Felhasználónév: Jelszó:
Oldal: 1
Szerző
Topic neve: A tőzsde és a meggazdagodás
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3635 hozzászólás
Profil megtekintése
A tőzsde és a meggazdagodás
1. hozzászólás - 2008.12.08. 14:15:42
Aki manapság gyorsan akar meggazdagodni, már nem a kaszinóba vagy a lóversenyre viszi a pénzét, hanem a tőzsdére. Tudom, kissé erős a hasonlat. De vajon mennyire megbízható a tőzsdei hozam? A részvények emelkedése? Ha valaki a bankba akarja rakni a pénzét, vagy államkötvényt vesz rajta, kap érte mondjuk - kamatadó levonása után - 6-7% hozamot. Tökéletesen biztonságos, inflációkövető hozam. De nyilván mindenki szeretne ennél többet keresni. Nézzük csak, mondják a befektetési tanácsadók, az XY alap tavaly 20-30-40%-kos hozamot ért el! Ha a tőzsdei befektetéssel garantáltan 2-3-szoros hozamot lehetne elérni, mint államkötvénnyel, akkor senki nem venne államkötvényt, de valahogy mégis milliárd szám adnak el belőle. Ennyire tudatlanok lennének az emberek? Nem igazán. Ez inkább egy kis matek. Tény, hogy van olyan befektetési alap vagy bróker, amelyik elér 30-40%-kos hozamot. Meg olyan is, amelyik csak 5-10%-kos ér el. Meg olyan is, amelyik mínusz 5-10%-kost. Meg még olyan is, amelyik jóval mínuszosabbat... Csak hát az utóbbiak nem dicsekszenek vele. Tehát ha a Kovács szomszéd is vesz százezerért részvényt, meg én is, meg a Szabó szomszéd is, akkor lehet, hogy a Kovács szomszéd keres rajta harmincezret, a Szabó bukik rajta huszonötezret, én meg keresek rajta háromezret. Összességében, a háromszázezrünkre megkaptuk a 6% kamatot, tehát a várható érték stimmel, Kovács örülhet, hogy milyen jó befektetés a részvény, én egy kicsit szomorkodok, hogy a bankban jobb lett volna, Szabó meg dühönghet. De végső soron a tőzsde kockázatos, nem kiszámítható befektetés.
A tőzsde egyvalakinek tuti üzlet: a brókereknek, a befektetési alapoknak. Akár esik, akár emelkedik az árfolyam, akár eladsz, akár veszel, akár nyersz, akár vesztesz: ők levonják mindig a jutalékot és a kezelési költséget. Persze itt van egy érv, hogy rövid távon a tőzsde ingadozhat, de hosszú távon aztán tényleg bomba befektetés. Kérdés, hogy mennyit kell várni, és mennyire garantált a hozam?
Kb. nyolc évvel ezelőtt próbálkoztam a tőzsdével először. Persze a pénzemet hozzáértő brókerekre bíztam. Hiába jók a brókerek - vagy tartják magukat annak - ha a tőzsde zuhan, jön a bukó. Emlékszem, MOL részvényeim voltak. Jó nagyot zuhant az is, lement valami 5000 Ft-ra. Én azt mondtam, nem aggódok, a részvények ára hosszútávon felmegy, ezért várjunk, a részvény nem kér enni (csak a brókercég). Vártam, minden évben hívogattak, hogy mi legyen, "el kéne kezdeni forgatni a pénzt", de én azt mondtam, ne adjuk el. Három év telt el, és az árfolyam továbbra is ugyanannyi volt! Végül beadtam a derekamat, a pénz "forogni kezdett", mondanom sem kell, közelébe nem forgott annak (a jutalékok miatt), mintha újabb 5 évig nem csinálok vele semmit. De ez nem volt kiszámítható. Te mit tettél volna, ha részvényeid árfolyama 3 év alatt egy fillért sem emelkednek?
Sokan azt hiszik, a tőzsdén a pénz a semmiből keletkezik. Pedig akárhányszor valaki árfolyamnyereségre tesz szert, valaki ugyanannyit bukik - csak nem feltétlenül realizálja abban a pillanatban. Jó példa erre a mostani jelzálogpiaci válság, sokan sok pénzt buktak vele, azt a pénzt, amit korábban valaki "megnyert"... A brókerek persze most azt mondják, itt az idő, vegyél részvényt, hiszen az árfolyamok ennél lejjebb már nem mennek, ha megnézed a grafikonokat, a nagy esést mindig nagy emelkedés követi. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem következik még újabb hatalmas zuhanás, vagy hogy nem lesz 3 éves stagnálás mielőtt elkezdenek az árfolyamok felfelé kúszni.

Ne felejtsd el értékelni a hozzászólást!
Pontszám: 7.42
kedvelt tagmastervFérfi
Végzetúr mester
687 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A tőzsde és a meggazdagodás
2. hozzászólás - 2008.12.08. 20:45:31
A vállalkozó szellem diadala lehet a tőzsdei pénztáncoltatás,valóban.
Csak épp az a baj,hogy valamilyen szinten ugyanazt látom,mint egy kocsmai nyerőautomatán:véletlen eredmény,némi magasabb beavatkozással(üzemeltető).Ilyen feltételek mellett aki tutista,az inkább maradjon a kis kamatú állampapírok mellett,arra van fedezet az államkincstár részéről.Mert a brókercégek ugyebár nemnagyon vállalnak garanciát... Ha továbbhaladunk ezen okfejtés mentén mindenképpen az jár jól,aki nem tőzsdézik.Sőt,a mostani államcsőd közeli állapotban talán az a legtisztább,ha az ember otthon ül a kis megtakarított pénzén,akkor még a bankok sem vonnak belőle ilyen-olyan jogcímeken...
Bár az a veszély nem mostanában fog fenyegetni,hogy a fizetésemből állampapírt vegyek,mert mint IRM alkalmazott még örülhetek,ha jövőre egyáltalán fizetést kapok(lenyúlták a 13.havinkat és még az inflációkövető bérkorrekciót sem fogjuk megkapni,a szakszervezeteink nagyrésze pedig segítette ezt az aljas húzást), én mégis az állampapírokra voksolnék.
A "Pokrócozás Királya" személyesen!
(A név márkavédett, köszönet érte Ösvényjárónak)
Pontszám: 5.17
népszerűShiakoFérfi
Végzetúr mester
388 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A tőzsde és a meggazdagodás
3. hozzászólás - 2008.12.09. 18:24:25
Az államcsőd nem jött létre, mert Európának nem érte volna meg, hogy tönkremenjünk. Ezért kaptuk a kölcsönöket olyan feltételek mellett, amilyen.

Elég sokan kerestünk már eddig is azon, hoyg 2.500ért vettünk OTP. És azért ennél várhatóan megy még feljebb is.
Üdv:
Gabi
Pontszám: 6.67
népszerűtlenSir NyFérfi
Végzetúr mester
846 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A tőzsde és a meggazdagodás
4. hozzászólás - 2008.12.09. 21:09:22
Nem értem mi ezzel a bajod Miklós. Ez lényegében egy szerencse játék, mint a lottó.
A békéért háborúzni olyan, mint a szüzességért szeretkezni!
Pontszám: 5
kedvelt tagmastervFérfi
Végzetúr mester
687 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A tőzsde és a meggazdagodás
5. hozzászólás - 2008.12.10. 00:30:11
A csődöt én még nem írnám le,mert Damoklész kardja továbbra is a fejünk fölött leng... Az hogy kaptunk támogatást,semmit nem jelent. A támogatást a bankok kapták,nem maga az állam,ezt egy pillanatra se veszítsük szem elől! A bankok pedig befektetőknek tejelnek,amiáltal csak azok járnak jól a kölcsönnel,akik a bankoktól kapnak jutalékot.Visszafizetni meg majd állambácsi fog,vagyis én meg ti meg minden más kereső ember az országban,aki fizet adót... SZJA és esetleges hiteltörlesztés formájában természetesen.
Már várom a napot,amikor bejelentik hogy drasztikus adóemelésre van szükség,mert nem tudjuk törleszteni az államhitelt...Meg sem fogok lepődni... (földre nagyot köpős emotikon) Jelenleg tízmillió állampolgárral számolva is fejenként(!) csaknem 100 milla az államadósság.Ez az utóbbi 8 év alatt duplázódott meg feleennyiről.És ez az összeg általánosan érint csecsemőt,öreget,fehéret,barnát,mindenkit.Ebből hogy mászunk ki?
Miért nem tudok derűlátó lenni,fel nem foghatom...
A "Pokrócozás Királya" személyesen!
(A név márkavédett, köszönet érte Ösvényjárónak)
Pontszám: 5.67
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3635 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A tőzsde és a meggazdagodás
6. hozzászólás - 2008.12.10. 13:27:37
Ezt mondjuk nem teljesen értem, hogyan lehet decemberben eldönteni azt, hogy mégsem lesz 13. havi fizetés, gondolom elég sokan már előre elköltötték... Egyébént ez nem kapcsolódik szervesen a témához, de a közszféra 13. havi fizetéséről az a véleményem, hogy ennek nem egy automatikus igen vagy nemnek kéne lennie: az adott intézmény, vállalat próbáljon minél hatékonyabban gazdálkodni a költségvetésével, és ha marad pénz, akkor azt prémiumként oszthassa szét a legjobban teljesítő dolgozók közt (de max. 1 havi fizetés / ember). Tehát ha mindenki spórol, akkor van mit hazavinni év végén, ha nem, akkor nincs. Sokkal korrektebb megoldás lenne, mint amit most csinálnak, hogy kapott az intézmény X milliót az adott évre, és ha nem fogyott el az egész, akkor gyorsan elköltik év végén valami baromságra, mert különben jövőre kevesebbet kapnak, és a maradékot vissza kell adniuk...
Pontszám: 5.20
kedvelt tagmastervFérfi
Végzetúr mester
687 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A tőzsde és a meggazdagodás
7. hozzászólás - 2008.12.10. 14:44:24
Bocsi az OFF-ért,de pár szóban elmagyarázom a 13. havis témát:

A 13.havi illetmény törvény által előírt járandósága minden belügyi dolgozónak.Fedezete az IRM költségvetésének bérekre vonatkozó részében megtalálható.Idén még kaptuk(12 hónapra szétbontva,kb havi 7000 HUF formájában januártól decemberig)bár azt nem értettük,minek szabdalták szét, 2009 januárban pont jó lett volna egyben.Jövőre viszont sem havonta sem 2010 januárban nem jár,plusz még inflációt sem fognak követni,ergo 15-20% al csökken a rendőrök,tanárok,katonák fizetése.Ez már csak azért is necces,mert 2007ben a kormány HIVATALOS IRATBAN vállalta,hogy 2 év bérbefagyasztás és illetmény növelés nélküli időszak után 2009ben jelentős bérfejlesztést hajt végre nálunk.Most ezt az iratot semmisnek tekintik,mintha nem is írták volna alá.Mi meg csak pislogunk. Válság van,minden drágul emiatt,nekünk meg ötödével megvágják a fizunkat.
ON

Hozzászólásodra reagálva,Miklós:ennyi intézménynél nem lehet megtenni az általad említett lépéseket,már csak a központi,törvényi szabályozás miatt sem.A teljesítményértékelés szép és jó,csak hamis.Mindenütt az lenne,hogy a vezetés majd megszakad a sok aktatologatástól,aki meg havi 200 órát caplat hóban-sárban,közben napi 100000Ft bírság képében bevételt hoz az államnak,esetleg éjt nappallá téve tanít vagy éppen ápolja a betegeket,az meg senkiházi munkakerülő,mert nem lehet egy szinten említeni mással.Nincs megfeleltetési alap.A spórolás is relatív,mert mit spórol egy tanár? Áramot,ha sötétben tanít? Egy nővér? Kikapcsolja a szívmonitorokat néha pár percre? Nem megoldható sajnos.Spórolni olyan szinten lehetne,ahol a pénzeket elosztják.
A "Pokrócozás Királya" személyesen!
(A név márkavédett, köszönet érte Ösvényjárónak)
Pontszám: 6.50
népszerűJerikoFérfi
Végzetúr mester
1646 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A tőzsde és a meggazdagodás
8. hozzászólás - 2008.12.10. 16:07:04
Ha meg lehetne mondani, 50%-nál pontosabban, hogy a tőzsde hogyan fog alakulni, akkor már nem lenne tőzsde, mert aki meg tudja mondani, már halálra kereste volna magát másokon. Az, hogy vannak kiemelkedő sikerek, teljesen természetes, csak mi "földi halandók" azt látjuk ebből, amit a média éppen megmutat (nagy sikereket, esetleg nagy bukásokat, a 3 éves stagnálást semmiképp).

A tőzsde nem termel hasznot, ahogy Mikós is írta, amit valaki megnyer, azt más valaki elveszíti. Illetve van még egy dolog: éppen mennyi pénz van tőzsdei papírokban: ha valaki részvényeket vásárol, akkor a pénze bekerül a tőzsdére, ha elad, kikerül onnan. A papírok árát meg az határozza meg, hogy éppen milyen a kereslet irányukban - akár sokkal több is lehet a papírok értéke, mint amennyi pénzt az emberek beraktak a tőzsdébe összesen. A probléma akkor kezdődik, amikor az emberek elkezdik kivenni a pénzüket: nyilvánvaló, hogy nem mindenki fogja tudni ezt megtenni: akik a végére marad, annak nem jut pénz. Nagyjából ez a válság.

A probléma ott van, hogy a tőzsdére betett pénzek - bankokon keresztül - hitel formájában rengeteg mindent finanszíroznak. Például a mi országunk működését is (mivel a költségvetés kiadási oldala komoly összeggel magasabb, mint a bevételi).

Az egész egy ördögi kör: ha elkezdik kivonni a pénzt a tőzsdéről, kevesebb lesz a hitel, valahonnan el kell vonni pénzt, ott gyengül a gazdaság, csökken a részvények értéke, emiatt az emberek igyekeznek szabadulni tőle, inkább pénzt szeretnének...

Épp egy ilyenben vagyunk benne.
Pontszám: 5.17
kedvencCalenFérfi
Végzetúr poronty
8 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A tőzsde és a meggazdagodás
9. hozzászólás - 2008.12.11. 00:50:57
Miklós a stopot hova tetted? Hány féle részvényt vettél? Ugye nem kizárólag MOL-ba raktad a pénzed?
Amikor elkezdtem a tőzsdével foglalkozni, olvastam a gyakorlott spekulánsok véleményét: a tőzsdézés is egy szakma, mint az autószerelés. Több évnyi tanulás és gyakorlás szükséges, mielőtt komolyabb összeggel parkettre lépünk. Érdemes a brókercégek demó számláit kipróbálni, ahol virtuális pénzt kockáztatva gyakorolhatjuk a szakma fogásait.
Az első fogalom, amivel érdemes megismerkedni, az a stop-loss. A második a money management. Egyik sem ördöngősség - a lényeg, hogy a vagyonod 1%-nál többet ne kockáztass egy instrumentumon. Akit érdekel, nézzen utána. A http://forum.daytrader.hu/ kincsesbánya a tudást keresőknek.
Fapados grafikonrajzolót itt találtok: http://www.tozsdeforum.hu/index2.phtml?menu=5
Bocs, ha tudálékosnak tűntem, de késő van már és felidegesített az a néhány szakértő, aki szerint a tőzsde csak lutri.
Pontszám: 8.33
kedvencCalenFérfi
Végzetúr poronty
8 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A tőzsde és a meggazdagodás
10. hozzászólás - 2008.12.11. 01:15:01
Jerikó, a profik találati aránya 70-80%. Pl. csökkenő trendben megvárok egy felfelé korrekciót, majd amikor ismét esni kezd, beshortolom és a lokális csúcs fölé kicsivel odateszem a védőstopot. Ez egy nagyon jó esélyt adó beszálló és ha mégis kiüt a stop, csak a pénzem 1%-át bukom és várok egy újabb lehetőségre. A nyerő meg annyi lesz, amennyit a piac enged (ugye húzom utána a stopot, ahogy esik az ár). Én így dupláztam az ősszel a pénzem határidőn. Most csak nézelődök, mert nem nagyon hiszek ennek a lightos emelkedésnek. Persze tévedhetek is és akkor majd korrigálom az ezzel kapcsolatos elméletem.
A lényeg: a jó esélyt nyújtó setupokat meglépni, a bizonytalan helyzetekből kimaradni. A gondot a fegyelmezetlen emberi elme jelenti, ahogy azt időről-időre magamon tapasztalom. De jó lenne profinak lenni!
Pontszám: 6.50
kedvencCalenFérfi
Végzetúr poronty
8 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A tőzsde és a meggazdagodás
11. hozzászólás - 2008.12.11. 01:23:06
"Persze tévedhetek is és akkor majd korrigálom az ezzel kapcsolatos elméletem."
Hopp, ez a mostani emelkedéssel kapcsolatos megjegyzés volt. Januárban az eső trend kiújulását várom, de majd meglátom mi lesz és aszerint lépek pozícióba. Na. Kómás állapotben nem tudok fogalmazni.
Pontszám: 7
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3635 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A tőzsde és a meggazdagodás
12. hozzászólás - 2008.12.11. 14:23:50 (Válasz Calen #9 hozzászólására.)
A stop loss fogalmát ismerem, és ezzel kapcsolatban megjegyzem, hogy nem minden fekete és fehér. A stop lossnak 3 komoly problémája van:

1.) Ha nem spekulálsz (rövid távú és/vagy határidős ügyletek), hanem hosszú távra fektetsz be részvénybe (prompt), akkor arra számítasz, hogy több év alatt a részvények összességében emelkedni fognak, függetlenül a közbeiktatott hullámvölgyektől. A stop-loss ilyen esetben garantálja, hogy a befektetésedből a legrosszabb ponton, veszteséggel szállj ki (én is igy tőzsdéztem, ezért nem volt stop-loss).

2.) A tőzsde evolúciója talán még az informatikánál is gyorsabb. Amikor kitalálták a stop-losst, jó ötlet volt, de elég hamar megjelentek azok a spekulánsok, akik épp ezt használják ki. Egy nagyobb tőzsdét persze nem lehet így megtáncoltatni, de a magyar tőzsde gyeplőjét megrángatja egy orosz milliárdos, és máris potyognak a stop-lossok, neki meg csak a markát kell tartania alulra, ahol a pénz potyog kifelé.

3.) A stop-loss tökéletesen alkalmas arra, hogy megvédjen, hogy EGY tranzakción csak néhány százalékot veszíts. De mindenki több tranzakciót csinál, és ha mindegyiken veszít néhány százalékot... Ez ugyanolyan mint a rulettben, a duplázós taktikával 86% esélyed van, hogy egy tét-sorozattal megduplázd az adott tétedet. De ha a teljes kiinduló pénzed dupláját akarod így megszerezned, többször kell tenned, és akkor összességében már 70% körüli lesz az esély, hogy elveszíted a pénzed! Persze, "okosan kell játszani", többet kell nyerni mint veszíteni, de ezt hívom én spekulációnak, szerencsejátéknak, amelyen csak a bróker a tuti nyerő. Én is olvastam cikkeket profi brókercégektúl arról, hogy a veszteséget minimalizálni kell, a nyereséget meg maximalizálni, blabla.

Namost, ha ezek a szakértők megbízhatóan tudnak jelentős nyereséget felmutatni a módszereikkel, miért kell abból megélniük, hogy ilyen cikkekkel szereznek befektető ügyfeleket, akiknek a befektetéseit kezelve, azok jutalékaiból élnek meg? Ha nyernek, akkor sikerdij, ha buknak, akkor csak az ügyfél pénze ment el, hja kérem, a tőzsde kockázatos... Elhiszem, hogy vannak zsenik, akik átlátják a káoszt, és megérzik, mikor kell venni vagy eladni (vagy legalábbis, a nagy számok törvénye alapján, ők azok a ritka kisebbség, aki sokkal többször nyer, mint veszít), Soros György és társai, de ezek a kivételek.

Még a stop-losshoz egy zárómondat: ha valaki mégis olyan őrült, hogy határidős ügyletekkel spekuláljon (óva intek mindenkit ettől), AKKOR a stop-loss nyújt valamiféle védelmet, sőt, erősen javasolt is.

Egyébként én is olvastam már sok dicsekvést befektetőktől, hogy ennyit nyert meg annyit nyert határidős ügyleten, de tuti, hogy a veszteségeivel nem dicsekszik. Pont, mint egy pókerjátékos
A hozzászólást Miklós módosította 2008.12.11. 14:26:08-kor
Pontszám: 6.40
kedvencCalenFérfi
Végzetúr poronty
8 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A tőzsde és a meggazdagodás
13. hozzászólás - 2008.12.11. 15:08:19
Természetesen vannak veszteségeim, ez ennek a vállakozási formának a járulékos költsége. Az őszi esést azért emeltem ki, mert ekkora nyerőm még nem volt. A támasz törése után nagy biztonságú, heves esés kezdődött, ami nagy élmény volt nekem és sok pénzt hozott. A stop véleményem szerint elengedhetetlen a hosszú távra befektetőknek is, de értelemszerűen tágabbra hagyva. Ebből következik, hogy kisebb pozíciókat érdemes felvenni, hogy a teljes tőkére vetített 1% kockázatot ne lépjük át. A stoppal kapcsolatos kritikádat ugyanakkor némileg jogosnak érzem, a stopszint belövése ugyanis külön művészet, ami nekem sem mindíg sikerül. A brókercégeknek valóban mindegy, hogy nyersz, vagy vesztesz, a jutalékot így is, úgy is zsebre teszik. A tőzsdével kapcsolatos hozzáállásodat igyekszem tiszteletben tartani, mert látszik, mennyire máshogy állunk hozzá. Te inkább befektető vagy, én viszont javíthatatlanul swing időtávban gondolkozom. Januártól meg végre daytrade-del foglalkozhatom, ugyanis kb. egy órája tettek lapátra. Ennyit a munkahelyek nyújtotta biztonságról. Januárban nyitok számlát egy nyugati online brókercégnél (most egy hazai cégnél vagyok), elutalom a lakásom árának nagyobb részét és onnantól minden csak rajtam múlik. Én bízom a tudásomban.

Tes Tos Teron
Pontszám: 7.33
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3635 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A tőzsde és a meggazdagodás
14. hozzászólás - 2008.12.12. 08:15:44
Calen, elhiszem, hogy értesz hozzá, és megvan a hidegvéred, ami a tőzsdézéshez kell. Sőt, elhiszem, hogy sokkal jobban értesz hozzá, mint én, épp ezért nem biztos, hogy szerencsés, ha tanácsot adok, de most mégis megteszem...
Korábban a stop-loss hibáira mutattam rá, de valójában, általánositva, ez egy jó elv: ha kockázatos befektetést eszközölsz, soha ne kockáztass többet a megtakaritásaid egy részénél. Én tőzsdéztem, de a pénzemnek csak egy kisebb részével, a nagyobb rész államkötvényben volt. Ráadásul a hangsúly itt a megtakarítás szón van. Azt a pénzt, amit a lakásra gyűjtesz (vagy ne adj isten a lakásodra rakott jelzálog után kapott hitelként veszel fel) nem bölcs dolog rövidtávú spekulációra használni. Csak valószínűségekkel, stratégiákkal játszol, amelyek lehet, hogy neked kedveznek, de beüthet a rossz forgatókönyv, és akkor mindent bebuksz... A stop-lossban nem is az a lényeg, hogy egy tranzakción csak 1%-kot bukjál, hanem az, hogyha a tőzsdézés során az összes bukód eléri a kezdeti befektetés egy százalékát (mondjuk 10%-kot), akkor képes legyél végleg kiszállni.
Pontszám: 5.63
kedvencCalenFérfi
Végzetúr poronty
8 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A tőzsde és a meggazdagodás
15. hozzászólás - 2008.12.12. 13:09:15
"Azt a pénzt, amit a lakásra gyűjtesz (vagy ne adj isten a lakásodra rakott jelzálog után kapott hitelként veszel fel) nem bölcs dolog rövidtávú spekulációra használni."
Ezt én is így érzem. Szerencsére nem hitelről van szó, hanem eladással elérhetővé tettem a lakásban pangó pénzt. Amit csinálni fogok, az a vállalkozás egy szokatlannak mondható formája. De akkor is vállalkozás. Ha mondjuk boltot nyitnék, vagy egy kisüzemet indítanék attól is így óvnál? Pedig én pont ezekbe nem mernék belevágni, mert nem fordítottam éveket a működésük megismerésére.

"Csak valószínűségekkel, stratégiákkal játszol, amelyek lehet, hogy neked kedveznek, de beüthet a rossz forgatókönyv, és akkor mindent bebuksz..."
A mondat első fele igaz, a második nem. Ugyanis nemcsak a piacra kell betenni a stopot. Valóban beüthet egy rossz széria. Erre is vannak szabályok, persze ezeket minden trader a saját stressztűrésére szabja. Pl. egy napon zsinórban három bukó esetén letenni a lantot és elmenni sétálni, leengedni. És esetleg vissza sem ülni a gép elé aznap. A fejekben is ott kell legyen a stop.
Pontszám: 9
utáltDyroyNő
Végzetúr poronty
1 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A tőzsde és a meggazdagodás
16. hozzászólás - 2009.06.25. 15:46:51
Ha nem érted a diagrammokat, de érdekel a devizatőzsde világa, akkor meg kell ismerned egy céget, mely olyan programokat fejlesztett, melyek leveszik vállunkról ezeket a gondokat, nem kell figyelni a híreket a chart-okat, mindent megkapunk, csak be kell ütni a programba a tőkét, a pillanatnyi árfolyamszinteket és a több évre visszamenőleges adatok alapján kiszámolja, hogy miből mennyit vegyünk. Átlag embereknek elérhető teszik, hogy némi pénzhez jussanak tudás nélkül. Szeretnéd kipróbálni, írj egy üzenetet, mindent megbeszélünk.
A hozzászólást Dyroy módosította 2009.06.25. 15:47:57-kor
Pontszám: 2.63
utáltMenzasFérfi
Végzetúr tanonc
19 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A tőzsde és a meggazdagodás
17. hozzászólás - 2009.12.29. 13:30:35 (Válasz Miklós #1 hozzászólására.)
Tibor olvastam blogodat,Hát te NEM tőzsdéztél:)
Ezt is meg kell tanulni::(persze ha nem vagy mázlista de akkor meg minek) ennek ára van .
Meg hát kis pénzel nem lehet 100ezer alatt de inkább 1 millával kezdhetsz valamit . Tehét itt is azaz alap dagadt buksza tud érvényesülni:::DD
Pontszám: 4.40
népszerűDurLaDurFérfi
Végzetúr tehetség
171 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A tőzsde és a meggazdagodás
18. hozzászólás - 2010.07.14. 19:55:36
Miklós, neked nem való a tőzsde! Sőt! Semmilyen tőkepiaci befektetésbe ne kezdj bele, mert simán bukó vagy.
Ezt már a biztosítással foglalkozó blogodból leszűrtem. Azt írod matematikus vagy, de igen sajátságosan számolsz.
A matematikában van esély arra, hogy oda raksz egy lábos vizet főni, és az megfagy. Ebből Te azt a következtetést vonnád le, hogy nem érdemes vizet melegíteni, mert az sosem fog forrni. Ez van a lottó példádban is benne. Ne lottóz, mert az esélyed erősen közelít a nullához, ergó tuti bukó vagy. Nos én adok neked ezen a matematikán alapuló tuti tippet. Ha eddig heti 200 HUF-ért nem játszottál, akkor éves szinten 200x52=10.400 forintot spóroltál. Szerintem ezután heti 1000 HUF-ért ne lottóz, mert akkor évi 52.000 HUF nyereséged keletkezik. Bár ha szeretsz kockáztatni, és nem félsz reszkírozni, akkor heti 10.000 HUF nem lottózással elérheted az 520.000 HUF-ot is, amit azután arra költesz amire csak akarod. Tudod, mint a reklámban: Minél többet költesz, annál többet spórolsz. Ez is a Te matematikádat használja.
A tőzsdézés nem azt jelenti, hogy a pénzedet rábízod valamelyik brókerre, oszt várod a meggazdagodást.
Először tanulj, azután tanulj, és végül tanulj. Most nézem, ezt már mintha mondta volna valaki.
A tőzsdézést is meg lehet tanulni, bár egy egy tanfolyam belekerül pár százezer forintba.
További szabály az, hogy csak annyi pénzt kockáztass amennyi elvesztése nem okoz megélhetési gondot.
Tőzsdézni is sokféle képen lehet. Ma már vannak olyan internetes oldalak, ahol viszonylag kevés pénzért saját magad végezheted a tranzakciókat, bróker, közvetítő nélkül.
Van az úgynevezett day trade, ami napi kereskedést jelent, tehát a vásárolt részvényeket még zárás előtt el kell adni, így kevesebbet vonnak le belőle. Ezeknél az üzleteknél elég a napi 0,2-1,0% haszon is, hiszen éves szinten ez jelentős haszon. Éves szinten akár 100-300% Hol van ehhez a bankbetét?
A másik az ha kereskedsz rövidebb hosszabb távon. Megjegyezném, nem csak akkor lehet hasznot realizálni, ha emelkednek az árak, hanem akkor is ha csökkennek, nem kell ehhez brókernek lenni.
Aztán vannak akik hosszútávú befektetésnek tekintik és a keveset hozó, de biztos papírokba fektetnek. Esetleg még osztalékot is vesznek fel. 2008 februárjában mindenkinek javasoltam, hogy OTP-t vegyen. Ekkor 1260 HUF-ért
lehetett venni, és nem egészen 1 év múlva 4x annyiért eladni.
A tőzsdén meg lehet gazdagodni, persze ez nem sikerül mindenkinek. Egy vállalkozásból is meg lehet gazdagodni, és ott sem sikerül mindenkinek. A tavalyi évben is több mint 15.000 vállalkozás szűnt meg, nem csak a gazdasági helyzet miatt, mégsem mondja senki, hogy nem éri meg vállalkozni, mert az tuti bukó. Bár azon sem csodálkoznék ha Te ezt szűrnéd le az adatokból.
Pontszám: 7
kedvencOffsboyFérfi
Végzetúr mester
4654 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A tőzsde és a meggazdagodás
19. hozzászólás - 2014.01.17. 09:22:41
.
A hozzászólást Offsboy módosította 2014.01.17. 11:11:42-kor
Mini event menetrend - https://goo.gl/0W5E6l
Pontszám: 8.69
Oldal: 1
Dobókocka - a sokoldalú kiegészítőRésföld - a HKK legújabb kiegészítője