Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Zoole

Dátum: 2009.12.01. 13:28:47
A találatok számát illetően igazad van,na de a lényeg hogy irányadó funkciója mindenesetre van a keresőknek.Az egy más kérdés hogy az internet is tele van szeméttel és a nagy kedvencemre,Henri Polterre is több millió találat jönne ki ellenben például Deák Ferenccel,na de ha szűkítünk lehetőség szerint magyar nyelvű találatokra és nem szűri ki Lengyelországból is Henri Poltert akkor kissé más lesz az arány,és valószínűsítem hogy nem 3-4 találat lesz amire már rá lehetne fogni hogy speciális.Attól se kéne óckodni annyira hogy a gyakorlati szaktudományokból is lehessen kérdés,mert teszem azt ugyanúgy nem kell autószerelőnek lenni ahhoz hogy tudja az ember hogy van az autóban főtengely,mint ahogy nem kell történésznek lenni ahhoz hogy az évszámokat tudja hova tenni az ember.Ilyen alapon a kérdések 99%ára rá lehetne fogni hogy speciális mert nem vagyok jogász/történész/filozófus/fizikus/stb.Hozzáteszem amit korábban észrevételeztem,hogy nagyon sok jó kérdés lenne amire azt írják hogy helyesírási hiba és megy a levesbe ahelyett hogy javítanák egyenesen bunkóságnak tartom.Jó hogy tejhatalommal bírnak a kérdések elbírálói,de azért ennyire nem kéne átesni a ló túloldalára és szivatni mindenkit(kivételesen nem személyes sérelem,igyekszem helyesen írni és általában azért sikerül is.)A márkaneves hülyeség szintén ugyan ez,ha szerepel egy kérdésemben a commodore 64 akkor az mi a rákért reklám?! Talán aki olvassa elmegy a legközelebbi lomtárba és addig kutat amíg talál egyet?Ne vicceljünk már...Idétlen kifogás ez is.Nem azt mondom hogy 4 fogkrémmárka közül kelljen kiválasztani azt amelyik 7 dolog ellen is véd,de azért lehetne egy ésszerű határt húzni.A lényeg hogy komoly probláma van a kritikusokkal,akár tetszik akár nem ez így van.Rengeteg jó kérdés ami ötletes és hasznos lenne nem kerül be a játékba,viszont annyi szeméttel árasztják már el hogy az hihetetlen.
Dátum: 2009.11.30. 22:43:40
A hangnemért elnézést,de kissé felidegesített ez a kissé szakszerűtlen értékelés.Egyértelmű hogy minden embernek más az érdeklődési köre,más dolgokkal találkozott az életében ami megmaradt benne,de a rohadt életbe,ha egy szóra/kifejezésre/akármire 2984726 találatot dob ki a google akkor lehet hogy az mégsem annyira speciális,hanem az értékelő személy tudása hiányos e téren.De gondolom az ilyesmit nehéz beismerni,vagy esetleg nehéz az ominózus szót beírni a keresőbe,inkább nagy tudálékosan rá kell vágni mindenre hogy speciális.Hagy essen még kicsit a játék színvonala,végül is azért csinálták...arra visszatérve pedig hogy kit mennyire foglalkoztat az őt körülvevő világ az valóban egyéni meglátás kérdése,nem szólok bele.Szép dolog ha egy ember teljesen életképtelen és tehetetlen ha akár egy villanykapcsoló lecseréléséről van szó,de legalább tud 3 évszámot meg Harry pottert a kisujjából.Én sem vagyok autószerelő,de a fő alkatrészekkel azért tisztában vagyok,és momentán szivesebben látnék olyan kérdéseket amikből talán hasznosabb dolog is megragadna az emberben.A spice girls táplálkozási és egyéb szokásai nem tartoznak ezek közé.
Dátum: 2009.11.28. 22:46:46
Nos látom a legutóbbi hszemre szinte semmi reakció(legfőképpen az érintettek részéről),de legalább elolvastam még pár hozzászólást hagy idegesítsem kicsit magam...A Galaxis útikalauz stopposoknak szerintem már lassan klasszikusnak számít,az más hogy hülye kérdés volt,de hogy mondhatja egy olyan ember hogy nem tartozik az általános műveltséghez,aki szerintem még könyvet sem látott?!Mert ha olvasna akkor talán rögtön tudta volna a választ...az már teljesen lényegtelen részletkérdés hogy meg is filmesítették...Na mindegy.Barbey drágám(feltételezem nő lehetsz)Neked a drótok színén meg mi a rák speciális? 3 színű madzag mehet a házadba(a gyengébbek kedvéért a három vezeték:kék=nulla,zöld-sárga=védőföld,fekete=fázis.)Ha neked túl speciális az a világ amiben élsz vagy az a ház amiben laksz akkor őszinte részvétem.Ugyanezt érzem persze a nagy penge kritikusok többségével szemben,ezenkívül csak gratulálni tudok az istenadta tehetségükhöz és mindenre kiterjedő tudásukhoz.De gondolom a legfontosabbat hogy hogy hívták Herry potter unokaöccsének a haverjának a kiskutyájának a kölykét,azt mindegyik fejből vágja,mehet is a kérdések közé.Ez tartozik az általános műveltséghez,nem vitás.
Dátum: 2009.11.28. 08:31:25
Nos Warfoki nem hinném hogy ehhez jogásznak vagy sportlövőnek kéne lenni.Ha meg valaki esetleg ezzel indokolná hogy nem tud megfelelő választ adni a kérdésre az kb 1,7 másodperc alatt megtalálja a megoldást a google segítségével.Szerintem ez egy a mindennapjainkhoz tartozó általános kérdés volt,az hogy a kvízkérdések bírálója esetleg nem szereti a fegyvereket és tudomást sem akar venni a hasonló jellegű értelmes és a kissé hasznosabb információkhoz juttató kérdésekről az már nevetséges.Nekem momentán herótom van a "Hogy hívták Harry potter baglyát?","ki nem volt a spice girls tagja?" meg hasonló agyatlan kérdésektől.Esetleg végig kéne néznem a teljes degenerált Henri Polter sorozatot hogy tudjam,vagy vennem kéne egy raklapnyi szemét újságot amiből kiderítem hogy a spice girls melyik tagja mikor megy sz*rni? Ez kell ide,műveltséget nem adó degenerált idióta kérdések amitől az ember csak hülyébb lesz.A többi kérdésre meg nyugodt szívvel írja az illetékes hogy speciális.
Dátum: 2009.11.27. 04:58:29
Nos bátorkodtam ismét kérdést írni,kár volt.Viszont kérném szépen az indoklást hogy mi a jóisten nem volt egyértelmű a válaszokban,esetleg hibás!
Hány éles maroklőfegyvert birtokolhat sportlövészeti célokra egy magánszemély?

Egyet sem
Kettőt *
Nincs korlátozva a birtokolható maroklőfegyverek száma
Nyolcat

A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
A kérdésre megadott válaszaid nem voltak egyértelműek ill. rosszak voltak.
Dátum: 2009.10.14. 09:43:15
Üdv mindenkinek!
Nemrég kezdtem a játékot,eleinte tetszett is,aztán elkezdtem írni pár kérdést én is,mindössze egy lett jó.Gondoltam felnézek a fórumra hogy vajon mi lehet az oka,de kicsit meglepődtem.Már ne haragudjatok,de ami itt megy az olyan szintű szőrszálhasogatás ami már fáj!Végigolvastam az utolsó tíz oldalt és a végére már nevetségesnek találtam az egészet úgy ahogy van.Azt hiszem nem elfogultság alapján vagy éppen a személyes tudásanyag hiányosságában kéne elbírálni a kérdéseket.Az meg egy külön vicc hogy az esetleges véletlen folytán egy amúgy jó kérdésben a helyesírási hibát nem javítjátok hanem törlésre kerül(Az én esetemben nem volt erre példa ha minden igaz mert a helyesírásomra azért próbálok figyelni.).Az meg hogy mi minősül általános műveltségnek azt sem az alapján kéne eldönteni hogy az éppen aktuális elbírálója a kérdésnek esetlegesen fiatalabb a kérdés feltevőjénél.Márkanevek...Commodore64esre vonatkozó kérdés ez miatt nem is lehet?Talán reklámozva van ezzel?Mert szerintem a számítógépek fejlődési szakaszai momentán az általános műveltséghez tartozna.Azt meg végképp nem értem hogy a helytelen válaszlehetőségek között miért nem lehet egy-egy poénosabb is.Esetleg álljon vigyázzban is az ember kérdésírás közben?Na mindegy,nekem kicsit sok ez a szintű szőrszálhasogatás,több kérdést nem próbálok írni és ide se gyakran fogok visszanézni mert elég volt ennyi is.Ha valakit esetleg megsértettem volna az észrevételeimmel és a véleményemmel akkor elnézést kérek érte.