a térkapuba belépés/újra használatnak nem lenne költsége a normál térkapu pontokon kívül.
Ennek pusztán taktikai és színtiszta farmolás a gondolata.
- A térkapu lehetőségek továbbgondolása kapcsán, illetve ezen gondolat összevonása az ékszerekkel.
Ez azt takarja első nekifutásra, hogy a térkapuból, a jelenleg kieső gyűrű/nyaklánc/fókuszkristályok és tönkrement relikvia mellett egy új matéria bevezetése: mondjuk úgy, hogy varázspor.
Ezen matéria (varázspor) az egyik előfeltétele lenne annak, hogy a jelenlegi gyűrűk és ékszerek fejlődési iránya mellett - ami a legendás fejlesztőkő - egy másik lehetőség is legyen.
Tehát az alapgondolat ezzel kapcsolatban az volt - mint pl a WoW-ban és más MMORPG-ben - hogy a nem használt tárgyakat elpusztítva tovább lehet erősíteni a meglévő tárgyaidat.
Így a jelenlegi ékszerekre lehetne további fejlődési lehetőséget tenni a varázspor felhasználásával, illetve az azonos szintű ékszerek "összedarálásával" egy erősebb verziót lehessen létrehozni belőle.
Pl: itt gondolhatunk arra, hogy egy 460-as szintű legendás ultínium smaragdgyűrűt szeretnénk erősíteni.
Ehhez kell x darab varázspor, és ugyanilyen típusu gyűrűből még 1-2-3-x darab, attól függően, hogy jelenleg mekkora fejlesztési szinten van.
A fejlesztéssel nem feltétlenül TÖ-t lehetne fejleszteni - hiszen arra ott van a legendás fejlesztőkő - hanem az ékszereken lévő képesseket lehetne tovább erősíteni, illetve/és vagy továbbiakat hozzáadni.
- Új szövetségi épület, amely lehetőséget biztosítana arra, hogy a szövetség megidézzen egy dimenzióportált, amely által a szövetség tagjai egy meghatározott ideig és fix ütésszámmal átmenjenek egy másik létsíkra, ahol szintén lehetőség lenne farmolni szintén varázsport.
Az épület minden szintje után "x" idővel nőne a portál nyitvamaradásának az ideje egy meghatározott maximumig.
A portált naponta 1x lehetne megnyitni, csakis olyan tag által, akinek legalább 5 szavazata van/vagy tud építeni a szövetségi épület.
A portál megnyitásának feltétele; minimum 50%-a a lélekkút maximális töltöttsége, maximum a 100%-a.
Amennyiben 50% nyílik meg a portál, akkor "x" ideig van nyitva a szövetség tagjai számára, amennyiben ennél több, akkor "y" idővel nő a nyitvatartás ideje.
Ezen idő tovább növelhető az épület szintjének növelésével.
Az épület szintjének növelése növeli a portál nyitvatartásának az idejét, illetve a támadások lehetséges számát, amely mindenki számára fix érték a szövetségen belül.
A támadásokért nem jár LE/TP, csakis a varázsport lehet ezzel %-os eséllyel droppoltatni.
Ezzel ismét a szövetségi élet fellendítése és szervezése lenne a cél, illetve könnyítés a napi raid-ek által az ékszerek erősítésére.
- A legendás fejlesztőkő újratervezése.
Ezzel kapcsolatban az a felvetésre gondoltunk, hogy a jelenlegi formájában, egy nagy szövetségben, ha egységesen mindenkinek lehetőséget akarunk adni, hogy kapjon ebből a materiál és fejleszteni tudja az ékszereit, akkor az nagyon sok idő: még akkor is, ha naponta le van ütve az epikus.
Így arra gondoltunk, hogy a normál epikus tárgyak licitrendszere változatlan maradna; de ellenben ott, ahol a szövetség már képes és aktívan farmolja a legendás fejlesztőköveket, akkor itt már nem egy ember kapja meg ezt a követ, hanem minden aktív tag, aki az epikus leütése után legalább 1x benéz a Kincseskamra és rak rá licitet saját magának. Ez lehet egy jelképes 1 kincspont, vagy akár más mennyiség is.
Így ezáltal mindenki egységesen esélyt kapna a legendás fejlesztőkő megszerzésére és ezzel együtt az ékszerek fejlesztésére.
FONTOS!
A legendás fejlesztőkő nem jár automatikusan a karakternek, ha nem lép be a játékba, illetve, ha be is lép, de nem lép rá a Kincseskamra.
Ez igenis arra kellene ösztökélni, hogy aktívan be kellene lépni és részt venni a szövetség életében.
Nem, beleütni az epikusba nem kellene ahhoz, hogy minden tagnak járjon a fejlesztőkő.
Csakis az a feltétele lenne, hogy amint meghal az epikus és kiesik ez a tárgy, akkor a szokásos visszaszámlálási időn belépjen a kincseskamra és tegyen rá licitet.
Minden tag esetében a kiesett fejlesztőkő lehet 2-4 darab, vagy akár statikusan mindenki számára a szövetségben.
Tehát vagy mindenkinek változó minden esetben a mennyiség, vagy pedig minden kiütés után, mindenkinek az adott szövetségben ugyanaz a mennyiség.
Amennyiben pedig visszahívott epikus van és nem legendás fejlesztő esik, akkor marad a régi licitrendszer, ahol 1 ember viszi el a tételt.
- Szóba került, hogy lehetne ráncfelvarrás a játéknak a mobil verziót nézve: nem feltétlenül optimális az elrendezés és a gombok használata: sokszor kell nagyítani, nehézkes a kezelés. Optimalizálára szorul.
- Lehetne egy relikvia, vagy AF, ami által a csatlós aréna pontok nem vesznének el. Hiszen a jelenlegi rendszerben, amennyiben 1 nap kimarad, akkor utána már nem a 2 napi mennyiség áll rendelkezésre, hanem annál jóval kevesebb.
Ez nem igazán felhasználóbarát.
Ezen AF vagy relikvia hatására, és ennek szintjének emelésével a rendszer nem vágná le a mennyiséget, hanem mentené és tárolná egy bizonyos pontok. Mondjuk 1-es szinten 2 napi mennyiséget (ami jelenleg a max ütés 18 ütés/nap); azaz akkor 36 pontnyit lehetne felhasználni.
További szintekkel további napokat lehetne így összevonni és elhasználni. Ez nyilván taktikázást is magában rejt mondjuk a Lady Alvariel toplistára, de akár mondjuk nyugodtabban lehetne kivenni 1-2 nap szabadságot és nem kellen agggódni, hogy mennyi "pont" vész el.
- Állat szintlépés setup: itt mondjuk egy AF képesség segítségével lehessen kijelölni, amennyiben a karakter már túllépte a 200 milliárdos limitet ÉS több állata van, mintsem 12 (hiszen ezen feltételek után csak 12 állat lép mindig szintet és nem az összes, mint előtte.); akkor lehessen kijelölni, hogy amikor ellő egy 12 állatra vonatkozó szintlépést TK pontok felhasználásával, akkor csak az a kijelölt 12 állat lépjen szintet és ne randomra.
Ez a metódus elvileg simán átemelhető az állatok gyógyítása panelről, ahol a rendszer a sérült állatokat nézi és ott is jelölhetőek, hogy az összeset vagy csak a kijelölteket akarjuk gyógyítani.
Ugyanezen elven lehetne a kijelölt 12 állat szintléptetése.
Felhasználóbarátibb megoldás.
- AH optimalizáció/hibajavítás: jelenleg a rendszer enged licitálni olyan tárgyakra, amelyeknek megvan az erősebb verziója.
Mert úgy érzékeli, hogy az a tárgy nincs meg, holott már az erősebb van a karakteren! (Tehát, mintha nem lenne összefüggés a gyengébb és az erősebb verzió között.)
Ez igaz a sima szívósság öv és arany szívósság övre, de a puha párna, tüskés bőr, arany vs gyémánttallér, stb.
Most eléggé sokan voltunk ahhoz képest, hogy nyáron sokkal kevesebb ember jelent meg.
Az aukció viszonylag hamar lepörgött, pillanatok alatt felosztásra került, hogy ki és mit visz majd el.
A fórum részén Miklós és Baraty felvázolták az új eventet, hogy kb hasonló elven fog működni, mármint a map leosztását nézve, mint az SZB. Területfoglalás; ahol a játékosok és az NPC-k foglalnak területet egymástól.
Minden mezőn csatázni kell, ahol ellenség van: ha pedig nincs, akkor építés lesz a terv.
Az esemény a tervek szerint külön esemény pontot fog használni, amit lehet használni támadás, építés.
Az esemény ideje lehetőség szerint napközben lesz behatárolva; előreláthatóan reggel 8 és este 8 között, 4 órás turnusokkal. Ez azt jelenti, hogy a 4 óránként fognak az NPC-k mozogni a mezőkön.
Az eseménypontok elvileg összeadódnak, ha valaki nem tud 4 óránként belépni.
Lesznek könnnyebb és erősebb ellenfelek is a mezőkön, hasonlóan, mint ahogyan a veremben is van sima, vörös és szintellenfél.
Ezek ellen is lehet majd buffolni.
A város kapcsán sok újdonság nem hangzott el, inkább némi fényezés volt ezzel kapcsolatban: illetve egy nagyon fontos információ is napvilágot látott beszélgetés közben, hogy a városban lévő épületeknek nincs maximális szintje.
Ezáltal pedig a végtelenbe tart, ergo máris felvesz egyfajta "must have"; azaz "kötelező" jelleget, mert hosszú távon eredményeket és jutalmakat sejtet.
Szóba került sokadszorra, hogy a 400 feletti szinteken a pvp pár embernek nehezebb és nem igazán tud nyerni; még úgy sem, hogy már készült rá ideiglenes relivia, amivel a stat boostolható.
Ezzel kapcsolatban kb ugyanazon időben Miklós, illetve a kemény mag is az első sorban kb ugyanarra a gondolatra jutott, hogy esetlegesen megoldást jelenthet a 400 feletti pvp-k esetében, ha esetlegesen skálázódnának a szintek, mint pl a csatlós viadalokon.
Felvetésre került, hogy a legendás tárgyak után szabadon, ugyanezen elv mentén haladva: lehetne legendás csizma és sisak is.
Miklós erre azt mondta, hogy ezzel kapcsolatban volt valami technikai probléma a tervezés során: de újra felírta, hogy utána fognak nézni.
Nekem így hirtelen ennyi maradt meg erről a fórumrészről; illetve az, hogy lehet agyalni és beküldeni számukra relikvia ötleteket a jövőre való tekintettel.
Ha esetleg kihagytam valamit, akkor kérlek, akik még ott voltak és emlékeznek más infóra: akkor dobjátok be ide.
Módosítás; mert eszembe jutott még valami: Miklós említette, hogy az új HKK-s relikviák kapcsán, amelyek jelenleg bronz fokozaton vannak, majd a jövőben fejleszthetőek lesznek további szintekre.
Viszont jelenleg ezek NEM fejleszthetőek relikviakupon által. De egy tétel esetében mégis úgy tűnt, hogy hajlik a változtatás és mégis lehetőség lesz erre: ez pedig a Bronz Lélektároló. Itt vélhetően módosítás fog történni és relikviakuponból is fejleszthető lesz.
A Bronz memóriakő és a Bronz kalandváltó viszont nem: ezeknek majd a jövőben lesz fejlődési lehetősége.
Illetve a normál nagy fórum után volt még egy belső fórum megbeszélés; ezen a kemény mag és pár játékos maradt, amikor Miklósék és a többi résztvevő nagy része már elment a teremből: itt szó szót követett, ment a mindenféléről beszélgetés, majd szóba került a game és mindenféle tippek, trükkök és gondolatok merültek fel.
Ezeket egy másik posztban vázolom fel.

Dátum: 2025.11.25. 08:56:36
Személyes véleményem az, hogy innentől kezdve ez már kicsit szőrszálhasogatás.

Hiszen, ahogyan írod: magad is 300+ felett vagy, pontosan tudod, hogy hogyan emelgesd a legendásaid szintjét. Megerősítést kaptál róla a kapott információ által, hogy jól működik az, ahogyan gondoltad.
Az AF szövege is korrekt: hiszen minden 1-es szint +1-el megnöveli a Legendás tárgyak szinthatárát. Nem több, nem kevesebb.
Illetve evidens(?), hogy nem tudsz magasabb felszerelést használni, mint ameddig alapvetően ellátsz a kufárnál a szinted által. Tehát ezt így leírni nincs értelme.
Azért nem kell mindent szájbarágni.
Dátum: 2025.11.24. 16:06:56
Idézet: Doomlord126756 - 2025.11.24. 08:00:34
AF képesség:
Legendás tárgy szinthatárkitolása:
A tájékoztató szerint minden szintlépés kitolja eggyel a legendás tárgy szinthatárát....
Ez miért nem valósul meg??
Vagy a szöveget kellene megváltoztatni,kijavítani vagy ténylegesen végrehajtani.
Hiszen a magasabb szinten lévő játékosok csak ezt tudják fejleszteni, de igy viszont nincs értelme...
Jancsi
Egy kicsit rosszul írtad és értelmezed ezt a részt.

Az AF szövege így szól pontosan:
"Legendás tárgy:
Minden egyes szintje kitolja a legendás tárgyaidnak a szinthatárát 1-gyel.
Max. szint: nincs"
És ez valóban így is van.
Növelni kell az AF szintjét ahhoz, hogy növelni tudd a legendás tárgyaid szintjét. Ha nem növeled, akkor a maximális szintjük megáll 340.-ik szinten. Minden egyes pont, amit a Legendás tárgy AF-re költesz, az a 340-es szint utáni fejlesztés lehetőség adja meg.
De ez nem automatikus!
Tehát először költesz és emeled az AF szintjét, majd Karakterlap/Legendás fülön kiválasztad a tárgyad, amit növelni akarsz és kifizeted a tárgy normál vagy prémium fejlesztési költségét.
Fontos, hogy a tárgy szintjét így is csak addig tudod növelni, ameddig a szintedhez képest a kereskedelem szakértelem által ellátnál a lélekkufár.
Ez például az jelenti, hogy mivel én 353-as szintű vagyok és a kereskedelem által +15 szintet "látok", így 368-as szintig tudnám a felszerelésem fejleszteni (jelenleg 367-es szinten van, csak nem fejlesztem, majd ha kéri a VT; illetve az AF is természetesen már meg van emelve hozzá.)
Dátum: 2025.11.16. 18:35:29
A kompenzáció automatikusan hozzáadódik a karakternek 18:30 után vagy át kellene venni?
Csak mert nekem nincs átvétel gomb. Hiába léptem ki és vissza a játékba.
Csak leírást látok, hogy mi a kompenzáció: de nincs opció, hogy átveszem/átvettem.
Dátum: 2025.10.05. 09:18:46
Akkor írj az ÜSZ-re és utána fognak nézni.
Dátum: 2025.10.04. 22:11:42
Hello,
fattyváladék- napi első és egyetlen epikütés.
Dátum: 2025.10.04. 22:03:55
Hello.
Hűségemblémát az őskövek oldalon szerezhetsz.
Dátum: 2025.09.21. 09:15:29
Nem, nincs feltétele.
Vélhetően ez egy bug, nekem sem számolt el semmi őskő költést ma.
Dátum: 2025.07.22. 20:35:02
Idézet: Husosfagyi - 2025.07.22. 07:50:15
Viszont még nem jöttem rá, hogyan kell a piacot használni. Hiába van benne dolgozó, hiába van unobtánium, nem lehet megnyomni a vásárló gombokat.
Én logikusan úgy gondolnám, hogy azért nem használható a Piac, mert teszt alatt fut.
Kicsit kicsavart logika lenne, hogy a teszt alatt kiszedni a tápot, majd a végén még a LE+őskő is visszajár.
Ez most nem annyira vag ossze az elozo infoval sem miszerint az elso karakterre hato dolog egy "kisebb" tap lesz majd az 5. szinten...
És hogy a többi szinten miket lehet még kapni ezen elgondolás mentén haladva?

Dátum: 2025.07.13. 20:55:25
Hmm; az én véleményem az, ahogyan azt már a találkozón is mondottam: kicsit idegennek érzem ezt a fejlesztést a VU világában. Ezt pedig kb az összes jelenlévő arca is tükrözte, akik ott voltak.
Persze, lehet mondani, hogy eme fejlesztés nem nekem és azoknak készült, akiket nem érdekel: illetve szabadon kihagyható.
Én akkor is mondtam, és most is mondom: én szívesen kihagyom, amennyiben ez nem érinti hátrányosan a karakteremet. Akkor, amikor ezt a kérdést feltettem, az volt a válasz; hogy nem, nem fogja.
Nem feltétlenül azért hagyom ki, mert városépítős elem: szeretem és néha játszom is ilyen játékokkal, meg játszottam anno is. De ettől ez most - csakis a saját nevemben beszélek - hogy nem érzem ide illőnek.
Ettől függetlenül biztosan lesznek páran - hiszen minden játékban így van - akik rá fognak menni és komolyan fogják venni és tolni ezt.
Ezzel semmi baj sincsen.
Erre is úgyis lesz toplista, stb; és ezen embereknek is lesz sikerélménye ezzel. Részemről ez teljesen rendben van.
Amíg megmarad(na) az opcionalitása, hogy nem egy muszáj jellegű fejlesztés, hanem választható.
Remélem, hogy valóban így lesz.
Majd kiderül.
Dátum: 2025.07.09. 17:42:31
Ha viszont nem templomi pálcára váltod, hanem verempálcára; akkor annak eddig is kb ilyesmi volt az ára.
Gondolom, Miklósék ezt vették alapul.
Dátum: 2025.06.29. 17:56:46
Ez csak találkozón való befizetésre érvényes: online nem.
Dátum: 2025.06.29. 07:18:10
Pontosan ugyanezt kérdeztem én is a fórumon.
Miklós válasza az volt, hogy nem hal meg a 2 paraszt, hanem csak éhezni fognak, valamint semmiféle negatív hatása nincs a karakterre nézve, ha valaki nem csinálja a városok dolgot.
Amit őszintén megvallva; én sem tervezek.
Kicsit idegennek tűnik a játék világához és elemeihez; mintha be akarnánk emelni az Argumot, csak végzeturas formában.
Ezt simán inkább külön játék tudnám elképzelni, ha valakit esetleg érdekelne: de annak nem örülnék, ha "kötelező" tápolási kényszer lenne belőle.
Jelenleg egy játékon belüli "mini-game" panelként gondolok rá.
Dátum: 2025.06.21. 08:47:44
Szia Miklós!
Az aukciós tételekről kaphatunk információt?
Illetve érdeklődöm, hogy várhatóak új HKK-s relikviák a játékba?
Módosítás: Ma reggel már látom, hogy a HKK-s relikviák bekerültek.
Dátum: 2025.06.12. 05:30:44
Karakterlapodon a jobb felső sarokban, sárga panel: benne a "Segítség" felirattal. Katt rá, majd a következő ablakban már látni fogod középen a "Levél írása az ügyfélszolgálatnak" panelt.
Dátum: 2025.05.11. 19:54:21
Akkor ezt mind küldd el az Ügyfélszolgálatra és utána fognak majd nézni számodra.

Dátum: 2025.04.13. 06:59:25
A legtöbb feltett (és még fel sem tett) kérdésedre választ fogsz tudni találni itt-->http://vegzetur.wikidot.com/