Felhasználónév: Jelszó:
Oldal: 1
Szerző
Topic neve: Játék Határok Nélkül
kedvelt tagDozerNő
Végzetúr mester
1276 hozzászólás
Profil megtekintése
Játék Határok Nélkül
1. hozzászólás - 2018.07.28. 21:25:52
Sziasztok

Régóta érlelődik már bennem egy ötlet, szeretném megosztani veletek és a játékvezetőkkel is. Az ötlet oka, hogy a szövetségekben a csapatjáték és a játékosok közötti interakció már-már elérte a nullát... Felépítettük az összes épületet, legyőztük az epikusok zömét (már ugyanazok a kincsek jönnek ki tudja mióta) a lélekkút növelés már csak hobbi ha épp hajlandóak vagyunk szivatni magunkat a szövetségi küldetéseknél ugye, átokpiramis, kémkedés, pusztítás citadellája szövetségi gombok már csak halvány emlékek sokaknak... Szövetségi bajnokság PP szórásra tökéletes, viszont nem egy olyan fejlesztés, ami alapjaiban megváltoztatná azt a hanyatló tendenciát ami zajlik már egy ideje ebben a játékban.

Szükség lenne egy "reboot" fejlesztésre ami újra előtérbe helyezné a csapatjátékot ami ennek a játéknak az egyik legnagyobb erőssége volt a korai években. (Talán LanMaffia, Offsboy és a többi hozzám hasonló öreg emlékszik még erre az időkre)
Egy olyan event-re gondoltam első körben ami egy szövetségek közötti versengésen alapulna, díjazná az egyéni aktivitást épp úgy mint a csapatjátékot. Lenne értelme újra a lélekkútnak, az epikusütésnek és talán még a szövetségi háború opciónak is. Találtam is egy nevet ennek az eventnek... Kihívás tornya volt, s egy nap amikor leültem a gép elé és megláttam Milkóstól hogy jön egy új event "A kihívás tornya", nevettem egy jót, hogy bazzz ez megcsinálta De sajnos megint nem...

Aztán eszembe jutott, hogy volt régen egy televíziós játék, ahol különböző országok csapatai vetélkedtek egymással, különböző ügyességi feladatok közepette. Ez volt a Játék Határok Nélkül... Az idősebb generáció (25 és fölötte ) biztosan emlékszik még rá, szenzációs műsor volt, sokaknál együtt ült a család a TV előtt és szurkolt Magyarországnak.
Egy ehhez hasonló (Világok közötti!) szövetségi versengésre gondoltam ami 30 napig tartana, aztán kezdődne előlről. Lenne minden hónapban 10 feladat (vagy akár több) és amelyik szövetség a legjobb eredményt éri el összesítésben az kapna +1 szintet egy szövetségi épületnél, ami a csapat összes tagjának adna valami kisebb (de halmozható!) bónuszt.

Hogy mik lennének a feladatok? Milyen jutalom járna? Hogyan futna le a verseny? Nos ezt a topicot azért hoztam létre, hogy összeírjam az ötleteimet és hátha csatlakoznak hozzám játékostársak, akik hajlandóak komolyabban foglalkozni ezzel. Ha esetleg Miklósék is benéznének néha ide az még jobb lenne.

Folytatás következik amikor legközelebb ráérek.
A hozzászólást Dozer módosította 2018.07.28. 21:28:08-kor
V3-Alíz
Pontszám: 7.56
kedvelt tagDozerNő
Végzetúr mester
1276 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék Határok Nélkül
2. hozzászólás - 2018.07.29. 09:00:58
Egy szösszenet így reggelre a témához.
Egy verseny akkor igazán sikeres, akkor tudja felkelteni az érdeklődést (és fenn is tartani!) ha komoly a jutalom. Ha megnézzük a nagy versenyeket a világban, (Olimpia, Labdarúgó VB/EB, Tennis kupák...stb) azért sikeresek, mert a nagy díjazás odavonzza a legjobbakat is és teljes erőbedobásra készteti ezáltal pedig növeli a nézettséget is...

A jelenlegi kihívás tornyával is az volt a baj, hogy az újdonság varázsa kitartott kb 2-3 napig, mert hiba volt az információ közlésben. (Lett is belőle elégedetlenség többeknél a jutalmazásnál ugye)
pl. LanMaffia az utolsó napon vágott bele ha jól láttam az írásait, én az utolsó 2 nap már nem is foglalkoztam vele egyáltalán. (mivel nagyjából ugyan azt az eredményt értük el, látható hogy ez sem az igazi így)

Tehát most épp azon gondolkodom, hogy milyen jutalmazás lenne a megfelelő, ami nem rombolja szét az erőviszonyokat, nem ad komoly tápot a nyertes szövetségnek de ugyanakkor felkelti az érdeklődést az esemény iránt.

Ha eszembe jut valami, majd szólok
V3-Alíz
Pontszám: 5.93
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3635 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék Határok Nélkül
3. hozzászólás - 2018.07.30. 11:37:09
Mi nyitottak vagyunk mindenre, viszont a szövetségi verseny, és a masszív jutalmazás könnyen ellentmondást eredményezhet. Ha megnézed, már a szövetségi bajnokságban is ádáz viták voltak, olyan dolgokon, hogy az egyik szövetségben csak 3 tag volt, a másikban 10, kinek van előnye ilyenkor, kinek van hátránya stb. Aki nem tud top szövetségben lenni, annak könnyen egy kudarcélményt jelenthet egy olyan új esemény, ami csak a legnagyobb szövetségeket részesíti előnyben.
Pontszám: 8.87
kedvelt tagDozerNő
Végzetúr mester
1276 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék Határok Nélkül
4. hozzászólás - 2018.07.30. 19:44:16 (Válasz Miklós #3 hozzászólására.)
Először is definiáljuk a TOP szövetség foglamát. TOP szövetség az a csapat, ahol magas szintű, erős játékosok vannak akik zömében ismerik a játékot töviről-hegyire. (Ez persze korántsem jelenti azt, hogy ők a legaktívabb szövetség is)
Egy olyan eseményt kellene létrehozni, ami a szövetség ÖSSZ aktivitását jutalmazná. Ebben természetesen benne van az, hogy ha egy csapat 20 főből áll, az jobb eredményt fog elérni mint az ahol 5-en vannak. (már ha aktívabbak ugye) Ennek sajnos így kell lennie, másképp bele sem érdemes kezdenünk... Egyébként ez elindítana egy folyamatot is, ami a kisebb szövetségek egyesülését vonná maga után, amit én pl. hasznosnak tartok.
Egy 20 főből álló (alacsony TSZ-en lévő) csapat is megtudna fogni minket vagy az Azúr Légiót is, mert vannak azért szép számban inaktív karakterek mindkét csapatban...

Tehát az aktivitást és a csapatjátékot szeretném kiemelni, ezen kellene dolgoznunk.
Olyan feladatokat kellene kitalálnunk amik mindenki számára teljesíthetőek szinttől függetlenül (vagy szinttől függő szorzót kap a feladat) a szövetség tagjai pedig tudnák támogatni egymást. Egyébként erre van egy kezdetleges példa Kihívás tornyában.
V3-Alíz
Pontszám: 8.20
Oldal: 1
Dobókocka - a sokoldalú kiegészítőRésföld - a HKK legújabb kiegészítője