én már kb 4 órával ez előtt lefeküdtem volna aludni, ha nincs ez a leállás, de ha tudom, h mennyit kell rá várnom, akkor meg is tettem volna...
csak nem tudtam, h a régi vagy az új idő szerinti 4 óra, ezért gondoltam 2 óra, egye kutya, nem volt semmi, gondoltam biztos az átállított idő szerint, megint nem jött be, azóta még 1 óra eltelt...
ennyi idő alatt azért már lehet egy kellemeset aludni - arra nem elég, h kialudjam magam, de azért jobb lett volna előre tudni, h mi fog történni
még ha nem is tudta a stáb, h mennyi idő esik ki, akkor is ki lehetett volna írni, h ezen a napon 2től előre nem látható, de körül-belül 2 órás időtartamra a végzetúr le fog állni az óraátállítás miatt...
Hozzászólások - Csonti_himihumi
Dátum: 2009.10.25. 05:01:25
Dátum: 2009.10.25. 04:39:11
szerintem azért az a filmcím, h "A Jó, a Rossz és a Csúf" az jelen formában helyes
mindenhol így látni - pl a kezemben lévő DVD borítóján is
plusz így ismerik őket, nem épp nevek, de név helyett névként szolgálnak...
(hozzáteszem nagyon rég láttam, és tudom, h nagyon jó meg emlékezni kéne rá, de most nem megy...)
mindenhol így látni - pl a kezemben lévő DVD borítóján is
plusz így ismerik őket, nem épp nevek, de név helyett névként szolgálnak...
(hozzáteszem nagyon rég láttam, és tudom, h nagyon jó meg emlékezni kéne rá, de most nem megy...)
Dátum: 2009.10.25. 04:29:03
meg a számítógépek is automatikusan állnak át...
amúgy nekem a legjobb, mivel az órám nem állítottam annó be nyári idő-re, ezért most pontosan jár
igaz néha kétszer is át kellett gondolni, h mennyi az idő, de nekem mindig is percek kellettek, az órával általában tisztában voltam - azt azért tudtam, h 8kor kezdődik egy tanóra és 10kor van vége, szal elég volt tudni a percet, h mennyi van még...
amúgy nekem a legjobb, mivel az órám nem állítottam annó be nyári idő-re, ezért most pontosan jár
igaz néha kétszer is át kellett gondolni, h mennyi az idő, de nekem mindig is percek kellettek, az órával általában tisztában voltam - azt azért tudtam, h 8kor kezdődik egy tanóra és 10kor van vége, szal elég volt tudni a percet, h mennyi van még...
Dátum: 2009.10.25. 04:14:04
remélem sikerül(t) megbeszélnünk ezt a "félreértést" és ha visszaolvasom biztos vagyok benne, h nem off
persze tévedni emberi dolog (mondta a sün és lemászott a keféről...)
(viszont ez a hozzászólásom egyértelműen off, ezért elnézést kérek mindenkitől
ez az én legnagyobb betegségem, nem hagyhatok szó nélkül semmilyen ellenem irányuló sértegetést, és általában szeretem, ha enyém az utolsó szó)
persze tévedni emberi dolog (mondta a sün és lemászott a keféről...)
(viszont ez a hozzászólásom egyértelműen off, ezért elnézést kérek mindenkitől
ez az én legnagyobb betegségem, nem hagyhatok szó nélkül semmilyen ellenem irányuló sértegetést, és általában szeretem, ha enyém az utolsó szó)
Dátum: 2009.10.25. 03:35:24
rokamoka, én is írok egy HSZ-t, h tudj még spammolni (legalábbis egy másik játék fórumán a duplapost-ot nem engedi a rendszer, nem néztem utána, h itt is él-e a dolog)
szal én is csak köszönetemet szeretném nyilvánítani, nem kis mennyiségű LE-vel garázdálkodik a karakterem, védtelenül, és sajnos nem mondhatni, h legyőzhetetlen
azt az időt amit már réges-rég alvással töltenék nem tudják pótolni, és nagyon-nagyon okosnak kell lenniük, h elfogadható kárpótlást, illetve "kifogást" találjanak erre
(már épp töltöttem volna a lötyit, h egy utolsó kis portyázást nyomjak és mehessek aludni, erre most - fél 5kor, ami azóta fél 4 lett az óraállítás miatt - is itt ülök és várom, h elintézhessem a dolgaim...)
szóval ha előre tudták, márpedig biztosan készültek rá, máskülönben nem lett volna az a kiírás, h meddig nem elérhető a játék, akkor miért nem írták ki, h ez lesz?
szerintem ez nem lett volna egy nagy áldozat a részükről, és akkor most nem lenne sok felháborodott felhasználó, akik valamiféle kompenzációt követelnek
ennyi, fáradt vagyok, elegem van, és még mindig várnom kell...
és én SOHA nem voltam jó a várakozásban (hónapokkal ezelőtt eltűnt 100 aranydukátom, szóltam, leszarták, azóta feladtam, remélem, ha egy probléma már nem egy embert, hanem elég sokat érint már foglalkoznak a dologgal... engem ezzel az apró húzással nagyon jól kizártak az aukciós házból, esélyem nem maradt licitekre
most tartok itt:
"Megy a srác a sivatagban a feleségével, lóháton. a Ló megbotlik, a srác csak annyit mond: "Egy."
Mennek tovább, a ló megint megbotlik, a srác csak annyit mond: "Kettő."
Tovább mennek és végül a ló harmadszor is megbotlik, ekkor a srác előveszi a revolverét és lelövi a lovat. A felesége megkérdezi: "Megőrültél?! Gyalog akarsz a sivatagból kijutni?!"
A srác csak annyit mond: "Egy."
VU-stáb én csak annyit tudok mondani, h Kettő...
(ne vegyétek magatokra, de ez a második nagyon kellemetlen élményem és ha nincs kompenzáció, akkor valami itt nem kóser... és tudnék még mondani pár dolgot ami nem tetszik, de nem én fejlesztem a játékot, ezért inkább örülök annak ami van és csak azért pattogok amiért más is megtenné)
szal én is csak köszönetemet szeretném nyilvánítani, nem kis mennyiségű LE-vel garázdálkodik a karakterem, védtelenül, és sajnos nem mondhatni, h legyőzhetetlen
azt az időt amit már réges-rég alvással töltenék nem tudják pótolni, és nagyon-nagyon okosnak kell lenniük, h elfogadható kárpótlást, illetve "kifogást" találjanak erre
(már épp töltöttem volna a lötyit, h egy utolsó kis portyázást nyomjak és mehessek aludni, erre most - fél 5kor, ami azóta fél 4 lett az óraállítás miatt - is itt ülök és várom, h elintézhessem a dolgaim...)
szóval ha előre tudták, márpedig biztosan készültek rá, máskülönben nem lett volna az a kiírás, h meddig nem elérhető a játék, akkor miért nem írták ki, h ez lesz?
szerintem ez nem lett volna egy nagy áldozat a részükről, és akkor most nem lenne sok felháborodott felhasználó, akik valamiféle kompenzációt követelnek
ennyi, fáradt vagyok, elegem van, és még mindig várnom kell...
és én SOHA nem voltam jó a várakozásban (hónapokkal ezelőtt eltűnt 100 aranydukátom, szóltam, leszarták, azóta feladtam, remélem, ha egy probléma már nem egy embert, hanem elég sokat érint már foglalkoznak a dologgal... engem ezzel az apró húzással nagyon jól kizártak az aukciós házból, esélyem nem maradt licitekre
most tartok itt:
"Megy a srác a sivatagban a feleségével, lóháton. a Ló megbotlik, a srác csak annyit mond: "Egy."
Mennek tovább, a ló megint megbotlik, a srác csak annyit mond: "Kettő."
Tovább mennek és végül a ló harmadszor is megbotlik, ekkor a srác előveszi a revolverét és lelövi a lovat. A felesége megkérdezi: "Megőrültél?! Gyalog akarsz a sivatagból kijutni?!"
A srác csak annyit mond: "Egy."
VU-stáb én csak annyit tudok mondani, h Kettő...
(ne vegyétek magatokra, de ez a második nagyon kellemetlen élményem és ha nincs kompenzáció, akkor valami itt nem kóser... és tudnék még mondani pár dolgot ami nem tetszik, de nem én fejlesztem a játékot, ezért inkább örülök annak ami van és csak azért pattogok amiért más is megtenné)
Dátum: 2009.10.23. 23:35:22
"Cselekvések egy hosszabb távú terve egy bizonyos cél elérésé érdekében" - Minek a meghatározása ez?
taktika
logisztika
stratégia*
vízió
én eddig úgy tudtam, h a stratégia és a taktika az ugyanaz...
ezek szerint nem, aki érit mi a különbség, az legyen szíves magyarázza el nekem privát üzenetben, köszönöm
gondoltam megjelölöm a magyarokhoz közelebb álló szót: taktika, de nem, az idegen nyelvből átvett kifejezés nyert...
és nem tudom miért, ez enyhén irritáló érzés
taktika
logisztika
stratégia*
vízió
én eddig úgy tudtam, h a stratégia és a taktika az ugyanaz...
ezek szerint nem, aki érit mi a különbség, az legyen szíves magyarázza el nekem privát üzenetben, köszönöm
gondoltam megjelölöm a magyarokhoz közelebb álló szót: taktika, de nem, az idegen nyelvből átvett kifejezés nyert...
és nem tudom miért, ez enyhén irritáló érzés
Dátum: 2009.10.23. 18:58:46
Hány éves korodba írathatnak be iskolába?
bármikor
5
7*
10
biztos én vagyok valamilyen túlfejlett paraszt, h 6 évesen kezdtem, akarom mondani akkor írattak be a szüleim...
bármikor
5
7*
10
biztos én vagyok valamilyen túlfejlett paraszt, h 6 évesen kezdtem, akarom mondani akkor írattak be a szüleim...
Dátum: 2009.10.10. 19:55:54
Hány évente van születésnapja annak, aki február 29-én született?
1
2
3
4*
Helytelen válasz! A helyes válasz a következő lett volna: 4
érdekes, haverom is az említett időpontban született és mégis évente van születésnapja
remélem ez csak az én problémám...
Vadászataink során milyen möszével találkozhatunk?
Morcos mösze
Csíkos mösze
Bíbor mösze*
Mérges mösze
azért törölték az egyik ilyen jellegű kérdésem (mármint azért kaptam azonnal törölni értékelést) mert, h csak egy spec réteg tudná a választ rá, illetve, h 10es szint alatt nem lehet rá válaszolni
bakker, 50+os szinten örülök, h eszembe jutott, h mi volt még régen...
mod: juteszembe nem jelöltem meg a bíbort csillaggal
1
2
3
4*
Helytelen válasz! A helyes válasz a következő lett volna: 4
érdekes, haverom is az említett időpontban született és mégis évente van születésnapja
remélem ez csak az én problémám...
Vadászataink során milyen möszével találkozhatunk?
Morcos mösze
Csíkos mösze
Bíbor mösze*
Mérges mösze
azért törölték az egyik ilyen jellegű kérdésem (mármint azért kaptam azonnal törölni értékelést) mert, h csak egy spec réteg tudná a választ rá, illetve, h 10es szint alatt nem lehet rá válaszolni
bakker, 50+os szinten örülök, h eszembe jutott, h mi volt még régen...
mod: juteszembe nem jelöltem meg a bíbort csillaggal
Dátum: 2009.10.06. 22:02:38
Mi történik, ha szénsavas üdítőbe mentolos cukrot teszel?
Kimegy belőle a szénsav és a cukor, olyan lesz mint a víz
Semmi, mentolos üdítőm lesz
A kupakot is kilövi és gejzírként tör ki belőle az üdítő
Gyomorrontást kapok, ha megiszom :S
nem vagyok elfogult ha azt mondom, h ezt bizony azonnal törölni
smilee-k a válaszok végén eleve egy kizáró ok
ráadásul pontosan úgy, ahogy gondoltam a 3dik lett a helyes válasz, ami ebben a formában tökéletesen helytelen
próbáljátok ki, h ásványvízbe tesztek egy (nem) Mentos cukorkát, és mi történik? semmi ilyesmi amit ő állít
ez kifejezetten a Pepsi light és a Mentos között látványos (próbálták más üdítőkkel, sőt ásványvízzel is) és rájöttek, h ebben a két dologban van egy-egy csak rájuk jellemző anyag amelyek egymással ilyen heves reakcióba lépnek
más üdítőkben és mentolos cukorkákban is előfordulhat, de ez a kettő az épületes példája ennek a gejzírnek, és NEM akármilyen szénsavas lötty meg akármilyen mentolos cukorka...
Kimegy belőle a szénsav és a cukor, olyan lesz mint a víz
Semmi, mentolos üdítőm lesz
A kupakot is kilövi és gejzírként tör ki belőle az üdítő
Gyomorrontást kapok, ha megiszom :S
nem vagyok elfogult ha azt mondom, h ezt bizony azonnal törölni
smilee-k a válaszok végén eleve egy kizáró ok
ráadásul pontosan úgy, ahogy gondoltam a 3dik lett a helyes válasz, ami ebben a formában tökéletesen helytelen
próbáljátok ki, h ásványvízbe tesztek egy (nem) Mentos cukorkát, és mi történik? semmi ilyesmi amit ő állít
ez kifejezetten a Pepsi light és a Mentos között látványos (próbálták más üdítőkkel, sőt ásványvízzel is) és rájöttek, h ebben a két dologban van egy-egy csak rájuk jellemző anyag amelyek egymással ilyen heves reakcióba lépnek
más üdítőkben és mentolos cukorkákban is előfordulhat, de ez a kettő az épületes példája ennek a gejzírnek, és NEM akármilyen szénsavas lötty meg akármilyen mentolos cukorka...
Dátum: 2009.09.27. 16:41:30
Idézet: Szaki06 - 2009.09.27. 16:10:41
ráadásul már szerepelt, nem is olyan rég találkoztam egy olyan változattal, ahol a válaszok: 300; 3000; 30000; 300000
Hány spártai harcos állt ellen a thermopülai szorosban Xerkszész serege ellen?
150
300
100000
2000
Helyesírás!!
150
300
100000
2000
Helyesírás!!
ráadásul már szerepelt, nem is olyan rég találkoztam egy olyan változattal, ahol a válaszok: 300; 3000; 30000; 300000
Dátum: 2009.09.27. 16:39:14
Melyik szinész alakítja a Penge című filmtrillógia híres vámpírvadászát?
Wesley Snipes?*
Will Smith?
Ice-T?
Eddie Murphy?
sok a kérdőjel
Wesley Snipes?*
Will Smith?
Ice-T?
Eddie Murphy?
sok a kérdőjel
Dátum: 2009.09.27. 01:27:34
Az alábbiak közül melyík lehet mesebeli szám?
8
4
7*
9
és ez átment...
Hány nagy csoportba soroljuk a pókok hálóját szövés szerint ?
9
10
2*
7
ez már spec, érdekes, jó tudni, de spec
Melyik évben omlott le a berlini fal?
1990
1988
1989*
1987
születési évem, ezért tudom jól, de a szabály szerint nem 1 éves eltérésnek kellene lennie a válaszok között, tőlem akár maradhat így is
Az alábbi rágcsálók közül melyik nem tudja becsukni a szemét?
az aranyhörcsög
a tengerimalac*
a törpenyúl
a patkány
spec, ezt nem tanítják suliban, emlékeznék rá, mert bioszból jó voltam, és mindig is érdekelt a dolog..
Milyen hosszú a világ legrövidebb folyója?
[pár km]
[pár km]
0,5 km
0,04 km*
értelmezzük picit a dolgot, mert lehet, h én vagyok a gyökér:
a jó válasz 40 méter!!!!!!
az nem lehet folyó, a folyó már csak definíció alapján is elég komoly vízhozammal rendelkezik, és 40 méteren nem lehet eleget "termelni" maximum egy csermely lehet, de nem folyó
8
4
7*
9
és ez átment...
Hány nagy csoportba soroljuk a pókok hálóját szövés szerint ?
9
10
2*
7
ez már spec, érdekes, jó tudni, de spec
Melyik évben omlott le a berlini fal?
1990
1988
1989*
1987
születési évem, ezért tudom jól, de a szabály szerint nem 1 éves eltérésnek kellene lennie a válaszok között, tőlem akár maradhat így is
Az alábbi rágcsálók közül melyik nem tudja becsukni a szemét?
az aranyhörcsög
a tengerimalac*
a törpenyúl
a patkány
spec, ezt nem tanítják suliban, emlékeznék rá, mert bioszból jó voltam, és mindig is érdekelt a dolog..
Milyen hosszú a világ legrövidebb folyója?
[pár km]
[pár km]
0,5 km
0,04 km*
értelmezzük picit a dolgot, mert lehet, h én vagyok a gyökér:
a jó válasz 40 méter!!!!!!
az nem lehet folyó, a folyó már csak definíció alapján is elég komoly vízhozammal rendelkezik, és 40 méteren nem lehet eleget "termelni" maximum egy csermely lehet, de nem folyó
Dátum: 2009.09.25. 23:12:18
Melyik járműhöz nem kell jogosítvány?
Személyautó
Kamion
Motorkerékpár
Kerékpár
és ha én felülök az 50 ccm-s (gyengébbek kedvéért: köbcentis) Simsonomra furikázom vele egy kört és megállít a rendőr, akkor arra kell jogsi?
tudtommal nem, így a kérdés hibás, mivel a motoroknak csak egy részére kell jogsi, nem mindre
persze bicajra nem kell, de attól függetlenül ez így hibás
Személyautó
Kamion
Motorkerékpár
Kerékpár
és ha én felülök az 50 ccm-s (gyengébbek kedvéért: köbcentis) Simsonomra furikázom vele egy kört és megállít a rendőr, akkor arra kell jogsi?
tudtommal nem, így a kérdés hibás, mivel a motoroknak csak egy részére kell jogsi, nem mindre
persze bicajra nem kell, de attól függetlenül ez így hibás
Dátum: 2009.09.25. 18:03:45
Hány állam van az USAban?
30
40
50*
60
Hawaii az 52dik, akkor most mi van?
30
40
50*
60
Hawaii az 52dik, akkor most mi van?
Dátum: 2009.09.14. 00:27:34
üdv!
volna egy olyan problémám, h csak úgy a semmibe eltűnt kb. 100 aranydukátom
ez már kb 1 hete történt, csak sehogy se volt időm, meg kedvem megkeresni, h hova meg kinek írjak
most, h van pár percem és kedvem, gondoltam megkérdem, h van-e rajtam kívül valaki aki hasonló problémával küzd
esetleg fordult-e már elő ilyen, illetve, h kompenzáció járhat-e érte
sokat számítana az 100 dukát, közeledtem a licitek alsó határához, így viszont abszolút elvesztettem minden esélyt arra, h bármire is licitáljak
volna egy olyan problémám, h csak úgy a semmibe eltűnt kb. 100 aranydukátom
ez már kb 1 hete történt, csak sehogy se volt időm, meg kedvem megkeresni, h hova meg kinek írjak
most, h van pár percem és kedvem, gondoltam megkérdem, h van-e rajtam kívül valaki aki hasonló problémával küzd
esetleg fordult-e már elő ilyen, illetve, h kompenzáció járhat-e érte
sokat számítana az 100 dukát, közeledtem a licitek alsó határához, így viszont abszolút elvesztettem minden esélyt arra, h bármire is licitáljak
Dátum: 2009.09.12. 21:18:33
Melyik angliai megye nevét adta a földtörténeti ókor második időszakának?
Essex
Kent
Sussex
Devon*
szép magyar megfogalmazás...
Ki festette a Mona Lisat ?
Donatello
Leonardo Da Vinci*
Raphaello
Michelangelo
szóközkérdőjel
Essex
Kent
Sussex
Devon*
szép magyar megfogalmazás...
Ki festette a Mona Lisat ?
Donatello
Leonardo Da Vinci*
Raphaello
Michelangelo
szóközkérdőjel
Dátum: 2009.08.21. 03:08:29
Bródy János: Légy hű magadhoz! (Ne kérdezd merre visz az út) című dalszövegének vannak alaki rokonai. De melyik a legrégebbi?
"Igérd meg, hogy bármily útra lépsz,mindig hű maradsz magadhoz!" (Du Lu Wang: Tigris és sárkány)
"Légy önmagadnak mindig elég, manó!" (Henrik Ibsen: Peer Gynt)
"Légy hű magadhoz" (Eric Knight)
"Mindenek fölött légy hű magadhoz " (William Shakespeare: Hamlet)*
ez aztán a szép kérdés
ha ez alapműveltség, és nem spec, akkor én vagyok Michael Schumacher....
az viszont tény, h ha feltételezem, hogy minden válasz tényleges alaki rokon, akkor egyszerűsíthető a kérdés arra, h melyik íródott a legkorábban
de ehhez bíznom kell a kérdés feltevőjében, h csak alaki rokonokat adott meg válaszként
ha nem így tett, akkor ez az elmélet egyből megbukott...
"Igérd meg, hogy bármily útra lépsz,mindig hű maradsz magadhoz!" (Du Lu Wang: Tigris és sárkány)
"Légy önmagadnak mindig elég, manó!" (Henrik Ibsen: Peer Gynt)
"Légy hű magadhoz" (Eric Knight)
"Mindenek fölött légy hű magadhoz " (William Shakespeare: Hamlet)*
ez aztán a szép kérdés
ha ez alapműveltség, és nem spec, akkor én vagyok Michael Schumacher....
az viszont tény, h ha feltételezem, hogy minden válasz tényleges alaki rokon, akkor egyszerűsíthető a kérdés arra, h melyik íródott a legkorábban
de ehhez bíznom kell a kérdés feltevőjében, h csak alaki rokonokat adott meg válaszként
ha nem így tett, akkor ez az elmélet egyből megbukott...
Dátum: 2009.08.20. 02:34:42
Mitől függ, hogy mennyi varázspont áll rendelkezésedre?
Erő
Mágiádtól és szintedtől
IQ
Taumaturgia
ez egy rossz kérdés, mivel a hordától is függ
a smaragd hordának több VP-je van, mint a többi hordának, így attól is függ, nem "csak" a mágiától és a szinttől
Erő
Mágiádtól és szintedtől
IQ
Taumaturgia
ez egy rossz kérdés, mivel a hordától is függ
a smaragd hordának több VP-je van, mint a többi hordának, így attól is függ, nem "csak" a mágiától és a szinttől
Dátum: 2009.08.15. 23:49:45
Kvízoloimpia rulez
Ha egy sakkjátszmában már minden más bábudat elvsztetted, melyek azok a bábuk, amikkel már nem tudsz mattot adni?
Király és 2 Futó(Futár)
Király és 2 Huszár(Ló)*
Király és 2 Bástya
Király és Vezér(Királynő)
valamiféle változtatást javasolok, mert ez így nem jó...
1. értelmezhetetlen a kérdés megfogalmazása
2. a felsorolt összetételben mindegyik esetet végig lehet játszani, mattadó bábúknak vannak minősítve a jelen felállások
ha a királyon kívül csak 1 huszár VAGY 1 futó van, az nem mattadó, bármely más eset igen
ezt egy olyan ember mondta nekem, aki junior világbajnok volt, neki elhiszem
azóta már nézegettem is, van olyan felállás 1 bástyára, 2 huszárra és 2 futóra, amely matt
Ki a főszereplője a Zöld kártya című filmnek?
Al Pacino
Robert De Niro
Gérard Depardieu*
Anthony Hopkins
spec
Ha egy sakkjátszmában már minden más bábudat elvsztetted, melyek azok a bábuk, amikkel már nem tudsz mattot adni?
Király és 2 Futó(Futár)
Király és 2 Huszár(Ló)*
Király és 2 Bástya
Király és Vezér(Királynő)
valamiféle változtatást javasolok, mert ez így nem jó...
1. értelmezhetetlen a kérdés megfogalmazása
2. a felsorolt összetételben mindegyik esetet végig lehet játszani, mattadó bábúknak vannak minősítve a jelen felállások
ha a királyon kívül csak 1 huszár VAGY 1 futó van, az nem mattadó, bármely más eset igen
ezt egy olyan ember mondta nekem, aki junior világbajnok volt, neki elhiszem
azóta már nézegettem is, van olyan felállás 1 bástyára, 2 huszárra és 2 futóra, amely matt
Ki a főszereplője a Zöld kártya című filmnek?
Al Pacino
Robert De Niro
Gérard Depardieu*
Anthony Hopkins
spec
Dátum: 2009.08.13. 14:37:56
Melyik volt Rachel első munkahelye? (Jóbarátok)
Bloomingdale
Gucci
Ralph Lauren
Central Perk Kávézó*
ez azért már specnek minősül szerintem
de ha általános műveltség, akkor egy műveletlen senkiházi vagyok
Bloomingdale
Gucci
Ralph Lauren
Central Perk Kávézó*
ez azért már specnek minősül szerintem
de ha általános műveltség, akkor egy műveletlen senkiházi vagyok