Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Csarmi.reg

Oldal: 123456
Dátum: 2010.01.15. 17:06:11
Egész pontosan, ha amiből kivonunk kisebb annál, amit kivonunk, akkor a különbség nő, feltéve, hogy a különbséget pozitívnak gondoljuk eleve (azaz az abszolút értékéről beszélünk). A kérdés marhaság.

Re: Kvíz 4.
6279. hozzászólás - Ma, 16:12:32
Kiket hívtak az ókorban Halhatatlanoknak?
A kelta druidákat.
A hunokat.
A római légiósokat.
A perzsa király testőreit.

Ezt a gugliban sem találtam meg... igaz, nem is találtam annyira érdekesnek, hogy 5 percet rászánjak.

Pedig elég ismert, szerintem alapműveltség. Lehet, hogy csak azért tudtam, mert játszottam például CIV-et? (ami szintén alapműveltség, ha számgépes program lehet az, igaz, a benne lévő dolgok egyenként már spec)

Hány elektronhéja van az Argon-nak?
3
1
4
2

Pedig nincs sok nemesgáz. Hélium, Neon, Argon, ezt a hármat még illik tudni.
Dátum: 2010.01.15. 17:00:51
Melyik Japán anyahajó nem vett részt a Midway-i csatában?
Soryu
Kaga
Akagi
Shokaku

Ha ez nem spec, akkor nem tudom mi az...
Dátum: 2010.01.14. 07:16:31
Nekem például az "Örök Zsidó"-t nem engedte elküldeni, gondolom az inkriminált szó miatt. Nemigen értem a dolgot, a kérdés elbírálója nem tudja megállapítani, hogy sértő-e a kérdésem (nyilván bőven vannak itt olyanok, akik miatt ilyen szabályokat kell hozni).

Az, hogy Hitler tiltott és a Führer nem, az meg egy vicc.

OFF

Egyébként pedig, mint láthatod, vannak itt érzékeny témák, amikről jobb nem beszélni. Gondolom ezért vannak ezek a szabályok. Gondolj csak arra, hogy kiakadtál, hogy Nagyszalonta magyar falu-e... Pedig mennyire egy irreleváns kérdés. Amúgy a XXI. században trianonozni nagyon égő. Sajnos ez itt Magyarország, az emberek a múltban élnek, ahelyett, hogy a jövőt építenék.

ON
Dátum: 2010.01.14. 07:00:39
Mitől nem függ egy elektromos vezető ellenállása?

A vezető keresztmetszetétől
A mágneses tértől
A vezető anyagától
A vezető hőmérsékletétől

speciális egy fenét, józan paraszti ésszel is kitalálható...

Melyik filmet NEM Pedro Almodóvar rendezte?

A Nap Szépe
Eleven Hús
Volver
Mindent Anyámról

Ki az a Pedro Almodóvar?

Egy nagyon híres rendező. A kérdés persze speciális. Jobb lett volna úgy, hogy melyiket rendezte ő és betenni ismertebbeket.

Mit jelent a neurális?

idegi
számítógép vezérelt
semleges
újszerű

Igen, muszáj.

Al Caponét milyen váddal csukták le?
Adócsalás
Pénzhamisítás
Gyilkosság
Ital csempészés

Tudom ki az a Capone, de hogy vegul milyen vaddal sikerult elkapni, nem vagyok benne biztos, hogy illene tudnom.
Pedig ő pont arról híres, az egész sztori lényege az a vicc, hogy adócsalásért csukták le. Mert azzal tudták megfogni.
Dátum: 2010.01.14. 06:55:25
Melyik városban van az Eötvös Lóránt Tudományi Egyetem?
Budapest
Miskolc
Eger
Szolnok

Nincs ilyen egyetem.
Dátum: 2010.01.12. 11:30:11
Nem Magyarországon van, tehát nem magyar település, ez ilyen egyszerű. Ha húznak egy határt, és Debrecen kikerül, az sem az lesz. Magyarkodj máshol, szerintem... Persze lehetett volna pontosabban fogalmazni, ebben egyetértek.
Dátum: 2009.12.31. 05:43:31
Milyen karakter nem szerepelhet egy file nevében?
.
-
/
_

Ez állandóan változik...

Melyik sorozatban játszik Eva Longoria?
Született feleségek
Szívek szállodája
Vészhelyzet
Odaát

Alapműveltség my ass... Őszintén, nem győzöm az idióta filmes kérdéseket írni.
Dátum: 2009.12.30. 18:20:07
Ezzel mi a baj? Túl egyszerű?
Dátum: 2009.12.30. 14:11:36

Sok ember halálát okozza a dihidrogén oxid, de mi is ez valójában?
Víz
Szén monoxid
Kénsav
Sósav

Hát a víz sok ember halálát okozza. Árvíz, szökőár, fulladás. Ez egy remek kérdés, alap kémia. Mellesleg sok embert meg lehet ezzel szívatni. Hosszabban szokták előadni (tiltsuk be a dihidrogén-oxid használatát stb, keress rá a neten), de itt ennyi is elég. Mondjuk nem jól van írva, egyrészt kötőjellel kéne, másrészt a dihidrogén-monoxid hatásosabb, stílusosabb és jobb.

Mikor volt az ausburgi csata a magyar történelemben?
955
1395
457
1721

Jó, hülyén van megfogalmazva (a magyar történelemben? ne már, hogy ezt máshogy nem lehetett értelmesen írni), de mi a bajod vele? Túl könnyű?
Dátum: 2009.12.30. 12:10:45
Hány őskőbe kerül a smaragd manaital?
4
3
1
2

Speciális. Én még ilyet nem láttam a játékban. Pedig már 8-as szintű vagyok. Mégis honnan kéne tudnom?
Melyik állítás HAMIS?

Ha egy szám jegyeinek összege osztható kilenccel, a szám osztható kilenccel.
Ha egy szám osztható kilenccel, akkor hárommal is osztható.
Ha egy szám osztható hárommal, akkor kilenccel is osztható. (*)
Ha egy szám jegyeinek összege osztható kilenccel, a szám osztható hárommal.

Mely pozitív számoknak van páratlan sok osztójuk?

prímszámok
páratlan számok
négyzetszámok (*)
köbszámok

Fejezd be úgy, hogy a definíció helyes legyen! Egy számot prímnek nevezzük, ha igaz rá, hogy:

ha osztja egy szorzat egyik tagját, akkor osztja valamelyik tényezőjét. (*)
ha előáll két szám szorzataként, a szorzat egyik tagja egység.
ha előáll két szám szorzataként, akkor mind a két szám osztója neki.
ha osztja egy szorzat egyik tagját, akkor osztja mindkét tényezőjét.

A kérdés nyilván az, hogy szerintetek ezek közül melyik menne át a rostán, és melyik nem, és miért?
Mondta neked bárki is, hogy scripteket írogattok?
Dátum: 2009.12.29. 11:16:18
Hány izotópja van a Hidrogénnek?
12
43
3 (Prócium, Deutérium, Trícium)
29

jelölt válasz...
Szerintem a játék felépítésében lehet a hiba, ha nem előny szintet lépni. Egy kérdésem lenne: szabad scripteket használni? Például lekérdezgetni az adatbázist időnként és figyelni, mikor válaszolt meg valaki kvízkérdéseket. Ugye ez tilos?

Egyébként az 500-700-as átlag igencsak hihetetlen, hiszen ahhoz gondolom legalább 3000 LE-n lévő embereket kell ütni. Miért lenne bárki, bármikor annyin, ha nem farm? (most 6-9 szintről beszélek)
Mi is a módja? Mert nem véletlen gyanús többeknek. A lehető legegyszerűbb ugyanis plusz karikat csinálni aki vadászik a póknak. Mindig PONT megtalálni a célpontot? Naná, hogy gyanús.

Amúgy az elmondottakból nyilvánvaló, hogy Fonmas multizik és azért volt nála a sok lé, hogy egy másik karijának ossza (különben hogy lehetne valaki olyan marha, hogy 2*500-at lopat magától?)
Dátum: 2009.12.28. 19:24:11
Azért hiszi azt, mert tényleg 1000 a váltószám, olvass utána.
Dátum: 2009.12.27. 00:07:11
Pontosan ugyanolyan stílusban reagáltam, mint amilyen a bejelentő volt. :-)
Dátum: 2009.12.25. 08:40:29
Megkérdeztem őket, egyik se számolt.
A matematikai tételek szöveges megfogalmazása elég értelmetlen feladat, mert az így lexikai tudás, a kvízkérdéseknek meg nem az intelligenciát/műveltséget kellene mérniük? Különösen a mai világban, ahol a végtelen sok lexikai tudás effektíve haszontalan (ha nem érted, és nem tudod használni).
Dátum: 2009.12.25. 06:29:59
Ne próbálj a sorok között olvasni, én mindig azt írom, mondom, amit gondolok, nincsenek hátsó gondolataim. Azt olvasd, ami a sorokba van írva, nevezetesen, hogy a kérdés miért jó. ÉN nem hívtam senkit hülyének (akinek nem inge, ne vegye magára), egóról meg szó sincsen (ha ismernél, jót röhögnél azon, amit írsz, ha meg nem ismersz, minek próbálsz következtetni... a neten!?).

Amit tettél, az nem kedélyes csipkelődés volt, hanem komoly személyeskedés. Nem azért, mert olyan borzasztóan a lelkembe gázoltál volna másfél mondattal, hanem azért, mert volt egy érvrendszer, és vita helyett inkább átugrottál személyes síkra, ami például azért is nagyon bántó, mert a gondolatokkal nem foglalkoztál (ami sértés).

Innentől PM, ha be akarsz szólni...

Máté
Dátum: 2009.12.25. 06:20:16
Melyik a világegyetem legnagyobb méretű és egyik legnagyobb fényerejű ismert csillaga?
a Sarkcsillag
a Jupiter
az Orion (Vadász) csillagkép alfája, a Betelgeuse
a Nap

Jelölt válasz + a Jupiter nem csillag

Folytasd a sort 2 3 5 7 11 13.
13
17
15
16

Az a baj, hogy az ilyen kérdésekre gyakran több értelmes válasz is van. Jó, most nyilván a prímek...

Hány része készült eddíg a Terminátor címü akció filmből?
4
1
3
2

Tele van helyesírási hibával, elírással. Mi van, ha csinálnak még egy mozit? Elavul a kérdés?

milyen szinű az oroszlán bundájának színe?
fehér
fekete
homoksárga
homokbarna

Milyen színű a színe? Nem beszélve a helyesírási hibákról.
Milyen színű az oroszlán bundája?
Oldal: 123456