Melyik a helyes?
Mindkettő helyes.
A zergének nincs is tolla!
Zerge tollas kiskalapom.
Kis kalapom zergetollas.
Helyes lenne a kérdést törölni, főleg az első válasz miatt.
Hozzászólások - Texex
Dátum: 2009.03.10. 13:04:37
Dátum: 2009.03.10. 13:01:39
Melyik ország zászlójában nem szerepel a sárga szín?
Ukrajna
Németország
Portugália
Spanyolország
A feltevő szerint Portugália a jó. De ebben a zászlóban is a címerben van sárga szín.
Ukrajna
Németország
Portugália
Spanyolország
A feltevő szerint Portugália a jó. De ebben a zászlóban is a címerben van sárga szín.
Dátum: 2009.03.09. 17:58:42
Alessandro Volta, olasz fizikus, az elektromos áram elméletének kidolgozója. Melyik találmány fűződik még a nevéhez, az alábbiak közül?
Az eudiométer, amellyel a levegőben foglaltató oxigén és nitrogénnek viszonya vizsgálható.
Audiométer készülék, amely a hallásképesség megmérésére szolgál.
Areométer és piknométer, a folyékony anyagok sűrűség mérését teszi lehetővé.
A teodolit mérőműszer, ami vízszintes és függőleges szögek precíz mérésére alkalmas.
A kérdésre eddig 4 jó és 15 rossz válasz érkezett.
Pedig a Wiki, Google, is tudja.
Súgásként a legfelső a jó válasz.
Az eudiométer, amellyel a levegőben foglaltató oxigén és nitrogénnek viszonya vizsgálható.
A teodolit mérőműszer, ami vízszintes és függőleges szögek precíz mérésére alkalmas.
A kérdésre eddig 4 jó és 15 rossz válasz érkezett.
Pedig a Wiki, Google, is tudja.
Súgásként a legfelső a jó válasz.
Dátum: 2009.03.09. 15:25:27
Mikor született Raul Gonzalez?
1985.02.05.
1977.06.27.
1975.05.02.
2005.07.26.
Gondolom itt a focistára gondolt a kérdező! De akkor se ártana ha mellé írná hogy labdarúgó, mert nem hiszem hogy egyetlen ilyen nevű ember van a világon.
Mi a töltés jele?
A
T
V
Q
Vasúti? Árvízi? Talán más?
1985.02.05.
1977.06.27.
1975.05.02.
2005.07.26.
Gondolom itt a focistára gondolt a kérdező! De akkor se ártana ha mellé írná hogy labdarúgó, mert nem hiszem hogy egyetlen ilyen nevű ember van a világon.
Mi a töltés jele?
A
T
V
Q
Vasúti? Árvízi? Talán más?
Dátum: 2009.03.09. 13:43:15
Melyiknek kék fehér a hazai meze?
Cső-Montage
Ferencváros
Manchester United
Újpest
A felsőről még nem is hallottam , különben is spec. ,és ha jól tudom időnként változik is.
A helyes: Cső-Montage
Hányan játékos kell egy jó bridzs partihoz?
3
2
8
4
Rosszhoz nem annyi kell?
Cső-Montage
Ferencváros
Manchester United
Újpest
A felsőről még nem is hallottam , különben is spec. ,és ha jól tudom időnként változik is.
A helyes: Cső-Montage
Hányan játékos kell egy jó bridzs partihoz?
3
2
8
4
Rosszhoz nem annyi kell?
Dátum: 2009.03.09. 12:40:15
Mi a hívójele az 51-es körzetnek?
Umbrella
Dream land
Air Force One
Black Star
Hol? Filmben? Könyvben? Életben? Mikor?
Melyik nem Baranya megyei település?
Bóly
Dombóvár
Véménd
Beremend
Miért is kéne ismernem ezeket a híres településeket? Talán az egyetlen ismertebb Dombóvár.
És igen! Az a megoldás.
Umbrella
Dream land
Air Force One
Black Star
Hol? Filmben? Könyvben? Életben? Mikor?
Melyik nem Baranya megyei település?
Bóly
Dombóvár
Véménd
Beremend
Miért is kéne ismernem ezeket a híres településeket? Talán az egyetlen ismertebb Dombóvár.
És igen! Az a megoldás.
Dátum: 2009.03.09. 12:03:13
Melyik nem legalább 3-szoros bajnok angol fociklub ?
Manchester United
Everton
Chelsea
Arsenal
Kissé spec.
Manchester United
Everton
Chelsea
Arsenal
Kissé spec.
Dátum: 2009.03.08. 20:09:02
Kicsit feljebb épp tárgyalták is a kérdésed.
De amit most kérsz, azt egy másik helyre kell írnod.Ide: Kvíz - Nem fogadták el a kérdésemet. Miért?
De amit most kérsz, azt egy másik helyre kell írnod.Ide: Kvíz - Nem fogadták el a kérdésemet. Miért?
Dátum: 2009.03.08. 19:38:42
Az én baromira ötletes kérdéseim:/Legalábbis szerintem.Van még csak azok nem ennyire jók.De ami nem látszik azok a válaszok,amik még jobbá teszik a kérdéseket./
Alessandro Volta, olasz fizikus, az elektromos áram elméletének kidolgozója. Melyik találmány fűződik még a nevéhez, az alábbiak közül?
A kérdésre eddig 2 jó és 7 rossz válasz érkezett.
Legutóbbi kérdésed kiértékelés alatt van, addig nem tudsz újabb kérdést feltenni!
/Sajnálni fogom ha kiesik pedig jó kérdés, amúgy az első a helyes/
A raszta haj viselet a rasztafári vallás egyik jelképe. Honna ered a maga a raszta név? 33.33%
Nézek egy képet a falon.Annak akit nézek, annak az apja az én apám fia.Nekem nincs testvérem.Kit nézek a képen? 100% /CIRIPNEK NEM TETSZETT LESZAVAZTA/
Milyen növény, melyik részőből készül a hagyományos tea alapanyaga? 80.95%
A kinin volt az első hatékony gyógyszer a malária kezelésében. Miből állították elő? 50.67%
Melyik állítás NEM IGAZ a glükóz, köznapi nevén szőlőcukora? 46.15%
Mit jelent az hogy tribute egy zenekar? 47.5%
Szamarkand, az egyik legrégebbi város a földön.2001-ben az UNESCOa világörökség részének nyilvánította.Hány éves volt a város ekkor? 48.44%
A Guinness-rekordok könyve először , angol nyelven jelent meg Guinness Book of Records néven. Melyik évben volt az első kiadás? 60.32%
A világ leghosszabb tengeri hídja, Kína délkeleti partjainál, a Hangcsoui-öböl felett, Sanghaj és Ningpo között épült 2009ben. Hány km. hosszú? 41.18%
Khone vízesés Laosz déli részén, Kambodzsa határán található, a Mekong folyón, és csak 21m magas.Milyen széles a monszun alatt? 23.81%
Mi teszi különlegessé a Mangrove fákat? 60.34%
Melyik nem tartozik az ókori világ hét csodája közé? 66.4%
L'Arbre du Ténéré, magányos akácia volt a Tenere sivatagban, amelyet a Föld legmagányosabb fájának tartottak.Hány km.-re volt a következő fa tőle? 50.9%
Az Örökzöld mamutfenyők(Sequoia sempervirens) a világ legmagasabb fái.Kalifroniában/USA/ őshonosak. Milyen magasra is nőhetnek kb. ezek a fák? 58.33%
Az Angel-vízesés(Kerekupai-Merú) a világ legmagasabb vízesése, Venezuela keleti részén.Milyen magas? 34.9%
1925ben Difftéria járvány tört ki Nomeban, 5 és 1/2nap alatt, 685 mérföldről szállították az oltóanyagot.Ez a Szérum futam.Mivel tették meg az utat? 52.6%
Mikor említik a történelmi írások először a mai értelemben vett szappant? 17.65% /EZZEL BE ÉGTEM MERT 3 KÜLÖNBÖZŐ IDŐ IS VAN A GOOGLEBA/
Sylvester Stallone szerepelt Oscar-díjas filmben? 46.7%
Mennyi idő alatt tesz meg a fény 1 parszeket (parallaxis secundum)? 24.69% /hát ezt is sajnálom pedig szerintem nem volt nehéz de kiesett/
Mit nevezünk aranymetszésnek? 43.34%
A kérdésre eddig 2 jó és 7 rossz válasz érkezett.
Legutóbbi kérdésed kiértékelés alatt van, addig nem tudsz újabb kérdést feltenni!
/Sajnálni fogom ha kiesik pedig jó kérdés, amúgy az első a helyes/
A raszta haj viselet a rasztafári vallás egyik jelképe. Honna ered a maga a raszta név? 33.33%
Nézek egy képet a falon.Annak akit nézek, annak az apja az én apám fia.Nekem nincs testvérem.Kit nézek a képen? 100% /CIRIPNEK NEM TETSZETT LESZAVAZTA/
Milyen növény, melyik részőből készül a hagyományos tea alapanyaga? 80.95%
A kinin volt az első hatékony gyógyszer a malária kezelésében. Miből állították elő? 50.67%
Melyik állítás NEM IGAZ a glükóz, köznapi nevén szőlőcukora? 46.15%
Mit jelent az hogy tribute egy zenekar? 47.5%
Szamarkand, az egyik legrégebbi város a földön.2001-ben az UNESCOa világörökség részének nyilvánította.Hány éves volt a város ekkor? 48.44%
A Guinness-rekordok könyve először , angol nyelven jelent meg Guinness Book of Records néven. Melyik évben volt az első kiadás? 60.32%
A világ leghosszabb tengeri hídja, Kína délkeleti partjainál, a Hangcsoui-öböl felett, Sanghaj és Ningpo között épült 2009ben. Hány km. hosszú? 41.18%
Khone vízesés Laosz déli részén, Kambodzsa határán található, a Mekong folyón, és csak 21m magas.Milyen széles a monszun alatt? 23.81%
Mi teszi különlegessé a Mangrove fákat? 60.34%
Melyik nem tartozik az ókori világ hét csodája közé? 66.4%
L'Arbre du Ténéré, magányos akácia volt a Tenere sivatagban, amelyet a Föld legmagányosabb fájának tartottak.Hány km.-re volt a következő fa tőle? 50.9%
Az Örökzöld mamutfenyők(Sequoia sempervirens) a világ legmagasabb fái.Kalifroniában/USA/ őshonosak. Milyen magasra is nőhetnek kb. ezek a fák? 58.33%
Az Angel-vízesés(Kerekupai-Merú) a világ legmagasabb vízesése, Venezuela keleti részén.Milyen magas? 34.9%
1925ben Difftéria járvány tört ki Nomeban, 5 és 1/2nap alatt, 685 mérföldről szállították az oltóanyagot.Ez a Szérum futam.Mivel tették meg az utat? 52.6%
Mikor említik a történelmi írások először a mai értelemben vett szappant? 17.65% /EZZEL BE ÉGTEM MERT 3 KÜLÖNBÖZŐ IDŐ IS VAN A GOOGLEBA/
Sylvester Stallone szerepelt Oscar-díjas filmben? 46.7%
Mennyi idő alatt tesz meg a fény 1 parszeket (parallaxis secundum)? 24.69% /hát ezt is sajnálom pedig szerintem nem volt nehéz de kiesett/
Mit nevezünk aranymetszésnek? 43.34%
Dátum: 2009.03.08. 17:28:35
Idézet: Magusocska - 2009.03.08. 15:10:11
A törvény szerint milyen színüre kell festeni a gázcsöveket?
kék
sárga
piros
semilyenre
Ad.1 színüre ->színűre
Ad.2 Törlés a semmilyenre miatt (arról nem beszélve, hogy egy semmilyenre festett cső pedig áttetsző lenne?)
Nem is szólva arról hogy milyen gázt szállít az a cső.
Földgáz okkersárga
Oxigén kék
Dissou zöld
stb.
A törvény szerint milyen színüre kell festeni a gázcsöveket?
kék
sárga
piros
semilyenre
Ad.1 színüre ->színűre
Ad.2 Törlés a semmilyenre miatt (arról nem beszélve, hogy egy semmilyenre festett cső pedig áttetsző lenne?)
Nem is szólva arról hogy milyen gázt szállít az a cső.
Földgáz okkersárga
Oxigén kék
Dissou zöld
stb.
Dátum: 2009.03.07. 16:29:11
Idézet: Lanmandragoran - 2009.03.07. 16:17:22
Azért írtam hogy javítsa, csak a félre értések elkerülés végett. Mennyiből tart ha oda írja hogy szabványos hatoldalú dobókocka?
Idézet: Texex - 2009.03.07. 15:12:03
Hány pont van egy dobókockán?
21
30
18
25
Javítás. Mert dobókockának nevezik a mára elterjedt nem 6 oldalúakat is.
Ezt már egyszer írtam, nem valószínű, hogy pont ugyanerre a kérdésre, de megteszem még egyszer. A kocka egy geometriai alakzat, egy olyan szabályos téglatestet jelent, melynek mind a hat oldala négyzet, se több, se kevesebb. Attól, hogy szerepjátékos körökben mindent dobókockának neveznek amivel dobni lehet, még nem lesz sem elterjedt, sem hivatalos elnevezés a dobókocka egy dodekaéderre például.
21
30
18
25
Ezt már egyszer írtam, nem valószínű, hogy pont ugyanerre a kérdésre, de megteszem még egyszer. A kocka egy geometriai alakzat, egy olyan szabályos téglatestet jelent, melynek mind a hat oldala négyzet, se több, se kevesebb. Attól, hogy szerepjátékos körökben mindent dobókockának neveznek amivel dobni lehet, még nem lesz sem elterjedt, sem hivatalos elnevezés a dobókocka egy dodekaéderre például.
Azért írtam hogy javítsa, csak a félre értések elkerülés végett. Mennyiből tart ha oda írja hogy szabványos hatoldalú dobókocka?
Dátum: 2009.03.07. 15:12:03
Milyen hangszeren játszik Janet Jackson?
oboa:)
semelyiken,mert énekes
hegedű
gitár
A kérdés nem rossz , csak az a mosoly.
Milyen vallás a wicca?
Nincs is ilyen vallás
afrikai törzsi vallás
relytéjes kelei vallás
Boszorkány
relyéjes kelei? Javítás.
21
30
18
25
Mi a PTE rövidítés?
Poros Temető
Pécsi Tudományegyetem
Pöttyös Terem
Piros Templom
Helyes írás.Idétlen válaszok. Rosszul feltett kérdés.
Mely intézmény rövidítése a PTE? Talán elfogadható lenne, mert amúgy sok egyébnek is lehet.
oboa:)
semelyiken,mert énekes
hegedű
gitár
A kérdés nem rossz , csak az a mosoly.
Milyen vallás a wicca?
Nincs is ilyen vallás
afrikai törzsi vallás
relytéjes kelei vallás
Boszorkány
relyéjes kelei? Javítás.
21
30
18
25
Mi a PTE rövidítés?
Poros Temető
Pécsi Tudományegyetem
Pöttyös Terem
Piros Templom
Helyes írás.Idétlen válaszok. Rosszul feltett kérdés.
Mely intézmény rövidítése a PTE? Talán elfogadható lenne, mert amúgy sok egyébnek is lehet.
Dátum: 2009.03.07. 14:30:34
Hány h bető van ebben a kérdésben?
Egy sem
3
1
2
Bető egy se. De igénytelen törlésre érett kérdés ez is.
Egy sem
3
1
2
Bető egy se. De igénytelen törlésre érett kérdés ez is.
Dátum: 2009.03.05. 12:12:40
Idézet: CaveMaN - 2009.03.05. 11:40:43
Egyetértek.
1. Nem idevaló a kérdés.
2. Megfelelő korban igenis legyen tisztában ezzel az ember.
2. Megfelelő korban igenis legyen tisztában ezzel az ember.
Egyetértek.
Dátum: 2009.03.04. 13:03:06
Idézet: cirip - 2009.03.04. 12:58:52
Jamaikai ganja szedő rabszolgák, akik speciális hajviseletet hordtak szedés közben.Ebből ered a név.
Így jobb?
Közben még a kérdésben is felfedeztem egy felesleges névelőt , azt is javítottam.
Hát igen sajnos mikor kicsúszik és nem látod egybe sort, akkor fordul elő.
hmm, viszont ez így nem jó, mármint érthető, de próbáld meg inkább valahogy átfogalmazni, nehogy megint visszakapd a kérdést.
Jamaikai ganja szedő rabszolgák, akik speciális hajviseletet hordtak szedés közben.Ebből ered a név.
Így jobb?
Közben még a kérdésben is felfedeztem egy felesleges névelőt , azt is javítottam.
Hát igen sajnos mikor kicsúszik és nem látod egybe sort, akkor fordul elő.
Dátum: 2009.03.04. 12:53:34
Idézet: Zoltanszon - 2009.03.04. 12:49:28
A vessző szóköz elmaradása nem véletlen, hely hiány. Nem enged több karaktert valahol spórolni kell a helyet hogy értelmesen kiférjen, így utólag lett összehúzva ezért került rossz helyre vagy maradt le az üres rész.
Szóköz vessző helyett vessző szóköz:
rabszolgák ,a szedés - rabszolgák, a szedés
névből ,ez - névből, ez
rabszolgák ,a szedés - rabszolgák, a szedés
névből ,ez - névből, ez
A vessző szóköz elmaradása nem véletlen, hely hiány. Nem enged több karaktert valahol spórolni kell a helyet hogy értelmesen kiférjen, így utólag lett összehúzva ezért került rossz helyre vagy maradt le az üres rész.
Dátum: 2009.03.04. 12:37:45
Idézet: Zoltanszon - 2009.03.04. 12:34:52
Mire gondolsz ezzel?
Az a visszakapott kérdezőjog miatt van.
De ha már ott tartasz, a 4. választ is javítsd:
"rabszolgák ,a szedés"
Szerk.
Illetve a másodikat is.
"névből ,ez"
De ha már ott tartasz, a 4. választ is javítsd:
"rabszolgák ,a szedés"
Szerk.
Illetve a másodikat is.
"névből ,ez"
Mire gondolsz ezzel?
Dátum: 2009.03.04. 12:32:49
Eddig én se mert vigyáztam a helyesírásra. Valószínű azért történt mert túl hosszú volt a kérdés és egybe nem látszott.
A kérdés ablak ott van, csak nem tudom hogy azért e, hogy javítsam ,vagy a következő kérdés miatt. Ugyan is van talonba vagy 10-15 helyem kérdezni.
A kérdés ablak ott van, csak nem tudom hogy azért e, hogy javítsam ,vagy a következő kérdés miatt. Ugyan is van talonba vagy 10-15 helyem kérdezni.
Dátum: 2009.03.04. 12:03:59
A raszta haj viselet a rasztafári vallás egyik jelképe. Honna ered a maga a raszta név?
A Ras Tafari Makonnen névből ,ez volt I. Hailé Szelasszié császárnak koronázás előtti neve.
Bob Marleynak a reggae zenésznek találta ki egy fodrász a fellépéshez.
A Fekete Felsőbbrendűségi Mozgalom nevének angol rövidítése.
Jamaikai ganja szedő rabszolgák ,a szedés miatt speciális hajviseletet hordtak, innen ered a név.
A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
A kérdés ill. válaszok helyesírási hibát tartalmaztak.
Le maradt n. Hogy lehet javítani? Mert jelenleg nekem nem enged semmit csinálni vele.
A Ras Tafari Makonnen névből ,ez volt I. Hailé Szelasszié császárnak koronázás előtti neve.
Bob Marleynak a reggae zenésznek találta ki egy fodrász a fellépéshez.
A Fekete Felsőbbrendűségi Mozgalom nevének angol rövidítése.
Jamaikai ganja szedő rabszolgák ,a szedés miatt speciális hajviseletet hordtak, innen ered a név.
A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
A kérdés ill. válaszok helyesírási hibát tartalmaztak.
Le maradt n. Hogy lehet javítani? Mert jelenleg nekem nem enged semmit csinálni vele.
Dátum: 2009.03.02. 15:00:42
Idézet: senkise - 2009.03.02. 14:21:47
Akkor viszont írja a számokat rómaival, és ne tegye a hatot is meg oldásnak.
Pl:
XII fele
V
VII
IX
III
Feltételezem, hogy az illető úgy gondolkodott, hogyha a XII elfelezed egy vonallal, akkor a VII -t kapod. De hát kérdés, hogy az alsó vagy felső részét nézem
Akkor viszont írja a számokat rómaival, és ne tegye a hatot is meg oldásnak.
Pl:
XII fele
V
VII
IX
III