Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - DiscoPocahontas

Oldal: 123456
Dátum: 2014.01.13. 13:17:12
Értem és köszönöm.
Dátum: 2014.01.13. 12:37:14
Lan, én ezt értem. Tehát fogsz egy teljesítetlen feladatot és megcsinálod, majd ezt megismétled még 6x.
Azért kérdeztem, mert nem volt teljesen egyértelmű, hogy teljesítésnek veszi-e azt ha fogsz egy át nem vett zsákot és szorgalmasan ráklikkolsz
Bár az elég király lenne, ha ezt beleszámolná...

Mod.: Köszi a gyors választ
Dátum: 2014.01.13. 12:27:25
Teljesíts 7 feladatot a Végzet Templomában!

Nulláról kell teljesíteni, vagy elég a jutalmat átvenni?
Lehet, hogy hülye kérdés, számomra viszont nem egyértelmű.
Dátum: 2014.01.10. 08:51:13
Milyen sportot űz a fekete sztár Phil Ivey?

snowboard
motocross
póker *
snooker

Igazán először azt gondoltam, hogy rasszista a kérdésfeltevő, de mivel felteszi ezt a kérdést, végülis biztos szereti ezt a sportot (?) és sportembert.
Szóval csak azt írom, hogy felesleges feltüntetni az említett személy bőrszínét (ráadásul ilyen szóhasználattal pláne). Szerintem.
Ha coming outolt volna, akkor az lenne a kérdésben, hogy felvállaltan homoszexuális?
Egyébként én elég nagy hírfogyasztó vagyok, de róla még nem hallottam.
Dátum: 2014.01.04. 14:45:53
Hosszú, kemény és csak férfinak van?

Katonaélet*
Apaság
Kapcsolat
Munkásélet

Mióta nincs kötelező sorkatonaság, azóta végképp értelmetlen erről beszélni. És ez még a legfinomabb véleményem erről a kérdésről.

Melyik szó jelent feketét?

Ak
Kizil
Kök
Kara*

Hm?
Dátum: 2013.12.23. 21:29:39
Azi: lol.

Miért jó a nyúlnak a mondás szerint?
Helyes válasz: nem is olyan jó.

Mondás? Igényességet meg elvitte a cica?
Dátum: 2013.12.21. 08:40:21
Ki írta a "Nagyrabecsült ellenségem" című könyvet?

J.R.R. Tolkien
Robert E. Feist*
J.K. Rowling
Darren Shan

Raymond.
Dátum: 2013.12.14. 21:11:31
Nyugi, srácok, laptopról sem fut.
Másfél perc telt el, mire megjelent az első kérdés. Gondoltam, gyorsan elindítom másik böngészőn, kilép-belép, a másikon sem fut.
Nem az első eset. A végén eltűnt egy perc, megjegyzem, viszonylag keveset kellett gugliznom is, szóval nem azzal ment el az idő - hanem eltelt mindig 10-15 mp, mire a következő kérdést megismerhettem.

Kezdeni kellene már ezzel valamit, feltűnően sokan panaszkodunk minden alkalommal, csak nem mi vagyunk a trógerek, nem?
Dátum: 2013.12.02. 11:04:40
Jelenleg zajlik a kvíz olimpia, és ma éjfélkor véget ér.

Ezzel nem kellene már valamit kezdeni?!
Dátum: 2013.11.29. 22:31:30
Mi az aszparátusz?
Hüllö
Disznövény
Madár
Őslény

Hüllő, dísznövény.
A növény neve helyesen: aszparágusz.
Dátum: 2013.11.29. 17:27:54
Crampus, ez a kérdés engem is megakasztott (mondjuk én "értek" ehhez). Mindenesetre a B17-vitamin finoman szólva is inkább a hiedelem kategóriáját súrolja, nem "kanonizált" vitamin.
Ennek ellenére ezt a kérdést én is inkorrektnek tartom, mivel ad1 a kérdő mondatban még létezik a vitamin, ad2 baromi sok találatot dob fel rá a gugli is, plusz egy csomóan ismerik és elismerik. Ez nem egy szakmai vetélkedő, amiben elférne ez a kikacsintós beugratós kérdés (haha, a B17 nem is igazi vitamin), hanem egy olyan játék, amit nem egészségügyisek is játszanak (illetve gondolom főként ők), és nem alap az, hogy ez valójában nem sorolandó a vitaminok sorába. Amúgy meg ki tudja, mi derül ki róla 5 év múlva.
Dátum: 2013.11.22. 13:25:41
Minek a röviditése a kft ?
korlátlan felelősségű társaság
korlátolt felelőségű társaság *
kis feladatkörű társaság
kis felelőségű társaság

Az első válaszlehetőségben véletlenül helyesen írta a kérdező a "felelősségű" szót.
Szóval: rövidítés, kft., felelősségű.
Dátum: 2013.11.16. 19:54:34
Mit nevezünk termékeny képzőnek?

Azokat a képzőket nevezzük termékenynek amelyek névszóból igét képeznek.
A különbözű szófajú szavakat termékeny képzőnek nevezzük.
Azt nevezzük termékeny képzőnek, ami egy adott szófajba tartozó szóból létező új szót képez. *
Azokat a képzőket nevezzük termékenynek amelyek igéből névszót képeznek.

Én szeretem a magyar nyelvtant, (úgy érzem) jó is voltam belőle, nem is érettségiztem olyan nagyon régen. Ez a kérdés azonban megfogott. Mérget merek venni rá, hogy nem tanították. Elég csak az első google-találatból kiemelni a definíciót: "A képző csak akkor termékeny, ha az adott szemantikai és szintaktikai feltételek mellett új szavak képezhetők vele. Ilyen például a denominális -z és -l igeképző."

Ez a kérdés nem is egyszerűen speciális, hanem valami egészen fantasztikusan übermegagigaspec.
Dátum: 2013.11.12. 17:33:02
Hol akasztották fel gróf Batthyányi Lajost?
Maglód
Szeged
Arad
Buda*

Tévedés: a helyes válasz Pest. Valamint a helyes kérdés: hol végezték ki? Nem akasztották fel - persze csak ha ugyanarról a gróf Batthyány Lajosról beszélünk.
Forrásaim:

"Ennek megfelelősen október 6-án a pesti Újépület (Neugebäude) udvarán kivégezték." (via wikipedia)
"1849. október 6-án végezték ki Aradon az 1848-49. évi szabadságharc 13 honvédtisztjét, Pesten pedig ugyanezen a napon hajtották végre a gróf Batthyány Lajos egykori miniszterelnökre kiszabott halálos ítéletet. (...) Batthyány Lajost ugyanezen a napon Pesten az esti órákban, az Újépület zárt udvarán állították kivégzőosztag elé, majd a ferencesek belvárosi templomában helyezték végső nyugalomra. " (via Rubicon online)
"Haynau az ő esetében is ragaszkodott a legmegalázóbb kivégzési módhoz, az akasztáshoz, azonban Batthyány egy, a felesége által bejuttatott tőrrel olyan sérüléseket tudott magának okozni, melyek lehetetlenné tették az ítélet – ilyen – végrehajtását. " (via Rubicon online)
Dátum: 2013.11.09. 16:16:56
Awenhai:
Köszönöm a választ, bár a kérdés ezek szerint rosszul van feltéve. A normandiai partraszállás egy kéthónapos hadművelet volt, nem egy csata. Szóval ha a kérdés a D-dayre vonatkozik, akkor a kérdést arra kellene javítani.

mod.: Javaslatra finomítottam a dolgon

Hol tették le a fegyvert a kurucok.
Majtény*
Eger
Bécs alatt
Esztergom

Ez így nem kérdés. (?)

Melyik évben volt a "fekete péntek" a New Yorki tőzsdén?
1528
1929*
1985
1988

Az 1929-es gazdasági világválság a fekete csütörtökkel kezdődött.
Wikipedia: Ezek után 1929. október 24-én, a „fekete csütörtökön” megkezdődött a részvénypiaci recesszió is, sokan innen számítják a válság kitörését.
Van fekete péntek is, az meg a karácsonyos-vásárlós időszak kezdete, valószínűleg innen a tévedés.
Valamint helyesen: New York-i, ha már náciskodom.

Melyik nem vetélkedőműsor?
Mindent vagy semmit
Szerencsekerék
Jó estét magyarország!*
Legyen Ön is milliomos!

Egy vessző is hiányzik belőle, de ez a legkisebb gond.
Dátum: 2013.11.08. 18:23:47
Ki volt a normandiai partraszállásnál a védekező német csapatok vezetője?
Gerd von Rundstedt
Carl Gustaf Emil von Mannerheim
Erwin Rommel *
Kristian Laake

Nem tudom fejből, ezért wikin megnéztem. Aszerint a Náci Németország haderejének parancsnokai: Gerd von Rundstedt, Erwin Rommel és Friedrich Dollmann.
Akkor ezek szerint két helyes válasz van?
Dátum: 2013.11.01. 17:50:06
Hol lesz 2012-es nyári olimpia?
Magyarorszag
Oroszország
Anglia
Görögorszag

Ékezetek hiánya - és valahol elhagytam az időgépemet.
Dátum: 2013.11.01. 06:14:09
Melyik nem közmondás?

Ki korán kell aranyat lel
Ajándék lónak ne nézd a fogát
Tükröm tükröm mond meg nékem...
Aki nem dolgozik ne is egyék

Ki korán kell Mire gondolhatott a művész?
No, de: minden válasz hibás helyesírásatilag, még ha azt nem is nézzük, hogy technikailag az "Aki nem dolgozik, ne is egyék" szerintem nem közmondás (szállóige).
Dátum: 2013.10.25. 20:30:25
Melyik évből származik az alkotmányunk?
1929
1939
1949*
1959

Ugyanaz a probléma vele, mint amit SomeGod említett.
Dátum: 2013.10.19. 21:39:12
Ki nem filmszinész?

Arnold Schwarzenegge
Jim Carrey
Jackie Chan
Orbán Viktor

A nyilvánvaló igénytelenségén kívül a helyesírása is büntet.
Oldal: 123456