Re: Görög válság, görög államcsőd
21. hozzászólás - 2010.06.07. 13:00:34
21. hozzászólás - 2010.06.07. 13:00:34
Azt mondják, az okosságokat mondó politikusaink vagy shortoltak, vagy csak szimplán hülyék. Az eddigiek alapján én azt mondom, csak szimplán hülyék. De ez már a választások előtti kijelentéseikből is látszott... Nem tudom, mennyire nyugtatja meg ez a devizahiteleseket, meg az importőröket, meg azokat, akiknek részvényei vannak, meg összességében, mindenkit, de a helyzet az, hogy fundemanetális alapokat nélkülöző kijelentésekkel legfeljebb "megrángatni" lehet a pénzpiacot, de hosszútávú változást ez nem fog okozni. Ha tényleg csőd lesz, az nem azért lesz, amit mondanak, hanem amit tesznek (értsd fenntartják az "elefánt a porcelánboltban" üzemmódot). Jó esély van tehát, hogy a piac hamarosan megnyugszik és aki bevásárol most részvényekből az igen jól jár. Mondjuk én akkor hinném el, hogy a Fidesz képes a saját hibáit korrigálni és a helyes útra térni, ha lemondatná a felelősöket (az, hogy több százmilliárdos kárt okoztak az országnak, elég indok lenne). Amíg ez nem történik meg, nincs garancia, hogy a makacsságuk nem okoz még több galibát.
Pontszám: 7.08