Idézet: Miklós - 2010.05.26. 12:06:37 Erről a témáról máshol már írtam, egy játékban minél többet játszik valaki, annál inkább nő a "komfortigénye", annál nehezebb kielégíteni az igényeit és megfelelni neki. Persze mi minden tőlünk telhetőt megteszünk, de az, hogy unod az egyébként teljesen opcionális kvízt de ennek ellenére mégis csinálod, az nem a játék hibája, egyszerű genetikai okai vannak (és megérne egy külön topicot).
(Én meg ezért írtam, hogy nem szoktam tápokért meg kényelemért sírni, inkább afféle esztétikai dolgokért.)
Így is időigényes a játék, de megéri, mert jó, és ugyanott lennék, ha bármilyen másik stratégiai PC-játékkal tolnám.
Mondok egy példát: tudtommal senki nem szereti kifejezetten a kötelezően megnézendő videókat az ilyenekben, mert keveseket érdekel, akit meg (éppen) igen, az, ha valóban opcionális lenne, nem kattintaná el. Viszont ha opcionális a videó, akkor nem származik abból hátrányod, hogy nem nézted meg, mert attól még ugyanúgy tudatják Veled, mi a pályán a feladatod, és nem kapsz büntiből -10% erőforrás bevételt. Ha meg megnézted, hát annyival is gazdagabb le(he)ttél...
A kvízelést semmi szín alatt nem illetném tehát ezzel a szóval.
Egyébként meg azt gondolom, az, hogy az "opcionális" kvízt nem scripttel váltom ki, inkább becsülendő, mint ironizálandó, de hát na. (Ettől függetlenül nemhogy nem ítélem el azokat, akik így tesznek, hanem meg tudom érteni őket.)
Megjegyzés: a besorolás problémáját - meglepő módon - egy az egyben ignoráltad. Valóban kíváncsi lennék rá én is, szerinted ki az a mindenki, aki ilyen rendszert kért.
A témából itt kiszálltam, elmondtam, amit akartam, remélem, bírható kompromisszum születik.