Hozzászólások - Kocos
Dátum: 2008.11.02. 11:11:41
Szükségem lenne a mágustorony előfeltételére. Ha valaki tudja, ossza meg velem.
Dátum: 2008.11.01. 20:26:16
Harcias kedvű végzeturakat várunk a játék egyik legerősebb szövetségébe, az Azúr Légióba.
Dátum: 2008.11.01. 20:20:34
Mely felháborodással tapasztaltam, hogy a mai nap folyamán hárman is megtámadtak. Pedig az Úr azt mondá:
„Emlékezz meg a szombat napjáról, hogy megszenteld azt. Hat napon át dolgozz és végezd minden munkádat, a hetedik nap azonban szombat az Örökkévalónak, ne végezz aznap semmilyen munkát… mert hat napon át alkotta az Örökkévaló az eget és a földet… és a hetedik nap megpihent…” (2Mózes 20:8-11)
Támadással szenteliek meg a Sábátot?! Számítógépre nézni is bűn ebben az időszakban! De úgy látom a mérhetetlen hatalomvágy egyeseket olyannyira elvakít, hogy már semmi sem szent neki. Gyalázat! Szégyeljétek magatokat!
„Emlékezz meg a szombat napjáról, hogy megszenteld azt. Hat napon át dolgozz és végezd minden munkádat, a hetedik nap azonban szombat az Örökkévalónak, ne végezz aznap semmilyen munkát… mert hat napon át alkotta az Örökkévaló az eget és a földet… és a hetedik nap megpihent…” (2Mózes 20:8-11)
Támadással szenteliek meg a Sábátot?! Számítógépre nézni is bűn ebben az időszakban! De úgy látom a mérhetetlen hatalomvágy egyeseket olyannyira elvakít, hogy már semmi sem szent neki. Gyalázat! Szégyeljétek magatokat!
Dátum: 2008.11.01. 19:43:13
Idézet: tramenes - 2008.10.30. 07:54:32
Nem akarlak nagyon kizokkenteni, de a haboruban vedekezo fel, az nagyon nem ugyanaz, mint a csataban vedekezo. Te meg ez utobbirol beszelsz.
Ebből azért ki van felejtve hogy a védekező fél előnyben van a támadóval szemben:
-egyrészt a pihenés 10% miatt ami a támadónak nincsen
-a segítő kéz 10% miatt ami szintén csak védekezéskor érvényesül
-a láthatatlanság és a katakombák miatt (ahol van), hiszen ezzel ki lehet vonni a harcból a potenciális célpontokat és a támadó kénytelen az erősebbeket ütni
Ez az előny van azzal kompenzálva hogy az agresszor csak jóval gyengébb szövit támad meg hiszen valamivel kompenzálnia kell nem csak ezt a hátrányt; hanem azt is hogy 2X vagy 100al több győzelmet kell szereznie.
Ahogy most látom rengeteg háború bukik el a védekező fél szervezetlenségén és azon hogy a többség hajlamos az egyszerűbb megoldásban gondolkodni ("gyorsan kapitulálunk és utána 1 hétig nyugi van). Holott ha kihasználnák ezeket a lehetőségeket egyből nem lennének ideális célpontok és aki egyszer már megtámadta őket legközelebb kétszer is meggondolja hogy érdemes-e velük szenvedni.
-egyrészt a pihenés 10% miatt ami a támadónak nincsen
-a segítő kéz 10% miatt ami szintén csak védekezéskor érvényesül
-a láthatatlanság és a katakombák miatt (ahol van), hiszen ezzel ki lehet vonni a harcból a potenciális célpontokat és a támadó kénytelen az erősebbeket ütni
Ez az előny van azzal kompenzálva hogy az agresszor csak jóval gyengébb szövit támad meg hiszen valamivel kompenzálnia kell nem csak ezt a hátrányt; hanem azt is hogy 2X vagy 100al több győzelmet kell szereznie.
Ahogy most látom rengeteg háború bukik el a védekező fél szervezetlenségén és azon hogy a többség hajlamos az egyszerűbb megoldásban gondolkodni ("gyorsan kapitulálunk és utána 1 hétig nyugi van). Holott ha kihasználnák ezeket a lehetőségeket egyből nem lennének ideális célpontok és aki egyszer már megtámadta őket legközelebb kétszer is meggondolja hogy érdemes-e velük szenvedni.
Nem akarlak nagyon kizokkenteni, de a haboruban vedekezo fel, az nagyon nem ugyanaz, mint a csataban vedekezo. Te meg ez utobbirol beszelsz.
Dátum: 2008.11.01. 19:05:42
Idézet: Hatsepsut - 2008.11.01. 12:42:28
Idézet: Alied111 - 2008.11.01. 08:49:09
Ez egy bug, de sajnos még nem sikerült megtalálni az okát. Én is találkozom vele néhány naponként, és nekem úgy tűnt, csak akkor jön elő, ha rossz (mármint nem a megjelölt) válaszra klikkelek. (A helyes válasz itt egyébiránt 3 lett volna.) Szóval a jó hír a rossz mellett, hogy legalább nem ér kár a +10%-kal kapcsolatban.
No akkor mehet is torlesre, mert 2 resze volt, meg egy USA remake.
Megeyzem, az egyetlen remake amit ismerek, es a foszereplok ugyanazok benne mint az eredeti valtozatban.
Idézet: Alied111 - 2008.11.01. 08:49:09
kicsit furcsa ez:
Kérdés:Hány részből áll a "Jöttünk,láttunk és most visszamennénk"című film?
én 2-őt írtam de ezt írta:
Helytelen válasz!A helyes válasz ez lett volna:Zabhegyező
Kérdés:Hány részből áll a "Jöttünk,láttunk és most visszamennénk"című film?
én 2-őt írtam de ezt írta:
Helytelen válasz!A helyes válasz ez lett volna:Zabhegyező
Ez egy bug, de sajnos még nem sikerült megtalálni az okát. Én is találkozom vele néhány naponként, és nekem úgy tűnt, csak akkor jön elő, ha rossz (mármint nem a megjelölt) válaszra klikkelek. (A helyes válasz itt egyébiránt 3 lett volna.) Szóval a jó hír a rossz mellett, hogy legalább nem ér kár a +10%-kal kapcsolatban.
No akkor mehet is torlesre, mert 2 resze volt, meg egy USA remake.
Megeyzem, az egyetlen remake amit ismerek, es a foszereplok ugyanazok benne mint az eredeti valtozatban.
Dátum: 2008.11.01. 18:55:20
Idézet: Awenhai - 2008.11.01. 09:07:55
Ausztrália a földrészek közé tartozik , a válasz pedig a kérdező szerint az. Javítandó vagy törlendő.
Némileg beugratós kérdés, de minden kontinens sziget... tehát nyugodtan rá lehet ilyenkor nyomni Ausztráliára.
Dehogy.
Ausztrália a földrészek közé tartozik , a válasz pedig a kérdező szerint az. Javítandó vagy törlendő.
Némileg beugratós kérdés, de minden kontinens sziget... tehát nyugodtan rá lehet ilyenkor nyomni Ausztráliára.
Dehogy.
Dátum: 2008.11.01. 17:52:43
Idézet: Aisling - 2008.10.31. 20:05:38
Valojaban persze a Ravenloft.
Melyik AD&D-s/ D&D-s világ szerves része a Köd?
Dark Sun
Forgotten Realms
Speljammer
Ravenloft
Spelljammer. Amúgy meg speciális.
Update. A Spelljammer csak a helyesírás miatt szerepelt, a helyes válasz a Forgotten realms
Dark Sun
Forgotten Realms
Speljammer
Ravenloft
Spelljammer. Amúgy meg speciális.
Update. A Spelljammer csak a helyesírás miatt szerepelt, a helyes válasz a Forgotten realms
Valojaban persze a Ravenloft.
Dátum: 2008.11.01. 17:48:57
Idézet: Eviciusz - 2008.10.31. 19:32:01
Elhiszem, hogy tajekozatlan vagy, de ez spec oda van irva.
Sziasztok ! Homályosítsatok fel legyetek szívesek ,
Melyik klán jelképe a rózsa a Vampire The Masquerade világban?
Toreador
Lasombra
Tzimisce
Tremere
Melyik játékban szerepelnek ezek a " klánok " ? Sajnos nagyon tájékozatlan vagyok , emiatt aztán nem is tudtam erre a kérdésre a helyes választ
Melyik klán jelképe a rózsa a Vampire The Masquerade világban?
Toreador
Lasombra
Tzimisce
Tremere
Melyik játékban szerepelnek ezek a " klánok " ? Sajnos nagyon tájékozatlan vagyok , emiatt aztán nem is tudtam erre a kérdésre a helyes választ
Elhiszem, hogy tajekozatlan vagy, de ez spec oda van irva.
Dátum: 2008.11.01. 16:00:50
Idézet: Atreus - 2008.10.31. 15:10:02
No akor meg ehhez. A kilo, mega, giga SI elotagok. 10 hatvanyban vannak meghatarozva.
A szamitastechnikaban tertek el ettol egy csomo esetben, mert adodik, hogy 1024 az majdnem 10^3 es ketto hatvany. Nyilvan ha el kell adni valamit, akkor azt a rendszert hasznaljak, amiben nagyobb szam jon ki.
A kerdes semmikepp sem egyertelmű, mert mind a kettő váltási arány használt és elfogadott.
Ez a kis félreértés azért van, mert a számitástechnikában 2-es számrendszerben dolgoznak (Egy byte 8 bitből áll, ezek szerint 2*2*2*2*2*2*2*2, azaz 256 különböző értéket vehet fel. Egy kilobyte = 1024 byte. (A kilobyte jele: kB) Egy megabyte = 1024 kilobyte = 1024*1024 byte. (A megabyte jele: MB.) Egy gigabyte = 1024 megabyte = 1024*1024*1024 byte. (A gigabyte jele: GB.) Egy terabyte= 1024 gigabyte)
Ellenben a merevlemezek tekintetében a birka ÁjBíEm anno a decimális kilót (megát, gigát) vezette be a saját bájtjaira
http://hu.wikipedia.org/wiki/Byte
Gondolom már mindenkinek feltűnt hogy egy 4,7 gigásnak vett DVD-re csak 4,4 giga adatot lehet rögzíteni
A kérdés pontosan emiatt a probléma miatt pontatlan... Javítandó mondjuk erre: Mi a szorzószám a kettes számrendszerben? Véleményem szerint
Ellenben a merevlemezek tekintetében a birka ÁjBíEm anno a decimális kilót (megát, gigát) vezette be a saját bájtjaira
http://hu.wikipedia.org/wiki/Byte
Gondolom már mindenkinek feltűnt hogy egy 4,7 gigásnak vett DVD-re csak 4,4 giga adatot lehet rögzíteni
A kérdés pontosan emiatt a probléma miatt pontatlan... Javítandó mondjuk erre: Mi a szorzószám a kettes számrendszerben? Véleményem szerint
No akor meg ehhez. A kilo, mega, giga SI elotagok. 10 hatvanyban vannak meghatarozva.
A szamitastechnikaban tertek el ettol egy csomo esetben, mert adodik, hogy 1024 az majdnem 10^3 es ketto hatvany. Nyilvan ha el kell adni valamit, akkor azt a rendszert hasznaljak, amiben nagyobb szam jon ki.
A kerdes semmikepp sem egyertelmű, mert mind a kettő váltási arány használt és elfogadott.
Dátum: 2008.11.01. 15:51:16
Idézet: Byzon - 2008.10.31. 14:40:27
Pontosan.
Az első halálcsillagon. Ben Kenobit Darth Vaderként, nem? (Bár szerintem Anakin első mesterének Jin tekinthető, és így elég rossz a kérdés, mert vele Darth Maul végzett..., nem?)
Pontosan.
Dátum: 2008.11.01. 11:07:28
Idézet: Ravenwood - 2008.11.01. 09:35:32
Miutan a fuziora is lehet, es ugye ez a turbo csak akkor mukodik, ha sokaig rajta fgyel sztem nem kerdes, hogy lehessen turbozni.
Tudatturbót érdemes lenne átgondolni, hogy lehessen-e rá rakni.
Miutan a fuziora is lehet, es ugye ez a turbo csak akkor mukodik, ha sokaig rajta fgyel sztem nem kerdes, hogy lehessen turbozni.
Dátum: 2008.11.01. 01:41:03
16-os és 17-es tárgyak bekerültek.
Infó: Leinád és Trinigan
Infó: Leinád és Trinigan
Dátum: 2008.10.31. 21:06:14
Hány elnöke volt az U.S.A.-nak?
42
43
40
44
42
43
40
44
Jovo januarig igaz. Es persze ravaszul ot van benne a 44 is.
Dátum: 2008.10.31. 14:29:12
Idézet: andrej - 2008.10.31. 13:44:09
Sehol?
Tatooine
Hol ölte meg első mesterét Anakin Skywalker?
Az első Halálcsillagon
A peremvidék felé tartó szállítóhajón
A Hoth rendszer egyik holdján
Tatuinon
Az első Halálcsillagon
A peremvidék felé tartó szállítóhajón
A Hoth rendszer egyik holdján
Tatuinon
Sehol?
Tatooine
Dátum: 2008.10.31. 13:10:04
Idézet: andrej - 2008.10.31. 11:53:54
Csunya lenne, ha csak az lenne jo kerdes, amit fejbol tudok.
Gondolom ezt mindenki tudta fejből, aki jóra értékelte.
Csunya lenne, ha csak az lenne jo kerdes, amit fejbol tudok.
Dátum: 2008.10.31. 13:07:25
Idézet: Icelady64 - 2008.10.31. 11:16:34
Nos a kozgazdasagi. Komoly volt a kerdes?
Mióta osztanak gazdaságtudományi Nobel-díjat is?
????????????
* 1 Fizikai Nobel-díj
* 2 Kémiai Nobel-díj
* 3 Orvosi Nobel-díj
* 4 Irodalmi Nobel-díj
* 5 Nobel-békedíj
* 6 Közgazdasági Nobel-emlékdíj
Melyik is az??
????????????
* 1 Fizikai Nobel-díj
* 2 Kémiai Nobel-díj
* 3 Orvosi Nobel-díj
* 4 Irodalmi Nobel-díj
* 5 Nobel-békedíj
* 6 Közgazdasági Nobel-emlékdíj
Melyik is az??
Nos a kozgazdasagi. Komoly volt a kerdes?
Dátum: 2008.10.31. 13:05:02
Idézet: Elftagram - 2008.10.31. 10:56:19
Miutan az olimpian nem a Bulls szineiben indult. A Bullsban volt 23-as, meg egy darabig 45-os. Meg egy darabig hivatalosan 45 gyakorlatban 23 es fizettek meccsenkent a buntit.
Wizardsban nem tudom mennyi volt, gyanitom 23 ott is.
Mi volt Michael Jordan mezszáma az 1992-es barcelonai olimpián ?
45
23
9
32
Lehet, hogy én vagyok nagyon műveletlen, de bevallom, nem tudtam. Lusta voltam a barcelonai olimpiára rákeresni, hát egy képtalálat alapján a 23-asra tippeltem, de a 9 volt a helyes megfejtés.
45
23
9
32
Lehet, hogy én vagyok nagyon műveletlen, de bevallom, nem tudtam. Lusta voltam a barcelonai olimpiára rákeresni, hát egy képtalálat alapján a 23-asra tippeltem, de a 9 volt a helyes megfejtés.
Miutan az olimpian nem a Bulls szineiben indult. A Bullsban volt 23-as, meg egy darabig 45-os. Meg egy darabig hivatalosan 45 gyakorlatban 23 es fizettek meccsenkent a buntit.
Wizardsban nem tudom mennyi volt, gyanitom 23 ott is.
Dátum: 2008.10.31. 10:45:05
Idézet: Trinigan - 2008.10.31. 10:24:02
Jobb felso sarok: create acount. De persze nem muszaj.
Hogy regisztráljak?
Jobb felso sarok: create acount. De persze nem muszaj.
Dátum: 2008.10.31. 10:19:51
Ha regisztralsz az oldalon, akkor ezt fogom tudni .
Dátum: 2008.10.31. 10:07:33
Idézet: Sofud - 2008.10.30. 22:32:21
Sajnos ez amugy is kiesne, mert tul spec.
Segítséget kérnék a kvíz adminisztártortól.
Az imént föltettem egy kérdést, de véletlenül az egyik hibást választ adtam meg jónak.
A kérdés: Ki volt Qui Gon Jinn mestere?
Mit tehetek ilyenkor? Vagy ugrott ez a lehetőség, és tovább nőnek a "rossz pontjaim"?
Az imént föltettem egy kérdést, de véletlenül az egyik hibást választ adtam meg jónak.
A kérdés: Ki volt Qui Gon Jinn mestere?
Mit tehetek ilyenkor? Vagy ugrott ez a lehetőség, és tovább nőnek a "rossz pontjaim"?
Sajnos ez amugy is kiesne, mert tul spec.