Hozzászólások - DiscoPocahontas
Dátum: 2014.01.13. 13:17:12
Értem és köszönöm.
Dátum: 2014.01.13. 12:37:14
Lan, én ezt értem.
Tehát fogsz egy teljesítetlen feladatot és megcsinálod, majd ezt megismétled még 6x.
Azért kérdeztem, mert nem volt teljesen egyértelmű, hogy teljesítésnek veszi-e azt ha fogsz egy át nem vett zsákot és szorgalmasan ráklikkolsz
Bár az elég király lenne, ha ezt beleszámolná...
Mod.: Köszi a gyors választ

Azért kérdeztem, mert nem volt teljesen egyértelmű, hogy teljesítésnek veszi-e azt ha fogsz egy át nem vett zsákot és szorgalmasan ráklikkolsz

Bár az elég király lenne, ha ezt beleszámolná...
Mod.: Köszi a gyors választ

Dátum: 2014.01.13. 12:27:25
Teljesíts 7 feladatot a Végzet Templomában!
Nulláról kell teljesíteni, vagy elég a jutalmat átvenni?
Lehet, hogy hülye kérdés, számomra viszont nem egyértelmű.
Nulláról kell teljesíteni, vagy elég a jutalmat átvenni?
Lehet, hogy hülye kérdés, számomra viszont nem egyértelmű.
Dátum: 2014.01.10. 08:51:13
Milyen sportot űz a fekete sztár Phil Ivey?
snowboard
motocross
póker *
snooker
Igazán először azt gondoltam, hogy rasszista a kérdésfeltevő, de mivel felteszi ezt a kérdést, végülis biztos szereti ezt a sportot (?) és sportembert.
Szóval csak azt írom, hogy felesleges feltüntetni az említett személy bőrszínét (ráadásul ilyen szóhasználattal pláne). Szerintem.
Ha coming outolt volna, akkor az lenne a kérdésben, hogy felvállaltan homoszexuális?
Egyébként én elég nagy hírfogyasztó vagyok, de róla még nem hallottam.
snowboard
motocross
póker *
snooker
Igazán először azt gondoltam, hogy rasszista a kérdésfeltevő, de mivel felteszi ezt a kérdést, végülis biztos szereti ezt a sportot (?) és sportembert.
Szóval csak azt írom, hogy felesleges feltüntetni az említett személy bőrszínét (ráadásul ilyen szóhasználattal pláne). Szerintem.
Ha coming outolt volna, akkor az lenne a kérdésben, hogy felvállaltan homoszexuális?
Egyébként én elég nagy hírfogyasztó vagyok, de róla még nem hallottam.
Dátum: 2014.01.04. 14:45:53
Hosszú, kemény és csak férfinak van?
Katonaélet*
Apaság
Kapcsolat
Munkásélet
Mióta nincs kötelező sorkatonaság, azóta végképp értelmetlen erről beszélni. És ez még a legfinomabb véleményem erről a kérdésről.
Melyik szó jelent feketét?
Ak
Kizil
Kök
Kara*
Hm?
Katonaélet*
Apaság
Kapcsolat
Munkásélet
Mióta nincs kötelező sorkatonaság, azóta végképp értelmetlen erről beszélni. És ez még a legfinomabb véleményem erről a kérdésről.
Melyik szó jelent feketét?
Ak
Kizil
Kök
Kara*
Hm?
Dátum: 2013.12.23. 21:29:39
Azi: lol.
Miért jó a nyúlnak a mondás szerint?
Helyes válasz: nem is olyan jó.
Mondás? Igényességet meg elvitte a cica?
Miért jó a nyúlnak a mondás szerint?
Helyes válasz: nem is olyan jó.
Mondás? Igényességet meg elvitte a cica?
Dátum: 2013.12.21. 08:40:21
Ki írta a "Nagyrabecsült ellenségem" című könyvet?
J.R.R. Tolkien
Robert E. Feist*
J.K. Rowling
Darren Shan
Raymond.
J.R.R. Tolkien
Robert E. Feist*
J.K. Rowling
Darren Shan
Raymond.
Dátum: 2013.12.14. 21:11:31
Nyugi, srácok, laptopról sem fut. 
Másfél perc telt el, mire megjelent az első kérdés. Gondoltam, gyorsan elindítom másik böngészőn, kilép-belép, a másikon sem fut.
Nem az első eset. A végén eltűnt egy perc, megjegyzem, viszonylag keveset kellett gugliznom is, szóval nem azzal ment el az idő - hanem eltelt mindig 10-15 mp, mire a következő kérdést megismerhettem.
Kezdeni kellene már ezzel valamit, feltűnően sokan panaszkodunk minden alkalommal, csak nem mi vagyunk a trógerek, nem?

Másfél perc telt el, mire megjelent az első kérdés. Gondoltam, gyorsan elindítom másik böngészőn, kilép-belép, a másikon sem fut.
Nem az első eset. A végén eltűnt egy perc, megjegyzem, viszonylag keveset kellett gugliznom is, szóval nem azzal ment el az idő - hanem eltelt mindig 10-15 mp, mire a következő kérdést megismerhettem.
Kezdeni kellene már ezzel valamit, feltűnően sokan panaszkodunk minden alkalommal, csak nem mi vagyunk a trógerek, nem?
Dátum: 2013.12.02. 11:04:40
Jelenleg zajlik a kvíz olimpia, és ma éjfélkor véget ér.
Ezzel nem kellene már valamit kezdeni?!
Ezzel nem kellene már valamit kezdeni?!
Dátum: 2013.11.29. 22:31:30
Mi az aszparátusz?
Hüllö
Disznövény
Madár
Őslény
Hüllő, dísznövény.
A növény neve helyesen: aszparágusz.
Hüllö
Disznövény
Madár
Őslény
Hüllő, dísznövény.
A növény neve helyesen: aszparágusz.
Dátum: 2013.11.29. 17:27:54
Crampus, ez a kérdés engem is megakasztott (mondjuk én "értek" ehhez). Mindenesetre a B17-vitamin finoman szólva is inkább a hiedelem kategóriáját súrolja, nem "kanonizált" vitamin.
Ennek ellenére ezt a kérdést én is inkorrektnek tartom, mivel ad1 a kérdő mondatban még létezik a vitamin, ad2 baromi sok találatot dob fel rá a gugli is, plusz egy csomóan ismerik és elismerik. Ez nem egy szakmai vetélkedő, amiben elférne ez a kikacsintós beugratós kérdés (haha, a B17 nem is igazi vitamin), hanem egy olyan játék, amit nem egészségügyisek is játszanak (illetve gondolom főként ők), és nem alap az, hogy ez valójában nem sorolandó a vitaminok sorába. Amúgy meg ki tudja, mi derül ki róla 5 év múlva.
Ennek ellenére ezt a kérdést én is inkorrektnek tartom, mivel ad1 a kérdő mondatban még létezik a vitamin, ad2 baromi sok találatot dob fel rá a gugli is, plusz egy csomóan ismerik és elismerik. Ez nem egy szakmai vetélkedő, amiben elférne ez a kikacsintós beugratós kérdés (haha, a B17 nem is igazi vitamin), hanem egy olyan játék, amit nem egészségügyisek is játszanak (illetve gondolom főként ők), és nem alap az, hogy ez valójában nem sorolandó a vitaminok sorába. Amúgy meg ki tudja, mi derül ki róla 5 év múlva.
Dátum: 2013.11.22. 13:25:41
Minek a röviditése a kft ?
korlátlan felelősségű társaság
korlátolt felelőségű társaság *
kis feladatkörű társaság
kis felelőségű társaság
Az első válaszlehetőségben véletlenül helyesen írta a kérdező a "felelősségű" szót.
Szóval: rövidítés, kft., felelősségű.
korlátlan felelősségű társaság
korlátolt felelőségű társaság *
kis feladatkörű társaság
kis felelőségű társaság
Az első válaszlehetőségben véletlenül helyesen írta a kérdező a "felelősségű" szót.
Szóval: rövidítés, kft., felelősségű.
Dátum: 2013.11.16. 19:54:34
Mit nevezünk termékeny képzőnek?
Azokat a képzőket nevezzük termékenynek amelyek névszóból igét képeznek.
A különbözű szófajú szavakat termékeny képzőnek nevezzük.
Azt nevezzük termékeny képzőnek, ami egy adott szófajba tartozó szóból létező új szót képez. *
Azokat a képzőket nevezzük termékenynek amelyek igéből névszót képeznek.
Én szeretem a magyar nyelvtant, (úgy érzem) jó is voltam belőle, nem is érettségiztem olyan nagyon régen. Ez a kérdés azonban megfogott. Mérget merek venni rá, hogy nem tanították. Elég csak az első google-találatból kiemelni a definíciót: "A képző csak akkor termékeny, ha az adott szemantikai és szintaktikai feltételek mellett új szavak képezhetők vele. Ilyen például a denominális -z és -l igeképző."
Ez a kérdés nem is egyszerűen speciális, hanem valami egészen fantasztikusan übermegagigaspec.
Azokat a képzőket nevezzük termékenynek amelyek névszóból igét képeznek.
A különbözű szófajú szavakat termékeny képzőnek nevezzük.
Azt nevezzük termékeny képzőnek, ami egy adott szófajba tartozó szóból létező új szót képez. *
Azokat a képzőket nevezzük termékenynek amelyek igéből névszót képeznek.
Én szeretem a magyar nyelvtant, (úgy érzem) jó is voltam belőle, nem is érettségiztem olyan nagyon régen. Ez a kérdés azonban megfogott. Mérget merek venni rá, hogy nem tanították. Elég csak az első google-találatból kiemelni a definíciót: "A képző csak akkor termékeny, ha az adott szemantikai és szintaktikai feltételek mellett új szavak képezhetők vele. Ilyen például a denominális -z és -l igeképző."
Ez a kérdés nem is egyszerűen speciális, hanem valami egészen fantasztikusan übermegagigaspec.
Dátum: 2013.11.12. 17:33:02
Hol akasztották fel gróf Batthyányi Lajost?
Maglód
Szeged
Arad
Buda*
Tévedés: a helyes válasz Pest. Valamint a helyes kérdés: hol végezték ki? Nem akasztották fel - persze csak ha ugyanarról a gróf Batthyány Lajosról beszélünk.
Forrásaim:
"Ennek megfelelősen október 6-án a pesti Újépület (Neugebäude) udvarán kivégezték." (via wikipedia)
"1849. október 6-án végezték ki Aradon az 1848-49. évi szabadságharc 13 honvédtisztjét, Pesten pedig ugyanezen a napon hajtották végre a gróf Batthyány Lajos egykori miniszterelnökre kiszabott halálos ítéletet. (...) Batthyány Lajost ugyanezen a napon Pesten az esti órákban, az Újépület zárt udvarán állították kivégzőosztag elé, majd a ferencesek belvárosi templomában helyezték végső nyugalomra. " (via Rubicon online)
"Haynau az ő esetében is ragaszkodott a legmegalázóbb kivégzési módhoz, az akasztáshoz, azonban Batthyány egy, a felesége által bejuttatott tőrrel olyan sérüléseket tudott magának okozni, melyek lehetetlenné tették az ítélet – ilyen – végrehajtását. " (via Rubicon online)
Maglód
Szeged
Arad
Buda*
Tévedés: a helyes válasz Pest. Valamint a helyes kérdés: hol végezték ki? Nem akasztották fel - persze csak ha ugyanarról a gróf Batthyány Lajosról beszélünk.
Forrásaim:
"Ennek megfelelősen október 6-án a pesti Újépület (Neugebäude) udvarán kivégezték." (via wikipedia)
"1849. október 6-án végezték ki Aradon az 1848-49. évi szabadságharc 13 honvédtisztjét, Pesten pedig ugyanezen a napon hajtották végre a gróf Batthyány Lajos egykori miniszterelnökre kiszabott halálos ítéletet. (...) Batthyány Lajost ugyanezen a napon Pesten az esti órákban, az Újépület zárt udvarán állították kivégzőosztag elé, majd a ferencesek belvárosi templomában helyezték végső nyugalomra. " (via Rubicon online)
"Haynau az ő esetében is ragaszkodott a legmegalázóbb kivégzési módhoz, az akasztáshoz, azonban Batthyány egy, a felesége által bejuttatott tőrrel olyan sérüléseket tudott magának okozni, melyek lehetetlenné tették az ítélet – ilyen – végrehajtását. " (via Rubicon online)
Dátum: 2013.11.09. 16:16:56
Awenhai:
Köszönöm a választ, bár a kérdés ezek szerint rosszul van feltéve. A normandiai partraszállás egy kéthónapos hadművelet volt, nem egy csata. Szóval ha a kérdés a D-dayre vonatkozik, akkor a kérdést arra kellene javítani.
mod.: Javaslatra finomítottam a dolgon
Hol tették le a fegyvert a kurucok.
Majtény*
Eger
Bécs alatt
Esztergom
Ez így nem kérdés. (?)
Melyik évben volt a "fekete péntek" a New Yorki tőzsdén?
1528
1929*
1985
1988
Az 1929-es gazdasági világválság a fekete csütörtökkel kezdődött.
Wikipedia: Ezek után 1929. október 24-én, a „fekete csütörtökön” megkezdődött a részvénypiaci recesszió is, sokan innen számítják a válság kitörését.
Van fekete péntek is, az meg a karácsonyos-vásárlós időszak kezdete, valószínűleg innen a tévedés.
Valamint helyesen: New York-i, ha már náciskodom.
Melyik nem vetélkedőműsor?
Mindent vagy semmit
Szerencsekerék
Jó estét magyarország!*
Legyen Ön is milliomos!
Egy vessző is hiányzik belőle, de ez a legkisebb gond.
Köszönöm a választ, bár a kérdés ezek szerint rosszul van feltéve. A normandiai partraszállás egy kéthónapos hadművelet volt, nem egy csata. Szóval ha a kérdés a D-dayre vonatkozik, akkor a kérdést arra kellene javítani.
mod.: Javaslatra finomítottam a dolgon

Hol tették le a fegyvert a kurucok.
Majtény*
Eger
Bécs alatt
Esztergom
Ez így nem kérdés. (?)
Melyik évben volt a "fekete péntek" a New Yorki tőzsdén?
1528
1929*
1985
1988
Az 1929-es gazdasági világválság a fekete csütörtökkel kezdődött.
Wikipedia: Ezek után 1929. október 24-én, a „fekete csütörtökön” megkezdődött a részvénypiaci recesszió is, sokan innen számítják a válság kitörését.
Van fekete péntek is, az meg a karácsonyos-vásárlós időszak kezdete, valószínűleg innen a tévedés.
Valamint helyesen: New York-i, ha már náciskodom.
Melyik nem vetélkedőműsor?
Mindent vagy semmit
Szerencsekerék
Jó estét magyarország!*
Legyen Ön is milliomos!
Egy vessző is hiányzik belőle, de ez a legkisebb gond.
Dátum: 2013.11.08. 18:23:47
Ki volt a normandiai partraszállásnál a védekező német csapatok vezetője?
Gerd von Rundstedt
Carl Gustaf Emil von Mannerheim
Erwin Rommel *
Kristian Laake
Nem tudom fejből, ezért wikin megnéztem. Aszerint a Náci Németország haderejének parancsnokai: Gerd von Rundstedt, Erwin Rommel és Friedrich Dollmann.
Akkor ezek szerint két helyes válasz van?
Gerd von Rundstedt
Carl Gustaf Emil von Mannerheim
Erwin Rommel *
Kristian Laake
Nem tudom fejből, ezért wikin megnéztem. Aszerint a Náci Németország haderejének parancsnokai: Gerd von Rundstedt, Erwin Rommel és Friedrich Dollmann.
Akkor ezek szerint két helyes válasz van?
Dátum: 2013.11.01. 17:50:06
Hol lesz 2012-es nyári olimpia?
Magyarorszag
Oroszország
Anglia
Görögorszag
Ékezetek hiánya - és valahol elhagytam az időgépemet.
Magyarorszag
Oroszország
Anglia
Görögorszag
Ékezetek hiánya - és valahol elhagytam az időgépemet.
Dátum: 2013.11.01. 06:14:09
Melyik nem közmondás?
Ki korán kell aranyat lel
Ajándék lónak ne nézd a fogát
Tükröm tükröm mond meg nékem...
Aki nem dolgozik ne is egyék
Ki korán kell
Mire gondolhatott a művész?
No, de: minden válasz hibás helyesírásatilag, még ha azt nem is nézzük, hogy technikailag az "Aki nem dolgozik, ne is egyék" szerintem nem közmondás (szállóige).
Ki korán kell aranyat lel
Ajándék lónak ne nézd a fogát
Tükröm tükröm mond meg nékem...
Aki nem dolgozik ne is egyék
Ki korán kell

No, de: minden válasz hibás helyesírásatilag, még ha azt nem is nézzük, hogy technikailag az "Aki nem dolgozik, ne is egyék" szerintem nem közmondás (szállóige).
Dátum: 2013.10.25. 20:30:25
Melyik évből származik az alkotmányunk?
1929
1939
1949*
1959
Ugyanaz a probléma vele, mint amit SomeGod említett.
1929
1939
1949*
1959
Ugyanaz a probléma vele, mint amit SomeGod említett.
Dátum: 2013.10.19. 21:39:12
Ki nem filmszinész?
Arnold Schwarzenegge
Jim Carrey
Jackie Chan
Orbán Viktor
A nyilvánvaló igénytelenségén kívül a helyesírása is büntet.
Arnold Schwarzenegge
Jim Carrey
Jackie Chan
Orbán Viktor
A nyilvánvaló igénytelenségén kívül a helyesírása is büntet.