Hozzászólások - Tasenko
Dátum: 2010.11.10. 11:53:30
Nálam Kuroszava a befutó, zseniális rendező volt és Mifune Tosiró remek színész. Mi kell még egy mesterműhöz?
Dátum: 2010.11.10. 11:27:39
Üdv!
Egy ideje már nem kapok a helyesen besorolt kérdésekért kvíz medált, pedig többször átléptem a 250es határt. Mi lehet ennek az oka? Tudom, hogy 12 medálnál nem lehet több nálam, de még csak 8 van a tulajdonomban.
Előre is köszönöm!
Egy ideje már nem kapok a helyesen besorolt kérdésekért kvíz medált, pedig többször átléptem a 250es határt. Mi lehet ennek az oka? Tudom, hogy 12 medálnál nem lehet több nálam, de még csak 8 van a tulajdonomban.
Előre is köszönöm!
Dátum: 2010.11.10. 11:17:42
Ki nem játszik az Ítéletnap című filmben?
O.J. Simpson
Coolio
Ice-T
Mario Van Peebles
Lehet, hogy van több film ezen a címen, de én csak azt ismerm, amelyikben a felsoroltak közül senki sem játszik.
O.J. Simpson
Coolio
Ice-T
Mario Van Peebles
Lehet, hogy van több film ezen a címen, de én csak azt ismerm, amelyikben a felsoroltak közül senki sem játszik.
Dátum: 2010.11.10. 10:31:59
Az omnibuszt tudtommal mindig, mindenhol lovak húzták. Az egyéb meghajtású tömegközlekedési járműveket nem omnibusznak nevezük (autóbusz, trolibusz). A válaszok között, a lovak mellet szerepel a "húzták" szó, így szerintem egyértelmű, hogy a lovak véletlenül sem hajtották az omnibuszt.
Dátum: 2010.11.09. 11:01:27
Kusturica vagy Clint?
Dátum: 2010.11.09. 11:00:21
Mindenki a saját ízlésének megfelelő tíz filmet jelölte. Ha nem jelölted a kedvenceidet akkor nem biztos, hogy más megtette helyetted, mert ízlések és pofonok...
A népszerű filmek pedig nem biztos, hogy mindenkinek tetszenek. Vannak néző számot megdöntő, díjakkal elhalmozott szuperprodukciók, amik szerintem hajítófát sem érnek.
A népszerű filmek pedig nem biztos, hogy mindenkinek tetszenek. Vannak néző számot megdöntő, díjakkal elhalmozott szuperprodukciók, amik szerintem hajítófát sem érnek.
Dátum: 2010.11.09. 09:37:35
Hát nem vagyunk egyformák, de ezért nem unalmas az élet. Nekem dilemma, 3 film is van itt ami nagyon tetszik.
Dátum: 2010.11.09. 09:27:34
Egyik se az én világom. Nehéz ügy, de a barátném egyik kedvence itt van. Ez is lehet egy szempont. 

Dátum: 2010.11.09. 09:05:05
Dettó!
A pocakos Travolta a budin, a csillogó hajú Samuel a bibliai idézetével, Uma és az adrenalin-injekció, Bruce és az aranyóra és persze Tarantino...remekmű.
De Niro és Scorsese szakmájuk halhatatlan nagymesterei, nagyobbak mint a fent említettek, mégis a Ponyvaregény közelebb áll a szívemhez, sokkal közelebb.
A pocakos Travolta a budin, a csillogó hajú Samuel a bibliai idézetével, Uma és az adrenalin-injekció, Bruce és az aranyóra és persze Tarantino...remekmű.
De Niro és Scorsese szakmájuk halhatatlan nagymesterei, nagyobbak mint a fent említettek, mégis a Ponyvaregény közelebb áll a szívemhez, sokkal közelebb.
Dátum: 2010.10.26. 11:33:51
Rendben. Köszönöm!
Dátum: 2010.10.26. 11:14:21
Jelenlegi kedvencem az animációs kategóriában a „9”, amit jelöltem is a listámon. Szerintem nagyon jól sikerült alkotás mindenkinek csak ajánlani tudom, bár hazánkban nem kapott túl jó kritikát (de tudjuk jól ez nem jelent semmit). Akartam is volt jelezni, hogy talán mellé kéne biggyeszteni, hogy animációs filmről van szó, hátha egyesek összekeverik a „Nine”, nálunk „Kilenc” címen bemutatott zenés filmmel.
Dátum: 2010.10.25. 22:07:49
10 újabb gyöngyszem (szerintem).
1. Szárnyas fejvadász
2. A tanú
3. Egészséges erotika
4. A faun labirintusa
5. Játsz/ma
6. Hős
7. 9 (az animácios film, nem a zenés)
8. Pillangó-hatás
9. Blues Brothers
10. Legényanya
...és még sorolhatnám...
1. Szárnyas fejvadász
2. A tanú
3. Egészséges erotika
4. A faun labirintusa
5. Játsz/ma
6. Hős
7. 9 (az animácios film, nem a zenés)
8. Pillangó-hatás
9. Blues Brothers
10. Legényanya
...és még sorolhatnám...
Dátum: 2010.10.23. 13:43:58
Én meg Philip K. Dick-el meg a 100 tagú cigányzenekarral próbálkoztam, de hiába.
No meg a zsidó vallást se szabad emlegetni, bár a kategóriák között ott van. De kitoltam velük és hébert írtam.
No meg a zsidó vallást se szabad emlegetni, bár a kategóriák között ott van. De kitoltam velük és hébert írtam.

Dátum: 2010.10.20. 14:26:53
„Jó, kiegyezek veled döntetlenben!”
Az angolokról pedig csak annyit:
„Hülye angolok, angol hülyék!”

Az angolokról pedig csak annyit:
„Hülye angolok, angol hülyék!”

Dátum: 2010.10.20. 12:45:15
Idézet: csati777 - 2010.10.20. 11:00:39
Nem hiszem, hogy a kérdést kitaláló játékosnak szándékában állt viccet csinálni a koronázási ékszerekből, csupán közéjük sorolt egy oda nem illő tárgyat. Szerintem egyáltalán nem is vicces ez a kérdés (kissé bárgyú, de ez a legnagyobb hibája).
Mindazonáltal jó dolog nevetni, de nem mindenen. Gondoljunk arra, hogy akit, amit tisztelünk és szeretünk, arról mi sem szívesen hallgatunk ízetlen tréfákat (pl.: szüleinkről, szerelmünkről, vallásunkról). És egyáltalán nem másodlagos dolog, hogyha valakit bánt egy, a szeretteit vagy meggyőződését sértő poén.
Idézet: Rogalndorn - 2010.10.20. 05:29:24
Melyik NEM magyar koronázási jelkép?
Cipő
Korona
Palást
Jogar
Országunk és jelképeink NEM vicc tárgyai. Törlés.
Miért ne lehetne viccelni velük? Szerinted nem lehet viccelni nemzeti jelképeinkkel, Arany Jánossal, Trianonnal, stb. Szerintem pont az a baj ezzel a nemzettel, hogy nem tréfálkozik eleget. Panaszkodunk, keménykedünk, lázadozunk, fogat csikorgatunk- de mikor fogunk egy jót röhögni? Mindenből lehet viccet csinálni, más kérdés, hogy az valakinek sértheti az emlékét vagy politikai/vallási/erkölcsi stb. meggyőződését.
Melyik NEM magyar koronázási jelkép?
Cipő
Korona
Palást
Jogar
Országunk és jelképeink NEM vicc tárgyai. Törlés.
Miért ne lehetne viccelni velük? Szerinted nem lehet viccelni nemzeti jelképeinkkel, Arany Jánossal, Trianonnal, stb. Szerintem pont az a baj ezzel a nemzettel, hogy nem tréfálkozik eleget. Panaszkodunk, keménykedünk, lázadozunk, fogat csikorgatunk- de mikor fogunk egy jót röhögni? Mindenből lehet viccet csinálni, más kérdés, hogy az valakinek sértheti az emlékét vagy politikai/vallási/erkölcsi stb. meggyőződését.
Nem hiszem, hogy a kérdést kitaláló játékosnak szándékában állt viccet csinálni a koronázási ékszerekből, csupán közéjük sorolt egy oda nem illő tárgyat. Szerintem egyáltalán nem is vicces ez a kérdés (kissé bárgyú, de ez a legnagyobb hibája).
Mindazonáltal jó dolog nevetni, de nem mindenen. Gondoljunk arra, hogy akit, amit tisztelünk és szeretünk, arról mi sem szívesen hallgatunk ízetlen tréfákat (pl.: szüleinkről, szerelmünkről, vallásunkról). És egyáltalán nem másodlagos dolog, hogyha valakit bánt egy, a szeretteit vagy meggyőződését sértő poén.
Dátum: 2010.10.10. 11:58:44
Idézet: cirip - 2010.08.24. 14:39:34
Jó, jó, könnyű kérdés, na de milyen pöpec kis rossz válaszokkal?
Örülök, hogy tetszett! 45%-nak azért nehéz volt.
A II. világháborúban mintegy 400 navahó indián speciális módon szolgálta hazáját a fronton. Hogyan?
Hagyományos indián nyomolvasást alkalmazva végeztek felderítést.
A navahó indiánoké volt az egyetlen harcoló lovas egység a II. világháborúban.
Az indián sámánok módszereit alkalmazva sebesülteket láttak el a lövészárkokban.
Őseik nyelvét használva a navahó rádiósok feltörhetetlen kódot hoztak létre.
Hagyományos indián nyomolvasást alkalmazva végeztek felderítést.
A navahó indiánoké volt az egyetlen harcoló lovas egység a II. világháborúban.
Az indián sámánok módszereit alkalmazva sebesülteket láttak el a lövészárkokban.
Őseik nyelvét használva a navahó rádiósok feltörhetetlen kódot hoztak létre.
Jó, jó, könnyű kérdés, na de milyen pöpec kis rossz válaszokkal?

Örülök, hogy tetszett! 45%-nak azért nehéz volt.

Dátum: 2010.08.15. 16:49:09
Idézet: masterv - 2010.08.15. 15:20:20
A Régi idők focija című filmre utal a kérdés. Nagyon jó kis magyar film a 70-es évekből. Hozzáteszem a kérdés nem én adtam fel.
Melyik csapat "menedzsere" Minarik Ede?
Hejőcsaba
A.C.Budajenő
Lujzaváros
Csabagyöngye
Mi ez a hülyeség?
Hejőcsaba
A.C.Budajenő
Lujzaváros
Csabagyöngye
Mi ez a hülyeség?

A Régi idők focija című filmre utal a kérdés. Nagyon jó kis magyar film a 70-es évekből. Hozzáteszem a kérdés nem én adtam fel.
Dátum: 2010.06.20. 14:59:51
Sziasztok!
A feltett kérdésem már jópár napja nem került értékelésre. Csupán türelmetlen vagyok vagy hiba történt?
Köszönöm, üdv!
A feltett kérdésem már jópár napja nem került értékelésre. Csupán türelmetlen vagyok vagy hiba történt?
Köszönöm, üdv!