Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - DiscoPocahontas

Oldal: 123456
Dátum: 2013.10.13. 21:23:48
milyen kártyával játszuk a Makaót?

magyar*
arab
görög
francia

Kritikán aluli helyesírás. Erről meg ne is beszéljünk: "Játszható 32 lapos magyar kártyával vagy 52 lapos francia kártyával is." (via wikipedia)
Dátum: 2013.10.08. 07:26:15
Melyik állítás igaz egy amerikai futball meccs rendes játékidejére, és annak struktúrájára?

3 x 20 perc
2 x 45 perc
4 x 15 perc*
2 x 30 perc

Mea culpa: utána kellett gugliznom a legújabb ősi magyar sportnak, és ezt találtam: "Egy meccs általában négy 12 perces negyedből áll, a második és a harmadik negyed között van a félidő (ami az NFL-ben 15 perc, a többi ligában 12 perc). " (via Wikipedia). Vagy javítani vagy konkretizálni, mert a bizony a 4*12 perc tűnik sztenderdnek.
A struktúra szó használata tetszett, de a mozgószabály miatt az amerikafutball-meccs szót így kell leírni (és ha már struktúra, akkor ebben a mondatban a mérkőzés is szebb lenne). Grammarnazi off.

Milyen nemzetiségű ROCK/METÁL együttes a "LORDI" ?

Norvég
Svéd
Holland
Finn *

Tudom, hogy ők a legjobb rock/metál együttes szerinted, de attól még nem kell velem kiabálni. Én sem állítottam, hogy lakodalmas...
Szóval: Milyen nemzetiségű rock/metál együttes a Lordi?

Hogyan rabolták el a németek Horthy Miklós fiát 1943-ban, hogy zsarolhassák vele a kormányzót?

Azt mondták neki, hogy a barátját Berlinben ápolják és kiment magától.
egy szőnyegbe csavarva kivitték a Budai Várból *
Leütötték, német sebesültnek öltöztették és kivitték az országból.
átvették a mozdonyvezető helyét a különvonatán és Németországba vezették a vonatot.

1944-ben. ( [És] Ha mondatvégi írásjel van a válaszok végén, akkor ad1 legyen minden válasz végén; ad2 kezdődjenek a válaszlehetőségek nagy betűvel.)

mod.: Reakció Azazel jogos kritikájára.
Dátum: 2013.10.06. 10:51:01
1. Ki a főszereplője a következő filmeknek: Tökélete célpont, Időzsaru, Oroszlánszív?

Mel Gibson
Kevin Bacon
Vill Smith
Jean-Claude Van Damme

Igénytelen helyesírás miatt javítandó.

2. Ezt nem másoltam, de kb.: Hány arkangyala van az Úrnak?
1, 2, 3, 4

Szégyen vagy sem, wikiztem hozzá (sejtettem, hogy nem minden vallásban egyforma), és az eredmény:
"A zsidó és a keresztény vallás 7, az iszlám 4 arkangyalt ismer." Ok, az apokrif iratok miatt nem kanonizált mindegyik, továbbolvasva: "Mihály arkangyal
Gábriel arkangyal, Rafael arkangyal, Uriél arkangyal, Sariél arkangyal, Raguél arkangyal, Ramiél arkangyal.
A római katolikus és ortodox kereszténység által használt Bibliában az első három, a protestánsok és a héberek által használt Bibliában csak az első kettő szerepel."
Mivel a legelterjedtebb a római katolikus vallás, bejelöltem a 3-at. A helyes válasz a 4. WTF?
Egyrészt melyik vallásban (milyen Úrnak?), Lucifer beleszámít-e, szóval szvsz ezt nagyon sok ponton kellene konkretizálni.
Oldal: 123456