Hozzászólások - Ragnos
Dátum: 2012.06.02. 23:21:23
A Végzet templomával lenne problémám. Van benne a napi TP gyűjtés, csak sajnos nekem valamilyen oknál fogva 47970 TP-t kér egy nap alatt. Ez egy kicsit sok, lévén hogy ez az összeg több mint egy szint nekem. V2 112szint.
Dátum: 2011.11.25. 18:19:24
Mivel ebben a kérdésben négy olyan államot jelöltem meg, ahol csak és kizárólag Las Vegas létezik mint kaszinó város és ez is Arizonában. Tehát itt csak is az értékelőre volt bízva hogy tudja-e a választ avagy nem.
Dátum: 2011.11.25. 18:14:39
Tehát akkor az "A" betű a hibás, Bár az hogy nem azt írtam hogy USA állam, szerintem ugyanúgy jó az amerikai állam, mert hát ott vannak az államok.
Dátum: 2011.11.24. 19:44:18
Szeretném tudni, ebben a kérdésben mi az ami nem egyértelmű.
Melyik Amerikai államban építették fel az első kaszinó várost?
Nevada*
Kalifornia
Arizona
Colorado
A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
Kérdésedet az értékelők szerint rosszul / nem értelmezhetően tetted fel.
Ugyebár én Las Vegasra gondoltam, amit Nevada államban építettek az USA-ban.
Melyik Amerikai államban építették fel az első kaszinó várost?
Nevada*
Kalifornia
Arizona
Colorado
A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
Kérdésedet az értékelők szerint rosszul / nem értelmezhetően tetted fel.
Ugyebár én Las Vegasra gondoltam, amit Nevada államban építettek az USA-ban.
Dátum: 2011.11.08. 18:09:26
Melyik járdán napozhat egy macska biztonságban, nem tartva a kutyák támadásától?
gyalogos
macskaköves
kéményseprő*
szénszállító
Talán én vagyok nehéz felfogású, de valaki árulja már el milyen az a kéményseprő járda, vagy szénszállító járda.
gyalogos
macskaköves
kéményseprő*
szénszállító
Talán én vagyok nehéz felfogású, de valaki árulja már el milyen az a kéményseprő járda, vagy szénszállító járda.
Dátum: 2011.09.28. 17:31:55
Akkor egy kicsit pontatlan a cikk.
Megnevezésük némiképp megtévesztő, mert azt sugallja, hogy tíz járólábuk van. Valójában legtöbbször nyolc, mert az első pár ollóra módosult, és nem vesz részt a helyváltoztatásban.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Tízlábú_rákok
Megnevezésük némiképp megtévesztő, mert azt sugallja, hogy tíz járólábuk van. Valójában legtöbbször nyolc, mert az első pár ollóra módosult, és nem vesz részt a helyváltoztatásban.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Tízlábú_rákok
Dátum: 2011.09.27. 17:16:44
Melyik állatnak van több lába?
Madárpók
Rák*
Csirke
Ló
A ráknak van 8 lába és 2 ollója az pedig nem láb. Viszont a madárpóknak is van 8 lába és 2 csápja. Akkor döntetlen. Nem jó a kérdés, mert nem egyértelmű.
Madárpók
Rák*
Csirke
Ló
A ráknak van 8 lába és 2 ollója az pedig nem láb. Viszont a madárpóknak is van 8 lába és 2 csápja. Akkor döntetlen. Nem jó a kérdés, mert nem egyértelmű.
Dátum: 2011.09.22. 19:10:29
Miben a legjobb Münchausen báró?
A nagyotmondásban *
Az ágyúgolyó meglovaglásában
Hát speciel, egyedül Ő ülte meg az ágyúgolyót tehát ebben is lehetne a legjobb.
A nagyotmondásban *
Az ágyúgolyó meglovaglásában
Hát speciel, egyedül Ő ülte meg az ágyúgolyót tehát ebben is lehetne a legjobb.
Dátum: 2011.09.12. 16:52:32
A folyadék nem nedvesíti az edény falát ha...? (Általános iskolás fizika).
Mindkét erő egyforma
Az adhéziós erő nagyobb a kohéziós erőnél
A kohéziós erő nagyobb az adhéziós erőnél
Ha az áramlás lamináris
Nem tudom ki hogy van vele, de én ezeket középiskolában tanultam anno. Szerintem ez nem általános, inkább spec.
Mindkét erő egyforma
Az adhéziós erő nagyobb a kohéziós erőnél
A kohéziós erő nagyobb az adhéziós erőnél
Ha az áramlás lamináris
Nem tudom ki hogy van vele, de én ezeket középiskolában tanultam anno. Szerintem ez nem általános, inkább spec.
Dátum: 2011.07.26. 18:55:31
Előadásain kivel "beszélgetett" sokszor Hofi Géza humorista, akitől vicces beszólásokat is idézett?
A fiával.
A feleségével.
Az anyjával.*
A testvérével.
Igaz sokszor mondta, hogy "Mama" de az anyósáról van szó és nem az anyjáról. Javítani kéne mert így nincs helyes válasz.
A fiával.
A feleségével.
Az anyjával.*
A testvérével.
Igaz sokszor mondta, hogy "Mama" de az anyósáról van szó és nem az anyjáról. Javítani kéne mert így nincs helyes válasz.
Dátum: 2011.07.09. 19:55:53
Már bocsánat de honnan kellene tudni hogy a jegesmedve bőre fekete? Én még egy kopasz jegesmedvét sem találtam.
Milyen színű a jegesmedve bőre?
Fekete
Sárga
Fehér
.......
Milyen színű a jegesmedve bőre?
Fekete
Sárga
Fehér
.......
Dátum: 2011.07.05. 21:00:27
Melyik fémből készülnek az elektromos vezetékek?
vörösréz*
sárgaréz
ezüst
vas
Itt azért lehetne pontosítani. Sárgaréz van a 220v-os hálózatban. Vörösréz van a trafóházakban, és a magasfeszültségű kábelekben /metró, troli felső vezeték/ . Ezüst van olyan vezetékekben ami precíziós műszerekbe kell, bár az nem elektromos vezeték.
vörösréz*
sárgaréz
ezüst
vas
Itt azért lehetne pontosítani. Sárgaréz van a 220v-os hálózatban. Vörösréz van a trafóházakban, és a magasfeszültségű kábelekben /metró, troli felső vezeték/ . Ezüst van olyan vezetékekben ami precíziós műszerekbe kell, bár az nem elektromos vezeték.
Dátum: 2011.06.28. 10:03:41
Hány pontig tart egy asztalitenisz játszma?
11 pontig*
10 pontig
25 pontig
15 pontig
Azért azt hozzá kéne tenni hogy 2009-től. Ugyanis akkor változtatták meg a pontszabályokat. Előtte pedig 21 volt a ponthatár.
11 pontig*
10 pontig
25 pontig
15 pontig
Azért azt hozzá kéne tenni hogy 2009-től. Ugyanis akkor változtatták meg a pontszabályokat. Előtte pedig 21 volt a ponthatár.
Dátum: 2011.06.27. 13:20:54
Ismét egy "Kemény" kérdés természetesen átfogalmazva.
Milyen "Jancsi" szerepel a magyar bábjátékokban?
paradicsom
kömény
kapor
paprika*
Hát igen egy eredeti kérdésből így lehet akár húszat is feltenni, csak nem mindegy hogy ki teszi fel. Remélem legközelebb találkozok olyan kérdéssel is, hogy milyen zöldség illik a pontozott helyre ........Jancsi.
Milyen "Jancsi" szerepel a magyar bábjátékokban?
paradicsom
kömény
kapor
paprika*
Hát igen egy eredeti kérdésből így lehet akár húszat is feltenni, csak nem mindegy hogy ki teszi fel. Remélem legközelebb találkozok olyan kérdéssel is, hogy milyen zöldség illik a pontozott helyre ........Jancsi.
Dátum: 2011.06.25. 18:22:39
Én a saját kérdésemet, hozzávetőlegesen másfél hónapja adtam fel, amire besorolást is kaptam. A másik kérdés csak ezek után kerülhetett fel, és látom hogy neki is van besorolása.
Dátum: 2011.06.25. 11:59:09
Egy kis érdekesség
Melyik bábfigura köthető Kemény Henrikhez (és általánosságban a Kemény-családhoz) ?
Paprika Jancsi
Tündér Ilona
Vitéz László*
Pulcinella
Nemrégiben feltettem egy kérdést, amire azt a választ kaptam hogy már szerepel hasonló az adatbázisban így a kérdésem rossz besorolást kapott. Akkor ez a kérdés hogy mehetett át, ha az eredeti kérdést én már egyszer feltettem, igaz kicsit másképp.
Íme az én kérdésem, amit anno feltettem.
Kemény Henrik a híres Magyar bábművésznek hogy hívják a kedvenc bábját, amivel bejárta az országot?
Vitéz László
János vitéz
Tündér Lala
Sanyi manó
Melyik bábfigura köthető Kemény Henrikhez (és általánosságban a Kemény-családhoz) ?
Paprika Jancsi
Tündér Ilona
Vitéz László*
Pulcinella
Nemrégiben feltettem egy kérdést, amire azt a választ kaptam hogy már szerepel hasonló az adatbázisban így a kérdésem rossz besorolást kapott. Akkor ez a kérdés hogy mehetett át, ha az eredeti kérdést én már egyszer feltettem, igaz kicsit másképp.
Íme az én kérdésem, amit anno feltettem.
Kemény Henrik a híres Magyar bábművésznek hogy hívják a kedvenc bábját, amivel bejárta az országot?
Vitéz László
János vitéz
Tündér Lala
Sanyi manó
Dátum: 2011.06.12. 19:50:14
Milyen színü valójában a flamingó?
kék
rózsaszín
piros
fehér*
A flamingók 98% piros, rozsaszin, és ezek árnyalata. Az elfogyasztott rákok színezik meg a madarakat, a fennmaradó 2% fehér mert többnyire fogságban van, és nem rákot eszik. Ezt a kérdést kérem javítani, ugyanis ilyen formában akkor 3 jó válasz is van.
Idézet:
A flamingó tollazata
A különböző flamingófajták tollazatának színe a halványrózsaszíntől egészen a bíborszínig vagy az élénkpiros színig terjedhet. A karibi flamingó halvány bíborszínű vagy élénkpiros színű tollazattal büszkélkedhet, a chilei flamingónak pedig halványrózsaszín tolla van. Az alfa- és béta-karotinban gazdag étrendnek köszönhető a tollak rózsaszín, pirosas árnyalata. A flamingó kék-zöld (Spirulina alga) és piros algával, kovamoszattal, apró bogarak lárváival és apróbb rákfélékkel, puhatestű állatokkal és apró halakkal táplálkozik. A flamingófiókák szürke tollazattal születnek, de egy vagy két-három éven belül a színük rózsaszínűvé változik át.
kék
rózsaszín
piros
fehér*
A flamingók 98% piros, rozsaszin, és ezek árnyalata. Az elfogyasztott rákok színezik meg a madarakat, a fennmaradó 2% fehér mert többnyire fogságban van, és nem rákot eszik. Ezt a kérdést kérem javítani, ugyanis ilyen formában akkor 3 jó válasz is van.
Idézet:
A flamingó tollazata
A különböző flamingófajták tollazatának színe a halványrózsaszíntől egészen a bíborszínig vagy az élénkpiros színig terjedhet. A karibi flamingó halvány bíborszínű vagy élénkpiros színű tollazattal büszkélkedhet, a chilei flamingónak pedig halványrózsaszín tolla van. Az alfa- és béta-karotinban gazdag étrendnek köszönhető a tollak rózsaszín, pirosas árnyalata. A flamingó kék-zöld (Spirulina alga) és piros algával, kovamoszattal, apró bogarak lárváival és apróbb rákfélékkel, puhatestű állatokkal és apró halakkal táplálkozik. A flamingófiókák szürke tollazattal születnek, de egy vagy két-három éven belül a színük rózsaszínűvé változik át.
Dátum: 2011.06.04. 22:25:04
Kérem figyelembe venni a 7363 számú választ Ez egy kvíz, nem pedig gugliverseny
Dátum: 2011.06.04. 22:15:46
Ez most lehet hogy kukacoskodás, de akkor sem hiszem hogy mindenki kapásból tudja a választ. Én is kérdezhetném akkor, hogy mire használják a tamponnyomó gépet. 90% a válasznak teljesen más lenne, mint a rendeltetésére hivatott feladat. Ja és ráadásul az emberiség 98% találkozik a termékkel is, /és ez megint félreérthető/ mert használja.
Dátum: 2011.06.04. 20:12:53
Melyik szervünk, szervrészünk esetén használnak rutin jelleggel autotranszplantációt (saját szövet visszaültetést)?
szemlencse
epehólyag
tüdőlebeny
csontvelő*
Ezt például honnan kéne tudnunk? Még a gugli sem tudott megfelelő választ adni. Szerintem speciális.
szemlencse
epehólyag
tüdőlebeny
csontvelő*
Ezt például honnan kéne tudnunk? Még a gugli sem tudott megfelelő választ adni. Szerintem speciális.