Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Jeva

Oldal: 12345678910
Dátum: 2008.10.07. 20:16:56
Szia!
A paradicsomot zöldségként fogyasztjuk, de gyümölcs, vagyis többen amellett érvelnek, hogy zöldség, mások meg úgy tartják, hogy gyümölcs. Tudományos értelemben gyümölcs, a szakácsoknak meg zöldség. A paprika meg általában véve zöldség. Bár azt nem írtad le, hogy melyik választ fogadta el. Ennek ellenére valóban nem egészen jó, hogy egy vitatott "zöldség-gyümölcs" is a válaszok között van.
Üdv.
Dátum: 2008.10.07. 17:48:13
Nekem volt egy könyvem, az Állatcsodák címet viselte (de nem esküszöm meg). Abban van ez az infó benne .
Dátum: 2008.10.07. 17:45:27
Szerintem nem teljesen jó a következő kérdés: mi az Aranybulla eredeti jelentése? Az aranybullának van tágabb és szűkebb értelmű jelentése (és mindkettő ott van a válaszok között: arany(ozott) pecsét/aranypecsétes szabadságlevél. Persze, hogy a rosszra nyomtam...
Dátum: 2008.10.06. 12:30:05
Ehhez még annyit hozzátennék, hogy ha azért, mert van egy hasonló kérdés... Nos, én találkoztam egy hasonló, de helytelen kérdéssel. Ott valahogy így volt, "mi a feszeültség mértékegységének a jele..." , na az nem feszEültség, és vagy mértékegység, vagy jel. Tehát lehet, hogy inkább azt kellett volna törölni.
Üdv.
Dátum: 2008.10.06. 12:17:46
Dátum: 2008.10.06. 12:14:06
Mit jelent a : "Gogito ergo sum" mondás?

Hello!
Olyan, hogy Gogito, nincs. Maximum Cogito. Illetve ennek még számtalan változata, de gogito... az nem annyira van. Szerintem ez a kérdés nem helyes, legalábbis a helyes válasz (gondolkodom, tehát vagyok) helyessége esetén nem. Mert a gondolkodik szó cogito, nem pedig gogito.
Köszi.
Dátum: 2008.10.06. 09:37:17
Még egy... Nincs olyan mű, hogy "A szegény emberek". Az elbeszélés pontos címe: Szegény emberek (Móricz Zsigmond).
Dátum: 2008.10.06. 09:19:33
Én ma kettővel is összefutottam... Az egyik, hogy mintha (ebben kevésbé vagyok biztos) azt olvastam volna egy kérdésben, hogy a Paulin féle tilalmi törvény... holott az Pauli... Ezért be is húztam, hogy nincs ilyen törvény. Lehet, hogy csak a szemem csalt meg, bár ellenőriztem párszor. A másik ilyen, hogy van egy kérdés, hogy a Gellért-hegy melyik kerületben van. A Gellért-hegy - legalábbis ahogy olvastam - nem egy, hanem két kerületben is van (I., XI.), ezért ez a kérdés sem egészen helyes így.
Oldal: 12345678910