Dátum: 2009.01.23. 20:43:12
ÉN egyébként innen néztem
http://www.feltalaloink.hu/tudosok/szent-gyorgyialbert/html/sztgyoralbindex.htm
Dátum: 2009.01.23. 20:40:38

Tényleg, most olvastam fél sorral tovább, de nézd meg fél sorral feljebb is
1947 végén elhagyta az országot, és a Boston melletti Woods-Hole-ban etelpedett le, ahol 1947 és 1962 között az Egyesült Államok Izomkutató Tudományos Intézete tengerbiológiai laboratóriumának igazgatója, 1962 és 1971 között a Darthmouth-i Egyetem professzora volt. Kapcsolatait Magyarországgal mindig fenntartotta, az 1960-as évektôl rendszeresen hazalátogatott. 1986. október 22-én halt meg Woods Hall-ban.
Szerintem akkor is Hole, de mindegy

.
Dátum: 2009.01.23. 20:38:45
Az az igazság, hogy a nem egyértelmű azokra a kérdésekre érvényes szerintem, amikor két lehetséges válasz van. De tényleg nem vitatkozok. Azért rossz, mert még egy kérdés, és nem írhatok többet (és egy elég közel van a kieséshez), pedig nem szoktam olyan igazán "tré" kérdéseket írni, tehát nem azért lettek rosszak, hanem mert próbáltam jókat írni.
Dátum: 2009.01.23. 20:36:11
a páros után tehetsz egy vesszőt, de...
Dátum: 2009.01.23. 20:34:25
kfki: http://www.kfki.hu/chemonet/hun/mvm/arc/szentgy.html (Woods Hole)
Dátum: 2009.01.23. 20:31:14
Azt nem. De azt igen, hogy ne mondd, hogy rossz kérdés, mert rosszat írtam. És ez még mindig nem azt jelenti, hogy kifogásolom, hogy rossz értékelést adtál. Csak nincs abban igazad, hogy rossz választ adtam meg

.
Dátum: 2009.01.23. 20:15:04
Idézet: Craslorg - 2009.01.23. 16:08:20 Szent-Györgyi Albertnél fontosabb info, hogy mit tett életében. Az, hogy mikor és hol halt meg, érdektelen lexikális, bár legalább nem 2 éves eltérésekkel írtál dátumokat. A rossz válasz szerintem annak szól, hogy "Szent-Györgyi Albert jelenleg Princeton-ban él és tanít". Elképzelhető, ha e nélkül teszed fel, még el is fogadják.
Update:
- ha más hülye kérdést tesz, az nem azt jelenti, hogy neked is azt kell, hanem hogy jelezd a kvíz 2 topicban és törlésre kerül
- a kérdések 99.99 %-a meglelhető a google segítségével, ez nem jelenti azt, hogy minden kérdés jó
- ezt elhiszem
Szerintem ez egyáltalán nem hülye kérdés, de sokszor van olyan, hogy azért ítélsz rossznak egy kérdést, mert hülyeség. Tudod, a valakinek az ükanyjának milyen színű volt a bugyijának a szegélye. Vagy az olyat, aminek nem éri meg utánanézni. A google-t azért írtam be, mert annyira nem nehéz, hogy egyáltalán ne vedd a fáradságot, hogy megkeresd, de annyira nem is primitív, mint a "menyi 1+1???" és bejelölve a rossz válasz.
Még egy dolog: azt már huszonötször megkérdezték, hogy mit talált fel. Miért kérdeztem volna meg azt? Még talán azt is, hogy miből vonta ki.
Dátum: 2009.01.23. 20:11:35
Idézet: Treveller - 2009.01.23. 20:09:08 Ne haragudj, de több helyen is utánanéztem... Csak a magyar wikin szerepel Hall, tévesen. Az angolon, de még a Nobel-díjasok oldalán is Hole szerepel, tehát köszönöm mindenkinek, aki rossznak ítélte a kérdést.
Azért idézek az angol wiki-ről:
He died in Woods Hole, Massachusetts on October 22, 1986. (ja, és Woods-Hole és Woods Hole egyaránt játszik, az angol/amerikai nem mindig figyel erre...)
Pontosítok: sok helyen szerepel Woods Hall, de például a sulineten is Woods Hole, angol oldalakon is Woods Hole. Mindegy, én szívtam be, de nem volt helytelen a válasz, ahogy azt Te írod. Mert ugye nem adtam egy hole-s és egy hall-os lehetőséget is.
Dátum: 2009.01.23. 20:09:08
Ne haragudj, de több helyen is utánanéztem... Csak a magyar wikin szerepel Hall, tévesen. Az angolon, de még a Nobel-díjasok oldalán is Hole szerepel, tehát köszönöm mindenkinek, aki rossznak ítélte a kérdést.
Azért idézek az angol wiki-ről:
He died in Woods Hole, Massachusetts on October 22, 1986. (ja, és Woods-Hole és Woods Hole egyaránt játszik, az angol/amerikai nem mindig figyel erre...)
Dátum: 2009.01.23. 16:03:02
Mikor és hol hunyt el a híres magyar feltaláló, Szent-Györgyi Albert?
1986. október 22-én, Woods Hole-ban (USA)
1979. február 9-én, Londonban (Anglia)
Szent-Györgyi Albert jelenleg Princeton-ban él és tanít
1960. február 27-én, Budapesten
A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
A kérdésre megadott válaszaid nem voltak egyértelműek ill. rosszak voltak.
Kérdésed kiértékelésre került.
A "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapta.
- Nem nagyobb hülyeség, mint bármi más (aki ezt állítja, nem kapott még hülye kérdést vadászat/kvízolimpia során).
- "guglizható
- A válasz jó, jó is volt megjelölve.
Akkor miért?
Dátum: 2009.01.17. 07:22:57
Ez közel van a kieséshez, pedig oly sokak kedvence, a wiki segít (vagy egy kis logika):
Az alábbiak közül kit/mit nem emlegetnek "a szürke hölgyként" (The Grey Lady)? 31%
- először is ez a The New York Times nevű lap beceneve
- egy kis amerikai sziget beceneve (Nantucket)
- a Hollóhát szelleme a Harry Potter sorozatban szintén ezen a néven szerepel többször is
- s végül, de nem utolsó sorban: Margaret Thatcher viszont nem a szürke hölgy, hanem a vaslady (the Iron Lady), ami egyébként is az erőskezű, erős akaratú, vezető politikushölgyek elnevezése
Tehát ezt még kizárásos alapon is meg lehet oldani, mert Margaret Thatcher nevénél biztosan nem szerepel a szürke, annál inkább a vas.
Dátum: 2009.01.08. 14:10:49
Milyen írói álnéven alkotott Charlotte Brontë, aki többek között a Jane Eyre című regény szerzője? 20.69%
Viszonylag sokáig benn tudott maradni, de mindig is sokkal több volt a rossz, mint a jó válasz.
Nem emlékszem pontosan, hogy mennyire voltak félrevezetők a válaszlehetőségek, de szerintem nem túlzottan.
A válasz egyébként Currer Bell. Akkoriban szokás volt férfi álnevet felvenni és azalatt publikálni, hiszen a nőket nem vették komolyan.
Idézet a magyar wikiről (nem is értem, hogy miért esett ki a kérdés, hisz' kedvenc "lexikonunkban" is ott a válasz:
1846 májusában Charlotte, Emily és Anne egy gyűjteményt adott ki költeményekből Currer, Ellis és Acton Bell álnéven. Bár a könyv nem keltett nagy érdeklődést (csak 2 példányt adtak el belőle), a testvérek mégis úgy döntöttek, hogy folytatják az írást, és elkezdtek dolgozni első regényeiken. Charlotte továbbra is Currer Bell-ként publikálta első 2 művét. Regényei durva kritikákat kaptak, mert a hagyományos női szerepeket feszegették. Sok találgatás volt, hogy Currer Bell valójában nő vagy férfi.
Dátum: 2008.12.30. 16:05:25
Mennyi LE kell a Macskapárduc beiomításához?
2100
3000
1800
1000
Ennek a kérdésnek nem csak a helyesírása nem stimmel, de ha nekem pókom van, honnan tudjam, hogy a macskapárducot "mennyiért vesztegették"?
Dátum: 2008.12.27. 08:02:19
Úgy vettem észre, hogy a kérdéseknél nem növekszik a szám, hogy hány jó/rossz válasz érkezett. Két kérdésem is napok óta nullán van. Erről volt már szó, vagy tudja valaki, hogy mi az oka?
Dátum: 2008.12.25. 06:20:03
Kik jatszodnak a kovetkezo mezszamok alatt a Menchester utd-nel(7,17,3,32)??
tevez,nani,berbatov,evra!
vidich,berbatov,tevez,nani!
c.ronaldo,tevez,berbatov,vidich!
c.ronaldo,nani,evra,tevez!
Ez komoly? Törlésre javaslom.
Dátum: 2008.10.24. 12:22:39
Üdv!
kérlek írjátok meg, milyen sebességgel gyógyul a karakter!
Azt tudom, hogy fontos benne az max ÉP-d, meg hogy pihensz, vagy nem, de pontos infót sajna nem tudok..., a vadászatok során nagyon fontos lenne tudni! köszi
Dátum: 2008.10.10. 07:39:26
A kvízzel kapcsolatban lenne egy kérdésem:
Kérdés: ha lejár az idő, az rossz válasznak számít-e, avagy sem. Mert a 10helyes válaszos küldi közben lefagyorr a gép-> Nem volt már idő, amikor visszakapcsolt, s nem volt gond belőle. Vagy igen?
Dátum: 2008.10.02. 16:57:05
Hali! Énszeretem ezt a sorozatot, és kútfőből tudtam, ráadásul gondolkodós, mert van egy másik kutyanév is a filmben...