Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - BLACKRAVENN

Oldal: 1
Dátum: 2009.12.13. 11:45:39
A mikrohullámú sütős kérdés rosszul lett feltéve.
Először is elektromágneses hullám melegíti fel az ételt, de kizárólag csak az olyan ételeket, amelyek tartalmaznak vmilyen folyadékjellegű anyagokat (víz olaj, stb.). A folyadék jellegű anyagok molekuláit képes nagyon gyorsan oda-vissza "rángatni", aminek hatására hő keletkezik.

Az elektromágneses hullám egyes frekvenciáit fénynek nevezzük. A nagyon alacsony frekvenciájú rész a rádióhullám, ettől magasabb frekvencia a mikrohullám, ettől is magasabb frekvenciájú az infrafény, a látható fény, az ultraibolya fény, a röntgen és a gamma sugárzás (ebben a sorrendben).
A mikrohullámú elektromágneses frekvenciát nem szokás fénynek nevezni. Ez utóbbinak külön most néztem utána, mert hülyességeket nem akarok írni .

Források:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Elektrom%C3%A1gneses_hull%C3%A1m
http://www.freeweb.hu/hmika/Erdekes/Html/Mikrosut.htm
Dátum: 2009.12.13. 01:04:24
Azt elhiszem, hogy szerepelhetett korábban is, de nyilván nem ebben a formában, hisz a mellette lévő köritést spontán találtam ki, az biztos nem szerepel semmilyen leírásban sem.
Ahogy mondod, a közneveket általában kisbetűvel írjuk, de ha az ember egy kérdésben ki akar emelni vmit, akkor ez teljesen bevett, elfogadott mód. Ami így helyesírásilag semmiképp nem helytelen, de meg merem kockáztatni, hogy ebben az esetben még nyelvhelyességileg sem az.
Dátum: 2009.12.13. 00:22:42
"Mi volt a Gladius?

Perzsa speciális íj.
Római rövidkard.
Római polgárjogot igazoló irat.
Gladiátorok kerek pajzsa.

A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
A kérdés ill. válaszok helyesírási hibát tartalmaztak."

A kérdést újra feltettem, erre azt kaptam, hogy már szerepelt az adatbázisban.

Mégis milyen színvonalra kell ereszkedni, hogy az helyesírásilag is, és minden szempontból elfogadható legyen? Már nem ez az első kvízkérdés amit felteszek, de még egy sem jutott át a szűrőn. Humán tárgyakból (történelem, magyar nyelvtan) mindig mindenhol jól szerepeltem, de itt egyszerűen nem tudok továbblépni, ez már elég groteszk . Kicsit jobban oda kellene figyelni rá, hogy kik értékelhetik ki a kérdéseket.
Oldal: 1