ki volt paff a filmben?
sárkány
dinoszaurusz
varangyos béka
kaméleon
Én nem tudom, hogy volt-e ilyen filmszereplő - de abban biztos vagyok, hogy tulajdonneveket és a mondatokat nagy kezdőbetűvel írjuk.
Besorolásra váró kérdés volt. Mi ez az igénytelenség már megint?
Hozzászólások - DiscoPocahontas
Dátum: 2014.05.18. 12:59:26
Dátum: 2014.05.18. 09:01:33
Meg mondjuk olivafa nem létezik, de ettől gálánsan eltekintünk 

Dátum: 2014.05.14. 19:59:45
V5ön is hasonló a helyzet.
Avatár alatti emlékeztető nuku, ma este jelent meg az Eseményekben, hogy ma (sic!) és holnap zajlik az olimpia. Rákattintva azonban úgy tűnik, mintha már lezajlott volna. Múltkor valami 80 évig tartott (na jó, lehet, hogy 4 vagy 5 napig), most meg ez. Tényleg ilyen nehéz?
Avatár alatti emlékeztető nuku, ma este jelent meg az Eseményekben, hogy ma (sic!) és holnap zajlik az olimpia. Rákattintva azonban úgy tűnik, mintha már lezajlott volna. Múltkor valami 80 évig tartott (na jó, lehet, hogy 4 vagy 5 napig), most meg ez. Tényleg ilyen nehéz?
Dátum: 2014.05.11. 06:42:18
Annyit viszont tehetünk, hogy megjegyezzük, hogy a Jupiternek van legtöbb holdja, de ha a VÚ kérdezi, akkor a Szaturnuszt kell behazudni
Hanspeter: köszi a részletes választ, hát kvízolimpia nem most volt *, szóval feltételezem, admin engedte be.
*Illetve nehéz megmondani, mert kb. 5 napig tartott és mindenfélét kiírt közben (V5)

Hanspeter: köszi a részletes választ, hát kvízolimpia nem most volt *, szóval feltételezem, admin engedte be.
*Illetve nehéz megmondani, mert kb. 5 napig tartott és mindenfélét kiírt közben (V5)

Dátum: 2014.05.10. 16:05:53
Naprendszerünk melyik bolygójának van a legtöbb holdja?
Szaturnusz
Jupiter
Mars
Föld
Helytelen válasz! A helyes válasz a következő lett volna: Szaturnusz
Idézek a wikipedia "Hold (égitesttípus)" című szócikkéből:
- A Jupiternek jelenleg 63 holdját ismerjük.
- The planet Jupiter has 67 confirmed moons.
- A Szaturnusznak jelenleg 62 holdját ismerjük.
- Saturn has 62 moons with confirmed orbits, 53 of which have names and only 13 of which have diameters larger than 50 kilometers.
Besorolásra váró kérdés volt, tehát új. Lehet, hogy csak félrepöttyintett, lehet, hogy tényleg rosszul tudja, és lehet az is, hogy direkt az életemre tör a kérdező... De annak, aki jóként beengedte is ugyanannyi (~30 sec) guglizásba került volna ellenőrizni a jelölt válasz helyességét...
Szaturnusz
Jupiter
Mars
Föld
Helytelen válasz! A helyes válasz a következő lett volna: Szaturnusz
Idézek a wikipedia "Hold (égitesttípus)" című szócikkéből:
- A Jupiternek jelenleg 63 holdját ismerjük.
- The planet Jupiter has 67 confirmed moons.
- A Szaturnusznak jelenleg 62 holdját ismerjük.
- Saturn has 62 moons with confirmed orbits, 53 of which have names and only 13 of which have diameters larger than 50 kilometers.
Besorolásra váró kérdés volt, tehát új. Lehet, hogy csak félrepöttyintett, lehet, hogy tényleg rosszul tudja, és lehet az is, hogy direkt az életemre tör a kérdező... De annak, aki jóként beengedte is ugyanannyi (~30 sec) guglizásba került volna ellenőrizni a jelölt válasz helyességét...
Dátum: 2014.05.05. 19:38:55
Lehet, nekem legalábbis sikerült.
Dátum: 2014.05.02. 15:03:07
Az viszont vigasztalhat, hogy a hangod áttörte a falakat (vagy képzavar van, esetleg x-men vagy), mert ezt a kérdést majd' 4 éve kritizálták itt először 

Dátum: 2014.04.20. 16:13:13
Hol látható Gyárfás Jenő: Tetemrehívás című festménye?
Budapest, Magyar Nemzeti Galéria *
Győri Xantus János Múzeum
Pécsi Jannus Pannonius Múzeum
Bécsi KARLSPLATZ Múzeum
Komolyan?
Már nem elég azt tudni, hogy van egy ilyen ballada és van egy ilyen festmény, de azt is illenék, hogy melyik múzeumban van? Esetleg hogy a művész mit reggelizett és milyen színű ing volt rajta, miközben a kávéházban először megemlítette a mű terveit barátainak?
(Finomított verzió.)
Grammarnazi mode ON: A Janusba beletört a bicska, a kérdésfeltevőt elsodorta a Pannonius dallama. Ha úgy vesszük, jelölt a helyes válasz, mert ott máshogy került feltüntetésre a helységnév - vagy legyél következetesebb. A Karlsplatzot nem tudom, csupa nagybetűvel kell-e írni, de gondolom, hogy nem.
Budapest, Magyar Nemzeti Galéria *
Győri Xantus János Múzeum
Pécsi Jannus Pannonius Múzeum
Bécsi KARLSPLATZ Múzeum
Komolyan?
Már nem elég azt tudni, hogy van egy ilyen ballada és van egy ilyen festmény, de azt is illenék, hogy melyik múzeumban van? Esetleg hogy a művész mit reggelizett és milyen színű ing volt rajta, miközben a kávéházban először megemlítette a mű terveit barátainak?
(Finomított verzió.)
Grammarnazi mode ON: A Janusba beletört a bicska, a kérdésfeltevőt elsodorta a Pannonius dallama. Ha úgy vesszük, jelölt a helyes válasz, mert ott máshogy került feltüntetésre a helységnév - vagy legyél következetesebb. A Karlsplatzot nem tudom, csupa nagybetűvel kell-e írni, de gondolom, hogy nem.
Dátum: 2014.04.20. 14:43:29
21?
Csak mintha annyi ideig kotlott volna a tyúkanyó gyerekkoromban a kiscsibék érkezéséig... tudhatják falun felnőtt kölykök, meg akik mikrobiológia laborban ezzel kísérleteznek.
Alapnak nem nevezném.
Csak mintha annyi ideig kotlott volna a tyúkanyó gyerekkoromban a kiscsibék érkezéséig... tudhatják falun felnőtt kölykök, meg akik mikrobiológia laborban ezzel kísérleteznek.
Alapnak nem nevezném.

Dátum: 2014.04.20. 11:41:14
Rendben:
Túlzásnak érzem... elhallgatni, hogy ez bizony egy kivàló kérdés
Majd megnézem, megígérem.
Túlzásnak érzem... elhallgatni, hogy ez bizony egy kivàló kérdés

Majd megnézem, megígérem.
Dátum: 2014.04.20. 10:44:31
Miért túlzás? Ha szóvivő lennék, annyit mondanék: csak. 
Nem hiszem, hogy én lennék itt a leghamvasabb kislány a környéken (már ami az életkort illeti), de ez a film nálam mintegy... na jó, 20 évvel idősebb
Persze elhiszem minden vita nélkül, hogy ez igazi kultfilm, de még ha láttam volna is, nem biztos, hogy emlékeznék rá.
Ès sajnos nem volt még időm bepótolni az elmúlt 40-60-80-x év klasszikusait.
Ps. 1. Igen, a wikin megtalálható, rákerestem, megtaláltam, megválaszoltam, helyes lett, már a nap is szebben süt.
Ps. 2. Azi, remélem, nem a Te kérdésed.
Ps. 3. Örülök, hogy nem az épület-építmény vitába mentünk bele.

Nem hiszem, hogy én lennék itt a leghamvasabb kislány a környéken (már ami az életkort illeti), de ez a film nálam mintegy... na jó, 20 évvel idősebb

Persze elhiszem minden vita nélkül, hogy ez igazi kultfilm, de még ha láttam volna is, nem biztos, hogy emlékeznék rá.
Ès sajnos nem volt még időm bepótolni az elmúlt 40-60-80-x év klasszikusait.
Ps. 1. Igen, a wikin megtalálható, rákerestem, megtaláltam, megválaszoltam, helyes lett, már a nap is szebben süt.
Ps. 2. Azi, remélem, nem a Te kérdésed.
Ps. 3. Örülök, hogy nem az épület-építmény vitába mentünk bele.

Dátum: 2014.04.20. 09:02:26
Melyik Magyarország legmagasabb épülete?
Fogadalmi templom Szegeden
Országház
Pécsi magasház
Szent Adalbert főszékesegyház Esztergomban *
Van egy beszédes nevű wiki-cikk: Magyarország legmagasabb épületei. Ott pontosan a 8. helyet foglalja el ez a nagyszerű építmény (többször megszámoltam, remélem, nem néztem el...).
Persze lehet az épület definíciójáról vitatkozni, csak nem érdemes, mert a vége úgyis az, hogy ebben a formában ez egy hibás kérdés.
Ps. Kaptam egy besorolásra váró kérdést, ami arra kérdezett rá, mi várja Charles Bronson karakterét az állomáson a Volt egyszer egy vadnyugat című filmben.
Túlzásnak érzem...
Fogadalmi templom Szegeden
Országház
Pécsi magasház
Szent Adalbert főszékesegyház Esztergomban *
Van egy beszédes nevű wiki-cikk: Magyarország legmagasabb épületei. Ott pontosan a 8. helyet foglalja el ez a nagyszerű építmény (többször megszámoltam, remélem, nem néztem el...).
Persze lehet az épület definíciójáról vitatkozni, csak nem érdemes, mert a vége úgyis az, hogy ebben a formában ez egy hibás kérdés.
Ps. Kaptam egy besorolásra váró kérdést, ami arra kérdezett rá, mi várja Charles Bronson karakterét az állomáson a Volt egyszer egy vadnyugat című filmben.
Túlzásnak érzem...

Dátum: 2014.04.07. 10:41:59
Nem gondoltam, hogy Malena, a kalóz szerepel a Playboyban és egyúttal szerény személyére irányul a kérdés. Csak a google csalafintaságát mutattam meg Neked a kérdésben elbújtatott keresőszó esetén. Különben is: hogy nézne ki egy kampókezű, falábú, összepapagájozott vállú nő a Playboyban?
Nem örültél a démonnak?
Nem örültél a démonnak?

Dátum: 2014.04.07. 09:16:47
Ki volt vörös Morgan?
A Manchester United legendás futballistája
Hírhedt angol kalóz,később kormányzó *
Nehézsúlyú bokszbajnok
Táncdal énekes
Na, vajon ki? Se vörös Morgan, se Red Morgan keresőkifejezésekre nem dobja a találatot a gugli (illetve a kvízadatbázist dobja). Férfiaknak érdekes lehet a válaszlehetőségekben fel nem tüntetett hatodik találat: Malena Morgan, a vörös démon / Playboy.
Red Morganre keresve van itt 'valami autó' (nézzétek el), egy baseball-játékos, egy zenész...
Mi a film helyes címe?
Amerikai historia X
Amerikai historia K
Amerikai historia M
Amerikai historia Z
Jöhet a sav, de a históriát úgy kell írni, ahogy ebben a mondatban demonstrálom.
A Manchester United legendás futballistája
Hírhedt angol kalóz,később kormányzó *
Nehézsúlyú bokszbajnok
Táncdal énekes
Na, vajon ki? Se vörös Morgan, se Red Morgan keresőkifejezésekre nem dobja a találatot a gugli (illetve a kvízadatbázist dobja). Férfiaknak érdekes lehet a válaszlehetőségekben fel nem tüntetett hatodik találat: Malena Morgan, a vörös démon / Playboy.
Red Morganre keresve van itt 'valami autó' (nézzétek el), egy baseball-játékos, egy zenész...
Mi a film helyes címe?
Amerikai historia X
Amerikai historia K
Amerikai historia M
Amerikai historia Z
Jöhet a sav, de a históriát úgy kell írni, ahogy ebben a mondatban demonstrálom.
Dátum: 2014.04.03. 21:22:06
Beírtam. Megtaláltam. És?
A kommented második részével abszolút egyetértek. Tényleg nem rosszabb az összes többi csapnivaló kérdésnél (amiket szintén kritizálok mellesleg). Azonban ez még nem igazolja az airsoft-kérdés létjogosultságát.
Meglehetősen népszerű és ugyanennyire (sic!) elterjedt sport (sic!). Én is megtaláltam a méretét ennek az airsoft-golyónak, de nem ez a lényeg. Hanem hogy én is megkérdezhetem ez alapján, hogy hány nitrogénatom van a metamizol-nátrium molekulájában? Mert csak meg kell nézni a wiki-cikkben mellékelt képet és megszámolni. Ettől ez még nem lesz nem spec.
A kommented második részével abszolút egyetértek. Tényleg nem rosszabb az összes többi csapnivaló kérdésnél (amiket szintén kritizálok mellesleg). Azonban ez még nem igazolja az airsoft-kérdés létjogosultságát.
Meglehetősen népszerű és ugyanennyire (sic!) elterjedt sport (sic!). Én is megtaláltam a méretét ennek az airsoft-golyónak, de nem ez a lényeg. Hanem hogy én is megkérdezhetem ez alapján, hogy hány nitrogénatom van a metamizol-nátrium molekulájában? Mert csak meg kell nézni a wiki-cikkben mellékelt képet és megszámolni. Ettől ez még nem lesz nem spec.
Dátum: 2014.04.03. 20:03:10
Mekkora az átmérője egy szabványos airsoft golyónak?
6 milliméter *
2 centiméter
9 milliméter
12 milliméter
Ezt is biztosan tanítják az airsoft-iskolában, de a birka-iskolában (ahová én jártam) sajnos nem.
Szerintem EZ a speciális kérdés definíciója. Hiányoztam?
(Költői kérdés!)
6 milliméter *
2 centiméter
9 milliméter
12 milliméter
Ezt is biztosan tanítják az airsoft-iskolában, de a birka-iskolában (ahová én jártam) sajnos nem.
Szerintem EZ a speciális kérdés definíciója. Hiányoztam?

Dátum: 2014.04.02. 20:17:20
Fejtsd ki, nagyon kérlek. Tényleg, valóban, igazán, őszintén érdekelne.
Ps. Hasznos infó esetén felpontozlak
Ps. Hasznos infó esetén felpontozlak

Dátum: 2014.03.31. 09:38:29
Mit takar a szipolylázadás szó?
Áradás után a szúnyogok terjesztette lázas betegséget.
Orosz üvegfúvók több éves sztrájkját.
Indiai felkelést a brit gyarmaturalom ellen. *
Alsóbbrendű vámpírok lázadását vezetőik ellen.
Ebben az esetben a szipoly az bizony szipoj. Egyébként tök érdekes kérdés.
Áradás után a szúnyogok terjesztette lázas betegséget.
Orosz üvegfúvók több éves sztrájkját.
Indiai felkelést a brit gyarmaturalom ellen. *
Alsóbbrendű vámpírok lázadását vezetőik ellen.
Ebben az esetben a szipoly az bizony szipoj. Egyébként tök érdekes kérdés.

Dátum: 2014.03.24. 09:28:04
Sziasztok!
A szövetségi küldikkel kapcs. be lett lengetve egy "fejlesztés", hogy megjelenik majd egy statisztika a tagok részvételéről.
Erről volt azóta szó? Mert én pillanatnyilag nem találom...
Köszönet előre is.
A szövetségi küldikkel kapcs. be lett lengetve egy "fejlesztés", hogy megjelenik majd egy statisztika a tagok részvételéről.
Erről volt azóta szó? Mert én pillanatnyilag nem találom...
Köszönet előre is.
Dátum: 2014.03.18. 15:25:33
Nem akarom csorbítani az önbizalmat, de a bejegyzésemnek csak a keresztneves része vonatkozott rád. A többi észrevételemet megtettem volna "provokációs cél" nélkül is.
De majd ezentúl jobban ügyelek a tárgyilagosság megteremtésére - majd megőrzésére.
De majd ezentúl jobban ügyelek a tárgyilagosság megteremtésére - majd megőrzésére.