Hozzászólások - DiscoPocahontas
Dátum: 2014.03.18. 14:59:46
Hát, ezek szerint nem vagyok úrinő... Huh, megkönnyebbültem 

Dátum: 2014.03.17. 15:23:55
Melyik az az orosz államfő, akiről vodkát neveztek el?
Putyin
Brezsnyev
Gorbacsov *
Jelcin
Állítólag (én is csak másoktól hallottam) Jelcinről is neveztek el vodkát. Ennek fényében lassan fel lehetne tenni a kérdést: melyik az az orosz államfő, akiről (még) nem neveztek el vodkát (2014-ben)?
Másrészt azért illik a zembereket teljes nevükkel feltüntetni. (Ezt csak azért írtam ide, hogy Azazel bele tudjon kötni.)
Ki volt Liszt Ferenc?
1848"as szabadságharcos.
Feltaláló.
Zeneszerző. *
Kommunista diktátor.
Azért sem lehetett szabadságharcos, mert nem fért volna be a Pilvaxba
Putyin
Brezsnyev
Gorbacsov *
Jelcin
Állítólag (én is csak másoktól hallottam) Jelcinről is neveztek el vodkát. Ennek fényében lassan fel lehetne tenni a kérdést: melyik az az orosz államfő, akiről (még) nem neveztek el vodkát (2014-ben)?

Másrészt azért illik a zembereket teljes nevükkel feltüntetni. (Ezt csak azért írtam ide, hogy Azazel bele tudjon kötni.)
Ki volt Liszt Ferenc?
1848"as szabadságharcos.
Feltaláló.
Zeneszerző. *
Kommunista diktátor.
Azért sem lehetett szabadságharcos, mert nem fért volna be a Pilvaxba

Dátum: 2014.03.15. 11:56:55
A gond ezzel az, hogy 5.5 éves a játék. A rossz kérdések nem 100%ban most születnek (sőt); szóval szerintem most már teljesen mindegy, hogy lehet-e kérdést írni vagy sem. A rossz kérdések már rég a rendszerben vannak... és ahogy Lan példája rámutatott, a kifogásolt kérdésekkel tudod mi történik? Pontosan: semmi.
Dátum: 2014.03.14. 22:38:58
Hát nem tudon, Hans. Amennyiben nincs velem egy véleményen, akkor én is ellenzem Azazel kritikáit 
Azért azt nem mondhatjuk, hogy kifogásolt kérdésnél sem volt igaza. Bár monhatnánk!
De az angyalos meg az utas mindenképp gáz, nekem még a H2O is erős lett volna.

Azért azt nem mondhatjuk, hogy kifogásolt kérdésnél sem volt igaza. Bár monhatnánk!

Dátum: 2014.03.14. 10:10:11
Oké, elfogadom.
Bevallom, nem emlékszem már, hogy 12 éves koromban, biosz fakton vagy az egyetemen tanultuk. Ezek szerint ez köztudott, túl szigorú voltam (ilyen még sosem fordult elő velem).
Bevallom, nem emlékszem már, hogy 12 éves koromban, biosz fakton vagy az egyetemen tanultuk. Ezek szerint ez köztudott, túl szigorú voltam (ilyen még sosem fordult elő velem).

Dátum: 2014.03.14. 09:18:07
Gondolom, a Conan miatt mondod, csak azt nem értem, miért.
Ez a Robert Jordan-es wikiből van: Jordan was one of several writers who have written new Conan the Barbarian stories.
Komolyan, nem tudom fejből a fantasy-sci-fi és egyéb szubkult szerzők munkásságát (persze, csak általam ítéltetik szubkultnak, valójában klasszikus műveltség). Ha elbactam a guglizást, hát előfordul. Legalább megpróbálok utánanézni, hátha tanulok belőle valamit, ami nyilván nélkülözhetetlen ahhoz, hogy teljesértékű emberként élhessem tovább a nyomorult kis életem. Mint például Huma. Ha újjászületnék, egy Huma nevű izlandi póni szeretnék lenni
Ez a Robert Jordan-es wikiből van: Jordan was one of several writers who have written new Conan the Barbarian stories.
Komolyan, nem tudom fejből a fantasy-sci-fi és egyéb szubkult szerzők munkásságát (persze, csak általam ítéltetik szubkultnak, valójában klasszikus műveltség). Ha elbactam a guglizást, hát előfordul. Legalább megpróbálok utánanézni, hátha tanulok belőle valamit, ami nyilván nélkülözhetetlen ahhoz, hogy teljesértékű emberként élhessem tovább a nyomorult kis életem. Mint például Huma. Ha újjászületnék, egy Huma nevű izlandi póni szeretnék lenni

Dátum: 2014.03.14. 08:59:09
Melyik nem Robert Jordan egyik hőse?
Huma *
Matt
Perrin
Rand
No. Szerintem ebben a körben egyedülállónak számít, hogy én egyetlen Robert Jordan-művet sem olvastam, DE! Utánanéztem. Idő kereke sorozat: 14 kötet + kiegészítők (6, azaz hat mű); egy western,; "The Fallon Saga" (három mű); valamint Conan, a barbár, mely további hét kötet. Ez körülbelül 31 +/- 2 (fejben adtam össze). Ebből van kiemelve három név, vezetéknév nélkül, plusz egy beugratós válaszlehetőség. Tiszteletteljes kérdésem a következő lenne:
honnan az ördögből kellene tudni, hogy négy tetszőleges és nem specifikusnak tűnő keresztnév közül melyik hármat használta (kb.) karminc művéből bármelyikben Robert Jordan?!
Mi az a sztóma?
egy Harry Potterben szereplő varázslat
egy állat
a levél egy módosulása
gázcserenyílás *
Azazel jóváhagyásával speciális kérdésnek minősítem.
(Amúgy is csak az alábbiak közül jelenti a gázcserenyílást, mert sebészi kivezetésre is használják. Aki már nem akar enni ma, az nyugodtan guglizzon rá.)
Huma *
Matt
Perrin
Rand
No. Szerintem ebben a körben egyedülállónak számít, hogy én egyetlen Robert Jordan-művet sem olvastam, DE! Utánanéztem. Idő kereke sorozat: 14 kötet + kiegészítők (6, azaz hat mű); egy western,; "The Fallon Saga" (három mű); valamint Conan, a barbár, mely további hét kötet. Ez körülbelül 31 +/- 2 (fejben adtam össze). Ebből van kiemelve három név, vezetéknév nélkül, plusz egy beugratós válaszlehetőség. Tiszteletteljes kérdésem a következő lenne:
honnan az ördögből kellene tudni, hogy négy tetszőleges és nem specifikusnak tűnő keresztnév közül melyik hármat használta (kb.) karminc művéből bármelyikben Robert Jordan?!
Mi az a sztóma?
egy Harry Potterben szereplő varázslat
egy állat
a levél egy módosulása
gázcserenyílás *
Azazel jóváhagyásával speciális kérdésnek minősítem.

(Amúgy is csak az alábbiak közül jelenti a gázcserenyílást, mert sebészi kivezetésre is használják. Aki már nem akar enni ma, az nyugodtan guglizzon rá.)
Dátum: 2014.03.10. 15:19:36
Ki a főszereplője a "Runing Man" című filmnek?
Jack Nicholson
Arnold schwarzenegger *
Sylvester Stalone
Bruce Wilis
Schwarzenegger nemecsekernősen leírt neve a cáfolat arra, hogy a Kedves Kérdésfeltevő elvből nem használ kettős mássalhangzókat... különben erre gyanakodtam.
Jack Nicholson
Arnold schwarzenegger *
Sylvester Stalone
Bruce Wilis
Schwarzenegger nemecsekernősen leírt neve a cáfolat arra, hogy a Kedves Kérdésfeltevő elvből nem használ kettős mássalhangzókat... különben erre gyanakodtam.
Dátum: 2014.03.08. 17:10:48
Lehet, hogy már jelezték... van egy ilyen kaland, címe: "ÍQ próba!"
Remélem, érzékelhető a helyzet iróniája...
Remélem, érzékelhető a helyzet iróniája...

Dátum: 2014.03.03. 13:54:25
Azazel:
Huh, megnyugodtam. Én a mitikust érzésre találtam rossznak, gondoltam, az ironikust is rövid o-val írjuk...
Bpetya:
Annyit gugliztam a Fekete-tengerről és környezetéről, mint Azazel a mitikus után...
Végül arra jutottam, hogy ha Márton, a lúd iszik a Dunából (nem Pest alatt), aztán ez a kimondottan lassú emésztésű jóságos lúd ezt a víztartalmat elviszi a Földközi-tengerig, ahol kipottyan belőle, a víztartalom elpárolog és isten tudja milyen légáramlatokkal a keletkezett felhő elmegy az Atlanti-óceán fölé... Na, így jut el a Duna az óceánhoz 
Huh, megnyugodtam. Én a mitikust érzésre találtam rossznak, gondoltam, az ironikust is rövid o-val írjuk...

Bpetya:
Annyit gugliztam a Fekete-tengerről és környezetéről, mint Azazel a mitikus után...

Dátum: 2014.03.03. 10:57:36
Jöjjön a mai termés:
Melyik egy Kárpátia szám címe?
Üsd a vasat
Szép volt fiúk *
Gránátalma
Jön a Gólem
Szokásos probléma a klasszikus alapműveltség hiányosságaira nagyon helyesen rávilágító kérdés. Ettől a hozzám hasonló félművelt sznobok feszengeni kezdenek.
Az alábbi folyók közül melyik vize NEM éri el egyik óceánt sem?
Volga *
Duna
Nílus
Mississippi
Legjobb tudomásom szerint a Duna sem óceánba ömlik.
Ki találta fel a metronómot?
Evangelista Torricelli
Dietrich Winkel *
Robert Wilhelm Bunsen
Nikola Tesla
Az én hibám, hogy alapból nem kvízadatbázisban keresek, mert mindig abban bízom, hogy így több új infóval találkozom. Ha nem lenne egy olyan személy, akit azzal definiál a wiki, hogy "a metronóm feltalálója"! Persze ő nincs a válaszlehetőségek között...
Johann Nepomuk Mälzel (1772. augusztus 12. – 1838. július 21.) feltaláló és mérnök, a metronóm feltalálója.
Mi volt a Honfoglalás kori időkben a magyarok fő fegyvere?
Kés
Szabja
Kard
Reflex íj *
A helyesírásunk jelentősen megszabja írásbeli megnyilvánulásaink színvonalát. Jajj!
Ki az ACDC rockegyüttes szólógitárosa?
Corey
Santana
Angus Joung *
Lukács László
Én meg annyira szeretem az ACDC-t, hogy helyesen le tudom írni még a gitáros nevét is: Young.
Mik azok a kszerofiták?
mitológiai lények
mítikus állatok
szárazságkedvelő növények
arab méltóságot védelmező testőrség
Mitikus, de ez a kisebb gond. Szekszi írásmód
Melyik egy Kárpátia szám címe?
Üsd a vasat
Szép volt fiúk *
Gránátalma
Jön a Gólem
Szokásos probléma a klasszikus alapműveltség hiányosságaira nagyon helyesen rávilágító kérdés. Ettől a hozzám hasonló félművelt sznobok feszengeni kezdenek.
Az alábbi folyók közül melyik vize NEM éri el egyik óceánt sem?
Volga *
Duna
Nílus
Mississippi
Legjobb tudomásom szerint a Duna sem óceánba ömlik.
Ki találta fel a metronómot?
Evangelista Torricelli
Dietrich Winkel *
Robert Wilhelm Bunsen
Nikola Tesla
Az én hibám, hogy alapból nem kvízadatbázisban keresek, mert mindig abban bízom, hogy így több új infóval találkozom. Ha nem lenne egy olyan személy, akit azzal definiál a wiki, hogy "a metronóm feltalálója"! Persze ő nincs a válaszlehetőségek között...
Johann Nepomuk Mälzel (1772. augusztus 12. – 1838. július 21.) feltaláló és mérnök, a metronóm feltalálója.
Mi volt a Honfoglalás kori időkben a magyarok fő fegyvere?
Kés
Szabja
Kard
Reflex íj *
A helyesírásunk jelentősen megszabja írásbeli megnyilvánulásaink színvonalát. Jajj!
Ki az ACDC rockegyüttes szólógitárosa?
Corey
Santana
Angus Joung *
Lukács László
Én meg annyira szeretem az ACDC-t, hogy helyesen le tudom írni még a gitáros nevét is: Young.
Mik azok a kszerofiták?
mitológiai lények
mítikus állatok
szárazságkedvelő növények
arab méltóságot védelmező testőrség
Mitikus, de ez a kisebb gond. Szekszi írásmód

Dátum: 2014.02.21. 15:26:20
Jaaaj, Petya, ne rontsd el a pillanat varázsát ebben a kis kérészéletű fellángolásban... 
Egyébként nincsenek illúzióim. Tudom, hogy egyetlen nyelvhelyességi hiba (akár a hirtelen idegességben, amit egy kivételes kvízkérdés kivált belőlem), és Azazel máris észreveszi, hogy mégsem vagyok "trú" nyelvtannáci
A maroknyi hozzászólón kívül olvassa más ezt a topikot? Bár volt már pár admin-hozzászólás, tehát él a remény, hogy küzdelmünk nem hiábavaló
Mod.: kiszúrtam a hibákat. Hátha az összeset...

Egyébként nincsenek illúzióim. Tudom, hogy egyetlen nyelvhelyességi hiba (akár a hirtelen idegességben, amit egy kivételes kvízkérdés kivált belőlem), és Azazel máris észreveszi, hogy mégsem vagyok "trú" nyelvtannáci

A maroknyi hozzászólón kívül olvassa más ezt a topikot? Bár volt már pár admin-hozzászólás, tehát él a remény, hogy küzdelmünk nem hiábavaló

Mod.: kiszúrtam a hibákat. Hátha az összeset...
Dátum: 2014.02.21. 11:54:37
Áh, sima egyetértés volt, meg felpontozás. Ennek fényében ezt a mait sokkal jobban értékelem. 
No, hát a Boeing-dolog meg, én azt hittem, hogy ez annyira gigaspec, hogy nem igaz, de ezek szerint csak engem akasztott meg.
Nekem a 777-verzió is gyanús volt, meg amiben a betűk voltak, valahogy az egyetlen ismert típuson kívül mind gyanús volt
Most visszavonom a dolgot: lehet, hogy mégsem csak a Sheldon-típusú rajongók tudhatják a választ ilyesmire.

No, hát a Boeing-dolog meg, én azt hittem, hogy ez annyira gigaspec, hogy nem igaz, de ezek szerint csak engem akasztott meg.

Nekem a 777-verzió is gyanús volt, meg amiben a betűk voltak, valahogy az egyetlen ismert típuson kívül mind gyanús volt

Most visszavonom a dolgot: lehet, hogy mégsem csak a Sheldon-típusú rajongók tudhatják a választ ilyesmire.

Dátum: 2014.02.21. 10:39:08
Fú, ezt egy nyelvészeti kérdés kapcsán már írtad, és még ma is könnybe lábadó szemekkel gondolok vissza arra a boldog napra 
Ps.: ez egyben azt is jelenti, hogy szerinted a Boeing-típusok ismerete nem spec?

Ps.: ez egyben azt is jelenti, hogy szerinted a Boeing-típusok ismerete nem spec?

Dátum: 2014.02.21. 07:58:14
NA, ez még a sok szutyok közül is kirí 
Szép találat, jót derültem.
Mod.: újabb gyöngyszemek...
mit nem dijaznak egy világ végén ?
legkisebb szint *
Legnagyobb LE differencia
Legtöbb teljesített küldetés
Legnagyobb tulajdonságösszeg
Szigorúan véve jelölt válasz. Egyébként milyen világ végén? A keresztények szerint nem díjazandó, ha valaki genyán viselkedett a többiekkel életében. A zombik nem díjazzák, ha nem engeded, hogy megegyék az agyacskád.
Szóval ez így nem túl konkrét. (Helyesírás? Azt is díjazzák a világ végén ám...)
Értem én, hogy mire vonatkozik a kérdés, de aki elvileg "végtelen" világon játszik, az erről honnan tudna?
Az alábbiak közül melyik nem Boeing "fajta"?
777
737NG
380 *
747
Speciálisnak érzem.
Ki írta a "Ha majd ott tartotok" című számot?
Dopeman
Siska Finuccsi
Kamikaze *
Majka
A magyar művészet fejedelmeinek nevét látva már tudtam, hogy valószínűleg egy igazi klasszikus hiányzik a műveltségemből.

Szép találat, jót derültem.
Mod.: újabb gyöngyszemek...
mit nem dijaznak egy világ végén ?
legkisebb szint *
Legnagyobb LE differencia
Legtöbb teljesített küldetés
Legnagyobb tulajdonságösszeg
Szigorúan véve jelölt válasz. Egyébként milyen világ végén? A keresztények szerint nem díjazandó, ha valaki genyán viselkedett a többiekkel életében. A zombik nem díjazzák, ha nem engeded, hogy megegyék az agyacskád.

Értem én, hogy mire vonatkozik a kérdés, de aki elvileg "végtelen" világon játszik, az erről honnan tudna?
Az alábbiak közül melyik nem Boeing "fajta"?
777
737NG
380 *
747
Speciálisnak érzem.
Ki írta a "Ha majd ott tartotok" című számot?
Dopeman
Siska Finuccsi
Kamikaze *
Majka
A magyar művészet fejedelmeinek nevét látva már tudtam, hogy valószínűleg egy igazi klasszikus hiányzik a műveltségemből.
Dátum: 2014.02.18. 21:41:46
Minek az istene volt Angus Óg az ír mitológiában?
háború
költészet *
kézművesség
tenger
Biztosan én vagyok béna, de 3 perc alatt tudtam kiguglizni. Angol forrásból. Biztos örül neki egy kezdő, 12 éves játékos, és én is örülök neki. Mondjuk legalább nem kvízolimpián kaptam.
Mi a "Beausséant"?
A Johannita lovagrend speciális formájú pajzsa.
A Templomos rend fekete-ezüstfehér hadilobogója. *
A lovagi tornákon használt különleges nyereg.
A lovakra csatolható nehézvértezet.
Frenetikusan überspec kérdés (amúgy mint kiderült, helyesen egy s-sel írják).
Milyen háziállata volt Jonatán kapitánynak?
pelikán *
macska
vadászsólyom
kutya
A Kaláka életműve szerintem nem az alapműveltség része.
háború
költészet *
kézművesség
tenger
Biztosan én vagyok béna, de 3 perc alatt tudtam kiguglizni. Angol forrásból. Biztos örül neki egy kezdő, 12 éves játékos, és én is örülök neki. Mondjuk legalább nem kvízolimpián kaptam.
Mi a "Beausséant"?
A Johannita lovagrend speciális formájú pajzsa.
A Templomos rend fekete-ezüstfehér hadilobogója. *
A lovagi tornákon használt különleges nyereg.
A lovakra csatolható nehézvértezet.
Frenetikusan überspec kérdés (amúgy mint kiderült, helyesen egy s-sel írják).
Milyen háziállata volt Jonatán kapitánynak?
pelikán *
macska
vadászsólyom
kutya
A Kaláka életműve szerintem nem az alapműveltség része.
Dátum: 2014.02.12. 20:36:45
Az alábbi tavak közül melyik az ami 2 országba is átnyúlik?
Velencei tó
Tisza tó
Balaton
Fertő tó *
Vesszőhiba, magyartalan megfogalmazás, valamint a kötőjelek fájó hiánya.
Az alábbi nevezetes hidak közül melyik nem található velencében?
Rialtó-híd
Sóhajok hídja
Károly-híd *
Scalzi-híd
("...nem Velencében található")
Ki volt az a híres egyházi személy, aki segített Nándorfehérvárt megvédeni a török ellen 1456-ban?
Julianus barát
Kapisztrán János *
Janus Pannonius
Richelliu bíboros
Richelieu bíboros.
Hányadik születésnapját ünnepli 2009-ben Popeye ?
80 *
50
70
60
"Popeye először képregényben jelent meg, 1919. december 19-én." Öööööö...
Mennyi pénz kell egy Részvény Társaság alapításához?
20 m ft*
3 m ft
nincs minimum érték
500 e ft
ad1. Nehéz lett volna egy negyedik számot beírni a tagadó válasz helyett, mi?
ad2. A Zrt. esetében ez 5 millió forint, az Nyrt.-nél pedig 20. Legalábbis most éppen.
ad3. A rövidítéseket nem sikerült túl jól megoldani.
Mi okozza az évszakok váltakozását?
föld-hold állása
föld tengely körüli fogása
föld tengelyferdesége és nap körüli keringése *
föld geoid alakja
Mit mondunk akkor mikor valakit hírtelen szem elöl vesztünk?
Elbujt.
Milyen kérdés ez?
Elment a kútra vízért.
Eltünt mint Petőfi a ködben. *
A válaszok között elrejtett (egyébként teljesen jogos) kérdésedre válaszolva: igénytelen, barátom.
Velencei tó
Tisza tó
Balaton
Fertő tó *
Vesszőhiba, magyartalan megfogalmazás, valamint a kötőjelek fájó hiánya.
Az alábbi nevezetes hidak közül melyik nem található velencében?
Rialtó-híd
Sóhajok hídja
Károly-híd *
Scalzi-híd
("...nem Velencében található")
Ki volt az a híres egyházi személy, aki segített Nándorfehérvárt megvédeni a török ellen 1456-ban?
Julianus barát
Kapisztrán János *
Janus Pannonius
Richelliu bíboros
Richelieu bíboros.
Hányadik születésnapját ünnepli 2009-ben Popeye ?
80 *
50
70
60
"Popeye először képregényben jelent meg, 1919. december 19-én." Öööööö...
Mennyi pénz kell egy Részvény Társaság alapításához?
20 m ft*
3 m ft
nincs minimum érték
500 e ft
ad1. Nehéz lett volna egy negyedik számot beírni a tagadó válasz helyett, mi?
ad2. A Zrt. esetében ez 5 millió forint, az Nyrt.-nél pedig 20. Legalábbis most éppen.
ad3. A rövidítéseket nem sikerült túl jól megoldani.
Mi okozza az évszakok váltakozását?
föld-hold állása
föld tengely körüli fogása
föld tengelyferdesége és nap körüli keringése *
föld geoid alakja
Mit mondunk akkor mikor valakit hírtelen szem elöl vesztünk?
Elbujt.
Milyen kérdés ez?
Elment a kútra vízért.
Eltünt mint Petőfi a ködben. *
A válaszok között elrejtett (egyébként teljesen jogos) kérdésedre válaszolva: igénytelen, barátom.
Dátum: 2014.02.01. 17:32:10
Milyen beosztásban volt az egri csillagok című regényben Varsányi János?
Dobó kéme és levélhordója
Ács
Várbeli lovas hadnagy
Főhadnagy
Varsányi Imre.
Dobó kéme és levélhordója
Ács
Várbeli lovas hadnagy
Főhadnagy
Varsányi Imre.
Dátum: 2014.01.28. 20:24:45
Ki rendezte az ollókezű Edward-ot, a Frankenwinnie-t és a Big Fish című filmet?
Tim Burton *
steven spielberg
Quentin Tarantino
Guillermo del Toro
Nemecsek Ernő? Frankenweenie.
Tim Burton *
steven spielberg
Quentin Tarantino
Guillermo del Toro
Nemecsek Ernő? Frankenweenie.
Dátum: 2014.01.27. 07:43:27
Melyik a legnagyobb pókfajta?
Tarantella
Aknászpók
Fekete özvegy
Madárpók *
Elég nagy lelki törést okozott, hogy a pókos wiki-oldalt kellett böngészni, de ráadásul még a helyesnek jelölt válaszok sem egyeznek:
"A pókok mérete széles skálán mozog. A legkisebbek a Micryphantinae család tagjai, hosszuk alig éri el az 1 mm-t. A legnagyobb és legnehezebb a tarantula."
Vagy az a becsapós rész, hogy a tarantella valami népi tánc, míg a pók (brrrr) a tarantula?
Mondjuk ettől még mindig nem a madárpók a legnagyobb...
A Star Wars hanyadik részében lesz gonosz Anakin?
2 rész
3 rész*
4 rész
5 rész
Hanyadik: "hanyas vagy, te disznó?"
Ponttal tiszteljük meg a sorszámneveinket.
Amúgy biztos alapkérdés, én nem tudtam.
Meghatározólag mekkora Magyarország lakossága?
10 millio fő
21 millio fő
8 millio fő
32 millio fő
Megközelítőleg?
Ó.
Milyen messze van a hold a földtől?
15 fényperc
1 fénymásodperc-
2 fényperc
20 fénymásodperc
H, F, jelölt válasz.
Mod.: újabb és újabb ragyogó kérdést találok.
Tarantella
Aknászpók
Fekete özvegy
Madárpók *
Elég nagy lelki törést okozott, hogy a pókos wiki-oldalt kellett böngészni, de ráadásul még a helyesnek jelölt válaszok sem egyeznek:
"A pókok mérete széles skálán mozog. A legkisebbek a Micryphantinae család tagjai, hosszuk alig éri el az 1 mm-t. A legnagyobb és legnehezebb a tarantula."
Vagy az a becsapós rész, hogy a tarantella valami népi tánc, míg a pók (brrrr) a tarantula?
Mondjuk ettől még mindig nem a madárpók a legnagyobb...
A Star Wars hanyadik részében lesz gonosz Anakin?
2 rész
3 rész*
4 rész
5 rész
Hanyadik: "hanyas vagy, te disznó?"

Ponttal tiszteljük meg a sorszámneveinket.
Amúgy biztos alapkérdés, én nem tudtam.
Meghatározólag mekkora Magyarország lakossága?
10 millio fő
21 millio fő
8 millio fő
32 millio fő
Megközelítőleg?
Ó.
Milyen messze van a hold a földtől?
15 fényperc
1 fénymásodperc-
2 fényperc
20 fénymásodperc
H, F, jelölt válasz.
Mod.: újabb és újabb ragyogó kérdést találok.