Felhasználónév: Jelszó:
Oldal: 123
Szerző
Topic neve: Menekültek
kedvencBíborholdFérfi
Végzetúr mester
476 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
21. hozzászólás - 2015.09.07. 20:21:57 (Válasz Miklós #13 hozzászólására.)
Így van az USA szimplán lelövi az illegális határ átlépőket a mexikói határon. Most meg kijelentette hogy egyetlen menekültet sem szándékozik befogadni. Azt állítják, hogy Európa simán megtud birkózni a dologgal. Miközben a nagy demokráciáért folytatott harcában szétverte ezek emberek otthonát. Természetesen az európai központi államok segítségével, mert ilyenkor szükség volt a centrál hatalmak segítségre. Abszurdum, hogy az emberek életének jobbítási szándékával tönkre teszik azt. így a háborús menekültek és gazdasági menekültek milliói áramlanak az EU területére.
Miközben ő a tolerancia bajnok röhög a markába. Szép kis szövetséges, de a TTIP-et is lenyomják a torkunkon előbb-utóbb. Az EU vezetése teljesen alkalmatlan szükséghelyzetek kezelésére. Folyamatos tárgyalások, megbeszélések tömkelege, ahol nem tudnak vagy nem akarnak megoldást találni a helyzetre. A mostani G8-as találkozót (ami G7-es lett, mivel az oroszokat kihagyták belőle) 12 km hosszú beton- és drótkerítés mögött folyt. Mire fel ez a nagy titkolózás? Csak annak van takargatni valója, akinek piszok van a körme alatt.
Egyébként(állítólag, mert erről nem szól a híradások tömkelege, csak innen-onnan hallani) Romano Prodi az olasz miniszterelnök tett egy javaslatot, amiben három lépcsős megoldásban ellehetetlenítené az embercsempészek dolgát. Első lépésben vízi és légi felderítést végezni, hogy megállapítsák honnan jönnek a migránsokkal teli vízijárművek. Második lépésben azokat félúton már elfogni a menekülteket kimenteni, és harmadik lépésben elsüllyeszteni ill. elfoglalni. Ezt azonban az ENSZ ellenzi, és ezért nem megvalósítható. Miért is?
Teljesen egyetértek, hogy nem szabad mindenkit beengedni vagy is átengedni.
Aki illegálisan tartózkodik az országban, és itt nem arra gondolok, hogy nincsenek papírjai, hanem nem jelentkezik a menedékkérelemért és nem ad ujjlenyomatot,ezáltal nem akar a magyar hatóságokkal együttműködni, azt vissza küldeni. Mivel semmivel sem tudja bizonyítani állítását, azonosságát. Ezek nélkül felelőtlenség beengedni az embereket. Amit meg a szerbek művelnek a magyarokkal az kimerít mindent az állam meg bólogat hozzá. Mindenki tudja, hogy onnan lépik át a határt, de ők vissza fele csak napi 60-at tudnak fogadni. Ők nem foglalkoznak vele, hogy mi mennyit tudunk befogadni, de mi azét tartsuk be az ő kérésüket. Amint Magyarország nagyobb számban küldené vissza őket ők is jobban védenék azokat a határukat ahol belépnek a migránsok.

Média. Itt látszik, hogy milyen is ez a gépezet. Érdekek mentén, elferdíti a valóságot sok-sok esetben. Egy kép közlésével és a melléírt tartalomból még nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, hiszen az egy pillanat megörökítése ami mellé olyan körítést adhatunk amilyet akarunk ill. kitudunk hozni belőle. Videók jóval megbízhatóbbak, ha vannak. Lásd azt, hogy a világsajtót által bejárt hír, miszerint milyen agresszíven viselkednek a magyar rendőrök a szerencsétlen menekültekkel. Miközben a menekült férfi rántotta a családját a sínek közzé, nem törődve szegény csecsemőkorú gyermekével sem, hogy esetleg baja eshet. El lehet gondolkozni mennyire is manipulatív az egész média. Mennyire hiteles az egész gépezet? Megjegyezném, hogy a Migration Aid szóvivője Zsohár Zsuzsanna is csak elismeréssel tud nyilatkozni a magyar rendőrökről.
A menekültek(nagyobb része) alapvető normatívákat képtelenek betartani. Ha azzal takarózunk, hogy szegények más kultúrából jöttek, akkor ott a következő kérdés, hogyan fognak beintegrálódni a társadalomba. Főleg akkor amikor a befogadó ország nyelvét sem tudják.
Pontszám: 9.30
kedvencBpetya75Férfi
Végzetúr mester
2303 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
22. hozzászólás - 2015.09.07. 22:13:52
Engem őszintén szólva megrémiszt ez a helyzet. Egészen pontosan a nyugat-európai vezetők töketlenségét tartom rémisztőnek. Az az érzésem, hogy a polkorrektség és a rasszizmus árnyékának elkerülése oltárán feláldozzák a kontinens jövőjét. Nem tudom hol olvastam, hogy ez az egész emlékeztet Buda 1541-es elfoglalására. Az érkezők egy része nyilván valóban menekült, meg aki "csak" a jobb élet reményében jön, azt sem kell feltétlenül elítélni, de ha egy akkora, csekély integrálódó képességgel bíró tömeg érkezik, amekkorával riogatnak, azt egész egyszerűen nem bírja el az EU. Ha ez a több milliós tömeg megveti a lábát, és tovább növeli a már amúgy sem csekély muszlim népességet Európában, akkor egy nemzedéken belül durva iszlamizálódás következhet be. Nagyon nem tetszik a gondolat, hogy a lányaim esetleg Európán belül csadort legyenek kénytelenek viselni...
Pontszám: 9.08
kedvencQuellonFérfi
Végzetúr mester
2859 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
23. hozzászólás - 2015.09.07. 23:32:45
Több mint egy éve nem foglalkozom politikával, híradókkal és hasonlókkal, mert nincs időm és türelmem szelektálni és belefáradtam az érdektelen, butító, újra-és-újra ismételt maszlagokba, pedig a világ, a hírei és történései érdekelnének.

Ezt csak azért, írtam, hogy látszódjon és el is ismerem, sokmindenben nem vagyok képben.

Meglepett a topicban, hogy aki eddig írt mindenkinek volt igaza, igazsága abban amit megosztott a többiekkel.

Nem tudom megváltani a világot, se mindenekfelett álló megoldást nyújtani se a menekült problémára se másra.


De ami szerintem kimaradt innen (pedig még hozzám is eljutott), mégis alapjában határozza meg az egész ügyet az az isis és tevékenysége. Biztos, hogy mesterségesen generált maga a szervezet és a tevékenysége. Senkise hiheti, hogy ha minden nép ellen elkövet valami bűn/terror cselekményt, akkor majd elismerik és megtűrik államként, népként, szomszédként. Aki lefejez embereket, videózza és szétküldi a világban vagy törvényessé teszi a (szex)rabszolgaságot és emberkereskedelmet az nem akar semmi egyebet csak provokálni és káoszt teremteni, kiszolgálni az anyagi támogatóikat és bezsebelni a munkadíjat.
Ezekkel nem lehet egyezkedni, tárgyalni, demokratáskodni. Amíg ki nem lesznek irtva, minden más általuk generált "probléma" csak hatványozódni fog. Minden más "probléma" megoldási kísérlete csak szépségtapasz. Egy undorító rákos fekélyt próbál a hatalom egyik keze sminkelni a másik keze pedig "eteti".

Szar egy dolog de most pont megint egy frontvonalon ülünk és nem látjuk mi várható még, bármi elképzelhető negatív irányba. Pozitív végkimenetelt sajnos nem tartok valószínűnek, se nekünk magyaroknak, se az eu-nak, se a világnak, se az igazi menekülőknek, elszenvedőknek. Ha a világ és az ember képes lenne jó irányba terelni ezt az egészet, akkor már megtehették volna vagy el jutunk idáig. Vannak akik akarnak, akarnának egy jobb világot építeni, de ők kereszttűzben vannak a háttérből irányító, pusztító erők közt akiknek megfelel a szar világ amit irányíthatnak és élvezhetik a jobbik felét miközben pokolban tartják a nagyobbik részét.

Visszakanyarodva a menekültekhez. Minden javaslattevőnek igaza volt bizonyos szemszögből nézve, mind lehetne megoldás, mind lehetne eredményes is, ha lenne aki végigvigye, de nincs, patt-helyzet van. Túlburjánzott bürokrácia és tehetetlen demokrácia, meg a mögöttük meghúzódó érdekek. Az álbéke és álrend levesébe most valakik nagyon beleszartak erővel és erőszakkal és szépenkéréssel, javaslatokkal, megbeszélésekkel ennek nem hiszem hogy gátat lehetne szabni, csak nagyobb erővel. Az a "vicces", hogy hadseregek vannak, csak érdekes mód nem vetik be őket. Ami az elmúlt 10-30 vagy akárhány évben ment az most nem megy, a "nyugat" nem avatkozik be, pedig a jelen történteknél sokkal kisebb ürügyek hatására is ugrott már nem egyszer mindenki "aki számít", meg az összes "mitugrász" köréjük tömörült nagyhatalmi játszmákban néző szerepet betöltő ország, nép.

Ezért tűnik úgy, hogy akik eddig mindig háborúztak az aktuális ellenségekkel és most nem teszik, azok bújnak a háttérben, azoknak érdeke ez az egész. És azok terelik a figyelmet a menekültekre, teszik őket a kirakatba, mint fő "problémát", elterelve a figyelmet a problémát generáló terroristákról és az őket pénzelő, támogató, uszító, megbízó hatalmakról.

Talán a menekülőknek és a befogadóknak vállt vetve kéne fegyvert fogni és kiirtani a terroristákat meg a gazdáikat? Talán ennyire még nem rossz a helyzet? Mármint úgy értem még mindig kevesen szenvednek ahhoz, hogy a többség kimozduljon a komfort zónájából és kockára tegye azt amije még megvan? Nem akarunk háborúzni, mert a hadszíntereken elpusztulnak egyaránt a katonák és azok is akiknek a hadszíntér a háború előtt az otthonuk volt? Az isis ezen már túllépett, kiírtja az ottaniakat akkor is, ha senki nem akadályozza ebben őket és amit tesznek, hirdetnek torz meggyőződésükként az rosszabb a háborúnál. Ha pedig a katonákat féltjük, hát a technika már túlhaladott ezen is. Nem látok a hadiiparba, de nem hiszem hogy a nagyhatalmak rászorulnának még a hús-vér légiókra.

Na itt most befejezem, bár vége nincs és nem is lesz, pont ezért nem folytatom.
Sokmindent érintettem és talán elég szélsőségesen, elvontan. Csak próbáltam megfogalmazni kivonatolva amit a világból megtapasztaltam, felfogtam negyed század alatt.
Lehet, hogy én vagyok pszichiátriai eset, csak nem veszem észre magamról
Szerintem a menekültek sok más üggyel együtt csak egy-egy darabja egy nagyobb kirakónak, ami sokkal sötétebben fest, mint ez egyes részei külön-külön.
Ó boldog tudatlanság... Minél többet tudunk, annál kevesebbet fogunk megérteni, a jelenlegi átlag emberi elme nem képes felfogni és rendszerezni, rendbe tenni ezt a káoszt - igazából egy torz rendet - ami körbeveszi és amit részben maga teremt, ha pedig olyanban turkálunk amihez nem értünk, akkor az általában csak rosszabb lesz.

A menekültek csak a jéghegy egyik csúcsa, ami most épp kibukkant a felszínre.
V1 - Quellon
V6 - Hannibal
Átvehető karakter részletekért kattints ide.
Pontszám: 9.07
közkedveltDnamaxFérfi
Végzetúr
99 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
24. hozzászólás - 2015.09.08. 09:30:24
Amiről nem volt szó még a kvóta rendszer.
Akkor mekkora balhé fog kitörni ha pl.: németektől elkezdik elszálítani más , bevándorlók által nem preferált , országokba.
Gazdasági válság még itt lebeg Európa felett, ha elkezdik kötelezni az uniós tagországokat x.ezer bevándorló befogadására az is egy kisebb ha nem egy nagyobb gazdasági válsággal érhet fel.Olasz gazdaság épp csak tartja magát, görögök ugye ismert.
Mindenki arrók beszél hogy emberségől kötelessége befogadni a bevándorlókat de azt nem mondják meg hogy miként tartod el őket.
Amiket meg kell oldani befogadó országnak:
1. elhelyezés ,nem fognak végtelenségig táborokban békésen meglenni
2. élelmezés, természetesen ez sem megy ingyen , adományokból örökre
3. Befogadó ország nyelvének megtanítása\tanítás sokan olyan társadalmi körülmények között élt hogy sem szakma,sem nyelv tanulására nem volt lehetősége
4. Munka, na ez érdekrs lesz
5.orvosi ellátás
Ezek mind súlyos miliárdok, egy gazdaságilag széteső ország nem fog ezekkel bírni.
V5 Smaragd Tanács
V6 A Galaxis Őrzői
V3 Kings of Dawn
V2 Martalócok
Pontszám: 8
fórumozóDoomlord116090Férfi
Végzetúr tehetség
191 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
25. hozzászólás - 2015.09.08. 12:17:40 (Válasz Miklós #16 hozzászólására.)
Idézet: Miklós - 2015.09.07. 18:08:25
Ofsboy: a nyitó cikkben már írtam, én hogy válogatnék. Először egy tábor, ahol valamennyi időt el kell tölteni a bevándorlónak, és megnézik, hogy alkalmas-e arra, hogy az EU-ban maradjon vagy sem (nyelvtanulási készség, szakma, szorgalom). Azt, hogy az országban belépő migránsokat először regisztrálni stb. kell, e célból egy táborba kell menniük, ahová elszállítják őket, én ezt még nem érzem holocaust látszatnak. Mint ahogy azt sem éreztem annak, amikor az USÁba utazva zoknira vetkőztettek és úgy motoztak. Ez a törvény, ha oda akarok menni, ezt be kell tartani.

Nekem az egész menekült témával 3 bajom van. Az egyik a gazdasági, talán a kisebb gond: szerencsés esetben beilleszkednek, dolgoznak stb és kitermelik az eltartásuk költségeit. A nagyobbik gond viszont a biztonságérzet. Szept. 11. után iszonyúan megszigorodtak az ellenőrzések, és még így is történtek bombatámadások itt, Európában is. Most pedig hipp-hopp, útlevél és egyéb okmányok nélkül, ujjlenyomat vétel meg minden nélkül mehet a százezres horda át Európán. Nem tudom miért felejtette el az EU az elmúlt évek szigorú biztonságpolitikáját, de ennek nem lesz jó vége, nem tudják ki jött be, és hol van. A harmadik dolog, a más vallást tisztelem, de azt nem, ha valaki a nőket alsóbbrendű lényeknek tartja. Csak és kizárólag olyat engednék be az EU-ba, aki elismeri, elfogadja, és betartja, hogy minden ember egyenlő, a nők nem állatok vagy rabszolgák.

Idézet: Doomlord108926 - 2015.09.07. 17:44:47
Putyin meg szellőztette az Iszlám Állam pénzügyi bevételeit és hogy miféle iszlám harcosokból állnak.
Pénz bizony az EU,Amerika,Izrael.
Katonák pedig zsoldosok,akik közel sem iszlám vallásúak.

Az USA alapvetően a szír felkelőket pénzeli, az iszlám állam inkább az öbölmenti gazdag olajállamoktól kapja a pénzét. Szíria mindig is szálka volt az USA és Izrael szemében, annak ellenére, hogy (az amúgy diktatórikus) vezetés jóval felvilágosultabb volt, mint a környező országok. Szíria nagy támogatói Irán és Oroszország, szóval ott effektive egy mini-világháború zajlik. Mindenki lő mindenkire, én is elmenekültem volna.Putyin egy szóval se mondta,hogy ők nem szállítanak fegyvert Szíriába.Sőt el is ismeri.Erre van egy kóta,amit állítása szerint Oroszország be tart.
A környező gazdag arab államok mit nyernének azzal,hogy az egész világ ellenük fordulna?
Semmit.Talán az olajár felmegy,hát a gyakorlat nem ezt mutatja.Az,hogy külföldi pénzek rajtuk keresztül érkezik Szíriába inkább valószínű.
Ami tény az a mini világháború,hisz ez a tőkések célja.
Szét lőtek pár államot mint írtam.Minden évben van új és újabb.
Mint írtam a következő Irán lesz.
Igazság az,hogy a TŐKÉSEKNEK nincs hazájuk.Ők tojnak arra,ha több millió ember meghal és nyomorban él.Sőt ez a céljuk.Ami mozgatja őket az a vagyon és hatalom,ennek elérésére pedig az eszközökben nem válogatnak.
Szerintem ez az egész cirkusz a 3.WW előjátéka.A főld túl van népesedve a háború elkerűlhetettlen.Meg oldhatnák vegyi fegyverrel,de az nem hozna nekik annyit a konyhára,mint a háború.
A kapitalizmus csak úgy tud működni,ha folyamatosan nő.Ezt egy határig lehet csak így,de ha mindezt megspékelik háborúkkal,már mindjárt van mit újra építeni,tehát pörög a mókuskerék.
A világ minden országa,városa már úszik az adóságban.Így maguk tudják írányítani,hisz az adósság miatt bele szolhatnak az országok ügyeibe is.Korupcio meg hát adott és létezik.
Kérdés,hogy a fenében tudott így el adosodni az egész világ?
Honnan volt a tőkéseknek ennyi pénze,hogy az egész világ a csatlosuká vált?
A kulcs a monetáris pénzrendszer.
Lord Domi
S1
Pontszám: 8.38
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3579 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
26. hozzászólás - 2015.09.08. 13:32:48
Biborhold: jó a posztod, tökéletesen összefoglalja a problémákat. Sajnos, a sajtó nagyon sokat ront a helyzeten, a tények elferdítésével. A legtöbbek által olvasott index több újságírója is pl. igencsak elfogultan, szélsőséges liberalizmussal közelíti meg a problémát, ld. a magát sínek közé vető, őrjöngő idióta mártírként való ábrázolásával és hasonló cikkekkel. De a sajtót is emberek írják, nekik is van véleményük; csakhogy a sorok közt kevesen tudnak olvasni.

Quellon: nagyjából lehet tudni, mi az a 2 oka az ISIS térnyerésének, és annak, hogy egyetlen katonailag fejlett hatalom sem akarja / tudni megállítani. Az egyik, hogy a háborúhoz, mint tudjuk 3 dolog kell: pénz, pénz és pénz. Azok a fejlett demokráciák, akiket érdekelne, hogy ez a terrorszervezet ne folytassa tevékenységét (nyugat-európa, USA) már most is a végtelenségig el vannak adósodva. Az USA államadóssága IRAKnak köszönhetően 10%-kal nőtt. Ezt még egyszer nem engedhetik meg maguknak. A másik probléma, amit már írtam, hogy az Irán és Oroszország által támogatott Asszad harcol az USA és Izrael által támogatott felkelőkkel, az ISISt sokáig csak egy idegesítő rablóbandának tartották, akit majd megoldanak, ha ez a konfliktus lezárult. De nem oldódik meg, mert mindkét oldal egyre többet pumpál bele, az ISIS meg röhög a markába.

Dnamax: igen, az orvosi ellátás számomra is sarkalatos pont. A magyar orvosok többsége már elhúzott Németországba dolgozni. Édesapám miatt elég sokat járok mostanában kórházba, látom milyen állapotok vannak. Az egyik mentős mesélte, hogy X sürgősségi osztályon 20 óra az átlag várakozási idő a betegeknek. Adjunk kaját a bevándorlóknak, abból van bőven, de orvost NE, mert az nincs. Vagy küldjék vissza a németek a magyar orvosokat vagy lássák el a menekülteket a saját orvosaik, elvileg azok is jöttek.
Pontszám: 8.85
kedvencBíborholdFérfi
Végzetúr mester
476 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
27. hozzászólás - 2015.09.08. 15:15:33
Viselkedés:
https://www.youtube.com/watch?v=mcbAYota5I0

Magyar médiában ezt nemigen láttam.
A hozzászólást Bíborhold módosította 2015.09.08. 15:18:38-kor
Pontszám: 9.15
kedvencOffsboyFérfi
Végzetúr mester
4654 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
28. hozzászólás - 2015.09.15. 16:40:36
Felépült a kerítés. Ki mit gondol, lesz lázadás, fizikai ütközet a jelenleg két oldalán állók között?

De ez az interjú odabaszott, remélem azért ennél több van a kormány zsebében, mint amit itt tolmácsoltak felénk. Ilyen felkészültséggel, könyörgöm mondta volna inkább hogy nem ér rá interjút adni.
http://24.hu/belfold/2015/09/15/kovacs-zoltan-mostantol-nem-erdemes-szorakozni/
Mini event menetrend - https://goo.gl/0W5E6l
Pontszám: 9.02
kedvelt tagDoomlord108926Férfi
Végzetúr tanonc
15 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
29. hozzászólás - 2015.09.15. 17:54:01
Van egy két orvos ismerősöm,barátom.
Hát az egészségügy nem a Szíreken csúszik el.

Meséltek pár dolgot.Ott a korupcio adósítja el a kórházak nagy részét.Ez a folyamat a rendszerváltás óta megy és ennek 2 oka van.Az első,hogy pár ember megtömje a zsebét.A másik,hogy privatizálni akarják az egész egészségügyet.
Pl. gondolok itt azon szerződésekre,amiben olyan áron bérelnek több milliós 10 milliós értékű berendezéseket,amiket a bérleti díjból a kórház 1-2 év alatt kifizet.
Privatizálás meg amerikai mintára.Hogy ez jó lesz e nekünk?Erre mindenki tudja a választ.Gazdagok kapnának ellátást,szegényember meg megdögölhet a küszöbön,a kutyát nem érdekelné.

Ami a sürgősségit illeti.
3 komoly gond van.

1.Szírekkel bizony nekik kell foglalkozni és bizony a jelentős részük se Angolul,se Németül nem beszél.Ez bizony megnyújtja a várakozási időt,hisz a kórházak arab tolmáccsal nem rendelkeznek és a rendőrök se hoznak magukkal az esetek 95%ban.Tehát marad a metakomunikáció és a Google fordítró,ami vagy jól fordít vagy nem.
2.Magyar emberek bizonyos % rá jött arra,hogy a sürgősségin el látják őket.Teljesen mindegy milyen gondja van.A náthától kezdve a torokgyúladásig,lábgombáig mindenféle csipicsupi problémával oda mennek.Ezzel szintén hosszabítják a várakozási időt,hisz ezt a háziorvos is meg tudná csinálni.
3.Olyan káosz van bizonyos kórházak ezen osztályán,hogy azt max 1 évig bírják az orvosok,majd keresnek más osztályt.Azaz cserélődnek az orvosok és általában ide rezidenseket találnak csak.
Barátaim azt mondták,hogy minden tiszteletük azon orvosoknak,akik ott 5 évnél többet ki bírnak.
---
Pontszám: 8.33
kedvencBpetya75Férfi
Végzetúr mester
2303 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
30. hozzászólás - 2015.09.15. 22:12:45 (Válasz Offsboy #28 hozzászólására.)
Szerintem lesz harc, és nagyon remélem, hogy halálos áldozat nélkül, de visszaverik őket. Nem megengedhető, hogy ezek az állítólagos háborús menekültek diktáljanak.
Pontszám: 9.27
kedvencBartosgabiFérfi
Végzetúr tehetség
124 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
31. hozzászólás - 2015.09.16. 21:41:06
Ezek nem menekültek, ezek azért jöttek (vagy küldik őket ),hogy lángba borítsák Európát. Itt gyerekeket dobáltak át a kerítésen, vagy használják őket pajzsként.
Németországban már lőni is kellett a rendőröknek, és az ottani táborokban egyedül maradt nőket és gyermekeket erőszakolnak meg!
Katasztrófa!
Merkel akár 20 évre is beültetheti őket az iskolapadba, sosem lesz belőlük európai polgár.
V5-Yar Afzal
V1-Yar Afzal
Pontszám: 9.10
népszerűMortal55Férfi
Végzetúr mester
1509 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
32. hozzászólás - 2015.10.28. 20:03:32
Akkora lett itt mostanába a csend, mintha lecsengett volna a migrációs válság, pedig közel sem, csak épp nem a mi portánk lángol, hanem a szomszédé. De látom, ez szóra sem érdemes.
V2: Mortal5 (kómában)
V6: Mortal (kísérleti jelleggel üzemel)
Van hogy fáj az igazság, így megértem ha lepontozol miatta.
Ne próbálj meg meggyőzni, csak azt hiszem el, amit én magam hazudok.
Pontszám: 9.62
kedvencBpetya75Férfi
Végzetúr mester
2303 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
33. hozzászólás - 2015.10.29. 08:01:36 (Válasz Mortal55 #32 hozzászólására.)
Ez még csak bemelegítés az igazi invázió előtt. De arra mindenképpen jó, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy idealista elképzelésekre krízis helyzetben nem lehet alapozni.

A szomszéd portája meg nem ég szerintem, csak szép csendben rájönnek az érintettek, hogy a mocsoknáciorbán módszerénél nem tudnak jobbat. Sajnos viktornak nagyon jókor jött ez az egész.
Pontszám: 9.10
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3579 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
34. hozzászólás - 2015.10.29. 11:06:58
Igen, bármennyire is oltogatják - vagyis már csak oltogatták - külföldről Orbánt a menekültügyi politikája miatt, ebben teljesen igaza volt (ettől persze a rendszere még ugyanannyira korrupt marad).

A hibák ugyanazok, mint mindig. Az általánosítás, és a büszkeség (más szóval, a butaság). Merkel egy óriási hibát követett el, amikor kinyitotta a kaput, és azt mondta, gyertek, szívesen látunk akárhány embert, és most a büszkesége nem engedi, hogy elsimerje a hibáját. A saját politikai karrierje fontosabb számára, mint az országa és Európa jövője - holott, a karrierjének már így is, úgy is annyi, a büszkeségén kívül más nem fog megmaradni. Az általánosítás pedig a buta emberek gondolkodásának egy alappillére. "Az Orbán rendszer korrupt, rengeteg hibát követett el, tehát semmiben sem lehet igaza." "Európának, és különösen, Németországnak, mindenkit be kell fogadnia, ez erkölcsi kötelessége, mert ha nem így van, a világ rosszat fog gondolni róla." "Putyin rossz ember, tehát azzal, hogy bement Szíriába helyreállítani a törvényes rendet, megint ártani fog." "Amerika a szabadság védelmezője, és a világ jobb lesz attól, hogy arab országok kormányát döntötte meg."

Ezek általánosítások. A faji megkülönböztetés tényleg elítélendő, de ez még nem jelenti azt, hogy Európának kötelessége befogadni egy sokmilliós arab hordát. És igen, Putyin Oroszország érdekeit védi, és lövi a szegény (ugyanúgy a törvényes rend ellen fegyverrel felkelő) lázadókat is, de ha ennek eredményeképp véget ár a háború, és a szírek végre hazamehetnek, az jó lesz. És az USA - bár tényleg rengeteg jót tett a világért, és a világ "rendőreként" sokat segített - a részükről most mégis pofátlanság, hogy a káoszt ők robbantották ki a közel-keleten, és ők nagyon nem szívesen látják az arabokat, mégis, most azért kritizálnak, hogy mi miért nem fogadjuk be őket.

Hogy mi lesz a jövőben? Egyre kevesebb menekültek fog Európa befogadni, ha már mindenhol lesz kerítés, és a bejutás nagyon nehéz lesz, a mostani szám töredéke fogja megkockáztatni a sokezer kilométeres utat. A probléma ottmarad a közel-keleten, az gazdag eurőpai országok majd megnyugtatják a lelkiismeretüket azzal, hogy tömik pénzzel törökországot meg a többi olyan országot, ahol sok menekült van, és közben bombázgatják Szíriát. Akik itt vannak, azoknak egy részét vissza fogják toloncolni, de sokan itt fognak maradni. Egy kis százalékuk beilleszkedik, de sokan nem lesznek képesek munkát találni, Németországban nőni fog a bűnözés, a szegénység, és attól tartok, a merkeli politika hosszú távon pont azt termelheti ki újra, amitől a leginkább irtózik, a szélsőjobboldal megerősödését
Pontszám: 8.86
népszerűAlendaarFérfi
Végzetúr mester
1999 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
35. hozzászólás - 2015.10.29. 11:49:50
Az arab országokban nem volt ekkora gond, amíg a gyökér amerikaiak nem erőltették oda a demokráciájukat!
Arányaiban ekkora csőcseléket így nem lehet kordában tartani, kellett nekik egy erős kezű vezető!
Diktatúra vagy nem, de MŰKÖDÖTT!!!

http://euromaydan.in/wp-content/uploads/2014/01/26/Be7pENYIMAACnVU.jpg
A hozzászólást Alendaar módosította 2015.10.29. 11:53:10-kor
V3 Thalia - ex-Vihar Lovag, Illuminati Lovagjai
V1 Alendaar - ex-Gaia, Azúr Légió
Nyugodtan pontozz le, ballisztikus ívben tojok rá!
Pontszám: 8.27
fórumozóDoomlord116090Férfi
Végzetúr tehetség
191 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
36. hozzászólás - 2015.10.29. 13:00:16
Ehez a témához egy linket adnék.
Ez a felvétel jól elmagyarázza mi megy a világpolitikában.
Nem egész 22 perc,de jól elmagyarázza mi folyik itt.
Gyakorlatilag kétlem,hogy sokáig lesz fent a youThubon.

https://www.youtube.com/watch?v=_vNl3FMtmsQ

A migránsok ez alapján 2 okból jönnek az EUba.
-Hiányszakmák feltöltése "Agyszívás"
-Élő szövet az új EU seregbe.Ők kellőkép utálják az Oroszokat.
Lord Domi
S1
Pontszám: 8.19
kedvencBpetya75Férfi
Végzetúr mester
2303 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
37. hozzászólás - 2015.11.04. 11:56:29 (Válasz Miklós #34 hozzászólására.)
Logikus okfejtés. Csak azt nem tudom, hogy Merkelék ezt miért nem látják? Vagy mit tudnak, amit mi nem?
Pontszám: 8.80
népszerűAlendaarFérfi
Végzetúr mester
1999 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
38. hozzászólás - 2015.11.04. 12:26:29 (Válasz Bpetya75 #37 hozzászólására.)
Túl nagy a (kenő)pénzhalom a szemük előtt!
V3 Thalia - ex-Vihar Lovag, Illuminati Lovagjai
V1 Alendaar - ex-Gaia, Azúr Légió
Nyugodtan pontozz le, ballisztikus ívben tojok rá!
Pontszám: 8.28
kedvencBpetya75Férfi
Végzetúr mester
2303 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
39. hozzászólás - 2015.11.04. 13:31:16 (Válasz Alendaar #38 hozzászólására.)
Úgy gondolod, hogy a jenkik fizetnek nekik a töketlenkedésért? Nem vagyok épp beoltva konteó ellen, de az ilyesmi nekem túlzásnak tűnik. Szerintem az usákok ennyire direkt módon nincsen benne. Persze épp elég a "demokrácia export"-juk áldásos hatása is...
Pontszám: 8.80
népszerűAlendaarFérfi
Végzetúr mester
1999 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
40. hozzászólás - 2015.11.04. 13:52:23 (Válasz Bpetya75 #39 hozzászólására.)
Az EU-t egyre inkább bürokratikus hülyék, realitásérzéktől mentes, (usa, izr)seggnyalók és ultraliberális barmok vezetik.
Amíg az ő burokban élt életüket nem veszélyeztetik a migránsok, addig sz@rnak a népre - akinek elvileg az érdekeit képviselniük kellene!
V3 Thalia - ex-Vihar Lovag, Illuminati Lovagjai
V1 Alendaar - ex-Gaia, Azúr Légió
Nyugodtan pontozz le, ballisztikus ívben tojok rá!
Pontszám: 8.71
Oldal: 123
Dobókocka - a sokoldalú kiegészítőRésföld - a HKK legújabb kiegészítője