Hozzászólások - Zoltanszon
Dátum: 2009.01.08. 10:03:55
Ez jó!
Ennél jobbat nem mondhatott volna, mert se nem édesvizi, se nem hal
Szerk:
Vissza az egész, létezik a 4 folyami delfincsalád amik édesviziek... Nem szóltam semmit
Dátum: 2009.01.08. 10:01:32
Hol van a 0. hosszúsági fok?
Tobrukban
Bernben
Gázában
Greenwichnél
Jó kérdés lenne kicsit átfogalmazva, valahogy így (persze én sem vagyok tévedhetetlen, biztosan van jobb verzió is):Tobrukban
Bernben
Gázában
Greenwichnél
Melyik városon halad át a 0. hosszúsági fok?
Tobruk
Bern
Greenwich
Gáza
Dátum: 2009.01.08. 09:28:05
Ne haragudj, Kagemusha, ebbe is beleszólnék:
Idézet: Kagemusha - 2009.01.08. 08:07:48
Archimédesszel magyarázva, az a test lebegni fog, tehát teljesen elveszíti a súlyát azaz (itt a Földön) kb. 50 N-t. Ezen tény és az előbb emlegetett törvény alapján ez csak akkor lehetséges, ha 5 kg vizet szorít ki.
Nem ragozom tovább
Idézet: Kagemusha - 2009.01.08. 08:07:48
Idézet: Roseprincess - 2009.01.07. 22:18:14
Keveritek a szezont a fazonnal!
ad1. Attól függ, mennyire süllyed el. Ha teljesen, akkor 1 m^3 vizet szorít ki, ha nem teljesen, akkor értelemszerûen kevesebbet. Ugyanakkor a sûrûségét nézve biztos, hogy nem süllyed el teljesen (5*10^-3 g/cm^3, ami jóval kisebb, mint a vízé, tehát holtbiztos, hogy úszik rajta).
ad2. Mivel nem tudod, mennyire süllyed el, nem tudhatod azt sem, mennyi vizet szorít ki. Egy 5 kg-os balsafa kocka például sem nem 1 m^3, sem nem 5 kg vizet fog kiszorítani.
ad3. Az általad idézett definíció csupán azt taglalja, hogy a test súlya a felhajtóerô miatt csökken, de azt nem, hogy mennyi vizet szorít ki.
Teljesen mindegy, hogy miből készült az a bizonyos kocka (balzafa, üreges fém, stb.), ha nem hat rá egyéb erő (nem nyomják felülről), az a kocka 5 milliméternyit fog elsüllyedni a vízben, ami azt jelenti, hogy 5 liter vizet szorít ki (ha egy színültig telt tartályba tesszük, ennyi folyik ki a peremen), ami 5 kg-t jelent. Ez a kérdés teljesen rendben van.Idézet: Rammstein - 2009.01.07. 22:07:22
hogy is volt az fizikából? valahogy így szólt a definíció: "Egy vízbe mártott test súllyából annyit veszít, mint az általa kiszorított víz súlya."
Valami ilyesmi volt, ha jól emlékszem, ebből az következik, hogy nem lehet nagyobb a víz tömege, mint a vízbe mártott testé, de ezek alapján szerintem ugyan akkora sem nagyon.
Vagy javítsatok ki ha rosszul tudom, és csak álmodtam a ezt a definíciót.
Mennyi vizet szorít ki egy medencéből, egy 5kg-os 1 méter élhosszúságú kocka?
5 kg
10 kg
100 kg
1000 kg
a kérdés feltevője szerint 5 kg. valaki meg tudja magyarázni hogy mióta? Szerintem 1000 kg, mivel nem a súlyával hanem a térfogatával szorítja ki a vizet.
5 kg
10 kg
100 kg
1000 kg
a kérdés feltevője szerint 5 kg. valaki meg tudja magyarázni hogy mióta? Szerintem 1000 kg, mivel nem a súlyával hanem a térfogatával szorítja ki a vizet.
hogy is volt az fizikából? valahogy így szólt a definíció: "Egy vízbe mártott test súllyából annyit veszít, mint az általa kiszorított víz súlya."
Valami ilyesmi volt, ha jól emlékszem, ebből az következik, hogy nem lehet nagyobb a víz tömege, mint a vízbe mártott testé, de ezek alapján szerintem ugyan akkora sem nagyon.
Vagy javítsatok ki ha rosszul tudom, és csak álmodtam a ezt a definíciót.
Keveritek a szezont a fazonnal!
ad1. Attól függ, mennyire süllyed el. Ha teljesen, akkor 1 m^3 vizet szorít ki, ha nem teljesen, akkor értelemszerûen kevesebbet. Ugyanakkor a sûrûségét nézve biztos, hogy nem süllyed el teljesen (5*10^-3 g/cm^3, ami jóval kisebb, mint a vízé, tehát holtbiztos, hogy úszik rajta).
ad2. Mivel nem tudod, mennyire süllyed el, nem tudhatod azt sem, mennyi vizet szorít ki. Egy 5 kg-os balsafa kocka például sem nem 1 m^3, sem nem 5 kg vizet fog kiszorítani.
ad3. Az általad idézett definíció csupán azt taglalja, hogy a test súlya a felhajtóerô miatt csökken, de azt nem, hogy mennyi vizet szorít ki.
Archimédesszel magyarázva, az a test lebegni fog, tehát teljesen elveszíti a súlyát azaz (itt a Földön) kb. 50 N-t. Ezen tény és az előbb emlegetett törvény alapján ez csak akkor lehetséges, ha 5 kg vizet szorít ki.
Nem ragozom tovább
Dátum: 2009.01.08. 08:56:05
Üdv!
Rég kötözködtem, itt az alkalom.
Idézet: Spityu - 2009.01.07. 19:36:27
Rég kötözködtem, itt az alkalom.
Idézet: Spityu - 2009.01.07. 19:36:27
Idézet: Scud - 2009.01.07. 19:24:28
akkor másik amire senki sem tud válaszolni:
Ki NEM Batman ellensége?
Harvey Dent
Jack Napier
James Gordon*
Dr. Victor Fries
Hát igen, ha nem a "közismert" nevük van kiírva nehéz is...
Harvey Dent (Kétarc Harvey), Jack Napier (Joker) és Dr. Victor Friest (Mr. Jégcsap)
De lehetne még írni Pamela Isley-t (Méregcsók), vagy a kedvencemet: Edward Nygma (Enigma vagy Rejtély) de őt csak a megfilmesített változatban Jim Carrey miatt imádom.
Harvey Dent (az eredeti történet szerint) Batman szövetségese volt, és csak miután Sal Maroni leöntotte a fél arcát savval hasadt meg a személyisége és ekkor "született" meg a gonosz Kétarc. (Teszem hozzá, hogy a Joel Schumacher féle világban Bruce Wayne-nek még akkor is barátja, csak Batman az ellensége)akkor másik amire senki sem tud válaszolni:
Ki NEM Batman ellensége?
Harvey Dent
Jack Napier
James Gordon*
Dr. Victor Fries
Hát igen, ha nem a "közismert" nevük van kiírva nehéz is...
Harvey Dent (Kétarc Harvey), Jack Napier (Joker) és Dr. Victor Friest (Mr. Jégcsap)
De lehetne még írni Pamela Isley-t (Méregcsók), vagy a kedvencemet: Edward Nygma (Enigma vagy Rejtély) de őt csak a megfilmesített változatban Jim Carrey miatt imádom.
Dátum: 2009.01.07. 15:47:51
Idézet: Roseprincess - 2009.01.07. 15:36:46
Azt, meg hogy növény, megmondom őszintén, nem is figyeltem... Mea culpa.
Tanulság enmagam számára: fáradtan ne értékelj, ha meg "muszáj", akkor inkább ne is játsz...
Elnézést érte mégegyszer!
Hova sorolnád be, a zöld szemesostorost?
állat
növény
ostorosmoszat*
gomba
zöldszemes ostoros szerintem, az a elé nem kell vessző, és ostoros moszat
másrészt meg a zöldszemes ostorost a növények közé sorolják...
tény, hogy ostoros moszat, de növény...
Ez az én hibám (is), nekem is gyanús volt, ezért utánanéztem a neten és zöld szemesostorosként megtaláltam. állat
növény
ostorosmoszat*
gomba
zöldszemes ostoros szerintem, az a elé nem kell vessző, és ostoros moszat
másrészt meg a zöldszemes ostorost a növények közé sorolják...
tény, hogy ostoros moszat, de növény...
Azt, meg hogy növény, megmondom őszintén, nem is figyeltem... Mea culpa.
Tanulság enmagam számára: fáradtan ne értékelj, ha meg "muszáj", akkor inkább ne is játsz...
Elnézést érte mégegyszer!
Dátum: 2009.01.07. 14:02:39
Idézet: sharp - 2009.01.07. 13:38:08
Mikor volt a World Trade Center elleni legutolsó terrortámadás?
2000. szeptember 11.
2001. szeptember 11.
2001. szeptember 21.
1993. február 26.
A kérdés önmagában nem rossz.
De a "legutolsó" szó helyett valami mást írnék, vagy kihagynám.
Igen, a kérdés önmagában nem rossz, de nem egyszer szerepelt mar, ha jól tudom2000. szeptember 11.
2001. szeptember 11.
2001. szeptember 21.
1993. február 26.
A kérdés önmagában nem rossz.
De a "legutolsó" szó helyett valami mást írnék, vagy kihagynám.
Dátum: 2009.01.07. 13:32:06
Hol született Kazinczy Ferenc?
New York
Érsemlyén
Párizs
Budapest
Szép kérdés igénytelen válaszokkalNew York
Érsemlyén
Párizs
Budapest
Dátum: 2009.01.07. 12:44:49
Ez még egy nagy tartozásom a világirodalom felé, de nem olvastam. Kb. ismerem a történetet a film után (nem véletlen ott az a kb.), de személy szerint inkább Dűne, vagy magyarok közül a Lendhorni-küldetés, vagy a Boszorkányszombat. (tudom, nem ugyanaz a stílus).
Egyébként azt hittem, hogy az első két könyvnek van külön-külön is címe, csak a balga átlagember ismerti a közös A Gyűrű szövetsége cím alatt.
Egyébként azt hittem, hogy az első két könyvnek van külön-külön is címe, csak a balga átlagember ismerti a közös A Gyűrű szövetsége cím alatt.
Dátum: 2009.01.07. 12:32:41
Ott a pont. De ha már leemelted a polcról, had okosodjam: a Gyűrű szövetségét hogyan osztja fel az író?
Szerk: Utánanéztem a sokat átkozott wikiben:
Szerk: Utánanéztem a sokat átkozott wikiben:
A művet, részben a háború utáni papírhiány, részben árának viszonylag alacsonyan tartása miatt, három kötetre szedték (A Gyűrű Szövetsége: I. és II. könyv; A két torony: III. és IV. könyv; A király visszatér: V. és VI. könyv + függelékek).
Innetől kezdve lehet vitázni, hogy 3, vagy 6 könyvből áll...Dátum: 2009.01.07. 12:26:15
Ahogy vesszük.
A Gyűrűk ura esetében pl. a Babót nem számítják bele olyan kötötten magába a trilógiába, inkább előzményként tekintenek reája. Mondjuk Tolkien szemében. Adams kifejezetten ötrészes trilógiáról beszél. Ha rosszul tudom, javítsatok ki.
A Gyűrűk ura esetében pl. a Babót nem számítják bele olyan kötötten magába a trilógiába, inkább előzményként tekintenek reája. Mondjuk Tolkien szemében. Adams kifejezetten ötrészes trilógiáról beszél. Ha rosszul tudom, javítsatok ki.
Dátum: 2009.01.07. 12:04:31
Üdv mindegykinek!
Mindenkitől elnézést kérek, de a kihagyott 107 oldalt nem volt kedvem végigolvasni, szóval megmaradtam az utolsó 4-nél.
Idézet: Roseprincess - 2009.01.07. 11:11:21
Most ha trilógia, akkor nekem az jön le, hogy 3 részből áll, és nem 5-ből. Szerintem törölni, mert megtévesztő a kérdés és a válaszok is!
Valamint nem tudom, ki hogy van vele, ismerem a könyv címét, láttam már könyvespolcon, de nem hiszem, hogy tudnom kellene, hogy hány könyv is képez egy sorozatot, ami ennek is a része.
A a Warcraft ősök háborúja trilóga specnek számít akkor szerintem ez is az.
Douglas Adams maga nyilatkozta, hogy egy ötrészes trilogiát írt. Tőle ez szerintem nem is meglepő (így született meg a világ első és ezidáig egyetlen ilyen sorozata).
Egyébként pedig boldogot, sok öntözővel a fa alá.
Mindenkitől elnézést kérek, de a kihagyott 107 oldalt nem volt kedvem végigolvasni, szóval megmaradtam az utolsó 4-nél.
Idézet: Roseprincess - 2009.01.07. 11:11:21
Douglas Adams, a Galaxis Útikalauz Stopposoknak című könyvét, hány folytatás követte, mint a Galaxis-Trilógia további részei?
4*
1
9
2
4*
1
9
2
Most ha trilógia, akkor nekem az jön le, hogy 3 részből áll, és nem 5-ből. Szerintem törölni, mert megtévesztő a kérdés és a válaszok is!
Valamint nem tudom, ki hogy van vele, ismerem a könyv címét, láttam már könyvespolcon, de nem hiszem, hogy tudnom kellene, hogy hány könyv is képez egy sorozatot, ami ennek is a része.
A a Warcraft ősök háborúja trilóga specnek számít akkor szerintem ez is az.
Douglas Adams maga nyilatkozta, hogy egy ötrészes trilogiát írt. Tőle ez szerintem nem is meglepő (így született meg a világ első és ezidáig egyetlen ilyen sorozata).
Egyébként pedig boldogot, sok öntözővel a fa alá.
Dátum: 2008.12.21. 12:20:17
Idézet: Citrom23 - 2008.12.20. 21:02:06
Helló!
Érdeklődnék, hátha vki meg tudja magyarázni nekem, hogy miért lett törölve az alábbi kérdésem:
Hány gyereket nevel összesen a Jolie-Pitt páros?
1
2
4
6
A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
Indoklásom a helyességre:
Két fiú, a hatéves Maddox és a négyéves Pax.
A hároméves Zahara, és a húga, Shiloh.
Plusz az ikrek!
Akkor én most nem tudok számolni? mert szerintem ez 6!
Vki világosítson fel légyszíves.
Köszi
Viki
Valahol azt hallottam, hogy terveznek egy következőt....Érdeklődnék, hátha vki meg tudja magyarázni nekem, hogy miért lett törölve az alábbi kérdésem:
Hány gyereket nevel összesen a Jolie-Pitt páros?
1
2
4
6
A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
Indoklásom a helyességre:
Két fiú, a hatéves Maddox és a négyéves Pax.
A hároméves Zahara, és a húga, Shiloh.
Plusz az ikrek!
Akkor én most nem tudok számolni? mert szerintem ez 6!
Vki világosítson fel légyszíves.
Köszi
Viki
Dátum: 2008.12.19. 15:01:36
Arról nem tudtam, de ezt így semmiként nem engetdem volna át. De azért megmosolyogtatott egy kicsit...
Dátum: 2008.12.19. 14:43:44
Menyi ideig tart a kvízolimpia?
2 nap
Nem rendeznek kvízolimpiát
2 óra
1 hét
Csak én érzem úgy, hogy a "Mennyi ideig lehet nevezni a kvízolimpiára?" helyesebb? Mert első gondolatom, hogy a kvízolimpia 15 percig tart. Maximum. De én már máskor is gondolkodtam "kicsavarodva".2 nap
Nem rendeznek kvízolimpiát
2 óra
1 hét
Sajna lenyomtam a Kész gombot, még mielőtt kimásolhattam volna szó szerint, de vmi ilyen volt:
Ki volt Luk testvére a STAR WARSBAN?
Dart Wéder
Leyla
Obivan Kenobi
Han Solo (talán)
Ez úgy tetszett.... Dart Wéder
Leyla
Obivan Kenobi
Han Solo (talán)
Dátum: 2008.12.19. 13:17:48
És ha már pontosak akarunk lenni, akkor Hymnus (Kölcsey ezt a nevet adta művének)
Szerk.: Tudom, szőrszálhasogatás
Szerk.: Tudom, szőrszálhasogatás
Dátum: 2008.12.19. 13:15:06
Mit jelent(ett) a KGST?
Kilogram SaTöbbi
Kellemes Gengszter Show Tartalom
Nem volt ilyen rövídítés
Kölcsönös Gazdasági Segítség Tanácsa
A kérdés alapjában jó, csak nagyon hiányzik 1-2 értelmesebb válaszlehetőség... Bár az is igaz, hogy én azert nem is kezdtem volna bele ebbe a kérdésbe, mert nem tudom, hogy mibolt tudtam volna még kihozni a KGST betűszótKilogram SaTöbbi
Kellemes Gengszter Show Tartalom
Nem volt ilyen rövídítés
Kölcsönös Gazdasági Segítség Tanácsa
A Föld legmagasabb hegycsúcsa a Mount Everest (Csomolungma), melyik országban található?
Pakisztán
Tibet
Nepál
Kína
Kérhetem Tibet Indiára való cseréjét? Tibet jelenleg nem ország (tagállamnak is nehezen nevezhető) és a kínai kormányzást elnézve ez egy ideig még így marad.Pakisztán
Tibet
Nepál
Kína
És egy szívet gyönyörködtető kérdés:
Melyik életkép?
Toldi:2.ének:1-3 versszak
Toldi:3.ének
az egész Toldi
Toldi:4.ének:utolsó 2 versszak
Azt leszámítva, hogy a kettőspont után szóköz kell, csak az a baja, hogy 3 napot adok neki, míg ki nem esik a 25%os szűrőn. Pedig könnyen utánakereshető (nekem másfél percig se tartott)Toldi:2.ének:1-3 versszak
Toldi:3.ének
az egész Toldi
Toldi:4.ének:utolsó 2 versszak
Dátum: 2008.12.19. 11:10:10
És ha nagyon kötözködnék, akkor hiányzik a "naptári" szócska az év előttről.
A csillagászati év minden évben ugyanannyi, 365 nap 6óra 9perc 9s (31 558 149 s), és ebből a plussz 6óra 9perc 9s -ből ered a szökőévek nem egyszerű számítása... 4 évente, 100 évente, 400 évente
A csillagászati év minden évben ugyanannyi, 365 nap 6óra 9perc 9s (31 558 149 s), és ebből a plussz 6óra 9perc 9s -ből ered a szökőévek nem egyszerű számítása... 4 évente, 100 évente, 400 évente
Dátum: 2008.12.19. 11:01:49
Idézet: Bekas - 2008.12.19. 09:23:21
De akkor sem a sajáttól függ. Ezért nem értettem, ezért kérdeztem rá. (Azt hittem új szabály van, amiről nem tudok a hírek olvasása ellenére)
Egyébként tapasztalatom szerint, ha én valalmire azt mondom, hogy rossz, akkor az itt fórumozó emberek 90% (a normalis gondolkodásúaké mint cirip, Roseprincess, Hydro Globus, Lanmadragoran vagy akár Te is a teljesség igénye nélkül) rossznak a maradék 10% határestnek ítélné.
Idézet: Zoltanszon - 2008.12.19. 09:12:39
Ha nem tudod miről van szó, akkor miért értékeled rosszra? Ettől függetlenül szerintem is rossz, mert a portyában az ellenfélnél levő LE max 10-15%-át lehet megszerezni (nem tudom pontosan), de akár a nálunk levő LE 100%-át is egyben. Hiszen ha a legyőzőtt ellenfélnél volt mondjuk 10.000 LE, nálunk meg 100, akkor 100-at kapunk, nem 1000-et, mert mi nem kockázatattunk eleget.
Persze van rá szakértelem, hogy még többet rabolhassunk.
De Zoltán, ha nem tudod egy kérdésre a választ, akkor beikszeled, hogy rossz?
Itt a lényeg:"a portyában az ellenfélnél levő LE max 10-15%-át lehet megszerezni (nem tudom pontosan), de akár a nálunk levő LE 100%-át is egyben..."Üdv Mindegykinek!
Most kaptam, válaszként küldtem is gyorsan egy "Rossz kérdés" értékelést
Mennyi az egyszerre szerezhető maximum lélekenergia?
Van korlát, a saját 10%-a
Van korlát, a saját 15%-a
Nincs korlát
Van korlát, a saját 5%-a
De azért érdekelne, hogy miről van szó... Tud segíteni valaki?Van korlát, a saját 10%-a
Nincs korlát
Van korlát, a saját 5%-a
Ha nem tudod miről van szó, akkor miért értékeled rosszra? Ettől függetlenül szerintem is rossz, mert a portyában az ellenfélnél levő LE max 10-15%-át lehet megszerezni (nem tudom pontosan), de akár a nálunk levő LE 100%-át is egyben. Hiszen ha a legyőzőtt ellenfélnél volt mondjuk 10.000 LE, nálunk meg 100, akkor 100-at kapunk, nem 1000-et, mert mi nem kockázatattunk eleget.
Persze van rá szakértelem, hogy még többet rabolhassunk.
De Zoltán, ha nem tudod egy kérdésre a választ, akkor beikszeled, hogy rossz?
De akkor sem a sajáttól függ. Ezért nem értettem, ezért kérdeztem rá. (Azt hittem új szabály van, amiről nem tudok a hírek olvasása ellenére)
Egyébként tapasztalatom szerint, ha én valalmire azt mondom, hogy rossz, akkor az itt fórumozó emberek 90% (a normalis gondolkodásúaké mint cirip, Roseprincess, Hydro Globus, Lanmadragoran vagy akár Te is a teljesség igénye nélkül) rossznak a maradék 10% határestnek ítélné.
Dátum: 2008.12.19. 09:12:39
Üdv Mindegykinek!
Mennyi az egyszerre szerezhető maximum lélekenergia?
Van korlát, a saját 10%-a
Nincs korlát
Van korlát, a saját 5%-a
De azért érdekelne, hogy miről van szó... Tud segíteni valaki?Van korlát, a saját 10%-a
Nincs korlát
Van korlát, a saját 5%-a
Dátum: 2008.12.15. 11:20:12
Mit jelent az a szó hogy túzog?
gyám
zsarolás céljábol fogva tartot személy
tüzre valo
mezei madár*
A madár neve túzok.gyám
zsarolás céljábol fogva tartot személy
tüzre valo
mezei madár*
szerk.: Továbbá hogy elé vessző, tartott két t-vel a végén, és tűzre való
Mikor történt a honfoglalás (hazatérés ) ?
765-800-ig
995-1000-ig*
990-995-ig
1000-1005-ig
Én eddig úgy tudtam, hogy Árpád 896 környékén érkezett, nem 995 és 1000 között. Persze, lehet, hogy én tévedek...765-800-ig
995-1000-ig*
990-995-ig
1000-1005-ig