Hogy hívták azt a római császárt aki felgyújtatta az ókori Rómát?
Augustus
Julius Ceasar
Nero
Octavius
Ez csupán legenda. A történészek szerint sokkal valószínűbb, hogy a tűzvészt egy baleset okozta.
Melyik NBA csapat tagja volt a botrányhős Dennis Rodman (becenevén a Féreg)?
Detroit Pistons
Chicago Bulls
New York Knicks
Utah Jazz
Dennis Rodman pályafutása során tagja volt a Detroit Pistons-nak és később a Chicago Bulls-nak is, valamint még legalább 8 csapatnak.
Hozzászólások - Tasenko
Dátum: 2011.01.23. 15:14:26
Dátum: 2011.01.19. 17:00:56
Mi Indonézia címere?
Garuda, egy sárga színű mitológiai madár.
Egy bikafej, vörös mezőben.
Rizs és gyapotszálak fehér mezőben.
Sárga lánc, fehér mezőn.
Indonézia címerében az itt felsorolt összes dolog benne van, annyi különbséggel hogy a sárga lánc vörös mezőben van.
Garuda, egy sárga színű mitológiai madár.
Egy bikafej, vörös mezőben.
Rizs és gyapotszálak fehér mezőben.
Sárga lánc, fehér mezőn.
Indonézia címerében az itt felsorolt összes dolog benne van, annyi különbséggel hogy a sárga lánc vörös mezőben van.
Dátum: 2011.01.17. 13:10:25
A pályázók részére is megengedett a szavazás vagy esetleg ez "etikailag nem lenne helyénvaló"? Gondolom a szavazók kiléte nem nyomon követhető, de azért érdekelne mit gondol erről a pályázatot kiíró illetékes.
Dátum: 2011.01.16. 15:54:10
Hány évig ülésezett a "hosszú parlament" Angliában?
13 év
5 év
2 év
28 év
1640 és 1660 között ülésezett, tehát 20 évig.
Hány Farenheit-fok a 0 Celsius?
2
120
32
64
Ki maradt egy "h" : Fahrenheit.
13 év
5 év
2 év
28 év
1640 és 1660 között ülésezett, tehát 20 évig.
Hány Farenheit-fok a 0 Celsius?
2
120
32
64
Ki maradt egy "h" : Fahrenheit.
Dátum: 2011.01.16. 15:47:50
Kinek nem keresztnév a vezetékneve?
Költő, születésnapján ünnepeljük a költészet napját
Fizikus, a holográfia feltalálója
A magyar jakobinus mozgalom vezére
Jules Verne szabadságharcos regényhőse
Egyszerű, de nagyszerű!
Költő, születésnapján ünnepeljük a költészet napját
Fizikus, a holográfia feltalálója
A magyar jakobinus mozgalom vezére
Jules Verne szabadságharcos regényhőse
Egyszerű, de nagyszerű!
Dátum: 2010.12.09. 12:56:44
Melyikük a francia elnök?
Nicolas Sarozy
Traian Basescu
Gyurcsány Ferenc
Pat McQuaid
Több sebből vérzik. A francia elnők Sarkozy és a kérdés egyszer csak elévül.
Melyik király névtelen jegyzője volt Anonymus?
II. András
IV. Béla
Hunyadi Mátyás
III. Béla
Anonymusnak nem ismerjük a születási dátumát, ezért csak feltételezhetjük, hogy III. Béla jegyzője volt.
Nicolas Sarozy
Traian Basescu
Gyurcsány Ferenc
Pat McQuaid
Több sebből vérzik. A francia elnők Sarkozy és a kérdés egyszer csak elévül.
Melyik király névtelen jegyzője volt Anonymus?
II. András
IV. Béla
Hunyadi Mátyás
III. Béla
Anonymusnak nem ismerjük a születási dátumát, ezért csak feltételezhetjük, hogy III. Béla jegyzője volt.
Dátum: 2010.11.29. 12:31:57
A Gyűrűk Ura filmek mindegyike nagy hatást volt rám, lenyűgöző alkotások. De, valljuk meg Peter Jacksonnak nem volt nehéz dolga. Félre ne értsen senki, nem akarom Jackson érdemeit kicsinyíteni, de azért a filmje mögött ott van egy halhatatlan irodalmi műremek, hatalmas rajongótáborral. Csupán azt kellet kivárni, hogy a filmkészítési technikák elérjék azt a szintet, hogy meg lehessen jeleníteni a kellőképp lenyűgöző látványvilágot. Mindezeket figyelembe véve a film sikere garantálható volt, de az érdem 50%-ban Tolkiené. Továbbá muszáj vagyok megemlíteni, hogy nagyon fontos részek maradtak ki a filmből. Tudom, hogy nem lehetett mindent belezsúfolni a forgatókönyvbe, de pl.: Szarumán teljes története a könyv végkifejletének meghatározó eleme. Nekem nagyon hiányzik a filmből.
Dátum: 2010.11.17. 11:28:40
Szerintem az IMDB sokat elárul egy filmről, de hibás következtetés, ha egy alkotást bármely listán elfoglalt helye alapján ítélünk meg. Ezek a helyezések csupán azt hirdetik, hogy bizonyos embereknek tetszett ez vagy az a film, de ettől még nem biztos, hogy például nekem vagy bárki másnak is tetszene. Szerintem mindenki arra az alkotásra szavazzon ami a saját ízlésének, lelkivilágának megfelelő. Felejtsük el a top listákat. Éljen a magánvélemény!
Dátum: 2010.11.17. 10:52:46
Csillagközi és Vidocq: nálam bukta, osztály ismétlés.
Erik a viking: jeles
Kontroll: ahhoz képest, hogy első filmes rendező alkotása zseniális, jeles.
9: külalak, tartalom jeles, dicséretes osztályelső, személyes kedvencem (azért lehet, hogy kissé elfogult vagyok).
Erik a viking: jeles
Kontroll: ahhoz képest, hogy első filmes rendező alkotása zseniális, jeles.
9: külalak, tartalom jeles, dicséretes osztályelső, személyes kedvencem (azért lehet, hogy kissé elfogult vagyok).
Dátum: 2010.11.17. 10:32:48
Mint a (JÓ!!!) magyar filmek elkötelezett híve, részemről az Egészséges erotika. Nagyon érdekes technikával készült a film, a visszafelé felvett jeleneteket fordítva vetítik le. (Ha a filmbe azt látjuk, hogy valaki belép az ajtón és leül egy székre, akkor azt úgy vették fel, hogy a színész feláll a székről és kihátrál az ajtón.) Ettől igazán egyedi hangulata lett a filmnek.
Dátum: 2010.11.17. 10:19:20
A Dűne milyen csodálatos egy regény (ciklus), de hát a film nem sikerült annyira, még akkor se ha maga a nagy David Lynch rendezte. De azért érdemes megnézni, már csak Sting miatt is.
Dátum: 2010.11.14. 11:44:26
Jó film vs népszerű film:
...és kiütéssel győz a népszerű film, Hollywood, a habos-babos csillogó-villogó látványosság! Éljen soká a bevétel!
(Na de most komolyan! Űrgolyhók???)
...és kiütéssel győz a népszerű film, Hollywood, a habos-babos csillogó-villogó látványosság! Éljen soká a bevétel!
(Na de most komolyan! Űrgolyhók???)
Dátum: 2010.11.14. 11:23:24
A tanú a magyar filmművészet kiemelkedő alkotása, mindezideáig műfajának egyik legjobbja. Kicsiny hazánkról, a magyarokról és épp ezért rólunk is szól. A lehengerlő önirónia egy gyalázatos korszakról, a szállóigévé lett mondatok. Ezért nálam mindent üt (ebben a csoportban tuti).
"Az élet nem habostorta."
"Az élet nem habostorta."
Dátum: 2010.11.13. 09:49:27
Bizony a Mad Max és a Száll a kakukk fészkére között szerintem is ilyen nagy a külömbség, csak én pont forditva gondoltam. 

Dátum: 2010.11.13. 09:33:46

Dátum: 2010.11.11. 19:36:46
Micsoda "beteg" ötlet: a koncetrációs tábor egy hatalmas játék, melynek főnyeremény egy tank...kiváló mozi!
Mert Az élet szép!
Mert Az élet szép!
Dátum: 2010.11.11. 14:03:19
Belmondo nagyon profi (majdnem annyira, mint Leon). A film zenéjét pedig soha nem felejtem.
Dátum: 2010.11.11. 11:00:12
Jim Jarmusch, újabb rendező az én top 10es listámról.
Egy 120 kilós, fekete bőrű, galamb tenyésztő bérgyilkos aki a Bushido törvényei szerint éli a szamurájok életét egy háztetőn, ez már önmagában nyerő történet.
Szóval, hajrá Szellemkutya!
Egy 120 kilós, fekete bőrű, galamb tenyésztő bérgyilkos aki a Bushido törvényei szerint éli a szamurájok életét egy háztetőn, ez már önmagában nyerő történet.
Szóval, hajrá Szellemkutya!
Dátum: 2010.11.11. 10:49:06
"Az oroszok már a spájzban vannak." 

Dátum: 2010.11.11. 10:36:49
Lobbizok kicsit A hét szamurájnak. Ha vannak itt SW rajongok, akik még nem tudják kire szavazzanak, azoknak mondom, hogy eredetileg Georg Lucas, Mifune Toshirónak szánta Obi-Wan Kenobi szerepét. Bizony!