Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Ogre3

Oldal: 1
Dátum: 2012.09.30. 17:11:13
Melyik racionális szám?
e
π
⅓*
√2

Ez most akkor nem matematika? És új kérdés, ugyanis besorolást kér. Kezd egy kicsit gusztustalanná válni ez a kérdés feltevősdi.
Dátum: 2012.09.24. 16:18:56
Végeztem a 6. Végzet Templomával, és a tulajdonságaimra nem kaptam meg a +1et, viszont a tárgyakat megkaptam. Mit lehet ilyenkor csinálni?
Dátum: 2012.06.12. 13:15:18
A következő kérdés.

Hány éves idén 2012ben a Beholder Kft?

Hol van benne "nem megengedett szó" /beholder/ Minek illetve kinek a vallását, esetleg személyét bántja ez a szó?
Dátum: 2012.06.12. 13:01:20
Hát pont ez az, akkor mi alapján fogadják el az ilyen típusú kérdéseket, vagy mi alapján utasítják el? "Ez a kérdés már szerepelt az adatbázisban." Tehát ez a kérdés nem szerepel az adatbázisban.
Dátum: 2012.06.12. 10:03:04
Melyik filmben nem játszott együtt Gene Wilder és Richard Pryor?

Száguldás Gyilkosságokkal
Vaklárma
Vörös ruhás nő
Zsák a foltját

A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
Ez a kérdés már szerepelt az adatbázisban.

Rákerestem többször is a kvíz adatbázisban, és semmilyen formában nem találkoztam ilyen kérdéssel. Akkor most milyen alapon rossz a kérdés?
Dátum: 2012.06.08. 09:43:54
Egy kis észrevétel. Én ugyan egy 5ös szintű vagyok, de a Xenó építésénél nekem miért csak 10 pontot ad az építésre? Ahhoz hogy elérjem az alsó határt 40X kell építenem, míg a nagyobb szintűek ugyanezzel a 40 építéssel megszerzik az 1600 pontot és a négyszeres relikviákat. Valahogy kompenzálni kéne a távolságokat.
Dátum: 2011.11.24. 19:53:00
Talán az értékelő nem tudta hogy miről van szó, és lehúzott.
Dátum: 2011.10.30. 18:18:18
Az alábbiak közül melyik anyag gyártása és forgalmazása nincs betiltva?

Azbeszt ásvány
Termit porkeverék*
Freon gáz
DDT permetező anyag

Nehéz elképzelni, hogy ez hozzátartozik az általános műveltséghez. Ez speciális.

Albedo és nigredo, középkori tudomány két fontos alapfogalma. Melyik "tudományé"?

orvoslás
retorika
trigonometria
alkímia*

És íme a második gyöngyszem, ez is speciális.
Dátum: 2011.07.05. 18:38:24
Honnan származik a szerencsesüti?

Kína
Japán*
.....
.....

Hát a szerencsesüti mindig is Kínai volt, és nem japán.
Idézet:

A szerencse-sütemény még a 13-14. századból ered, amikor Kína a mongolok fennhatósága alá tartozott.
Ebben az időben hagyományos lótuszdiópasztából készítettek hold alakú sütiket, melyekbe rejtve továbbították a megszállók elleni szervezkedés titkos üzeneteit.

A hold alakú süteményt, mint titkos üzenetek vivőjét, a lelkes hazafi és forradalmár Csu Jüan Csang terjesztette el (taoista papnak álcázva járta a városokat), aki tudta azt, hogy a mongolok nem kedvelik a lótuszdiópaszta ízét. A titkos üzenetek segítségével szervezett felkelés sikeres volt, és a híres Ming dinasztia kora is ezután kezdődött.
Oldal: 1