Hozzászólások - Lanmandragoran
Dátum: 2011.06.05. 22:01:21
Akkor a logikád alapján elvileg félhetett volna betegesen a futball stadionoktól is. És persze egy -phobiát, ami latin származású elnevezés, logikai úton visszavezethetünk egy magyar szóra. Gratulálok. Mert ugye a latin nyelv ismerete nem elvárható alapműveltség, hogy tudjuk, az ovális latinul is ovalis.
Dátum: 2011.06.05. 21:53:02
A ponty meg nem hal, hanem csontos hal
Olyan rendszertani osztály, hogy halak nincsen, az csak egy összefoglaló név a koponyás nememlős tengeri élőlényekre, vagyis mind a csontos halak, mind a porcos halak főosztálya beletartozik.
De ha a cápa netán valóban nem lenne jó válasz, akkor sem értem az eszmefuttatást, ami alapján a ponty lett a legnagyobb hal szerinted. A ponty csupán 1m körülire nő meg, míg a csuka nem ritkán elérheti az 1,5 métert is.
Olyan rendszertani osztály, hogy halak nincsen, az csak egy összefoglaló név a koponyás nememlős tengeri élőlényekre, vagyis mind a csontos halak, mind a porcos halak főosztálya beletartozik.
De ha a cápa netán valóban nem lenne jó válasz, akkor sem értem az eszmefuttatást, ami alapján a ponty lett a legnagyobb hal szerinted. A ponty csupán 1m körülire nő meg, míg a csuka nem ritkán elérheti az 1,5 métert is.
Dátum: 2011.06.05. 15:39:49
Vagy mind mondatszerű legyen, ponttal a végén, vagy a negyedik után se kéne. Nem jó ha nem egységes a külalak
Dátum: 2011.06.05. 14:32:40
Igen
Dátum: 2011.06.04. 22:27:33
Nagy nagy fogalomzavarban vagy. Attól hogy nem gugliverseny, nem is szabad triviális dolgokat sem kérdezni, amire mindenki kapásból tudja a választ. A gondolkodás a kulcsszó.
Dátum: 2011.06.04. 22:24:00
Legutóbbi térképen 10-11. szintű szakizó (csak vadász) karakterrel prémium nélkül simán összejött egy bronz tárgy, szóval ha aktív vagy, mindenképpen van rajta keresnivalód.
Dátum: 2011.06.04. 22:21:22
Azt hol olvastad, hogy olyan kérdéseknek kell lennie, amire mindenki kapásból tudhatja a választ?
Dátum: 2011.06.04. 22:05:20
Úgy pont befér
Dátum: 2011.06.04. 20:52:34
Mert egy olyan dologra kérdeztél rá, amit 99,99%-ban csak úgy lehet megválaszolni, ha az ember beírja a gugliba a megfelelő kulcsszót. Ez7 pedig elsősorban kvíz, és nem gugliverseny.
Dátum: 2011.06.04. 20:43:11
Zseniális a szövegezés, de nekem még mindig nem fekszik. Azzal hogy a születés, meg az évszám közé bepréselted a 3 korstílust, nem lesz elég egyértelműen összetartozó a két szélső információ. Hiába tudom hogy miről akar szólni a kérdés, sokkal inkább azt sugallja, hogy a festő 1848-ra "alkotta meg" a három korstílust felölelő egyéni stílusát...
1848 az év, mikor Európa "több fronton is révbe ért". E nagy festő is ekkor született, ki 3 korstílust is magáévá tett. Kinek születése, festészet éltetése?
Valami ilyesmit látnék szívem szerint. (persze ez csak az én véleményem, nem szentírás)
1848 az év, mikor Európa "több fronton is révbe ért". E nagy festő is ekkor született, ki 3 korstílust is magáévá tett. Kinek születése, festészet éltetése?
Valami ilyesmit látnék szívem szerint. (persze ez csak az én véleményem, nem szentírás)
Dátum: 2011.06.04. 20:31:02
Hát, ha egy olyan dolog ismerete, amire a gugli kevesebb mint ezer találatot hoz, nem számítana speciális ismeretnek, akkor kb semmi.
Dátum: 2011.06.04. 19:32:20
A nyelvezet valamiért nem tetszik, de maga a kérdés jó lehet
Dátum: 2011.06.03. 19:06:59
Szerintem így megfelelő lehet, persze megfelelő jó válasszal. Mondjuk a 1622-es példánál maradva nem jó egy Nyugat-Római Birodalom bukása, vagy II. világháború kitörése; de Blaise Pascal francia matematikus születése (1623) sem.
Dátum: 2011.06.03. 18:04:02
Semmivel sem rosszabb. De mivel a Kvíz menüpontban a mit ne tegyél fel bekezdésben első kiemelt helyen szerepelnek az évszámok, nem gondolom, hogy igazságtalan lenne a kérdésed értékelése, inkább a másiknak sem lett volna szabad bekerülnie.
Dátum: 2011.06.01. 16:13:21
Dehogynem, mindenki újat kap. Nem vándorserleg az!
Dátum: 2011.06.01. 15:27:13
Ezúton szeretnék gratulálni a legújabb Bezzeg Béla Emlékérem tulajdonosának!
Dátum: 2011.05.31. 23:51:47
Hogy a négy rossz közül te melyiket gondoltad jó válasznak. Gondolom én.
Régen tanultam, de emlékeim szerint az általad jelölt Oresztész Agamemnón fia volt, Agamemnónt viszont a felesége, Klütaimnésztra és annak szeretője ölte meg, mikor hazatért Trójából. Oresztész pedig bosszút állt, és anyagyilkos lett.
Apagyilkos pedig Oidipus lett ha jól emlékszem, bár ő viszont nem tudta, hogy a saját apját öli meg, mint ahogy azt se, hogy az özvegy thébai királynő akit feleségül vesz, az az anyja.
Régen tanultam, de emlékeim szerint az általad jelölt Oresztész Agamemnón fia volt, Agamemnónt viszont a felesége, Klütaimnésztra és annak szeretője ölte meg, mikor hazatért Trójából. Oresztész pedig bosszút állt, és anyagyilkos lett.
Apagyilkos pedig Oidipus lett ha jól emlékszem, bár ő viszont nem tudta, hogy a saját apját öli meg, mint ahogy azt se, hogy az özvegy thébai királynő akit feleségül vesz, az az anyja.
Dátum: 2011.05.31. 19:31:19
Egyetértek az előttem szólóval, az a pöttyös háromból két esetben inkább foltos.
Dátum: 2011.05.29. 23:08:54
Nem, a nevet jóval korábban megkapta, mikor Palpatine a segítségével ölte meg Mace Vindut. Hisz csak akkor fojtogatta meg kicsit Padmét a vulkánbolygón, mikor már nyiltan szembefordult a Jedikkel, és Kenobi azért ment utána, hogy megölje.
Csak konzervdoboz lett belőle később, nem Sith lovag.
Csak konzervdoboz lett belőle később, nem Sith lovag.
Dátum: 2011.05.29. 22:04:53
Pedig azért
Megálmodta hogy Padmé belehal a szülésbe, és Palpatine elhitette vele, hogy sith lovagként az Erő segítségével élet és halál ura lehet.
Idézet: Rogalndorn - 2011.05.29. 18:56:26
Melyikük volt egy orosz cárnő?
Mária Terézia
Nagy Katalin
Véres Mária
Erzsébet
Tudom, hogy tudatlan vagyok, de ki az a Véres Mária?
Erzsébet? Jó de melyik? A sarki közértes?
És jó, hogy csak négy válasz van mert az ötödik már csak Zsú lenne mi?
I. Mária angol királynő, akinek a Véres ugyanolyan ragadványneve volt, mint IV. Fülöpnek a Szép, I. Richárdnak az Oroszlánszívű, vagy Mátyásnak az Igazságos.
Megálmodta hogy Padmé belehal a szülésbe, és Palpatine elhitette vele, hogy sith lovagként az Erő segítségével élet és halál ura lehet.
Idézet: Rogalndorn - 2011.05.29. 18:56:26
Melyikük volt egy orosz cárnő?
Mária Terézia
Nagy Katalin
Véres Mária
Erzsébet
Tudom, hogy tudatlan vagyok, de ki az a Véres Mária?
Erzsébet? Jó de melyik? A sarki közértes?
És jó, hogy csak négy válasz van mert az ötödik már csak Zsú lenne mi?
I. Mária angol királynő, akinek a Véres ugyanolyan ragadványneve volt, mint IV. Fülöpnek a Szép, I. Richárdnak az Oroszlánszívű, vagy Mátyásnak az Igazságos.