Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Gloria

Dátum: 2009.04.19. 09:59:40
Mellesleg az Ora et labora a Benedek rendi szerzetesek jelmonata...
És utólag látom, h Gau már észlelte, sorry
Dátum: 2009.04.19. 09:52:04
Kinek volt a felesége Linda-Sarah Connor- Hamilton?
Kurt Russell
Russell Crowe
James Cameron *
Cameron Crowe

Tegye fel a kezét, aki szerint értelmezhetően van feltéve a kérdés. Én spec. úgy értettem, hogy az illető hölgy két keresztnévvel rendelkezik, a szüleinek meg nyilván Connor illetve Hamilton volt a vezetékneve és így lett (kis helyesírási hibával) Linda Sarah Connor-Hamilton.
Grrr.

Melyik isten neve nem illik a többi közé?
Raia *
Leah
Chara'din
Dornodon

Ezt a kérdést már kifogásolták a fórumon, úgyhogy NC.
Dátum: 2009.04.13. 15:52:38
Az USA-ban mikor került Roosevelt az elnöki székbe?
1940
1932
1928
1936

Az USA-ban sem csak családneve van az embereknek... magának az országnak pedig 2, azaz két darab Roosevelt nevű elnöke volt. Theodore Roosevelt volt a 26. az elnökök sorában, 1901-1909-ig. Franklin Delano Roosevelt a 32. volt a sorban, 1933-tól 1945-ig volt az USA elnöke. A kérdés megválaszolásához tudni kell, hogy a választás évét követő év január 20-án iktatják hivatalába a megválasztott elnököt. Így tehát az 1932. év a megválasztáshoz tökéletes válasz, de mivel a kérdés az elnöki székbe kerülés, szerintem az 1933. lenne a helyes válasz.
Így a kérdés két hibáját (név, évszám) javítani kellene, vagy az egészet törölni.
Dátum: 2009.04.13. 14:44:40
A Hal a tortán micsoda?
Nincs ilyen műsor!
Egy főzőműsor sztárokkal (vendégváró)
Egy állat
Egy főzőműsor ismeretlen emberekkel

Na ne.
Dátum: 2009.04.12. 20:07:56
2Ca+O2=??????????
2CaO
nincs is ilyen:D
WTF???
HCl

Kedves kérdésíró, a kvízkérdés írása nem a "Nyisd ki a hozzád legközelebb eső könyvet a 23. oldalon és másold ki a 4. mondatot!" nevű népszerű közösségi szájtos "játék"...
Dátum: 2009.04.11. 12:27:07
A központi irásbelin mennyi a maximum pont?
50
75
25
100

Na, itt van még egy fura ember Írásbeli micsoda, ha érettségi, akkor már kb. 3 éve nem aktuális a dolog... Törölésre javaslom a kérdést.
Dátum: 2009.04.11. 12:21:46
Melyik jelzőt nem használjuk a kávéval kapcsolatban?
török
őrölt
szemes
darált

A bibi csak az, hogy mindet használjuk rá, bár a kérdésfeltevő a darált kávéról még nem hallott.
Dátum: 2009.04.10. 09:30:36
Az I. Halálcsillagot ki semmisíti meg a Star Wars univerzumban?
Ben Kenobi (Obi-Wan Kenobi) a Dart Vaderrel vívott párbaj után kikapcsolja a főreaktort.
Luke Skywalker egy X szárnyú vadászgéppel.
Han Solo az Ezeréves Sólyommal.
R2D2 a kis robot a központi számítógépbe vírust küld.

Brrrr... nem tudom és nem is érdekel, elnézést a hozzáállásért, de... ha nem emiatt, akkor helyesírás miatt kell valamit tenni vele.
Dátum: 2009.04.10. 08:13:21
Mennyi őskő 3 hét prémium?
60
18
24
12

Prémium? Kissé hiányérzetem van. Talán a tagság még odasettenkedhetne mögé, hogy az ember a kérdésre ránézve önkéntelenül se tegye fel a kérdést: "Prémium mi?!".
Dátum: 2009.03.26. 18:21:22
Tuti nem igaz, különben meg tudná nézni vele a saját agyát, vagy a látóideget legalábbis
Az benne az extra, hogy egymástól függetlenül tudja mozgatni a két szemét. De ezt a csikóhal is tudja, bagatell kis képesség
Dátum: 2009.03.26. 17:01:57
Mennyibe kerül egy hét prémium tagság?
6
1
4
10

"Háromba vágtad, édes, jó Lajosom?"
Azt értem, hogy darab a mértékegység, de valami konkrétumot meg lehetne jelölni az egyébként nem a legalja kategóriát képviselő kérdésben. Ne nekem kelljen kitalálni, hogy hat lélekenergia, őskő, vagy öntöttvas radiátor... De lehet, hogy csak én vagyok ily szőrszálhasogató kedvemben.
Dátum: 2009.03.26. 09:35:30
Egy Formula 1-es futamon hány pontot kap a 4. helyen célba érkező pilóta?
Nem kap pontot.
5 pontot kap.
2 pontot kap.
3 pontot kap.

Nem értek hozzá, de szerintem ez erősen spec. Ráadásul most is változtatgatják, meg vétózgatják.
Amúgy 5-öt, hátha valakinek még hasznos lesz
Dátum: 2009.03.26. 08:37:34
Ki ma országunk miniszterelnöke?
Orbán Viktor
Hunyadi Mátyás
Gyurcsány Ferenc
Sólyom László

Hát, ööö... izé. Ma még igen, ugye ez a kérdés pár napon belül sérült valóságtartalmú lesz... Ha meglesz az új mniszterelnök vagy a korszakalkotó megoldás, akkor törölni kell
Dátum: 2009.03.25. 06:21:51
Milyen sportágban jeleskedik Ronnie O'Sullivan?
snooker
fedettpályás távolbanézés
kisujj nyújtogatás
futball

Ő elég ismert és elismert ahhoz, hogy ez a kérdés ne legyen eleve rossznak ítélve, de a két idióta válaszlehetőség elrontja. Arról nem is beszélve, hogy van egy igen hasonló kérdés, csak ott pool/snooker/... vannak megadva válaszlehetőségekként.
Dátum: 2009.03.21. 11:14:21
Mit jelent a "corax" szó?
gyógyszer fajta (márka)
ősi magyar név
város neve
holló latinul

Első google-találat: Corax direct terhességi teszt. Nem gyógyszer, de istenem, nem lehet mindenki gyógyszerész. Tovább nézve a találatokat (mert első gondolatom, h "omg, ilyen kérdést nem lehet feltenni..."), kiderül: Közönséges holló (Corvus corax). Ettől még a holló nem egyenlő corax... Másrészt ez a helyes válasz, de mégis, javaslom a kérdés törlését.
Dátum: 2009.03.15. 08:03:57
A wiki szerint 33-35. És mi is így tanultuk.
"Összesen 33-35 csigolyánk van: 7 nyaki, 12 háti, 5 ágyéki, 5 keresztcsonti és 4-6 farokcsigolya."
Dátum: 2009.03.15. 07:57:18
Hányas szinttől lehet hátasa karakterednek a WoW-ban?
csak 60 fölött
30.tól *
nincs is olyan h hátas
1.től

Honnan tudhatnám, és amúgy is, miért érdekelne?
DE ha már egy "kifogásolható" kérdést teszünk is fel, legalább a helyesírása legyen makulátlan (1.-től, 30.-tól, 60. fölött, hogy előtti vessző, stb.), és a válaszlehetőségek kitalálására próbáljunk meg egy neuronnál többet fordítani... ("nincs is olyan...") Így nem csak speciális, érdektelen, helyesírási hibás, hanem még igénytelen is lett a kérdés.
Dátum: 2009.03.07. 21:26:28
Ki a főszereplője az alábbi filmnek: A professzor cimü filmnek?
Steven Segal
Ravi Kapoor
Steve Valentine
Jill Hennessy

Szépen, magyarosan megfogalmazott kérdés.
Dátum: 2009.03.04. 15:43:47
Ja hát igen Szinte már fel sem tűnik a kérdés között, sajnos.
Dátum: 2009.03.04. 15:34:00
Mikor bukot el a Római birodalom keleti része?

A kérdésre a helyes válasz: 476. Szerintem az a Nyugatrómai Birodalom bukásának időpontja, márpedig ha ez igaz, akkor javítást vagy törlést igényel a kérdés.
"A Bizánci vagy másnéven a Keletrómai Birodalom a Római Birodalom keleti területein létrejött, a középkor folyamán egészen 1453-ig létezett, elgörögösödő, keresztény maradványország, Konstantinápoly központtal."

Az előttem szóló sharppal pedig végletesen egyetértek. Minden ilyen, rasszimusra, gyűlölködésre uszító, utaló kérdést törölni kellene.