Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Vulfynn

Oldal: 123
Dátum: 2008.12.03. 18:00:15
Raymond E. Feist Résháború sorozatában hogy hívják a Varázsló-szigeten élő varázslót?

Szürke Macros
Fehér Macros
Fekete Macros*
Vörös Macros

Oda vagyok a fantasy irodalomért, de még én sem olvastam mindent (se nem próbáltam minden rpg-t, pl a magus-t vagy Shadowrun-t sem), nemhogy az "ifju" végzeturak. Én csak annyit tudtam eddig róla, hogy Macrosnak hívják, és ez a kérdés lehetőségei alapján vörösre tippeltem.

----szerkesztve----

Melyik csapat nyerte meg a Superbowl-t 2007-ben?

New York Giants
Indianapolis Colts
New England Patriots
Dallas Cowboys

Hmm.... ennyi, plusz nekem speciális volt "kicsit".
Dátum: 2008.12.01. 14:54:23
Idézet: Lanmandragoran - 2008.12.01. 14:31:42
Régen tanultam fizikát, de emlékeim szerint, a földet érés időpontja csak a test tömegétől függ, mivel F=m*g, tehát mivel g ugyanakkora, és a két test tömege megegyezik, a két anyagra ható gravitációs erő ugyanakkora lesz, tehát ha ugyanakkora erővel dobjuk fel őket, ugyanakkora magasságból zuhannak vissza, tehát ugyanakkor érnek földet.

Nem a test alakjától függ egész véletlenül?
Dátum: 2008.12.01. 10:01:09
Hogy hívják Szilvási Lajos: Egymás szemében című könyvében a két főszereplőt?

Tamara és Attila
Edina és Péter
Dóra és Bálint
Jancsi és Juliska

Tudom, hogy a kérdések lényege, hogy ne csak ülve szedegessük a LE-ket... de erre például honnan kellene tudnom a választ?

Hozzáteszem, hogy (Daamokh profilomból is kiderül) könyves vagyok, mégis ez már kicsit sok nekem.
Dátum: 2008.11.30. 20:57:02
Idézet: Trockij - 2008.11.30. 20:46:51

No mind1, megint én leszek a h*lye úgyis

Dehogy, legalábbis szerintem nem mondasz hülyeségeket.

---------------------------------------------------

Egyébként mi a helyzet a focis javaslatommal? Rengeteg kérdés van, hogy "ki melyik évben igazolt le, hol", meg hogy "ki melyik csapatban játszott melyik bajnokságon".
Dátum: 2008.11.30. 15:45:19
Mikor bukott el Konstantinápoly?

1846
1204
1197
1099

Konstantinápoly háromszor esett el: 1204-ben Enrico Dandolo keresztesei foglalták el, 1261-ben VIII. Mihály niceai császár, és 1453-ban II. Mohamed ottomán szultán. Akkor legalább tanuljatok fogalmazni: "Mikor esett el Konstantinápoly az alábbi dátumok közül?" minimum...

Milyen másodlsgodgomb található a NULLA billentyűn?

No comment...

Milyen színű a narancs ?

Sárga
Lila
Kék
Fekete

A sárga és a narancs(sárga) két különböző szín...
Dátum: 2008.11.29. 00:19:47
Gallia utolsó 'magister miltius'-a, a frankok "A rómaiak királya"-ként emlegették.

Flavius Orestes
Flavius Afranius Syagrius
Flavius Aëtius
Romulus Augustus

A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
Kérdésedre az értékelők szerint csak egy speciális érdeklődésű réteg tudhatja a választ.

Ebből kifolyólag kérném az összes focival kapcsolatos kérdést kitörölni, mert fogalmam sincs a témáról.

Köszönöm.
Dátum: 2008.11.26. 14:17:32
Egy kvízkérdést, és első két lehetséges megfejtését mutatnám be (a másik kettő válasz nem lényeg):

Melyik prímszám az alábbiak közül?

a) 1
b) 2
...

A helyes megfejtés kettő, sajna bizony az 1 is prímszám (1-gyel és önmagával is osztható)
Dátum: 2008.11.12. 18:40:04
Google többet segít ha szintén a városneveket egyenként, és melléjük a 'második bizánc' kulcsszót írjuk.

Második lehetőségként javaslom Wikit, egyenként van idő rákeresni mindegyik városra, 1-1 perc alatt megláthatóak a városok, mivel linkeltek, mégha nem is tartozik hozzájük írás. A Misztra beírása után megjelent két infolink, s a Peloponézoszban írja (csak indításként, maga a M.B. nincs ott): "A bizánciak a félsziget déli részét tudták megtartani és ezeket a területeket a Spárta közelében lévő megerődített városból, Müsztraszból kormányozták." De van más is, most nem idézek mindent. Ugyebár magyarban görögböl ü az magyarban gyakran i, történelem és geometria óra, 5-ik osztály (igaz, azelőtt 6-7 osztály volt, de a kölykök már elég durva dolgokat tanulnak ötödikben matekból). Ebből jön: vagy Tesszalonika, vagy Misztra.

És a 15.század bizony nem a Szovjetunió.
Dátum: 2008.11.12. 16:18:45
Egy kérdés:

A 15. században melyik városra ragadt a "Második Bizánc" név?

Drinápoly
Limasszol
Trebizond
Misztra

Kérem legközelebb ha olyan kérdés van, ami nem tetszik, de mégsem vagytok benne biztosak, hogy nincs a felsoroltak között a helyes válasz, ne a "rossz" gombot, hanem az "azonnal töröld"-et nyomjátok, mert bizony erre a kérdésre Misztra volt a helyes válasz, nem Velence vagy Genova. S nem felesleges lexikai tudás, ha mégsem megy, keress rá, van 5 teljes perced kutakodni.

Előre is köszönöm.
Dátum: 2008.11.10. 23:21:39
Tébolyda:

Mennyi 5x3+12/3?

21
35
19(<---)
25

Ez egy alapkérdés volt.
Dátum: 2008.11.10. 20:35:22
Tudtommal vadászat közben nem lehet megtámadni másokat, engem Naplopoka mégis sikeresen megtámadott a második vadászatom alatt épp az imént.

Én emlékszem rosszul?
Dátum: 2008.11.10. 20:31:54
Szeretnék gyors választ kapni, mert különben nem találom meg sem a kérdésemet, sem az esetleges válaszokat, ez egy elég nehezen kezelhető fórum.

Honnan tudom meg, hogy egy avatar kérelem el lett utasítva?
Dátum: 2008.11.09. 19:39:54
Kedvemcem, kérdésre a válasz egy újabb kérdés. Azon a szinten már alig volt majdnem mindig veszítettem, és a támadók több energiát szívtak ki belőlem, mint amennyi nekem volt.
Dátum: 2008.11.01. 13:15:34
Érdekes, én 2. szinten vagyok, mégis állandóan veszítek. Az is furcsa, hogy többszáz pontokat veszítek, pedig nincs is annyi.
Dátum: 2008.10.25. 14:37:16
Egy kérdés az egyik quízkérdéssel kapcsolatban: Mióta károg a bagoly?

A kérdés valahogy így hangzott: "Melyik madár károgását tekintették rossz előjelnek?"
A négy lehetséges válasz közűl háromra emlékszem, a 'helyes' megfejtés a bagoly volt: bagoly, varjú, holló, XXXX

A kérdés nem volt értékelhető.
Dátum: 2008.10.15. 23:25:40
Üdv!

Remélem megbocsátatok, ha már előttem feltették ugyanezt a kérdést jó néhány alkalommal, de első postom lévén remélhetőleg egyértelmű, hogy nem volt sok alkalmam végignézni mind a 22 oldalt válasz után (annak ellenére, hogy alapvetően nem sok, most mégsem volt kedvem hozzá).

A probléma nem tűnik nagynak, de engem úgymond kellemetlenül megszúrt... lehet, nem is ide való a kérdés? A lényeg: az egyik vadászatos kvízkérdésre tudomásom szerinti helyes megoldás nem volt a lehetséges válaszok listájában, ezért mást jelöltem be. Természetesen a válaszom helytelen volt, ám a jelentésnél kiderült, hogy a listában nem szereplő, de az általam tudott válasz lett volna a helyes. Mégha nem is fontos, történt már hasonló eset?
Oldal: 123