Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Amnael

Dátum: 2009.10.15. 17:40:13
Melyik szent próbált személyesen közben járni az egyiptomi szultán előtt a keresztesek érdekében a XIII. században?
Aquinói Szent Tamás
Assisi Szent Ferenc
Paduai Szent Antal
Szent Domonkos

Ja mert Egyiptom nem a fáraókról ismert.
Dátum: 2009.10.11. 21:47:32
Na legyen igazad van ez már tényleg csak szőrszál hasogatás.
Közben meg elő léptem közellenséggé szerintem ez rekord ennyi idő alatt.
Dátum: 2009.10.11. 21:11:48
Érdekesnek tatrom a logikádat de az amit most mondtál a kőolajra és a földgázra az nem teljesen igaz az én logikám szerint, mert ahhoz hogy azok újra termelődjenek ahhoz minimum egy újabb meteorra azaz nagy mértékű kihalásra volna szükség és mindehhez még egy jó nagy adag tektonikus mozgásra is hogy a "tömegsír" hermetikusan legyen elzárva na meg 1300-1500 fokra is hogy a baktériumos ne tudjanak szaporodni és a testekből felgyülemlő zsiradék ne tudjon el távozni ahhoz pedig igen sűrű záró rétegekre is szükség van.
De tetszik, hogy kiállsz az igazadért ez egy jó tulajdonság LoWs tartsd is meg. Tisztelem az ilyen embereket
Dátum: 2009.10.11. 20:40:12
Idézet: LoWs - 2009.10.11. 20:07:46
A megújjuló energiaforrás elnevezés csak a Nap(energiára)ra szokták használni a felsoroltak közül.

A Nap energiaforrása még legalább 2-3 milliárd évig elegendő. Ezt az időt sokan felfogni sem képesek olyan hosszú. Nyugodtan nevezhetjünk a napenergiát meujjulónak. Hiszen az emberhez képest végtelen. Míg a szént akár a mi nemzedékünk is képes lenne teljesen felhasználni és kimeríteni a föld készleteit többmillió évre.

Ebben igazad van oké. De akkor meg rosszul tette fel a kérdést és akkor nem értem hogyan csúszhatott át. De ezek szerint akkor most igazat adsz nekem? Na meg nem csak azt nevezzük szénnek amire most ő gondolt hanem ott van a faszén de erre már nem volt kedvem kitérni ami 5-6 nap alatt elkészül tehát után gyártható ha azt vesszük na meg akkor is nem az volt a kérdés hogy mennyi idő alatt termelődik újra hanem az hogy melyik újra termelődő.
Dátum: 2009.10.11. 20:00:55
Végzetúr poronty
1 hozzászólás
Amnael avatárja
Profil megtekintéseÜzenet küldése

* Válasz erre
* Idézet
* Módosítás

Re: Hibajelentés - Világ 4.
124. hozzászólás - Ma, 15:16:19
Találtam egy orbitálisan hibás kérdést!
Melyik megújuló energia forrás?
Földgáz
Olaj
Szén
Nap

A játékos erre a kérdésre a "Nap" lehetőséget jelölte meg, de a jó válasz a Szén lett volna. A másik meg az , hogy speciális érdeklődést igénylő kérdés.
Indoklás:a nap a hidrogén molekulák fúziójából (egyesüléséből) nyeri a szükséges energiát a hő leadásához illetve az ezzel járó fény kibocsátásához. De a nap által felhasznált hidrogén mennyisége véges és a nap előbb-utóbb kialszik. Ez részben fizika részben kémiai tudást igényel. A szén viszont mit tudjuk (most már igen) fa ami magas hő hatására elszenesedett (elégett). Ez a természetben újra lejátszódik igaz eltart egypár év ezredig.
Dátum: 2009.10.11. 15:16:19
Találtam egy orbitálisan hibás kérdést!
Melyik megújuló energia forrás?
Földgáz
Olaj
Szén
Nap

A játékos erre a kérdésre a "Nap" lehetőséget jelölte meg, de a jó válasz a Szén lett volna. A másik meg az , hogy speciális érdeklődést igénylő kérdés.
Indoklás:a nap a hidrogén molekulák fúziójából (egyesüléséből) nyeri a szükséges energiát a hő leadásához illetve az ezzel járó fény kibocsátásához. De a nap által felhasznált hidrogén mennyisége véges és a nap előbb-utóbb kialszik. Ez részben fizika részben kémiai tudást igényel. A szén viszont mit tudjuk (most már igen) fa ami magas hő hatására elszenesedett (elégett). Ez a természetben újra lejátszódik igaz eltart egypár év ezredig.