Hozzászólások - Hanspeter
Dátum: 2014.06.25. 22:12:47
Mondnám hogy felejtsétek le a meggyőzőt, és akkor lesz értelme az eledelnek, de nekem nullás szaki mellett is 520 darab van 

Dátum: 2014.06.25. 21:52:51
Idézet: Nora99 - 2014.06.24. 21:48:51
Az összes öngyógyító weboldal mást ír, mindegyik a testtömegből határozza meg. Az érték természetesen országonként is különbözik, de a nem és az életkor (25 vagy 50 éves az átlagos felnőtt?), az aktivitás és a táplálkozás minősége is befolyásolja, és az sem mindegy, hogy az összes vízfelvételt számoljuk, vagy csak azt, amit megiszunk, a gyümölcsöket nem. A túl sok víz pedig szintén megárt, mert teljesen felhígítja a szervezetet, ezért nem szabad túl sok desztillált vizet inni ha nem áll rendelkezésre megfelelő iontartalmú táplálék. Az ásványvíznek pedig pont ellenkező a hatása, még tovább töményítheti a szervezetet.
Emellett én még hiányolnék mondjuk egy időtartamot, mert én már nem egy helye olvastam, hogy a nyári hőségben egyenletesen fogyasztgatva két-három óránként illik elfogynia legalább fél liter víznek, így akár az utolsó is lehet helyes válasz.
No meg az sem mindegy milyen folyadékról beszélünk.
Vízből az a fél liter is sok, sörből elfogadnék egy magasabb számot is válaszlehetőségnek 
Mennyi az ideális folyadékbevitel egy átlagos felnőtt ember számára?
több mint 2 liter
kevesebb mint 0.5 liter
1 - 1.5 liter
0.5 - 1 liter
több mint 2 liter
kevesebb mint 0.5 liter
1 - 1.5 liter
0.5 - 1 liter
Az összes öngyógyító weboldal mást ír, mindegyik a testtömegből határozza meg. Az érték természetesen országonként is különbözik, de a nem és az életkor (25 vagy 50 éves az átlagos felnőtt?), az aktivitás és a táplálkozás minősége is befolyásolja, és az sem mindegy, hogy az összes vízfelvételt számoljuk, vagy csak azt, amit megiszunk, a gyümölcsöket nem. A túl sok víz pedig szintén megárt, mert teljesen felhígítja a szervezetet, ezért nem szabad túl sok desztillált vizet inni ha nem áll rendelkezésre megfelelő iontartalmú táplálék. Az ásványvíznek pedig pont ellenkező a hatása, még tovább töményítheti a szervezetet.
Emellett én még hiányolnék mondjuk egy időtartamot, mert én már nem egy helye olvastam, hogy a nyári hőségben egyenletesen fogyasztgatva két-három óránként illik elfogynia legalább fél liter víznek, így akár az utolsó is lehet helyes válasz.
No meg az sem mindegy milyen folyadékról beszélünk.

Régen nem eshetett, sőt harmadik fázisban be sem lehetett váltani a meglévőt, de aztán ezt a szabályt a Szerencsekerék miatt megóvták páran, hisz ha valaki épp a második fázis végén/harmadik elején pörget egy ládát, az az eredeti szabály szerint nem kaphatott a Landizásért.
Dátum: 2014.06.22. 16:39:29
Ha szóbakerült volna, Biri írta volna.
Dátum: 2014.06.22. 15:49:55
Viszont ha görgővel nyomsz rá, akkor nincs megerősítő üzi, pont ezért támadunk középső gombbal, hogy ne kelljen feleslegesen kattintgatni.
Dátum: 2014.06.22. 12:52:07
Pedig ez egérhiba lesz, mert a weboldalnak nem szokása csak úgy ugrándozni fel-alá.
Dátum: 2014.06.22. 12:30:55
Ha megvan a Dicsőség Piramis 50, akkor normális, onnantól a szövetségetek nem termeli a téglát hanem vásárolja.
Nyilván mert bonyolult lenne a végén a jutalomszámolásnál figyelembe venni, hogy mikor hány alkalommal aktiváltad láthatatlanul/láthatóan a pilont, hogy a LE-t is lefelezzék a megfelelő arányban.
Dátum: 2014.06.08. 19:33:22
Elméletben a program mindent turbózva néz a landinál, spekit, sajtolást ultraspecet, így elvileg az elfogást is, de szerintem erre pontos választ csak Baraty tudna adni hogy mi van a képletben.
Dátum: 2014.06.08. 19:01:50
Nem, nem és nem. Mivel csp-ből eventezel, a rendszer az elköltött csp-ből a csapdakészítésedből adódó százalékban ír jóvá LE-t a sajtolás miatt, mintha az x csp-t elvadásztad volna és közben y állatot fogtál volna el.
Dátum: 2014.06.01. 19:49:26
Miért nem lépsz be hozzá innen a fórumról? Innen nem kell jelszó, se semmi, rákattintasz a nevére és annyi.
Dátum: 2014.05.24. 10:32:02
Nem, csak ismertem néhányat, míg játszottak, és kicsit jobb rálátásom van a témára a "mindenki hülye csak én vagyok a helikopter" hozzáállásnál.
Dátum: 2014.05.23. 21:25:28
Ilyen hozzáállással egyáltalán nem.
Dátum: 2014.05.22. 22:26:34
Amennyire én tudom, az ir.vad szakinak semmi köze az állatok méretmódosítójához, csak a vadászat alapképletében iktatja ki a 0,5-1,5 közti randomszorzót, ami még a méretszorzó előtt van.
Dátum: 2014.05.10. 19:11:06
Idézet: DiscoPocahontas - 2014.05.10. 16:05:53
Idézet: Zoole - 2014.05.09. 08:55:11
A behós adminok nem tudom milyen felületen értékelnek, de a játékosadminok ugyanúgy vadászat közben, ugyanúgy kvízként kapják az új kérdéseket, náluk megmaradt a tökeredeti, induláskori felület a játékosértékelésből. Ha egy látszólag jó kérdést nem néz meg külön az adatbázisban, netán épp olimpia van és nem is fér hozzá az adatbázishoz, nem fogja tudni, hogy a kérdés feltevője rossz választ adott meg helyesnek, csak majd amikor neki is kiírja, a jó válaszra hogy helytelen válasz, a helyes válasz...
De annak, aki jóként beengedte is ugyanannyi (~30 sec) guglizásba került volna ellenőrizni a jelölt válasz helyességét...
Idézet: Zoole - 2014.05.09. 08:55:11
A kvízadmin is igazán használhatná néhanapján a googlét ahelyett, hogy random átengedi azokat a kérdéseket amik első ránézésre tetszenek neki, a többire meg azt mondja hogy túlságosan speciális.
A behós adminok nem tudom milyen felületen értékelnek, de a játékosadminok ugyanúgy vadászat közben, ugyanúgy kvízként kapják az új kérdéseket, náluk megmaradt a tökeredeti, induláskori felület a játékosértékelésből. Ha egy látszólag jó kérdést nem néz meg külön az adatbázisban, netán épp olimpia van és nem is fér hozzá az adatbázishoz, nem fogja tudni, hogy a kérdés feltevője rossz választ adott meg helyesnek, csak majd amikor neki is kiírja, a jó válaszra hogy helytelen válasz, a helyes válasz...
Dátum: 2014.05.01. 20:58:18
Idézet: Arrakys20273409 - 2014.05.01. 06:01:40
Nálam személy szerint legjobban a Csóró Lali veri ki a biztosítékot, mindamellett amit Awenhai és JoleeBindo már kifejtett. Tepest és Csisztut ismerni legalább bizonyos fokú műveltség, de az a műfaj amiben Lali szerepel, nem több mint színvonaltalan szemét, aminek semmi keresnivalója a kvízben.
Ki énekelte a Csórók vagyunk... című dalt?
"Csóró" Lali.
Csisztu Zsuzsa.
A Voga-Turnovszky duó.*
Vlad Tepes.
A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
A kérdésre megadott válaszaid nem voltak egyértelműek ill. rosszak voltak.
Ezzel mi volt a baj?
"Csóró" Lali.
Csisztu Zsuzsa.
A Voga-Turnovszky duó.*
Vlad Tepes.
A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
A kérdésre megadott válaszaid nem voltak egyértelműek ill. rosszak voltak.
Ezzel mi volt a baj?
Nálam személy szerint legjobban a Csóró Lali veri ki a biztosítékot, mindamellett amit Awenhai és JoleeBindo már kifejtett. Tepest és Csisztut ismerni legalább bizonyos fokú műveltség, de az a műfaj amiben Lali szerepel, nem több mint színvonaltalan szemét, aminek semmi keresnivalója a kvízben.
Dátum: 2014.04.30. 22:09:20
Az olimpia tegnap éjfélig tartott, csak a szokásos bug szerint "elfelejtett" rendesen befejeződni. Legközelebb két hét múlva lesz.
Dátum: 2014.04.29. 22:44:15
A kérdés elbírálása általában kölülbelül 2-3 perc, míg a kérdés az admin elé kerül, az lehet 10 perc és másfél nap közt bármi. Mivel jelen pillanatban kvízolimpia van, ilyenkor a játékos adminok kevésbé foglalkoznak vele, mert nincs háttéradatbázisuk az olimpia alatt.
Dátum: 2014.04.22. 17:58:32
Negyedik vadászatra meglett a 15. kaland? Egy szavad se legyen, nekem arra szokott rámenni 100 csp-m/pp-m! 

Dátum: 2014.04.22. 17:32:07
Azt azért hozzátenném, hogy nem véletlen szőttem bele a mondandómba, hogy "hagyományos irányelvek alapján értékelő".
Mert van még néhány admin, feltételezhetően az eredeti, 5 éve működő gárdából, akik tartják magukat azokhoz az elvekhez amiket Miklós adott nekik az értékeléshez, és amik szép kereken össze vannak foglalva a wikin is. Nagy műveltségű, a kvízt valóban szerető játékosok, akiket Hetsepsut személyesen válogatott össze, és kért fel az itteni megnyilvánulásaik alapján, amikor kiderült pár hónap után, hogy a "mindenki mindent értékelhet" elv nem működik.
Meg van sajnos legalább egy ember a Behónál aki nem elhivatott adminként játékosként értékel, hanem csak úgy minden mindegy alapon. Valamikor úgy egy éve kezdett el tevékenykedni, amikor a valódi adminok elkezdték abbahagyogatni szép lassan, és Miklósék ahelyett hogy kerestek volna a helyükre új, úgyszintén elhivatott játékosokat, valakire rálőcsölték a munkát irodán belül. És ahogy fogynak az adminnok, úgy nyer egyre nagyobb teret az ő "munkásságá".
Mára visszajutottunk oda, hogy a játékosok fele szídja az adminokat az általa beengedett szemét miatt, a másik fele pedig azért szídja őket, mert néhányan még mindig úgy végzik a munkát ahogy pár éve az még természetes volt.
Maximálisan megértelek titeket, én magam sem írok már se kérdéseket, se kalandokat. Egyébként tudomásom szerint a kalandelbírálást Miklós egy pillanatra sem adta ki a belső munkatársak köréből, nincs összefüggés a kaland és a kvízértékelés közt, hacsak nem ugyanaz a jóképességű alkalmazott csinálja mindkettőt.
Mert van még néhány admin, feltételezhetően az eredeti, 5 éve működő gárdából, akik tartják magukat azokhoz az elvekhez amiket Miklós adott nekik az értékeléshez, és amik szép kereken össze vannak foglalva a wikin is. Nagy műveltségű, a kvízt valóban szerető játékosok, akiket Hetsepsut személyesen válogatott össze, és kért fel az itteni megnyilvánulásaik alapján, amikor kiderült pár hónap után, hogy a "mindenki mindent értékelhet" elv nem működik.
Meg van sajnos legalább egy ember a Behónál aki nem elhivatott adminként játékosként értékel, hanem csak úgy minden mindegy alapon. Valamikor úgy egy éve kezdett el tevékenykedni, amikor a valódi adminok elkezdték abbahagyogatni szép lassan, és Miklósék ahelyett hogy kerestek volna a helyükre új, úgyszintén elhivatott játékosokat, valakire rálőcsölték a munkát irodán belül. És ahogy fogynak az adminnok, úgy nyer egyre nagyobb teret az ő "munkásságá".
Mára visszajutottunk oda, hogy a játékosok fele szídja az adminokat az általa beengedett szemét miatt, a másik fele pedig azért szídja őket, mert néhányan még mindig úgy végzik a munkát ahogy pár éve az még természetes volt.
Maximálisan megértelek titeket, én magam sem írok már se kérdéseket, se kalandokat. Egyébként tudomásom szerint a kalandelbírálást Miklós egy pillanatra sem adta ki a belső munkatársak köréből, nincs összefüggés a kaland és a kvízértékelés közt, hacsak nem ugyanaz a jóképességű alkalmazott csinálja mindkettőt.