Melyik nem Nokia gyártmány?
K 880*
E 65
N 73
6210
Lexikális kérdés.
Ki a FIFA elnöke 2009-ben?
Sepp Blatter*
Zinedine Zidane
Kisteleky István
Michelle Platini
Lexikális kérdés.
Milyen lény a minotaur?
Félig sárkány, félig ember.
Félig nyúl, félig ember.
Félig sas, félig oroszlán.
Félig bika, félig ember.
Egy usz (minotarusz) lemaradt a végéről.
2010-ig hányszoros NBA-bajnok Michael Jordan - a méltán híres - kosárlabdázó?
8
4
6*
10
Lexikális kérdés.
Melyik regényből NEM KÉSZÜLT FILM is?
Darren Shan - Rémségek cirkusza
Martha Tailor - Vízió
Robert Bloch - Pszicho
Mario Puzo - A keresztapa
Az "is" minek a kérdés végére?
Hozzászólások - Magister
Dátum: 2011.08.02. 12:39:15
Dátum: 2011.07.30. 15:17:48
Melyik város nem létezett már a római korban is?
Miskolc*
Pécs
Szekszárd
Székesfehérvár
Értelmetlen kérdés! A kérdező legyen olyan kedves és akkor próbálkozzon legközelebb, ha már megtanult magyarul!
Miskolc*
Pécs
Szekszárd
Székesfehérvár
Értelmetlen kérdés! A kérdező legyen olyan kedves és akkor próbálkozzon legközelebb, ha már megtanult magyarul!
Dátum: 2011.07.23. 21:30:45
Milyen állat szerepel a WHO logójában?
Tigris
Koala
Elefántfóka
Panda*
Hibás kérdés, törlendő. Helyes válasznak a panda van megadva, de az a WWF (World Wilde Found - természetvédelmi szervezet http://www.wwf.hu/) logójában van. A WHO (World Health Organisation - Egészségügyi Világszervezet) logójában egy kígyó látható. (http://www.who.hu/index.php)
Tigris
Koala
Elefántfóka
Panda*
Hibás kérdés, törlendő. Helyes válasznak a panda van megadva, de az a WWF (World Wilde Found - természetvédelmi szervezet http://www.wwf.hu/) logójában van. A WHO (World Health Organisation - Egészségügyi Világszervezet) logójában egy kígyó látható. (http://www.who.hu/index.php)
Dátum: 2011.07.22. 08:48:31
Milyen előjegyzés van a g-moll hangnemben?
1 b
2 kereszt
1kereszt 1 b
2 b*
Speciális kérdés.
Kivel nem kell megküzdened a Diablo II c. játékban?
Diablo
Tyrael
Mephisto
Baal
Ez szintén.
Milyen nemzetiségű Daniel Agger a Liverpool labdarogója?
angol
svéd
dán
lengyel
Ez nem speciális, csak lexikális.
1 b
2 kereszt
1kereszt 1 b
2 b*
Speciális kérdés.
Kivel nem kell megküzdened a Diablo II c. játékban?
Diablo
Tyrael
Mephisto
Baal
Ez szintén.
Milyen nemzetiségű Daniel Agger a Liverpool labdarogója?
angol
svéd
dán
lengyel
Ez nem speciális, csak lexikális.
Dátum: 2011.07.13. 15:56:20
Hogy van a szólás? Asztala viszta....
bébi*
kutya
terminátor
pasi
Klasszikusokat illik pontosan idézni. Vagy eredeti írásmóddal vagy sehogy.
Miért festették a szemüket az egyiptomi nők és férfiak is egyaránt?
csak így váltak felnőtt emberekké
így kaptak szavazati jogot
divatosak akartak lenni
féltek a betegségekről
Csak gépelési hiba.
bébi*
kutya
terminátor
pasi
Klasszikusokat illik pontosan idézni. Vagy eredeti írásmóddal vagy sehogy.
Miért festették a szemüket az egyiptomi nők és férfiak is egyaránt?
csak így váltak felnőtt emberekké
így kaptak szavazati jogot
divatosak akartak lenni
féltek a betegségekről
Csak gépelési hiba.
Dátum: 2011.07.11. 15:43:53
Ezt folytathatjuk napestig:
1, Én nem érzek nagy különbséget. Mindkettő "magyarok cselekedeteire" kérdez rá. Egyébként miért olyan nagy szó a Magyar válogatott? 86-óta - amikor is csúfosan kiestek - EGYETLEN világversenyre (de EB-re se) se voltak képesek kijutni? Miért is kellene róluk bármit is tudni annak aki nem szereti a sportjukat, függetlenül attól, hogy mikor történt? (Egyébként is, a múlt dicsőséges emlegetése helyett ideje lenne a jövőre koncentrálni egy kicsit.) A vizilabda sem a kedvencem, de azért azzal a válogatottal kapcsolatban van egy-két dolog amire emlékszem, mondjuk ők nyertek egy-két VB-t és olimpiát....
2, Lehet, hogy neked ünnep, nekem kínszenvedés. Nem tudok úgy tv-t nézni vagy rádiót hallgatni, hogy ne fociról legyen szó, amit mint már említettem rühellek. Ami az ünneplést illeti: ha az összes ország (csak minőségi foci) összes bajnokságát összerakod akkor január 1 és december 31 között minden nap nézhetsz focit. Amint az egyiknek vége van kezdődik a másik. (nemzeti bajnokság + eb + vb + bl + isten tudja micsoda)
Én nem hiszem, hogy bármiről csak azért "illene" tudni, mert magyar.
1, Én nem érzek nagy különbséget. Mindkettő "magyarok cselekedeteire" kérdez rá. Egyébként miért olyan nagy szó a Magyar válogatott? 86-óta - amikor is csúfosan kiestek - EGYETLEN világversenyre (de EB-re se) se voltak képesek kijutni? Miért is kellene róluk bármit is tudni annak aki nem szereti a sportjukat, függetlenül attól, hogy mikor történt? (Egyébként is, a múlt dicsőséges emlegetése helyett ideje lenne a jövőre koncentrálni egy kicsit.) A vizilabda sem a kedvencem, de azért azzal a válogatottal kapcsolatban van egy-két dolog amire emlékszem, mondjuk ők nyertek egy-két VB-t és olimpiát....
2, Lehet, hogy neked ünnep, nekem kínszenvedés. Nem tudok úgy tv-t nézni vagy rádiót hallgatni, hogy ne fociról legyen szó, amit mint már említettem rühellek. Ami az ünneplést illeti: ha az összes ország (csak minőségi foci) összes bajnokságát összerakod akkor január 1 és december 31 között minden nap nézhetsz focit. Amint az egyiknek vége van kezdődik a másik. (nemzeti bajnokság + eb + vb + bl + isten tudja micsoda)
Én nem hiszem, hogy bármiről csak azért "illene" tudni, mert magyar.
Dátum: 2011.07.11. 15:25:44
Feljebb is írtam egy választ, de válaszolni szeretnék neked is:
Igazad van és az ember nem tudja elzárni magát a sporthírektől és egy két főcím is eljut a tudatáig. De az évszámokra, csapatokra, játékosokra vonatkozó kérdések megválaszolásához ennél egy kicsit több kell(ene). Lehet emlegetni az orvosi, zenei, motorsport kérdéseket és bizony ezek egy jó része speciális. Egy példa: Ha azt kérdezed, hogy mikor lett világbajnok Talmácsi Gábor, akkor a kérdés speciális. DE! Ha azt kérdezed, hogy ki az egyetlen magyar moto gp világbajnok, akkor már nem az, hiszen ennyit lehet tudni. Ugyan ez igaz a focival kapcsolatos kérdésekre is. Például az első Eb éve vagy hogy hol rendezték speciális kérdés, de ha azt kérdezed, hogy hogyan hívják az angol bajnokságot...
Én a magam részéről csak olyan kérdéseket teszek (vagy legalábbis igyekszem) ide ki, amelyek a fenti példákhoz hasonlóak. Tettem már ki olyan kérdést is, amire kapásból tudtam a választ, de a többségnek szinte biztosan speciális.
Lehet valamit félre értettél, de sem én, sem killer barátom nem vágyunk 10 mp alatt megoldható kérdésekre, sőt a magam részéről azokat szeretem a legjobban amiből valami újat is megtud az ember.
Igazad van és az ember nem tudja elzárni magát a sporthírektől és egy két főcím is eljut a tudatáig. De az évszámokra, csapatokra, játékosokra vonatkozó kérdések megválaszolásához ennél egy kicsit több kell(ene). Lehet emlegetni az orvosi, zenei, motorsport kérdéseket és bizony ezek egy jó része speciális. Egy példa: Ha azt kérdezed, hogy mikor lett világbajnok Talmácsi Gábor, akkor a kérdés speciális. DE! Ha azt kérdezed, hogy ki az egyetlen magyar moto gp világbajnok, akkor már nem az, hiszen ennyit lehet tudni. Ugyan ez igaz a focival kapcsolatos kérdésekre is. Például az első Eb éve vagy hogy hol rendezték speciális kérdés, de ha azt kérdezed, hogy hogyan hívják az angol bajnokságot...
Én a magam részéről csak olyan kérdéseket teszek (vagy legalábbis igyekszem) ide ki, amelyek a fenti példákhoz hasonlóak. Tettem már ki olyan kérdést is, amire kapásból tudtam a választ, de a többségnek szinte biztosan speciális.
Lehet valamit félre értettél, de sem én, sem killer barátom nem vágyunk 10 mp alatt megoldható kérdésekre, sőt a magam részéről azokat szeretem a legjobban amiből valami újat is megtud az ember.
Dátum: 2011.07.11. 15:06:44
Kedves Szövetségesem!
Attól még, hogy magyarok voltak benne, speciális.
Ha azt kérdezném, hogy ki honosította meg az NFL-ben a kapura rúgás technikáját, az is speciális lenne. Pedig magyar volt az illető. De kérdezhetném azt is, hogy kit jelöl a Chicago Bears mezének ujján a GSH rövidítés. Ez szintés speciális kérdés, pedig ő is magyar volt (George Stephen Halas), sőt díjat is neveztek el róla!
Én - és elnézést a foci rajongóktól - rühellem a focit ezért bármilyen focival kapcsolatos kérdés, ami nem "alap" az speciális, még ha magyarok is vettek részt benne!
Attól még, hogy magyarok voltak benne, speciális.
Ha azt kérdezném, hogy ki honosította meg az NFL-ben a kapura rúgás technikáját, az is speciális lenne. Pedig magyar volt az illető. De kérdezhetném azt is, hogy kit jelöl a Chicago Bears mezének ujján a GSH rövidítés. Ez szintés speciális kérdés, pedig ő is magyar volt (George Stephen Halas), sőt díjat is neveztek el róla!
Én - és elnézést a foci rajongóktól - rühellem a focit ezért bármilyen focival kapcsolatos kérdés, ami nem "alap" az speciális, még ha magyarok is vettek részt benne!
Dátum: 2011.06.30. 22:02:30
Melyik kutyafajta egyik alfaja a malinois?
Belga juhász
Skót juhász
Német juhász
Labrador
Egy kutyafajtának nem lehet alfaja, csak alfajtája.
Kit alakít a Da Vinci-kódban Tom Hanks?
Bezu Fache
Opus Dei
Sir Leigh Teabing
Robert Langdon
Az Opus Dei egy társaság, jobb lenne egy személy nevére cserélni.
Belga juhász
Skót juhász
Német juhász
Labrador
Egy kutyafajtának nem lehet alfaja, csak alfajtája.
Kit alakít a Da Vinci-kódban Tom Hanks?
Bezu Fache
Opus Dei
Sir Leigh Teabing
Robert Langdon
Az Opus Dei egy társaság, jobb lenne egy személy nevére cserélni.
Dátum: 2011.06.28. 10:05:20
Melyik egy Twisted Sister szám?
Yesterday
Let there be rock
I wanna rock*
First Date
Bár magam is rock/metál rajongó vagyok, de nem gondolnám, hogy a 70-es, 80-as évek zenekarinak munkássága ne lenne speciális kérdés.
Mennyi pi közelítő értéke?
3.2
3.14159265*
22/7
3.3333333
Gyatrán feltett kérdés. Egyetlen névelő beszúrásával a kérdés teljesen más értelmet kap a kérdés, így olyan mintha valamit (amit nem nevez meg) hány "pí"-re lehet felosztani (ennek ugye semmi értelme).
Yesterday
Let there be rock
I wanna rock*
First Date
Bár magam is rock/metál rajongó vagyok, de nem gondolnám, hogy a 70-es, 80-as évek zenekarinak munkássága ne lenne speciális kérdés.
Mennyi pi közelítő értéke?
3.2
3.14159265*
22/7
3.3333333
Gyatrán feltett kérdés. Egyetlen névelő beszúrásával a kérdés teljesen más értelmet kap a kérdés, így olyan mintha valamit (amit nem nevez meg) hány "pí"-re lehet felosztani (ennek ugye semmi értelme).
Dátum: 2011.06.19. 12:03:04
Ez a kérdés mindent visz:
Milyen színű bolygó a Neptunusz?
Zöld. Indiai kender ültetvényeket létesítettek rajta vietnámi űrhajósok.
Vörös. Munkásmozgalmi bolygó.
Kék. Könnyű megjegyezni: a rómaiak tengeristenéről nevezték el, a tenger pedig kék.*
Piros, fehér, zöld. Minden jelentős személy magyar származású, az ufók is.
Én a magam részéről megszavazok a kérdezőnek egy extra kvízmedált! Bár könnyen kitalálható, jót mulattam a válaszokon! Ma sem lesz már rossz napom. Köszönet érte!
Milyen színű bolygó a Neptunusz?
Zöld. Indiai kender ültetvényeket létesítettek rajta vietnámi űrhajósok.
Vörös. Munkásmozgalmi bolygó.
Kék. Könnyű megjegyezni: a rómaiak tengeristenéről nevezték el, a tenger pedig kék.*
Piros, fehér, zöld. Minden jelentős személy magyar származású, az ufók is.
Én a magam részéről megszavazok a kérdezőnek egy extra kvízmedált! Bár könnyen kitalálható, jót mulattam a válaszokon! Ma sem lesz már rossz napom. Köszönet érte!
Dátum: 2011.06.19. 11:56:56
Hány aktív tűzhányó van a Földön?
kb. 600*
1
kb. 6000000
kb. 7
Ez egy roppant érdekes kérdés! Néhány napja szembe jött velem ugyanez a kérdés, csak akkor a kb1300 volt a helyes válasz. Mivel a két válasz között szignifikáns a különbség. Keresgélés közben találtam egy harmadik verziót is: http://www.kvizkerdesek.hu/ikemnoqlm.html/foldrajz_csillagaszat_geologia/ foldunk_altalaban_geologia_nagy_utazok/ kb_hany_aktiv_vulkan_talalhato_a_foldon_115476
Melyik évben nem nyert olimpiát a Magyar labdarúgó válogatott?
1972*
1968
1964
1952
Speciális kérdés foci rajongóknak.
A snooker-ben mennyi a maximálisan elérhető break?
146
145
148
147*
Speciális kérdés.
Ki Han Solo másodpilótája?
Boba Fet
Amidala
Yoda
Csubakka*
A kérdés nem rossz, csak a másodpilóta nevét kéne tudni leírni: Chewbacca
Hányszoros világbajnok a brazil labdarúgó Pelé?
2
1
3*
4
Mely ország légitársasága a Swissair?
Franciaország
Svájc*
Németország
USA
A kérdés hibás. A Swissair egy (már) nem létező légitársaság. Svájc nemzeti légitársaságát SWISS-nek hívják (Anno csődbe vitték a céget és a vagyon átmentése után az "air" szó elhagyásával kezdték újra.)
Melyik majomfaj nem emberszabású?
csimpánz
orángután
makákó*
gorilla
Ha majom, akkor nem lehet emberszabású. A "majmot" ki kellene venni, elég a faj.
Hogy hívják az angol labdarúgó bajnokságot?
Premier League*
Serie A
Primera Division
Borsodi Liga
kb. 600*
1
kb. 6000000
kb. 7
Ez egy roppant érdekes kérdés! Néhány napja szembe jött velem ugyanez a kérdés, csak akkor a kb1300 volt a helyes válasz. Mivel a két válasz között szignifikáns a különbség. Keresgélés közben találtam egy harmadik verziót is: http://www.kvizkerdesek.hu/ikemnoqlm.html/foldrajz_csillagaszat_geologia/ foldunk_altalaban_geologia_nagy_utazok/ kb_hany_aktiv_vulkan_talalhato_a_foldon_115476
1972*
1968
1964
1952
A snooker-ben mennyi a maximálisan elérhető break?
146
145
148
147*
Speciális kérdés.
Ki Han Solo másodpilótája?
Boba Fet
Amidala
Yoda
Csubakka*
A kérdés nem rossz, csak a másodpilóta nevét kéne tudni leírni: Chewbacca
Hányszoros világbajnok a brazil labdarúgó Pelé?
2
1
3*
4
Mely ország légitársasága a Swissair?
Franciaország
Svájc*
Németország
USA
A kérdés hibás. A Swissair egy (már) nem létező légitársaság. Svájc nemzeti légitársaságát SWISS-nek hívják (Anno csődbe vitték a céget és a vagyon átmentése után az "air" szó elhagyásával kezdték újra.)
Melyik majomfaj nem emberszabású?
csimpánz
orángután
makákó*
gorilla
Ha majom, akkor nem lehet emberszabású. A "majmot" ki kellene venni, elég a faj.
Hogy hívják az angol labdarúgó bajnokságot?
Premier League*
Serie A
Primera Division
Borsodi Liga
Dátum: 2011.06.19. 10:13:15
Idézet: Breptor - 2011.06.16. 23:00:14
Jogos! Ott a pont!
Kvízolimpia meg még gyakrabban van:)
Jogos! Ott a pont!
Dátum: 2011.06.19. 10:09:18
Melyik repülőgép beceneve, hogy "özvegycsináló"?
Martin B-26-os "Marauder" bombázógép*
Douglas A-20-as "Boston"
DH. 66 Herkules
II-10-es "Párduc"
Speciális kérdés.
Melyik nem női énekes?
Sting*
Lola
Madonna
Fergie
Fogalmazás, nyelvhelyesség. Emberekről van szó és nem tárgyakról. A megfelelő kérdőszót illene használni. Az a két extra karakter (melyikük) csak belefér.
Melyik nem komikus az alábbiak közül?
Mike Myers
John Belushi
Rowan Atkinson
Bill Clinton*
Ugyan az mint az előzőnél.
A 2010- es Labdarugó Világbajnokságon melyik csapat ellen Búcsúzott Argentína?
Németország*
Magyarország
Olaszország
Anglia
Martin B-26-os "Marauder" bombázógép*
Douglas A-20-as "Boston"
DH. 66 Herkules
II-10-es "Párduc"
Speciális kérdés.
Melyik nem női énekes?
Sting*
Lola
Madonna
Fergie
Fogalmazás, nyelvhelyesség. Emberekről van szó és nem tárgyakról. A megfelelő kérdőszót illene használni. Az a két extra karakter (melyikük) csak belefér.
Melyik nem komikus az alábbiak közül?
Mike Myers
John Belushi
Rowan Atkinson
Bill Clinton*
Ugyan az mint az előzőnél.
A 2010- es Labdarugó Világbajnokságon melyik csapat ellen Búcsúzott Argentína?
Németország*
Magyarország
Olaszország
Anglia
Dátum: 2011.06.15. 21:56:46
Idézet: Craslorg - 2011.06.15. 20:50:12
Egyet értünk, csak a "hibás kérdés" kategóriát értelmezzük másképp. Nálam a hibás az menthetetlen, szvsz ennek a kérdésnek még van esélye.
Ne érts félre nem menteni akarom a kérdezőt vagy a kérdést de végig kérdeztem a kollégáimat (3 fő) és kivétel nélkül a 4 évet mondták...
A kérdés pont ezért hibás, mert rosszul van feltéve. Olimpia 2 évente van. (Sőt, ha az ifjúsági olimpiát is ide vesszük, akkor már 1 évente.)
Egyet értünk, csak a "hibás kérdés" kategóriát értelmezzük másképp. Nálam a hibás az menthetetlen, szvsz ennek a kérdésnek még van esélye.
Ne érts félre nem menteni akarom a kérdezőt vagy a kérdést de végig kérdeztem a kollégáimat (3 fő) és kivétel nélkül a 4 évet mondták...
Dátum: 2011.06.15. 20:02:33
Idézet: Diamond - 2011.06.14. 17:40:11
A kérdés nem hibás, csak pontatlan! "Nyári olimpiát" négy évente rendezik meg, akárcsak a téli olimpiát. Ha a kettőt egy kalap alá vesszük, akkor neked van igazad. Ha nem, és a két azonos évszakban rendezett olimpia között eltelő időre vonatkozik a kérdés, akkor a kérdezőnek.
Kaptam egy olyan kérdést kvízolimpián hogy: Hány évente van olimpia?
A kérdező szerint 4 szerintem meg 2 jók az ilyen hibás kérdések ilyenkor ....
A kérdező szerint 4 szerintem meg 2 jók az ilyen hibás kérdések ilyenkor ....
A kérdés nem hibás, csak pontatlan! "Nyári olimpiát" négy évente rendezik meg, akárcsak a téli olimpiát. Ha a kettőt egy kalap alá vesszük, akkor neked van igazad. Ha nem, és a két azonos évszakban rendezett olimpia között eltelő időre vonatkozik a kérdés, akkor a kérdezőnek.
Dátum: 2011.06.14. 00:31:05
Milyen focicsapat nincs?
Liverpool FC
FC Barcelona
FC Milan*
Chelsea FC
Melyik évben hunyt el Simon Tibor "Simi"?
2001
2003
2002*
2000
Hogy van tovább" Mindenütt jó, de legjobb... " ?
a meccsen
nálad
a kocsmában
otthon*
Pontatlan a kérdés! A dolog nézőpont kérdése, pl ha összevesztem az asszonnyal, akkor mindenütt jó, csak otthon nem. Ilyenkor a kocsma lenne a helyes válasz. (Bocs, de nem bírtam kihagyni)
Mi a Csillagkapu című sorozat folytatása?
Csillagkpau: Atlantisz*
Csillagkapu: Abydos
Csillagkapu: Unas
Csillagkapu: Jaffa
Hibás a kérdés, nem a folytatása. Ilyen erővel a Star Trek Deep Space Nine-nak a Star Trek Voyager című sorozat a folytatása. Ugyanazon sci-fi "világban" játszódnak, de szorosan nem kapcsolódnak.
Van-e az Ottó-motorban gyújtógyertya?
Mindegyikben van.
Nem, némelyik tipusban izzítógíertya van.
Némelyik tipusban van.
Nem, izzítógyertya van benne.
A kérdés jó, csak elgépelés van benne.
Mely ország érte el a gombfoci sportként való elismerését?
Nepál
USA
Magyarország*
Anglia
Speciális kérdés? Ezt honnan kéne tudni?
Hány mm-es lövege volt a "híres" német Tigris páncélosnak?
50 mm
75 mm
88 mm*
90 mm
Speciális kérdés hadtörténészeknek, katonáknak és megszállottaknak.
A felsorolt személyek közül melyik nem író?
Jack Vance.
Kim Cattrall.
Jack London.
Dan Brown.
"...melyik nem író?" Talán "ki nem író?" Nyelvhelyesség...
Melyik szín nem szerepel az olimpiai 5karika színei közöt?
barna
piros
sárga
fekete
Több sebből vérzik a kérdés. 1; 5karika? Ennyire nem kéne igénytelennek lenni és spórolni a karakterekkel. Öt helyett 5? Lehet, hogy 50%-al kevesebb, de szerintem kifért volna normálisan is leírva. Chat vagy SMS közben elmenne a dolog, azoknál sebesség és/vagy a karakterszám számít. De egy kvíz kérdésnél? 2; között egy t-vel.
Liverpool FC
FC Barcelona
FC Milan*
Chelsea FC
Melyik évben hunyt el Simon Tibor "Simi"?
2001
2003
2002*
2000
Hogy van tovább" Mindenütt jó, de legjobb... " ?
a meccsen
nálad
a kocsmában
otthon*
Pontatlan a kérdés! A dolog nézőpont kérdése, pl ha összevesztem az asszonnyal, akkor mindenütt jó, csak otthon nem. Ilyenkor a kocsma lenne a helyes válasz. (Bocs, de nem bírtam kihagyni)
Mi a Csillagkapu című sorozat folytatása?
Csillagkpau: Atlantisz*
Csillagkapu: Abydos
Csillagkapu: Unas
Csillagkapu: Jaffa
Hibás a kérdés, nem a folytatása. Ilyen erővel a Star Trek Deep Space Nine-nak a Star Trek Voyager című sorozat a folytatása. Ugyanazon sci-fi "világban" játszódnak, de szorosan nem kapcsolódnak.
Van-e az Ottó-motorban gyújtógyertya?
Mindegyikben van.
Nem, némelyik tipusban izzítógíertya van.
Némelyik tipusban van.
Nem, izzítógyertya van benne.
A kérdés jó, csak elgépelés van benne.
Mely ország érte el a gombfoci sportként való elismerését?
Nepál
USA
Magyarország*
Anglia
Speciális kérdés? Ezt honnan kéne tudni?
Hány mm-es lövege volt a "híres" német Tigris páncélosnak?
50 mm
75 mm
88 mm*
90 mm
Speciális kérdés hadtörténészeknek, katonáknak és megszállottaknak.
A felsorolt személyek közül melyik nem író?
Jack Vance.
Kim Cattrall.
Jack London.
Dan Brown.
"...melyik nem író?" Talán "ki nem író?" Nyelvhelyesség...
Melyik szín nem szerepel az olimpiai 5karika színei közöt?
barna
piros
sárga
fekete
Több sebből vérzik a kérdés. 1; 5karika? Ennyire nem kéne igénytelennek lenni és spórolni a karakterekkel. Öt helyett 5? Lehet, hogy 50%-al kevesebb, de szerintem kifért volna normálisan is leírva. Chat vagy SMS közben elmenne a dolog, azoknál sebesség és/vagy a karakterszám számít. De egy kvíz kérdésnél? 2; között egy t-vel.
Dátum: 2011.06.07. 19:57:38
A vadgazdálkodáshoz semmi köze, a többi jogos.
Dátum: 2011.06.07. 19:51:16
Idézet: SuperEgo23 - 2011.06.07. 16:12:29
Honnan tudhatnám, hogy utána jársz? Nincs odaírva a kérdés mellé, hogy tiéd Ilyen erővel hibás is lehetne.
Ami a kérdést illeti: megkövetlek! Jobban beleástam magam a témába és fény derült a turpisságra. Ma is tanultam valami!
Drága Cs.társam!
Tudhatnád, hogy én utána járás nélkül nem írok kvízt. Ugyanis ez az enyém.
Sokáig úgy tartották, hogy a Nílus a világ leghosszabb folyója, de ez mára bebizonyosodott, hogy míg a Nílus 6695 km, az Amazonas 6850 km hosszú. Azt a tényt, hogy az Amazonas a világ második leghosszabb folyója, azért állították, mert a kutatóknak 13 évükbe tellett, hogy a folyót végig hajózzák.
Idézet innen: http://www.kvizkaszino.hu/rovatok/cikkek/ a_fold_leghosszabb_folyoja__amazonas_csodalatos_vilagunk__a_fold_kviz.html
Így mindjárt fény derül a "megint" szócskára is.
Folyó vagyok nem tagadom, mégis van egy aprócska bajom. Az az átok Amazonas ne lenne, leghosszabb titulus is "megint" enyém lehetne. Ki vagyok?
Rajna
Nílus*
Duna
Jangce
Rajna
Nílus*
Duna
Jangce
Tudhatnád, hogy én utána járás nélkül nem írok kvízt. Ugyanis ez az enyém.
Sokáig úgy tartották, hogy a Nílus a világ leghosszabb folyója, de ez mára bebizonyosodott, hogy míg a Nílus 6695 km, az Amazonas 6850 km hosszú. Azt a tényt, hogy az Amazonas a világ második leghosszabb folyója, azért állították, mert a kutatóknak 13 évükbe tellett, hogy a folyót végig hajózzák.
Idézet innen: http://www.kvizkaszino.hu/rovatok/cikkek/ a_fold_leghosszabb_folyoja__amazonas_csodalatos_vilagunk__a_fold_kviz.html
Így mindjárt fény derül a "megint" szócskára is.
Honnan tudhatnám, hogy utána jársz? Nincs odaírva a kérdés mellé, hogy tiéd Ilyen erővel hibás is lehetne.
Ami a kérdést illeti: megkövetlek! Jobban beleástam magam a témába és fény derült a turpisságra. Ma is tanultam valami!
Dátum: 2011.06.07. 15:03:27
Ki volt a "legnaygobb magyar"?
Teleki Pál
Kossuth Lajos
Széchenyi István
Deák Ferenc
Hogy a "legnaygobb" magyar ki volt, azt nem tudom, de lehet a legnagyobbra gondolt a kérdező. Szimpla elütés van benne, a kérdéssel nincs gond.
Mi az igazi neve az Egyesült királyságnak?
Nagy-Britannia
Anglia
Britannia
Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyság
Komolytalan kérdés. Legközelebb mit fog kérdezni? Mi az igazi neve Kovács Pisitkének? (helyes válasz: Kovács István)
Melyik napon volt az USA-ban World Trade Center elleni támadás?
Szeptember 11.
December 22.
Szeptember 22.
December 11.
Melyik? Mert az első támadás 1993-ban érte a WTC-t. Pontosítani kellene...
Ki nyerte az 1954-es futball világbajnokságot?
Svájc
Brazília
NSZK
Magyarország
Speciális kérdés foci rajongóknak!
Melyik egy kávéfajta?
Lilly
Illy*
Ili
Lilla
Lehet én vagyok a tudatlan, hogy nem ismerem a kávé fajtákat, de szerintem speciális.
Mit nevezünk makukának?
Étel
Pörkölt napraforgómag*
Régi lószerszám
Egy mesehős
Utána keresetem a neten és ezt találtam róla: szotyi, szotyola, mag, napraforgómagMiskolc környéki tájszó. Egyrészről ugyan napraforgómagot jelent, de nem utal annak milyenségére. Másrészről pedig tájszó lévén csak az adott területen élők ismerhetik, aki az ország másik felén él annak ez speciális.
Hol imátkoznak a buddhista szerzetesek?
pagonyban
dzsámiban
pagodában*
minaretben
Helyesírás: imádkoznak.
1952
1968
1964
1972
Folyó vagyok nem tagadom, mégis van egy aprócska bajom. Az az átok Amazonas ne lenne, leghosszabb titulus is "megint" enyém lehetne. Ki vagyok?
Rajna
Nílus*
Duna
Jangce
**** Menet közben kiderült, hogy a kérdés jó és az internetes forrásomon is rosszul szerepel. Ma is tanultam valamit. ****
A Spawn című képregényben mi a főhős eredeti neve?
Terry Fitzgerald
Eddie Brock
Jason Wynn
Al Simmons*
Speciális kérdés (hogy ne csak a mangákra pikkeljünk)
Kik hajtották végre a 2. világháborúban a Normandiai partraszállást?
Németek
Amerikaiak*
Oroszok
Franciák
Igen, az Amerikaiak. Bár részt vett benne még: Kanada, az Egyesült Királyság, Szabad Franciaország, és Lengyelország is. Ismerni kéne a történelmet, ha már történelmi kérdést tesz fel valaki (de legalább után nézni). Így két jó válasz is van a megoldások között.
Kiket neveznek Figarónak?
Fodrász*
Cipész
Hentes
Szabó
Lehet, hogy szőrszálhasogatás, de a Fodrász-t Borbélyra kellene cserélni. Női fodrászt még sohasem hallottam, hogy Figarónak hívták volna...
Ki volt Mihai Eminescu ?
költő*
iró
sportoló
festő
Honnan kéne tudnom, hogy az illető a legismertebb román költő? Nálunk nem tananyag az életműve, gondolom Romániában (szándékosan nem Erdély) sem tananyag mondjuk Pilinszky vagy Vajda. Speciális kérdés.
Teleki Pál
Kossuth Lajos
Széchenyi István
Deák Ferenc
Hogy a "legnaygobb" magyar ki volt, azt nem tudom, de lehet a legnagyobbra gondolt a kérdező. Szimpla elütés van benne, a kérdéssel nincs gond.
Mi az igazi neve az Egyesült királyságnak?
Nagy-Britannia
Anglia
Britannia
Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyság
Komolytalan kérdés. Legközelebb mit fog kérdezni? Mi az igazi neve Kovács Pisitkének? (helyes válasz: Kovács István)
Melyik napon volt az USA-ban World Trade Center elleni támadás?
Szeptember 11.
December 22.
Szeptember 22.
December 11.
Melyik? Mert az első támadás 1993-ban érte a WTC-t. Pontosítani kellene...
Ki nyerte az 1954-es futball világbajnokságot?
Svájc
Brazília
NSZK
Magyarország
Speciális kérdés foci rajongóknak!
Melyik egy kávéfajta?
Lilly
Illy*
Ili
Lilla
Lehet én vagyok a tudatlan, hogy nem ismerem a kávé fajtákat, de szerintem speciális.
Mit nevezünk makukának?
Étel
Pörkölt napraforgómag*
Régi lószerszám
Egy mesehős
Utána keresetem a neten és ezt találtam róla: szotyi, szotyola, mag, napraforgómagMiskolc környéki tájszó. Egyrészről ugyan napraforgómagot jelent, de nem utal annak milyenségére. Másrészről pedig tájszó lévén csak az adott területen élők ismerhetik, aki az ország másik felén él annak ez speciális.
Hol imátkoznak a buddhista szerzetesek?
pagonyban
dzsámiban
pagodában*
minaretben
Helyesírás: imádkoznak.
1952
1968
1964
1972
Rajna
Nílus*
Duna
Jangce
**** Menet közben kiderült, hogy a kérdés jó és az internetes forrásomon is rosszul szerepel. Ma is tanultam valamit. ****
A Spawn című képregényben mi a főhős eredeti neve?
Terry Fitzgerald
Eddie Brock
Jason Wynn
Al Simmons*
Speciális kérdés (hogy ne csak a mangákra pikkeljünk)
Kik hajtották végre a 2. világháborúban a Normandiai partraszállást?
Németek
Amerikaiak*
Oroszok
Franciák
Igen, az Amerikaiak. Bár részt vett benne még: Kanada, az Egyesült Királyság, Szabad Franciaország, és Lengyelország is. Ismerni kéne a történelmet, ha már történelmi kérdést tesz fel valaki (de legalább után nézni). Így két jó válasz is van a megoldások között.
Kiket neveznek Figarónak?
Fodrász*
Cipész
Hentes
Szabó
Lehet, hogy szőrszálhasogatás, de a Fodrász-t Borbélyra kellene cserélni. Női fodrászt még sohasem hallottam, hogy Figarónak hívták volna...
Ki volt Mihai Eminescu ?
költő*
iró
sportoló
festő
Honnan kéne tudnom, hogy az illető a legismertebb román költő? Nálunk nem tananyag az életműve, gondolom Romániában (szándékosan nem Erdély) sem tananyag mondjuk Pilinszky vagy Vajda. Speciális kérdés.