Hozzászólások - Picok
Dátum: 2010.07.19. 09:14:20
OK, értem. Mondjuk kijelezhetné valahogy a portyamenü, hogy LÉ nem jöhet már belőle...
Dátum: 2010.07.19. 08:01:26
Ez meg micsoda?
Te nyerted a csatát, de ellenfeled túl gyenge volt, nem kapsz sem lélekenergiát, sem tapasztalati pontot.
Akkor minek jelenik meg a portyamenümben?
Te nyerted a csatát, de ellenfeled túl gyenge volt, nem kapsz sem lélekenergiát, sem tapasztalati pontot.

Akkor minek jelenik meg a portyamenümben?
Dátum: 2010.07.03. 14:02:15
Melyik egy finnugor nép neve?
méd
szingaléz
szamojéd*
alemann
Majdnem jó, de:
1. A szamojéd egyrészt nem egy nép, hanem több rokon nép/nyelv közös neve, mint pl. a szláv, a szó jelentése önevő (emberevő), szláv gúnyneve ezeknek a népeknek.
2. A szamojédek nem finnugorok, hanem a finnugor nyelvek mellett az urali nyelvcsalád másik csoportja.
Ki volt a magyarok első nagyfejedelme?
Ond
Álmos*
Kond
Előd
Ez azért vitatott. Van pl. a vezérek listájának olyan olvasata is, hogy a bizánci forrásban található Álmos Előd Ond Kond kifejezésnek az a jelentése, hogy Álmos apja Ond kende... De ez csak az egyik alternatíva.
Mondjuk a kérdés úgy helyes, hogy a közvélekedés szerint ki volt...
méd
szingaléz
szamojéd*
alemann
Majdnem jó, de:
1. A szamojéd egyrészt nem egy nép, hanem több rokon nép/nyelv közös neve, mint pl. a szláv, a szó jelentése önevő (emberevő), szláv gúnyneve ezeknek a népeknek.
2. A szamojédek nem finnugorok, hanem a finnugor nyelvek mellett az urali nyelvcsalád másik csoportja.
Ki volt a magyarok első nagyfejedelme?
Ond
Álmos*
Kond
Előd
Ez azért vitatott. Van pl. a vezérek listájának olyan olvasata is, hogy a bizánci forrásban található Álmos Előd Ond Kond kifejezésnek az a jelentése, hogy Álmos apja Ond kende... De ez csak az egyik alternatíva.
Mondjuk a kérdés úgy helyes, hogy a közvélekedés szerint ki volt...
Dátum: 2010.06.28. 22:17:32
Ki nem színész az alábbiak közül?
Kern András
Kulka János
Csányi Sándor
Gera Zoltán*
Van Gera Zoltán nevű színész is.
Kern András
Kulka János
Csányi Sándor
Gera Zoltán*
Van Gera Zoltán nevű színész is.
Dátum: 2010.06.22. 10:21:40
Hogy hívják Walt Disney mókusait?
Csip és Csup
Csip és Dél
Chip és Dale*
Chips és Dales
Fonetikusan Csip és Dél.
Melyik a cigaretta legkárosabb égésterméke az emberi szervezet számára?
Nitrogén-monoxid
Kátrány*
Dohány
Szén-monoxid
Mi az, hogy legkárosabb? A szén monoxid is rendkívűl káros, csak másképp, és mindezek a dohány elégetésével keletkeznek.
Az alábbi betegségek közül melyik légúti eredetű?
bárányhimlő
kötőhártyagyulladás
álomkór
asztma*
Bárányhimlő: "A betegség rendkívül ragályos: cseppfertőzéssel terjed". Tehát légúti eredetű, csak a tünetek nem légútiak.
Csip és Csup
Csip és Dél
Chip és Dale*
Chips és Dales
Fonetikusan Csip és Dél.
Melyik a cigaretta legkárosabb égésterméke az emberi szervezet számára?
Nitrogén-monoxid
Kátrány*
Dohány
Szén-monoxid
Mi az, hogy legkárosabb? A szén monoxid is rendkívűl káros, csak másképp, és mindezek a dohány elégetésével keletkeznek.
Az alábbi betegségek közül melyik légúti eredetű?
bárányhimlő
kötőhártyagyulladás
álomkór
asztma*
Bárányhimlő: "A betegség rendkívül ragályos: cseppfertőzéssel terjed". Tehát légúti eredetű, csak a tünetek nem légútiak.
Dátum: 2010.06.21. 18:03:34
Lehet, hogy szerepel már valahol, csak én nem tudom, ezért megkérdezném:
1. A +5% bónusz mikortól él?
2. A kvízes jutalmakat mikor kapjuk meg?
1. A +5% bónusz mikortól él?
2. A kvízes jutalmakat mikor kapjuk meg?
Dátum: 2010.06.12. 21:51:32
A KRESZ szabályai szerint, baleset esetén hangjelzést hol adhatok?
sehol sem adható hangjelzés
csak lakott területen kívül
csak lakott területen belül
mindkét területen egyaránt*
Tehát baleset esetén lehet dudálni, mint az őrült?
Balesetveszély talán?
sehol sem adható hangjelzés
csak lakott területen kívül
csak lakott területen belül
mindkét területen egyaránt*
Tehát baleset esetén lehet dudálni, mint az őrült?

Balesetveszély talán?
Dátum: 2010.06.10. 16:19:55
Mikor született Louis de Funès ?
1914. július 31*
1918.december.15.
1913.januar.3.
1916. szeptember.1.
Teljesen érdektelen adat.
Milyen növényből készül a tequila?
Kaktusz*
Avokadó
Ananász
Gabona
Helyesen agave, ami nem kaktusz, rendszertanilag igen távol áll, csak szúrós.
1914. július 31*
1918.december.15.
1913.januar.3.
1916. szeptember.1.
Teljesen érdektelen adat.
Milyen növényből készül a tequila?
Kaktusz*
Avokadó
Ananász
Gabona
Helyesen agave, ami nem kaktusz, rendszertanilag igen távol áll, csak szúrós.
Dátum: 2010.06.05. 22:32:42
Mi a Tyrranosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona ?
kacsa
fácán
csirke*
lúd
Miért pont a csirke lenne közelebb a többi madárnál? Ráadásul a fácán meg a csirke közeli rokonok, mindketten tyúkalkatúak, így aztán még a genetikai távolságukban sem találhattak különbséget, ha volt ilyen vizsgáéat.
kacsa
fácán
csirke*
lúd
Miért pont a csirke lenne közelebb a többi madárnál? Ráadásul a fácán meg a csirke közeli rokonok, mindketten tyúkalkatúak, így aztán még a genetikai távolságukban sem találhattak különbséget, ha volt ilyen vizsgáéat.
Dátum: 2010.05.26. 19:27:10
Egy 80 Gb-osnak nevezett winchesterre miért nem fér rá 80 gigabájt adat?
nem tudnak számolni
mert a kettes számrendszer szerint mérik, és a tizes szerint írják rá*
elrontották a gyártásnál
becsapjanak téged
Rendkívül szellemes. Törlendő.
nem tudnak számolni
mert a kettes számrendszer szerint mérik, és a tizes szerint írják rá*
elrontották a gyártásnál
becsapjanak téged
Rendkívül szellemes. Törlendő.
Dátum: 2010.05.23. 20:13:02
Ha nincs olimpia, akkor engem duplán sújt a jutalmazás új rendszere. Szerintem teljesen igazságtalan az, gogy ha előbb szerzek 4 medált besorolásból, akkor utána nyugodtan szerezhetek még nyolcat olimpián, viszont ha van 9 medálom az olimpiáról, akkor besorolásra már nem is kaphatok.
Nem is beszélve azokról, akiknek már van 12 az olimpiáról.
Javasolnám azt, hogy mindenképpen lehessen 3-4 db-ot szerezni a besorolásra, és így legyen az elérhető összeg 15.
Ebből nem lehet több mint 12 olimpiai és nem lehet több mint 6 besorolás.
Nem is beszélve azokról, akiknek már van 12 az olimpiáról.
Javasolnám azt, hogy mindenképpen lehessen 3-4 db-ot szerezni a besorolásra, és így legyen az elérhető összeg 15.
Ebből nem lehet több mint 12 olimpiai és nem lehet több mint 6 besorolás.
Dátum: 2010.05.21. 12:27:53
Következőt javasolnám: A besorolós+olimpiás kvízmedál lehet mondjuk max 15, ebből olimpiás max 12 és besorolós max 6. Így azért lenne értelme besorolni, és megmaradna az olimpia értéke is.
Dátum: 2010.05.21. 12:10:26
Van 286 besorolásom, ma még nem vadásztam, és nem kaptam medált. Eddig 9 volt, tehát nem csordult túl.
Már látom, hogy így csak kevesebb medált lehet szerezni, deszerintem így igazságtalan, én tisztességesen zsereztem 9 kvízmedált és rendesen megdolgoztam a besorolással is, amire aztán nem kaptam semmit. Szerintem úgy lenne korrekt, hogy pl. másképp hívnák a besorolós medált (esetleg mást is csinálna), vagy ha megvan a max, akkor legyen valamilyen egyéb, gyengébb medál helyette.
Már látom, hogy így csak kevesebb medált lehet szerezni, deszerintem így igazságtalan, én tisztességesen zsereztem 9 kvízmedált és rendesen megdolgoztam a besorolással is, amire aztán nem kaptam semmit. Szerintem úgy lenne korrekt, hogy pl. másképp hívnák a besorolós medált (esetleg mást is csinálna), vagy ha megvan a max, akkor legyen valamilyen egyéb, gyengébb medál helyette.
Dátum: 2010.05.18. 18:19:01
Mi a szelindek?
betegség
népviselet
állatfajta*
növény
Pontosítanék: Mészároskutya, bulldog, tágabb értelemben minden agrasszív és harci kutya.
Hogyan kezdődik a következő nyelvtörő ... győri gyufagyárba?
Gyuri Gyere Győrbe,
Gyere Gyuri Győrbe,*
Menj már Győrbe,
Gyere Győrbe,
Szerintem az első is megfelel, nem hiszem, hogy kötött szövege lenne a versikének. Én pl. másképp tudom.
betegség
népviselet
állatfajta*
növény
Pontosítanék: Mészároskutya, bulldog, tágabb értelemben minden agrasszív és harci kutya.
Hogyan kezdődik a következő nyelvtörő ... győri gyufagyárba?
Gyuri Gyere Győrbe,
Gyere Gyuri Győrbe,*
Menj már Győrbe,
Gyere Győrbe,
Szerintem az első is megfelel, nem hiszem, hogy kötött szövege lenne a versikének. Én pl. másképp tudom.
Dátum: 2010.05.03. 00:28:24
Melyik növény nem nyáron virágzik?
Illatos Ibolya*
Kakukk fűmargaréta
Margaréta
Erdei iszalag
Egyrészt elgépelés, a margaréta tévedésből az előző sor végén is szerepel. másrészt kakukkfű helyesen írva, harmadrészt így írva a kakukkfű és margaréta egyaránt nemzetséget jelöl, amelyeknek vannak tavasszal virágzó fajai.
Illatos Ibolya*
Kakukk fűmargaréta
Margaréta
Erdei iszalag
Egyrészt elgépelés, a margaréta tévedésből az előző sor végén is szerepel. másrészt kakukkfű helyesen írva, harmadrészt így írva a kakukkfű és margaréta egyaránt nemzetséget jelöl, amelyeknek vannak tavasszal virágzó fajai.
Dátum: 2010.05.01. 17:23:11
Melyik madárra jellemző a FEKETE szín?
holló*
gólya
nemeskócsag
sirály
Tulajdonképpen nincs nagy baj a kérdéssel, de Magyarországon él és fokozottan védett a fekete gólya (Ciconia nigra) nevű faj is, amelynek színe nem meglepő módon fekete. Gondolom a kérdező a fehér gólya nevű fajra gondolt.
holló*
gólya
nemeskócsag
sirály
Tulajdonképpen nincs nagy baj a kérdéssel, de Magyarországon él és fokozottan védett a fekete gólya (Ciconia nigra) nevű faj is, amelynek színe nem meglepő módon fekete. Gondolom a kérdező a fehér gólya nevű fajra gondolt.

Dátum: 2010.04.26. 10:39:10
Melyik állat NEM él az esőerdőben?
jaguár
anakonda
antilop*
bőgőmajom
Több esőerdőben élő antilopfaj létezik, pl. a törpeantilopok egy része ilyen. Csak ők az afrikai és nem a dél-amerikai esőerdőkben élnek.
Másik kérdés:
Ki volt a 2008-as darts világbajnok? (Négy számomra teljesen ismeretlen úriember közül).
Szerintem igen erősen speciális.
jaguár
anakonda
antilop*
bőgőmajom
Több esőerdőben élő antilopfaj létezik, pl. a törpeantilopok egy része ilyen. Csak ők az afrikai és nem a dél-amerikai esőerdőkben élnek.
Másik kérdés:
Ki volt a 2008-as darts világbajnok? (Négy számomra teljesen ismeretlen úriember közül).
Szerintem igen erősen speciális.
Dátum: 2010.04.23. 09:37:08
Mi Európa II. legnagyobb tava?
Szent Anna-tó
Garda-tó
Balaton*
Loch Ness
Én is szeretem a Balatont, de pl. az Onyega-tóról hallottál már?
Wikipédia: Az Onyega-tó (oroszul: Онежское озеро) Európa második legnagyobb tava. Észak-Oroszorszgban, ezen belül Karéliában található. Vízfelülete 9.616 km², hossza 248 km, szélessége 91,6 km.
Szent Anna-tó
Garda-tó
Balaton*
Loch Ness
Én is szeretem a Balatont, de pl. az Onyega-tóról hallottál már?
Wikipédia: Az Onyega-tó (oroszul: Онежское озеро) Európa második legnagyobb tava. Észak-Oroszorszgban, ezen belül Karéliában található. Vízfelülete 9.616 km², hossza 248 km, szélessége 91,6 km.
Dátum: 2010.04.19. 12:50:47
Melyik magánhangzó a leggyakoribb a magyar nyelvben?
E*
A
O
I
Nem nagy hiba, de valójában az A a gyakoribb, ha beleszámoljuk a névelőket. Ha a hosszabb szavakat vizsgáljuk, akkor valóban az E győz.
E*
A
O
I
Nem nagy hiba, de valójában az A a gyakoribb, ha beleszámoljuk a névelőket. Ha a hosszabb szavakat vizsgáljuk, akkor valóban az E győz.
Dátum: 2010.04.12. 20:35:36
Milyen fajhoz soroljuk a békát?
hüllő
kacsacsőrű
kétéltű*
emlős
A helyes kérdés: Melyik rendszertani osztályba ...
A hüllők, emlősök és kétéltűek a gerincesek törzsének 3 osztálya. A kacsacsőrű nem rendszertani kategória, hanem egyszerű jelző. A kacsacsőrű emlős viszont egy faj, ahogy mondjuk a barna varangy, a vöröshasú unka, vagy az erdei béka is.
hüllő
kacsacsőrű
kétéltű*
emlős
A helyes kérdés: Melyik rendszertani osztályba ...
A hüllők, emlősök és kétéltűek a gerincesek törzsének 3 osztálya. A kacsacsőrű nem rendszertani kategória, hanem egyszerű jelző. A kacsacsőrű emlős viszont egy faj, ahogy mondjuk a barna varangy, a vöröshasú unka, vagy az erdei béka is.