Dátum: 2010.03.23. 15:27:31
Alaphelyzetben mennyi ideig tart egy állat gyógyítása?
30 perc*
25 perc
35 perc
20 perc
Egyrészt értelmetlen, mert nem írja, hogy a Végzetúr játékban. Overdose-t pl. egy évig gyógyítgatták, hogy közben alaphelyzetben volt-e azt persze nem tudom.
Másrészt törlendő, mert egy a játék kezdő játékos számára elérhetetlen funkciójára kérdez rá.
Dátum: 2010.03.19. 10:20:32
Eddig semmi jele a jutalomnak, (nem hiszem, hogy 2 világon összesen több száz besorolási kísérletemből egy sem lett jó) viszont jó lenne látni, hogy mennyi, mert bizonyos limit alatt nem foglalkoznék vele. Eléggé lelassítja a kvízelést, ráadásul mivel a tömeg értékeléséhez viszonyít fennáll a veszély, hogy egy logoikus és jogos, csak a tömegtől eltérő megoldás nem ér semmit.
Én azt javasolnám, hogy egyrészt legyen nyilvános a jutalom mértéke, hogy mindeki dönthessen, megcsinálja, vagy sem, másrészt egy-két hét után legyen vége ennek az értékelős játéknak, mert igenis időigényes, és egy kevésbé ráérős embernek ismét aközül kell választania, hogy még több időt tölt a játékkal, vagy esetleg jelentős/kevésbé jelentős hátrányba kerül.
Érdemes lenne megnézni, hogy hányan fizettek pénzt/CSP-t azért, hogy vadászatkor megvegyék a gyorsabb kvíz opciót, hát az itt vásárolt időnyereség biztos elmegy ezzel az értékelgetős játékkal.
Kérek mindenkit, hogy ne jöjjön azzal, hogy nem kötelező. A játékban annak, aki erős és hatékony karaktert akar építeni (és a játéknak bevallottan ez a célja) gyakorlatilag kötelező kihasználni minden ilyen lehetőséget. 5% veszteség naponta durván egy szakértelem, vagy 0.2-0.3 tulajdonság, ami 50-100 nap alatt már igen komoly hátrányt termel.
Dátum: 2010.03.17. 08:59:23
Melyik nem sí versenyszám?
lesiklás
ugrás
repülés*
futás
Van sírepülés is. Aki nem hiszi, keressen rá guglival a szóra! Addig is egy idézet:
Akinek a fentiek nem tűntek elég veszélyesnek, annak ott a síugrás extrém formája, a sírepülés. Ez aztán tényleg nem olyasmi, amit bárki kipróbálhat. A sírepülősáncokra (K185) csak olyanokat engednek fel, akik a kisebb sáncokon (K90, K120) már profiként bizonyítottak. Ez már valóban nem gyerekjáték. Az öt másodpercnyi lefelé csúszás alatt nulláról 100 km/h-ra gyorsulnak, aztán hét-nyolc másodperc repülés után kb. 200 méterrel arrébb landolnak, és persze baj esetén nincs mivel, vagy hova katapultálni. (A sírepülő világcsúcs jelenleg 231 méter, ezt a finn Matti Hautamaeki ugrotta idén a szlovéniai Planicában.) A síugrók szerint, aki sírepülés közben nem fél, az őrült. A sírepülés nem csak veszélyes, de tovább nehezíti az ugrók helyzetét, hogy gyakorlásra sincs nagyon lehetőségük. A világon jelenleg csak öt működő sírepülősánc található.
Dátum: 2010.03.16. 17:54:51
Melyik nem gyógyfű?
körömvirág
leander*
fekete nadálytő
közönséges pitypang
Itt a kérdés, még mindig benn van, és a leander még mindig gyógynövény.
Dátum: 2010.03.01. 21:40:08
Volt egy kérdés, hogy melyik nem gyógynövény, a válaszok között volt pongyola pitypang, fekete nadálytő, leander és még valami. Mind a 4 gyógynövény volt, én a pitypangot jelöltem kínomban, a feltevő szerint a leander nem az.
Idézet a leander wikipédiájából:
A növényben megtalálható az oleandrin nevű glükozida, amelyet fejfájás, rosszullét ellen a gyógyászatban felhasználnak.
Emiatt nem lett 50 helyes válaszom a kvízolimpián.

Dátum: 2010.02.21. 13:54:18
A kérdező szerintem az ultrahangos lokátorra gondolt, de így is hibás, mert a bagolynak sincs, nemcsak a kacsának.
Dátum: 2010.02.03. 10:37:41
Miért csak 2 fal néz délre tojáskám?
Mind a négy délre néz.
Dátum: 2010.02.03. 10:36:10
Mi a Command & Conquer legújabb részének a címe?
Green Danger 3
Blue Warning 3
Black Code 3
Red Alert 3*
Szerintem ez túlmutat az általános műveltségen.
Dátum: 2010.02.01. 20:55:35
A ház közepe az Északi-sarkon van, ezért néznek délre a falak. A medve ezért csak jegesmedve lehet.
Dátum: 2010.02.01. 20:33:00
Ki a népszerű kerékpáros teremedzés a "Spinning" atya?
Lance Amstrong
Jan Ullrich
Johnny G.*
Bodrogi László
Gondolom atyja akart lenni, de ettől függetlenül is meglehetősen speciális ismeret.
Dátum: 2010.01.29. 18:08:53
Mikor hunyt el 2Pac?
1994. december 2.
2001. október 10.
1998. május 17.
1996. szeptember 13.*
Ezt szerintem elég kevés ember tudja fejből.
Dátum: 2010.01.25. 15:07:09
Melyik ókori állam jött létre a Tigris folyónál?
Mezopotámia*
Egyiptom
Főnícia
Kína
Mezopotámia nevű állam sosem volt, ez a terület görög elnevezése.
Államok: Sumer, Akkád, Elám stb., bár ezek sem voltak feltétlenül ilyen néven a köztudatban a saját idejükben.
Dátum: 2010.01.25. 10:16:01
A helyes válasz Edó. Szerintem benne van a középiskolai anyagban, de lehet, hogy tévedek. Szóval lehet spec, de a felháborodás túlzás. A japánoknak meg a magyar nevek hangzanak furcsán. Mellesleg a Goa (korábbi portugál gyarmat Indiában) és a Moa (Kihalt óriásmadarak Új-Zélandon) nem japán szavak, és szerintem ismerendők.
Dátum: 2010.01.25. 10:10:18
Van egy kérdés, hogy ki nem volt Jézus tanítványa. A helyes válasznak Lukácsot jelöli, de a nevek között ott van Pál is, akit ugyan az apostolok közé soroltak, mint a pogányok apostolát, de sosem volt Jézus tanítványa, csak feltámadása után találkozott vele a damaszkuszi úton.
Szóval törlendő, mert 2 helyes válasz is van.
Dátum: 2010.01.23. 13:45:35
Hány fokozatú az űrrakéta?
2
1
4
3*
Melyik űrrakéta? Nem vagyok benne biztos, hogy mind 3 fokozatú...
Dátum: 2010.01.17. 09:36:22
Melyik ragadozó nem él szabadon (már) Magyarországon?
vadmacska
róka
hiúz
farkas*
Mind a 4 előfordul. A hiúz, a farkas és a vadmacska védettek is.
Dátum: 2010.01.16. 19:08:24
Ami nekem szemet szúr, hogy nincs pont a válaszok végén, pedig egész mondatok.
Dátum: 2010.01.16. 17:12:57
Melyik anyaggal vizsgálják az arany eredetiségét?
hélium
királyvíz*
sósav
kénsav
Tipikus tévhit. A királyvíz (sósav és salétromsav elegye) oldja az aranyat, meg a többi fémet is, tehát nem alkalmas az arany elkülönítésére. A helyes válasz a tömény salétromsav lenne (választóvíznek is hívják) mert oldja a többi fém nagy részét, az ezüstöt is, de az aranyat (meg a platinát) nem. Kémiaórán kívűl egy ifjúsági regényben (Arthur Ransome: Téli szünidő) is feltűnik a motívum, hogy azt hiszik a piritről, hogy arany, mert oldja a királyvíz.
Dátum: 2010.01.05. 21:41:57
Hanyas mezszámot viselte Marian Cozma?
9
4
22
8
Törlendő.
Dátum: 2009.09.22. 22:38:54
Igazi gyöngyszem.
Mennyi kölonbség volt a nándorfehérvári és a mohácsi csata közt?
70*
72
71
69
A helyesírási hibákon kívül mennyi micsoda? (hektopaszkál, kandela, verszta vagy pud?)
Amúgy valóban 70 év.