Raymond E. Feist Résháború sorozatában hogy hívják a Varázsló-szigeten élő varázslót?
Szürke Macros
Fehér Macros
Fekete Macros*
Vörös Macros
Oda vagyok a fantasy irodalomért, de még én sem olvastam mindent (se nem próbáltam minden rpg-t, pl a magus-t vagy Shadowrun-t sem), nemhogy az "ifju" végzeturak. Én csak annyit tudtam eddig róla, hogy Macrosnak hívják, és ez a kérdés lehetőségei alapján vörösre tippeltem.
----szerkesztve----
Melyik csapat nyerte meg a Superbowl-t 2007-ben?
New York Giants
Indianapolis Colts
New England Patriots
Dallas Cowboys
Hmm.... ennyi, plusz nekem speciális volt "kicsit".
Hozzászólások - Vulfynn
Dátum: 2008.12.03. 18:00:15
Dátum: 2008.12.01. 14:54:23
Idézet: Lanmandragoran - 2008.12.01. 14:31:42
Nem a test alakjától függ egész véletlenül?
Régen tanultam fizikát, de emlékeim szerint, a földet érés időpontja csak a test tömegétől függ, mivel F=m*g, tehát mivel g ugyanakkora, és a két test tömege megegyezik, a két anyagra ható gravitációs erő ugyanakkora lesz, tehát ha ugyanakkora erővel dobjuk fel őket, ugyanakkora magasságból zuhannak vissza, tehát ugyanakkor érnek földet.
Nem a test alakjától függ egész véletlenül?
Dátum: 2008.12.01. 10:01:09
Hogy hívják Szilvási Lajos: Egymás szemében című könyvében a két főszereplőt?
Tamara és Attila
Edina és Péter
Dóra és Bálint
Jancsi és Juliska
Tudom, hogy a kérdések lényege, hogy ne csak ülve szedegessük a LE-ket... de erre például honnan kellene tudnom a választ?
Hozzáteszem, hogy (Daamokh profilomból is kiderül) könyves vagyok, mégis ez már kicsit sok nekem.
Tamara és Attila
Edina és Péter
Dóra és Bálint
Jancsi és Juliska
Tudom, hogy a kérdések lényege, hogy ne csak ülve szedegessük a LE-ket... de erre például honnan kellene tudnom a választ?
Hozzáteszem, hogy (Daamokh profilomból is kiderül) könyves vagyok, mégis ez már kicsit sok nekem.
Dátum: 2008.11.30. 20:57:02
Idézet: Trockij - 2008.11.30. 20:46:51
No mind1, megint én leszek a h*lye úgyis
Dehogy, legalábbis szerintem nem mondasz hülyeségeket.
---------------------------------------------------
Egyébként mi a helyzet a focis javaslatommal? Rengeteg kérdés van, hogy "ki melyik évben igazolt le, hol", meg hogy "ki melyik csapatban játszott melyik bajnokságon".
No mind1, megint én leszek a h*lye úgyis

Dehogy, legalábbis szerintem nem mondasz hülyeségeket.
---------------------------------------------------
Egyébként mi a helyzet a focis javaslatommal? Rengeteg kérdés van, hogy "ki melyik évben igazolt le, hol", meg hogy "ki melyik csapatban játszott melyik bajnokságon".
Dátum: 2008.11.30. 15:45:19
Mikor bukott el Konstantinápoly?
1846
1204
1197
1099
Konstantinápoly háromszor esett el: 1204-ben Enrico Dandolo keresztesei foglalták el, 1261-ben VIII. Mihály niceai császár, és 1453-ban II. Mohamed ottomán szultán. Akkor legalább tanuljatok fogalmazni: "Mikor esett el Konstantinápoly az alábbi dátumok közül?" minimum...
Milyen másodlsgodgomb található a NULLA billentyűn?
No comment...
Milyen színű a narancs ?
Sárga
Lila
Kék
Fekete
A sárga és a narancs(sárga) két különböző szín...
1846
1204
1197
1099
Konstantinápoly háromszor esett el: 1204-ben Enrico Dandolo keresztesei foglalták el, 1261-ben VIII. Mihály niceai császár, és 1453-ban II. Mohamed ottomán szultán. Akkor legalább tanuljatok fogalmazni: "Mikor esett el Konstantinápoly az alábbi dátumok közül?" minimum...
Milyen másodlsgodgomb található a NULLA billentyűn?
No comment...
Milyen színű a narancs ?
Sárga
Lila
Kék
Fekete
A sárga és a narancs(sárga) két különböző szín...
Dátum: 2008.11.29. 00:19:47
Gallia utolsó 'magister miltius'-a, a frankok "A rómaiak királya"-ként emlegették.
Flavius Orestes
Flavius Afranius Syagrius
Flavius Aëtius
Romulus Augustus
A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
Kérdésedre az értékelők szerint csak egy speciális érdeklődésű réteg tudhatja a választ.
Ebből kifolyólag kérném az összes focival kapcsolatos kérdést kitörölni, mert fogalmam sincs a témáról.
Köszönöm.
Flavius Orestes
Flavius Afranius Syagrius
Flavius Aëtius
Romulus Augustus
A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
Kérdésedre az értékelők szerint csak egy speciális érdeklődésű réteg tudhatja a választ.
Ebből kifolyólag kérném az összes focival kapcsolatos kérdést kitörölni, mert fogalmam sincs a témáról.
Köszönöm.
Dátum: 2008.11.26. 14:17:32
Egy kvízkérdést, és első két lehetséges megfejtését mutatnám be (a másik kettő válasz nem lényeg):
Melyik prímszám az alábbiak közül?
a) 1
b) 2
...
A helyes megfejtés kettő, sajna bizony az 1 is prímszám (1-gyel és önmagával is osztható)
Melyik prímszám az alábbiak közül?
a) 1
b) 2
...
A helyes megfejtés kettő, sajna bizony az 1 is prímszám (1-gyel és önmagával is osztható)
Dátum: 2008.11.12. 18:40:04
Google többet segít ha szintén a városneveket egyenként, és melléjük a 'második bizánc' kulcsszót írjuk.
Második lehetőségként javaslom Wikit, egyenként van idő rákeresni mindegyik városra, 1-1 perc alatt megláthatóak a városok, mivel linkeltek, mégha nem is tartozik hozzájük írás. A Misztra beírása után megjelent két infolink, s a Peloponézoszban írja (csak indításként, maga a M.B. nincs ott): "A bizánciak a félsziget déli részét tudták megtartani és ezeket a területeket a Spárta közelében lévő megerődített városból, Müsztraszból kormányozták." De van más is, most nem idézek mindent. Ugyebár magyarban görögböl ü az magyarban gyakran i, történelem és geometria óra, 5-ik osztály (igaz, azelőtt 6-7 osztály volt, de a kölykök már elég durva dolgokat tanulnak ötödikben matekból). Ebből jön: vagy Tesszalonika, vagy Misztra.
És a 15.század bizony nem a Szovjetunió.
Második lehetőségként javaslom Wikit, egyenként van idő rákeresni mindegyik városra, 1-1 perc alatt megláthatóak a városok, mivel linkeltek, mégha nem is tartozik hozzájük írás. A Misztra beírása után megjelent két infolink, s a Peloponézoszban írja (csak indításként, maga a M.B. nincs ott): "A bizánciak a félsziget déli részét tudták megtartani és ezeket a területeket a Spárta közelében lévő megerődített városból, Müsztraszból kormányozták." De van más is, most nem idézek mindent. Ugyebár magyarban görögböl ü az magyarban gyakran i, történelem és geometria óra, 5-ik osztály (igaz, azelőtt 6-7 osztály volt, de a kölykök már elég durva dolgokat tanulnak ötödikben matekból). Ebből jön: vagy Tesszalonika, vagy Misztra.
És a 15.század bizony nem a Szovjetunió.
Dátum: 2008.11.12. 16:18:45
Egy kérdés:
A 15. században melyik városra ragadt a "Második Bizánc" név?
Drinápoly
Limasszol
Trebizond
Misztra
Kérem legközelebb ha olyan kérdés van, ami nem tetszik, de mégsem vagytok benne biztosak, hogy nincs a felsoroltak között a helyes válasz, ne a "rossz" gombot, hanem az "azonnal töröld"-et nyomjátok, mert bizony erre a kérdésre Misztra volt a helyes válasz, nem Velence vagy Genova. S nem felesleges lexikai tudás, ha mégsem megy, keress rá, van 5 teljes perced kutakodni.
Előre is köszönöm.
A 15. században melyik városra ragadt a "Második Bizánc" név?
Drinápoly
Limasszol
Trebizond
Misztra
Kérem legközelebb ha olyan kérdés van, ami nem tetszik, de mégsem vagytok benne biztosak, hogy nincs a felsoroltak között a helyes válasz, ne a "rossz" gombot, hanem az "azonnal töröld"-et nyomjátok, mert bizony erre a kérdésre Misztra volt a helyes válasz, nem Velence vagy Genova. S nem felesleges lexikai tudás, ha mégsem megy, keress rá, van 5 teljes perced kutakodni.
Előre is köszönöm.
Dátum: 2008.11.10. 23:21:39
Tébolyda:
Mennyi 5x3+12/3?
21
35
19(<---)
25
Ez egy alapkérdés volt.
Mennyi 5x3+12/3?
21
35
19(<---)
25
Ez egy alapkérdés volt.
Dátum: 2008.11.10. 20:35:22
Tudtommal vadászat közben nem lehet megtámadni másokat, engem Naplopoka mégis sikeresen megtámadott a második vadászatom alatt épp az imént.
Én emlékszem rosszul?
Én emlékszem rosszul?
Dátum: 2008.11.10. 20:31:54
Szeretnék gyors választ kapni, mert különben nem találom meg sem a kérdésemet, sem az esetleges válaszokat, ez egy elég nehezen kezelhető fórum.
Honnan tudom meg, hogy egy avatar kérelem el lett utasítva?
Honnan tudom meg, hogy egy avatar kérelem el lett utasítva?
Dátum: 2008.11.09. 19:39:54
Kedvemcem, kérdésre a válasz egy újabb kérdés. Azon a szinten már alig volt majdnem mindig veszítettem, és a támadók több energiát szívtak ki belőlem, mint amennyi nekem volt.
Dátum: 2008.11.01. 13:15:34
Érdekes, én 2. szinten vagyok, mégis állandóan veszítek. Az is furcsa, hogy többszáz pontokat veszítek, pedig nincs is annyi.
Dátum: 2008.10.25. 14:37:16
Egy kérdés az egyik quízkérdéssel kapcsolatban: Mióta károg a bagoly?
A kérdés valahogy így hangzott: "Melyik madár károgását tekintették rossz előjelnek?"
A négy lehetséges válasz közűl háromra emlékszem, a 'helyes' megfejtés a bagoly volt: bagoly, varjú, holló, XXXX
A kérdés nem volt értékelhető.
A kérdés valahogy így hangzott: "Melyik madár károgását tekintették rossz előjelnek?"
A négy lehetséges válasz közűl háromra emlékszem, a 'helyes' megfejtés a bagoly volt: bagoly, varjú, holló, XXXX
A kérdés nem volt értékelhető.
Dátum: 2008.10.15. 23:25:40
Üdv!
Remélem megbocsátatok, ha már előttem feltették ugyanezt a kérdést jó néhány alkalommal, de első postom lévén remélhetőleg egyértelmű, hogy nem volt sok alkalmam végignézni mind a 22 oldalt válasz után (annak ellenére, hogy alapvetően nem sok, most mégsem volt kedvem hozzá).
A probléma nem tűnik nagynak, de engem úgymond kellemetlenül megszúrt... lehet, nem is ide való a kérdés? A lényeg: az egyik vadászatos kvízkérdésre tudomásom szerinti helyes megoldás nem volt a lehetséges válaszok listájában, ezért mást jelöltem be. Természetesen a válaszom helytelen volt, ám a jelentésnél kiderült, hogy a listában nem szereplő, de az általam tudott válasz lett volna a helyes. Mégha nem is fontos, történt már hasonló eset?
Remélem megbocsátatok, ha már előttem feltették ugyanezt a kérdést jó néhány alkalommal, de első postom lévén remélhetőleg egyértelmű, hogy nem volt sok alkalmam végignézni mind a 22 oldalt válasz után (annak ellenére, hogy alapvetően nem sok, most mégsem volt kedvem hozzá).
A probléma nem tűnik nagynak, de engem úgymond kellemetlenül megszúrt... lehet, nem is ide való a kérdés? A lényeg: az egyik vadászatos kvízkérdésre tudomásom szerinti helyes megoldás nem volt a lehetséges válaszok listájában, ezért mást jelöltem be. Természetesen a válaszom helytelen volt, ám a jelentésnél kiderült, hogy a listában nem szereplő, de az általam tudott válasz lett volna a helyes. Mégha nem is fontos, történt már hasonló eset?